Yeni gelin sorunsalı

Mesafe iyidir. Her aradıklarında gitmeyin. İşim var deyin canım istemiyor deyin. Eşinizle de konuşun siz kimsenin süs eşyası gibi yanınızda gezdireceği bir nesne değilsiniz ya. Eşiniz evlenmeden önce de mi böyleydi. Eğer sadece cinsellik için sizinle ilgileniyorsa sizi eş olarak değil sadece bir araç gibi görüyor demektir.

Zor durumda ise yardım edilir de zor durumun ölçüsü ne ev eşyası almak bilmem kaç parça yemek takımı 10 takım nevresim 50 m2 halı almak zorunlu mu mesela

Yani kızınız çalışmıyor bilezikleri vs de var ama zor durumdayız diyor

Çalışıyorum bileziğim yok zor durumda değiliz diyorum

Sağlık vs olur zor durum olur da evine bilmem ne markadan aldığı berjer ile uyumlu fon perde süsü alacak diye ben anne ya da Kv olarak neden borca gireyim

Ya da size tersten örnek vereyim

Kp in emekli maaşı var bir yerde para lazım oldu eşine ver dedim ve hayır dedi neden mi

İki yıl önce mantolama yapılırken paramız yok deyip eşinden para almışlar

Bir iki ay geçmeden Kv den deste ile para çıkmış neymiş koltukları yenileyecekmiş o parayı ona saklamış mantolamayı apartmandakiler o tarihe ayarlamış vs

Öncelikleri farklı olan insanlar zor durumdayız dememeli

Biz başka yerden kısıp onların mantolamasını öderken o yastık altında paraları ile oturuyormuş

Devir çok değişti artık ailelerin evliliğe destek çıkması eskidendi , şimdi kocayı kadını kendimiz bulup evleniyoruz kimseye akıl danışmiyoruz zamanla aileler de her konuda elini eteğini çekti biz devir nasıl değişiyorsa onlar da değişiyor , şimdi herkes kendi ayaklarının uzeiüzer durmak zorunda . Maalesef onlar sizin borcumuzu ödemek zorunda değil.
Evliliginizde saygı yok , siz de kendinizi kapattıkca kapatmayın seviyelerine düşmeyin ama anlayacaklari dilden muhabbet kurabilirsiniz her şeyi karşıdan beklemek yanlış siz adım atın bir kaç kez onaylayın onları zamanla sizi de kabul edeceklerdir kendinizi onlardan ayrı tutmayın ve zamanı geldiğinde masaya yumruğunuzu indirin .

Biz kımsek soru sorma bize o zaman nıye fikirlerimizi sorup işine gelmeyen cevaplar alınca boyle kendını kaybedıyorsun ? Soruyorsun cevap veriyoruz evet kımse sana para vermek zorunda degıl faturanı odemek zorunda degıl . Çok zor durumdaysan çocuk da yokken kendın çalısırsın. Hepimiz haddimizi biliyoruz sen merak etme canim. Neyse daha fazla yazıp banlanmak istemiyorum saglıcakla.

Evlenmek yetişkin işi diye boşa denmiyor. Evcilik örneği tipik. Her şeyimizi hazır etsinler, biz içeri girip karı koca sevişelim. Faturayı da başkası ödesin, borcu da, oooh suyundan da koy. :)

Siz kendi geçiminiz için ne yapıyorsunuz ki başkası yapsın? Borçlar acil ihtiyaç için öngörülmemiş borç olur, sen kendi durumunu düzeltmek için zaten canla başla çalışırsın da yetemezsin, o zaman istemekten bahset. İyi, siz hesabınınızı bilmeden evlendiniz, şimdi de çalışmayıp evde oturasınız diye millet size para göndersin. Yok öyle dünya. Bir de kayınvalidenin bileziği çokmuş. Sanki siz verdiniz onun bileziğinizin parasını.
Büyümeden evlenmeyin. Analarınıza babalarınıza gelin-damat sıfatıyla bir boğaz daha getirecekseniz evlenmeyin.

Bahsettiği dogalgaz elekrik fln değil.Evlenırken destek çıksalardı zaten zorlanmayacaklardı.Aileler üzerlerine düşenleri yapmadığı için yeni evliler zorluk cekıyor sonrada maaslarını yettiremiyorlar
Ben öyle düşünmüyorum. Evlilik, düğün gibi olayların suyu çıktı artık. Gençler de gelirine bakmadan her şeyi istiyor. Organizasyon şirketleri tutulmadan kına yapan yok mesela, bir fotoğraf çekimine binlerce lira veriyorlar. Her şeyin en lüksü olsun isteniyor . Evlerine baksanız keza öyle. Ailelerin gücü de bir yere kadar.
İnsanlar bütün ömürlerini zaten borçla dertle geçirirken bir de çocuklarının şımarık isteklerine cevap vermeye yetemiyor çoğu zaman.
Sonra burda gelip vay kimse yardım etmedi bize.
Birçok gelin bundan şikayet ediyor ama sorsanız kayınpeder emekli kayınvalide ev hanımıdır.

Malesef hala fazla altın takılınca mutlu olunuyor saniyoruz toplum olarak. Kiloyla altin takardi ama sana da dunyayi dar ederdi ne anlami kaldi altinin ozaman ? Evlilikte bu konulara girmek kimseye huzur getirmiyor. Gecmis gitmis. Herkes elinden geleni icinden geceni yapar. Maddi hicbir sey istemedim diyorsunuz keske isteseydiniz. Insanimizin en buyuk hatasi bu iste. Aslinda istedigi bir seyi soylemeyip karsi tarafin anlamasini beklemek. Simdide ayni seyi devam ettiriyorsunuz. Surekli cagiriyorsa anne evime alismaya calisiyorum benimde isim gucum oluyor yoksa tabi bende isterim de gecistir. Ama susma. Heryere bizimle gel diyorsa ben ev oturmalarindan hoslanmiyorum de. Biryere beraber gitmek istiyorsaniz anne ben tanimiyorum beraber gecelim de. Yani karsindaki insan fazla dusunceli degildir belki neden senin ne istedigini tahmin etmelerini bekliyorsun ki. Bu yeni evlilerin her seye susup icine atip atip olmadik yerde patlamasini anlayamiyorum. Cici gelin rolu oynamak zorunda degiliz neticede. Ben en basta huyumu suyumu istemedigim her seyi pat pat soyledim valla. E simdi onlar bana ben onlara alistim. Istemeyecegim hic bir daveti almiyorum, alirsam da ben sevmiyorum diye acikca soyluyorum. Baska yolu yok. Durust ama tatli dilli olarak cozebilirsiniz bunu. Ben oyle hallettim. Esinizle alakali da siz program yapin. Sinemaya bilet alin aksam icin film secip bi misir patlatin. Parka yuruyuse cikin. Secenek fazla. Sizi mutlu ederse siz de onunla sevismeye daha istekli gorunurseniz, beynine kadinlar mutlu olunca daha isteyerek sevisiyor bilgisini kodlayabilirsiniz belki. Sonucta bi kadin mutlu olmadan kafasi rahat olmadan cinsellikten mutluluk duymuyor. Esinizlede konusun guzelce anlatin. Huzursuz olunca bu konuda da istekli olamiyorum diye. Cinsellik disinda da bana iyi davranmalisin ki ben bu konuda rahat olabileyim diye anlatin.Ve son olarak bence en kisa surede bir ise baslayin eger calismiyorsaniz

aynen

eşim içinde evlendinde. Ödünc set takmakta cok komik bir durum. Ölmezlerdi ya alsaydılar. Zerre kadar değer vermemekten oluyor bunlar

gercekten rezillik 2 tane 9 gramm.... hic takmsaymışlar

Merak ediyorum Siz üniversiteyi bitirdikten sonra Annenizi babanızı gezdirdiniz mi? maaşınızı Gerçekten böyle onlara üç beş sene yedirdiniz. Onları rahat ettirdiniz mi?

Anladım yani çocuğunuzun dışardaki bir yabancıdan farkı yok ha Ayşenin oğlu evlenmiş, ha sizin evladınız.. Sizin bu noktada anne olmanızın bi esprisi yok.. Peki öyle olsun ekin biçerken bu ektiğiniz
Ağaçların da meyvelerini bizahmet hesaba katın

Son düzenleme:
zamanınızı kazanç elde edecek bşyler için harcayın, işe girin çalışın mesela, böylece hem cebiniz dolar. Hem vaktiniz.
B

şu yazdıklarınız da ne kadar haklısınız.
Şimdi insanlar geçim sıkıntısından dem vuruyor.
Annem ve babam evlendiğinde diğer odaların camlarına gazete kağıdı astıklarını anlatır.
Eski tarz kumaş perdeler vardı, onları asmışlar filan, annem hala saklar onları.
Kıyamıyor atmaya.
Geçen tülün kenarı yırtılmış, anneme 'yenisini al' dedim.
Gitmiş terziye, kenarını kestirip tamir ettirmiş.
Asmış cama.
Kıymet biliyor :)

Şimdi onun deseni ona uysun, onun dokusu buna uysun.
108 parça yemek takımı, kahvaltı takımı, iç çekim dış çekim vsvsvsss.. Fonu zebrası tülü perdesi...
Mutfağımızı dayayıp döşüyoruz ; sorsan yemekli misafirden geçilmiyor sanki ev..
Düğün zamanı bile asgari 3 kez giy süslen kuaför, foto çekiliyor. Dünya para..

Tüm bunlardan sonra oturup aileden yardım beklemek de saçma.
genel olarak yazıyorum bunu.
''Evlilik/ aile olmak'' gibi kutsal bir müessese de ticaret olup çıktı, sonra hoop boşanma'lar neden bu kadar arttı?

Çalışın ve biriktirin, eve katkı yapmayın. onları duymayın.
2-3 haftada bir uğrayın 1 saatliğine.
Siz para kazandıkça eşiniz size yanaşacaktır.
Çünkü borcu tek başına ödemek zor.
ne güzel de özetlemişsiniz :)

ama şimdi yazar veya yazmıştır konu sahibi çalışmama izin vermiyor :)

Merak ediyorum Siz üniversiteyi bitirdikten sonra Annenizi babanızı gezdirdiniz mi? maaşınızı Gerçekten böyle onlara üç beş sene yedirdiniz. Onları rahat ettirdiniz mi?
Ben gezdirdim hatta kardeşimin okul parasını masrafını bile ödedim ki ailem biraz rahat etsin böylesi en dogrusu

Yorumlari okumadim ama cocuk yapma düzelir vs diye sakın sonra olan cocuga oluyor suan 2 bucuk yaşında kızım var boşanmak üzereyim hemen hemen ayni sebepler diyebilirim yol yakınken bırakmak en güzeli sonra zor oluyor malesef

O ne demekmiş? Hiç de öyle değil ayrıca çok iyi bir anne olduğumdan eminim. Veee o zaman sıkıntı dur! çok sarsılacaksın ama senin gibi oğlum bana yaşlılığımda baksın diye de çocuk yapmadım. Ekin ekerkenden kastın yaşlılıkta çıkarı için çocuk doğurup sırf yasliligimda baksın mı? Böyle insanlara tahammülüm yok. Maddi durumu olur. manevi sıkıntı çekmez. anne gel kal yanımda der. seve seve. ama diğer türlü ben zorla bana bak diyemem. o yüzden kendime fon oluşturdum, eğer yalnız kalamayacak durumda olursam kendi rizam ile huzur evine yerleşecek ve bunun ücretini de evladıma dayatmayacagim. o yüzden kenara para atıyorum. Sizin gibi çocuk 40 yaşına kadar anne baba üzerinden gecinsin, uretmesin, kendi ayakları üzerinde durmasın.anne baba da 80 inden sonra çocuklara muhtaç kalsın çocuklar da bakmak zorunda olsun diye düşünmüyorum. Biraz birey olmayı öğrenin artık.

Ama konu sahibi çalışıyormuş. Evlendikten sonra çıkmış işten. Madem borç var neden çalıştığınız işten çıkarsınız ki.
Burada ki çoğu insan maddi zorluk çekmiştir. Adamlar yardım ederiz dediler diye bence işten çıktı konu sahibi. Kimseye güvenmeyeceksin.
Ben kaynana olsam iborç varken gelinim işten çıksa yardım etmem. Herkes ayaklarının üstünde durmayı bilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…