Yeni gelin sorunsalı

Onu bende sordum iş saatlerinden kaynaklı dedi yeni iş bakıyorum dedi
Bilemiyorum tabi

Neden yahu çalışmış almış.
İnsanlar paralarını harcarken neden hesap versin anlamıyorum. Helal olsun adama iyi yapmış. 60 yaşından sonra hala evlat mı bakacak.
Bozdurun bileziklerinizi olsun bitsin.

Onu bende sordum iş saatlerinden kaynaklı dedi yeni iş bakıyorum dedi
Bilemiyorum tabi
Mesajında iş saatleri ve evime vakit ayıramamak demiş. Allah aşkını sizin borcunuz varken iş saatleri sıkıntılı diye işten çıkar mısınız. Tabi ki çıkmaz biraz idare eder borç hafifleyinceye kadar sabredersiniz.
Aileler tabi ki yardım etmeli ama dediğim gibi, benim gelinim evlendikten sonra işten çıkıyorsa, kolundaki bileziği borcuna rağmen bozdurmuyorsa ben de yardım etmem.
İş bulamazlar veya işsiz kalırlar sağlık sorunu olur maddi açıdan sıkışırlar eyvallah. Gerçek yardıma muhtaç kişiyle bana yardım etsinler zihniyetindeki kişiyi ayırmak lazım.

Tabiki öyle ama az önceki alıntınızda yazmıs mesela caya gelirken bişey bile almıyolar diye
Pintiler belliki calıssada bişey alacaklarını en bAsitinden bisküvidir meyvedir vs sanmıyorum

Sadece ilk mesajı okuyarak cevap veriyorum. Hiç kimse size maddi anlamda destek olmak zorunda değil. Altından kalkamayacağınız borçları yapmayacaktınız o zaman.

Eşinizin ailesinden veya başka birilerinden bu tip bir beklentiye girmeniz çok yanlış. Yetişkin bir birey olarak kendi hayatınızı kendiniz idame ettirmek durumundasınız.

Eşinizle ilgili problemler için de hiç beklemeden terapiste gitmenizi öneririm. Artık devlet hastanelerinde evlilik danışmanları var.

Merak ediyorum Siz üniversiteyi bitirdikten sonra Annenizi babanızı gezdirdiniz mi? maaşınızı Gerçekten böyle onlara üç beş sene yedirdiniz. Onları rahat ettirdiniz mi?

22 yaşımda mezun oldum 27 yaşında evlendim. İşe girer girmez ilk işim evin bütün faturalarını üzerime almaktı, hala bendeler. Annemler beş kuruş fatura ödemez.

Babamızı 6 ay önce kaybettik. Her sene mutlaka termal tatili yaptırırdık. En son 2017 ekim ayında annemle ikisi termale göndermiştim. Aradaki süreç hastalık ve hastaneyle geçti. Geçtiğimiz kasım ayında da diğer kardeşlerimle birlikte annemizi götürdük termale.

Abim her ay destek çıkar belli bir miktar, ben faturaları öderim, bir ablam ek kredi kartı çıkardı, diğer ablam zaten annemle beraber yaşıyor keseleri ortak. Evlatlar olarak para kazanmaya başladığımız andan itibaren almayı bırakın hep vermeye çalıştık. Zaten dört çocuğu memur maaşıyla okutup, adam edip, meslek sahibi yaparak ellerinden geleni yaptılar. Daha ne bekleyelim onlardan. Şimdi bizim sıramız. Hastalığı boyunca da bebek gibi baktık babamıza. Allah elden ayaktan düşürmesin, annemizin başına bişey gelse ona da aynı şekilde bakarız.

gercekten rezillik 2 tane 9 gramm.... hic takmsaymışlar

Bi de sordular bana ne istiyorum diye. Ben ve ailem altin konusunda hicbisey soylemedik, şunu isteriz demedik. Zaten oyle kolumu, boynumu donatsinlar beklentim yoktu normal taksalar yeterdi.

Halam,teyzem yakin akrabalarim bile 10gramdan fazla takmisti. Anne baba olarak bu kadar da uyduruk sey takacaklarini dusunmemistim.
Ama dogru durust taki takmadiklari ve hic bir halta para harcamadiklari icin bizden para da isteyemiyorlar. :))))) Kaynimi yiyorlar.

Mesajlara bakdımda kmseye guvenip evlenmeseydin yok az blezk dyosun neyine yetmedi blmem ne ya kadın kadının dusmanı gene dıyorum sana bunları soyleyenler canım bir blezik ble alamamıs bir gram yardım gormemis insanlar yalnız kaldık dyemıyorlarda snaa yuklenirler burda sen uzulme belliki cok gorgusuzler bunlar nereliler merak eddim acıkcası herkes cocugu sor durumdaysa cok borcu varsa az bucuk yardım eder ana baba olmak bnu gerektirir ne demek ne haliniz varsa gorun ! Oyle sey olrmu ? Allah yardımcın olsun vallla

... söylencek birşey yok. Bari bir tane düzgün birşey taksaymışlar demekki utanmadılar umurlarındada değil. Eşindemi birşey demedi

... söylencek birşey yok. Bari bir tane düzgün birşey taksaymışlar demekki utanmadılar umurlarındada değil. Eşindemi birşey demedi

Dugunde takilana kadar ne alindigini gormedik ki zaten esim gorseydi de bisey demezdi onlarin parasi sonucta :) Yani birlikte gidilmedi kuyumcuya. Onlar kafalarina gore almislar.

Esim kendisi alsa zaten duzgun birseyler alirdi ama ailesinin takacagi takilari esime aldirip sonra da kv ve kpin kendileri almis gibi takmasini ve parasini bizim odememizi istemedim acikcasi.

Esimin annesi, babasi+kardeslerinin taktigi bileziklerin toplami, benim babamin tek basina taktiklari kadar bile tutmuyordu oyle soyliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım seninkiler yine kıytırık ta olsa birşeyler takmışlar bize düğün bile yapmadılar
Gittiği yere cagirmaya gelince aynı sorunları bana da yaşatmaya çalışıyordu ben erken farkına varınca istediklerine kavuşmadan hüsrana uğradı bir gün gorumceme gidecekler kv kp filan Anadolu yakasına bu arada gorumceme telefonda konuşurken tamam benim adımı vererek tamam hep beraber geliriz deyince telefonu kapattıktan sonra bende (o zamanlar aynı evde yaşıyorduk)anne bak bir yere gitmek istiyorsan git ama benim adıma kimseye karşı konuşma ben gelmek istemiyorum gelmek zorunda da değilim deyince ne var canım yabancı yer mi gider bir gece kalırız döneriz dedi bende siz gidin kalın benim kocamın olmadığı yerde benim işim yok deyince hiçbir şey diyemedi sen bilirsin demekle yetindi diyeceğim şu ki kendini ne kadar çok pısırık gosterirsen onlarda o kadar ezmeye başlarlar ve böyle gider
İlk zamanlarda evde bir yabancı senmissin gibi hissediyorsun ama biraz zamanla alisacaksin bunlar için sabır gerekiyor benim esimde annesinin gerçek fitne yüzünü görmeden önce annesiyle hep iyiydi beni ezdirmiyordu ama annesi de bana yapacağını yapıyordu Azda olsa bende bu durumları her zaman fırsata çevirdim etrafindaki insanlara bazen sana kötülük yapması için fırsat ver ama bu fırsatı da kocana karşı pozitif yönde kullan ona annenisin gerçek yüzünü göstermeye calis eşin annesinin gerçek yüzünü gördükten sonra zaten kendisi sana koşa koşa gelecektir

Son düzenleme:
Ya var ya inanamıyorum su an o kadar boş saygısız yorum yapanlar olmuş ki ben şaştım kaldım konuyu nasıl sapıtacaklarını sasırmışlar Allah fitne fesat insanlardan korusun insallah hepimizi.. bide ban yemişim onu da anlamadım neyse muhtemelen yine ban yiyecepim öncelikle birincisi sunu söyleyim ben kimseye faturamı ödesin bana alışveriş yapsın ya da bize baksın demiyorum mümkünse uzak dursunlar evimden zaten cay içmeye bile gelirken eli boş gelen insanlardan bişey beklemiyorum.. bugün yine cay içmeye gelecez dediker eşim dediki gelirken cayın yanına biskğvi falan geitrin onu bile gitrmediler benim anlatmaya calıştığım pintilikleri neyse ki eşim de farkındaymış cok şükür ki :)
İkincisi tabiki asıl onlara bakması gereken biziz yaşlı insanlar onlar zaten ama eğer aileysek zor zamanımızda onlar da bize yardım etmeli
Üçüncüsü ben işten keyfimden cıkmadım burda boş boş konuşmaya meraklı insanlara duyurulur zaten İŞ ARIYORUM!
Dördüncüsü ve son duamdır burda bilio bilmedem yargılayan konusan her bekara Allah benim eşimin aileis gibi bi aile versin evli ise de kızına versin inşallah o zaman yargısızca infaz neymiş öğrenmiş olursunuz bu da son mesajım :)

Evlenirken yardım etmemiş değiller ki, bilezik takmışlar işte. O yardım değil mi, satıp ödeyin borcunuzu. Kenarda bilezik varken, siz yeni iş bulmadan işten çıkma lüksüne sahipken neden size maddi yardımda bulunsunlar ki?

"bizim bu zor zamanımızda bize destek olöak yerine gidip 60 yasındaki adam kendine 2500-3000tl lik tlf alırsa kusurs bakmayın da ben ona saygı gösteremem"

Şu cümlelere hiç anlam veremedim zaten. 30 yıllık babamın aldığı herhangi bir şeye karışmak aklıma gelmez, siz yeni tanıdığınız insanların parasını neye harcadığına yorum yapıyorsunuz. Adam kendisine bir şey alırken 3 aylık gelinine mi sormalıydı?

Kimi kinadiysan artik ayni muameleye layik gorulmussun.
Birileri de sana beddua etmis olmali.

Vayy bee... Demek senden çok bileziği var. Tez kellesini vurun o kaynananin. Nasıl bileziği olur. Yıllarca biriktirmiş takmış. Niye sana versin. 3 aylik gelinsin bi 10 yıllık olsan evin tapusunu istersin

son mesajınızla kalbinizin bütün pisliğini de göstermiş oldunuz çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…