Yeni gelin sorunsalı

Maddiyat konusunda herkes oğlunu dört dörtlük evlendiriyor sanmayin bizde aynı sartlarda evlendik borç yaptık ödedik şükür .. şimdi evimde kimse hak sahibi değil , he üstüne düğünde takılan paranın bir kısmını da aldılar düşünün .. tek zoruma giden o oldu birşey beklemiyordum ama almaları haksızlıktı..

Aile içi sizi takan yok anladığım kadarıyla ama bunun sorumlusu eşiniz , öncelikle o ailesinin yanında size değer verecek , dinleyecek ki ailesi de sizi gelinleri evin bir bireyi olarak görsünler.. şimdi bütün bu sıkıntıları eşinize bir bir anlatın rahatsız olduğunuz herşeyi söyleyip çözüm üretmek istediğinizi söyleyin.. inanın tartışmadan güzelce konuşmanın cozemeyecegi bir şey yok.

Merhabalar 3 aylık evliyim.. Ama o kadar sorunlu ki evliliğim nerden başlasam bilemedim.. eşimle, ailesiyle hep sıkıntı.. :KK43: önce ailesinden baslamak istiyorum biz ailesine yakın oturuyoruz süreekli arıyolar gel git Şuraya oturmaya gidecez sen de gel bilmem ne diye.. ama ben de gitmek istemiyorum acıkcası cünkü hiç bizaman maddi konuda destek olmadılar ben zora sokmamak için hiç maddi bişey istenedim taktıkları 4 tane bilezik bitane basit kolye ve bileklik.. kaynanamın kolunda benden daha cok bilezik var suanda .. şimdi deyardımcı olmuyolar hala .. borcumuz var kıt kanaat geçiniyoruz umurlarında değil resmen ! Gecen bi yere gidecez sen de gel dedi tamam dedim insan beni yanına katar götürür ona bile tenezzületmedi kendisi kızıyla gitti ben hiç tanımadığım birinin evine tek gittim tek döndüm.. :KK43: falan.. değişikler! Eşimle gidiyoruz mesela oturmaya bi gğn gitmesek oyu sen ellerin mi oğlu oldun niye gelmedin falan boşboş konusuyolar .. beraber otururken onlarla hiç muhabbetlerine dahil olamıyorum o kadar bilmediğim seylrden konuluyolar ki bi sey döyleyecek olsam kimse beni dinlemiyo eşim de dahik!
Eşimle sorunlarıma glrşnce yeni evli gibideğiliz de 5-10 yıllık evli gibiyiz hiç bi heyecan yok çok monoton.. bi muhabbet edemiyoruz ben konusamıyorum derdimi anlatamıyorum ..
tek cinsellik konusunda yaklaşıyo yanıma.. :KK43:
ben bu konuda üstüme düşeni yapmak istiyorum mesela napabilirim nasıl canlandırabilirim evliliğimizi ?
Evliligmn ilk 1 senesi ozellikle o 3 aylar kabus gibi gecti. Evlendik sabah kaynanamlar kayvaltiya kadar davet ettiler aksam yemeğine kadar birakmadilar biz evimize gectik 1 saat sonra caya gelin diye ariyorlar. Balayi da vik vik telleri susmadi. Balayindan geldik yol yorgunuyuz sabah kahvaltiya cagirmalar. Baslarda bunlari hep biz gelinimizi seviyoruz diye gosterdiler ama maksat ayagimi alistirmak. 1 gün gitmesek kaynanam agliyormus. Sabah gitsek aksam gitmesek ayaginiza su dokelimler kaynanamlarin akraba cevresi olmadigi halde 1 aylik evli deilien bile sabahin 9 beni arayip akraba ziyaretlerine goturmeler. Ve en sonunda yavas yavas mesafe koymayi ogrendim mesafe koyarken evliligm bosanma asamasina kadar grldi 3 gunde gittgm zaman etrafa ayda geliyor ve gelinim oglumu dolduruyor. Esime benim yanimda kariyi alana kadar evlatmissin dediler. Demem o ki burdaki arkadaslarimin yorumunu dikkate alarak az da olsa mesafe koydum ve suan canim istediginde gerektiginde gidiyorum. Keske daha fazla mesafe koysam ama az bir gülseler daha fazlasini yapmaya calisiyorum. Sonuc yine nankòrlùk

Bende bu mantığı anlamıyorum kimse kimseye yardim etmek zorunda değil kv nin kolunda bilezikleri varsa bundan size ne..ailelere guvenerek ki evlendiniz sizin gözünüz de onlar mecbursa sayet yapmaya sizin aileniz de mecbur o zaman....her yere gitmek istemiyorsaniz gelmek istemiyorum diyin olsum bitsin
Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil hmmm...
Yardımlaşma ve dayanışma kötü birşey mi ki? Bence tam tersi insan ilişkilerini canlandıran diri tutan bi olgu. Kimse "kimseye yardım etmek zorunda değil" cümlesi bana çok bencilce geliyor. Tüm insanlarda vicdan denen duygu varken. Yeri geliyor sokakta yaralanmış bi hayvan görünce bile insanın içi parça parça olurken. Bilmiyorum neden toplum olarak kendi kabuğumuza çekilir olmaya itiliyoruz ?

Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil hmmm...
Yardımlaşma ve dayanışma kötü birşey mi ki? Bence tam tersi insan ilişkilerini canlandıran diri tutan bi olgu. Kimse "kimseye yardım etmek zorunda değil" cümlesi bana çok bencilce geliyor. Tüm insanlarda vicdan denen duygu varken. Yeri geliyor sokakta yaralanmış bi hayvan görünce bile insanın içi parça parça olurken. Bilmiyorum neden toplum olarak kendi kabuğumuza çekilir olmaya itiliyoruz ?
Bakın zorundalik yok...icinden gelir yapar ona bisey diyemem bende evladima yaparım yapmak isterim ama ama bu benim mecbur oldugum anlamina gelmiyor...koskoca insanlar evlenmisler barklanmislar yarin öbürgün onlarda coluk cocuk sahibi olacak surekli anne babadan mi beklenti icinde olunmali..evime vakit ayıramıyorum diye hanimefendi isinde cikmis ben tam 2 yillik evliyim 1 senedir evimden esimden ayriyim esyalarimi kullanamadim bile dogru duzgun üstüne birde hamileyim su anda tek basima..bizimki can degil mi???
Bende bilirdim isten cikip yan geli yatmayi ve emin olun ki esimin durumuda cok iyi ailesinin de oyle onlar bana baksin mi demeliydim?? Cok yanlış bi zihniyet sikayet etmek yerine baskasinin kolunda ki bilezikleri konusmak yerine bence herkes elini tasin altina koymali..

Merhabalar 3 aylık evliyim.. Ama o kadar sorunlu ki evliliğim nerden başlasam bilemedim.. eşimle, ailesiyle hep sıkıntı.. :KK43: önce ailesinden baslamak istiyorum biz ailesine yakın oturuyoruz süreekli arıyolar gel git Şuraya oturmaya gidecez sen de gel bilmem ne diye.. ama ben de gitmek istemiyorum acıkcası cünkü hiç bizaman maddi konuda destek olmadılar ben zora sokmamak için hiç maddi bişey istenedim taktıkları 4 tane bilezik bitane basit kolye ve bileklik.. kaynanamın kolunda benden daha cok bilezik var suanda .. şimdi deyardımcı olmuyolar hala .. borcumuz var kıt kanaat geçiniyoruz umurlarında değil resmen ! Gecen bi yere gidecez sen de gel dedi tamam dedim insan beni yanına katar götürür ona bile tenezzületmedi kendisi kızıyla gitti ben hiç tanımadığım birinin evine tek gittim tek döndüm.. :KK43: falan.. değişikler! Eşimle gidiyoruz mesela oturmaya bi gğn gitmesek oyu sen ellerin mi oğlu oldun niye gelmedin falan boşboş konusuyolar .. beraber otururken onlarla hiç muhabbetlerine dahil olamıyorum o kadar bilmediğim seylrden konuluyolar ki bi sey döyleyecek olsam kimse beni dinlemiyo eşim de dahik!
Eşimle sorunlarıma glrşnce yeni evli gibideğiliz de 5-10 yıllık evli gibiyiz hiç bi heyecan yok çok monoton.. bi muhabbet edemiyoruz ben konusamıyorum derdimi anlatamıyorum ..
ben bu konuda üstüme düşeni yapmak istiyorum mesela napabilirim nasıl canlandırabilirim evliliğimizi ?
Canım çocuk yok suan istediğin yerleri yapabilirsin yürüyüşe çıkın sinemaya gidin mesala benim eşim Teknosa media mark gibi yerleri çok sever eşinin öyle şeylere ilgisi varsa oralarda gezinin kıt kanaat geçinme sen de çalış hem gel git kurturulsun kv lerden biz çocuklar yokken her hafta bi filme giderdik işten çıkınca hafta içi uygun olurdu havuza yüzmeye giderdik yürürdük ahhh ne günlerdi şimdi iki çocuk hafta sonu bile çıkamıyoruz eve alıyoruz yemeğe bişeyler tadını çıkarın kıymetini bilin

Bende burada ailelere güvenip mi evlendiniz diyenleri anlsmıyorum.Farklı kültürlerdemi yetiştınız bilemiyorum.Benim kendımı bıldım bıleleri tabıkı aıleler cocuklarını evlemdıreceklerı zaman durumları varsa ev alırlar üzerlerıne düşen altınları yaparlar vs.Ailesine güvenipmi evlendınız diyenler kesin hiç evlenmemiş olanlardor.

Bende burada ailelere güvenip mi evlendiniz diyenleri anlsmıyorum.Farklı kültürlerdemi yetiştınız bilemiyorum.Benim kendımı bıldım bıleleri tabıkı aıleler cocuklarını evlemdıreceklerı zaman durumları varsa ev alırlar üzerlerıne düşen altınları yaparlar vs.Ailesine güvenipmi evlendınız diyenler kesin hiç evlenmemiş olanlardor.
Ne alakası var?
Ailenin düğün yapması başka, evlenmiş insanlara geçinemiyorlar diye para vermesi başka şey. Benim mutfak , doğalgaz , elektrik faturamı niye kaynanam ödesin? Ne saçmalık!
Evlenmeseymiş

Brnim de anlatmak istediğim buher gittiğimizde annelik hakkını kardeşlik hakkını konışup adama vicdan yaptırıyolar ama bizim bu zor zamanımızda bize destek olöak yerine gidip 60 yasındaki adam kendine 2500-3000tl lik tlf alırsa kusurs bakmayın da ben ona saygı gösteremem .. benim annem babam her geldşğinde alışverişimi yaparken bir emekli maasıyla onlar bi caya bile eli boş gelirse ben onları yadırgarım.. hoş karsılamam.
neden seni ne ilgilendiriyor ki kac paralik telefon aldigi saygi duymazmis peh ben evlenirken de h8c dogru duzgun taki takmadilar ev esyasi dugun borcunu esimin ustune yiktilar ama umrumda olmadi sen kendin çalış once kimseden birşey bekleme maddi yardim yoksa saygi da yok olmasi gercekten tuhaf

Ne alakası var?
Ailenin düğün yapması başka, evlenmiş insanlara geçinemiyorlar diye para vermesi başka şey. Benim mutfak , doğalgaz , elektrik faturamı niye kaynanam ödesin? Ne saçmalık!
Evlenmeseymiş
Bahsettiği dogalgaz elekrik fln değil.Evlenırken destek çıksalardı zaten zorlanmayacaklardı.Aileler üzerlerine düşenleri yapmadığı için yeni evliler zorluk cekıyor sonrada maaslarını yettiremiyorlar

Zor geciniyorsaniz girin bir ise calisin hen milleten yardim beklemez hem eve butcesine yardim eder hemde cevre edinirsiniz konusmuyolarsa sizde alin elinize cayi bakin keyfinize aileniz yakinsa onlara gidin esinizide uyarin sevmedginiz huylari duzeltsin

BAKIN BENŞM BURAYA SORU YAZIYOR OLMAM VEYA HERKESE CEVAP VERMİYOR OLMAM SİZİN BANA BURDA SAYDIRMA HAKKINI VERMİYOR PARDON DA SİZ KİMSİNİZ ????! HERKES HADDİNİ BİLSİN SINIRINI GECMESİN YAZMAK ZIRUNDA DEĞİLSİNİZ SİZİN GİBİLERİN AKLIYLA HAREKET EDECEK DE DEĞİLİM!
GAYET AKLI BASINDA YORUM YAPAN ABLALARIM VAR HEPSİNE TEK TEK TEEŞEKKÜR EDERİM ALLAH SİZDENN RAZI OLSUN COLUĞUNUZU COCUĞUNUZU İYİ İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN İNŞALLAH..

Bakın zorundalik yok...icinden gelir yapar ona bisey diyemem bende evladima yaparım yapmak isterim ama ama bu benim mecbur oldugum anlamina gelmiyor...koskoca insanlar evlenmisler barklanmislar yarin öbürgün onlarda coluk cocuk sahibi olacak surekli anne babadan mi beklenti icinde olunmali..evime vakit ayıramıyorum diye hanimefendi isinde cikmis ben tam 2 yillik evliyim 1 senedir evimden esimden ayriyim esyalarimi kullanamadim bile dogru duzgun üstüne birde hamileyim su anda tek basima..bizimki can degil mi???
Bende bilirdim isten cikip yan geli yatmayi ve emin olun ki esimin durumuda cok iyi ailesinin de oyle onlar bana baksin mi demeliydim?? Cok yanlış bi zihniyet sikayet etmek yerine baskasinin kolunda ki bilezikleri konusmak yerine bence herkes elini tasin altina koymali..
Yanlış anlaşılma var. Konu sahibiyle ilgili hiçbir cümle kullanmadım ki. Sadece bu sıralar çok fazla kimse kimseye yardım etmek zorunda değil cümlesiyle karşılaşıyorum ve üzüyor açıkçası

Ben ailemden gördüğümü bilirim..
Hepimiz evlendik hala elleri üzerimizde yardımcı olurlar her konuda.

Tabiki zor durumdaysaniz yardım edecekler.
Buraya yok yardım etmek zorunda degiller diyor herkes ama sosyal medyada orda burda eşinin ailesinin taktiklerini sergileyen evlenince bolca altın isteyenler var her tarafta.
Kimse kimseyi kandırmasın.
Annelik babalık evlenene kadar değil.
Elbette sorumlulular.
Eğer zor durumdaysnizz ellerinden geleni yapmak zorundalar.
Bı kızım var.ilerde evlenirse o zor durumda olacak bende banane diyip rahatça yaşayamam .
Bu nasıl mantık.

Bende eşimin ailesinden bişey görmedim.yillarcada eşime yükledikleri borçları ödedim.
Allah'a bıraktım.

Bahsettiği dogalgaz elekrik fln değil.Evlenırken destek çıksalardı zaten zorlanmayacaklardı.Aileler üzerlerine düşenleri yapmadığı için yeni evliler zorluk cekıyor sonrada maaslarını yettiremiyorlar
Ailenin üzerine düşen evlatlarını düzgün bir yetişkin olarak yetiştirmektir. neden düğün yapmak ailenin sorumluluğu oluyor ki? Biz iki yetişkin evleneceğiz yuva kurup ebeveyn olup çocuk yetiştirecek kadar büyüdük! eeee ? ailem yapsın düğünümü. yok çeyizi babam alsın .öyle kurayım yuvayı demek kadar komik bir şey yok. Ha maddi durumu vardır. ister, anne baba düğün masrafını üstlenir. geline damada jest yapar. ama yapmazsa da bu anne babanın sorumluluğu değil evlenenin sorumluluğudur. Ben 2.5 yıllık evliyim çeyizim dahil herseyimi evlenmeden önce çalışıp kendi paramla aldım. eşim de evlenmeden düğün paramızı biriktirdi çalışıp. öyle evlendik ya maddi olarak hazırsan evlenirsin ya da borçlanıp evlenip sonra ödersin ama kimsenin senin düğününü ödemesini bekleyemezsin

X