• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

bence hakkı yok .kimse kimseyi kandırmasın . ev işi yapmak mı yani çalışmak ?ev hanımıysan susup oturucaksın . hem katkın yok hem yaygara kopar . bunlar daha beter oluyor valla . o saydığın meziyetleri çalışan evli bir kadına yapıyor . hayatta amaçsız ev kadını oldum deyip oturan kadınlara saygım yok . ezilmeyede mahkumlar .

:53::53::53::53::53::53:

Çok da yanlış sayılmaz:))

Her konu için değil tabi ki.. Dert vardır gerçekten çıkmazda kalmışsındır çare ararsın, farklı görüşleri alıp bir çözüme kavuşturmak istersin...
Dert vardır sadece egolarını tatmin etmek için açılmıştır..
E bunun farkına varmak da okuyan kişilere kalmıştır..

kendiniz de 'dedikoducu' oldunuz farkındasınız değil mi? Bakın annem yaşında bir bayansınız kalbinizi kırmak istemem, ve evet ben egolarımı tatmin ediyorum şu an bence siz de değerli vaktinizi buna alet olarak harcamayın

bence hakkı yok .kimse kimseyi kandırmasın . ev işi yapmak mı yani çalışmak ?ev hanımıysan susup oturucaksın . hem katkın yok hem yaygara kopar . bunlar daha beter oluyor valla . o saydığın meziyetleri çalışan evli bir kadına yapıyor . hayatta amaçsız ev kadını oldum deyip oturan kadınlara saygım yok . ezilmeyede mahkumlar .

Bu mesajınızla hem konu dışına çıkıp hem de haddinizi aşıyorsunuz. Ben ev kadını falan değilim yanlış anlaşılmasın ama ev kadınları ezilmeye mahkum diye bir şey yok. Ev kadınlarının kocaları karıyla kızla kumarla parasını bitirsin ama kadın evde diye karışamasın mı? Sizin bu dediğiniz akla mantığa sığmıyor. Ayrıca kadının amaçsız olduğunu nereden biliyorsunuz. Ben yengeye hak verenlerden değildim ama sizin gibilere karşı o yengeyi de tercih ederim yani.

Arkadaşım evlendiğim günden beri çalışıyorum, ama yine de seninle aynı fikirde olmam mümkün değil.
Çalışan bayanın işi zor evet, ama bu durum ev hanımını söz hakkı olmayan, ezilmeye mahkum, susup oturan, amaçsız birey yapmaz.
Dediğim gibi aynı düşünmüyoruz bence her insan değerlidir, çalışmamak insanı değersizleştirmez.

anneniz yada babaanneniz ne iş yapıyordu merak ettim? yada çevrenizde çalışmayan bir kadın konuşmuyor mu o ne biçim zihiniyet? eşler aralarında anlaşmışsalar bize laf düşmez konu bu kadar basit annem ev hanımı yalnız yaklaşık 20 yıllık emekli. babam dışardan ödemiş annem evde çocuklara bakmış yemek yapmış v.s gayet de mutlular gayet de söz hakkı var ve bu böyle sürer gider eğitim seviyeniz ne sizin ya mesleğiniz valla sinirlendim yok böyle tuhaflık

kızlar neden ev hanımlığı ev işi çocuk bakmak küçümseniyor anlamadım .şimdi çalışan kadın yoğunlukta ama bi çoğumuzun annesi ev hanımı değilmiydi ??? küçümsenecek önemsiz işlerle mi uğraştılar çocuk yetiştirmek az iş mi? çalışan çocuklu hanımlar çocuklarını bakıcıya bırakmıyor mu demekki çocuk bakmak bi iş evini yeri geliyor parayla temizletmiyor mu ?demekki temizlikte iş....

Son düzenleme:
bu mihirdir kocanın eşine borcudur benimde eşim aldı altınlarımı ama onun bana borcu bu şimdi işi ayrı ama kardeşşine araba alınmasına yardım etse bende kıyameti koparırım ....saçma düşünüyosun bence araba alacak kadar durumları iyiyse gelinşn altınlarını takaymış önce o o evin gelini

canim benim zaten gelin ailenin parcasiysa (bahsi gecen kisiye özel demiyorum) önce borc aldiklari ödenir, dedigin gibi mihir bu, banka kredisi degil.. öyle bir sey ki, gelinden aldiklari altin sonraya kalsa da olur diyebilecek kadar gelin benimsenmis ama gelinin karismaya hakki yok, nasilsa calismiyo bi is yapmiyo denecek kadar da aile disi biri olarak görülmüs.. yansitilanlardan bu cikiyor...

Son düzenleme:
Arkadaşım evlendiğim günden beri çalışıyorum, ama yine de seninle aynı fikirde olmam mümkün değil.
Çalışan bayanın işi zor evet, ama bu durum ev hanımını söz hakkı olmayan, ezilmeye mahkum, susup oturan, amaçsız birey yapmaz.
Dediğim gibi aynı düşünmüyoruz bence her insan değerlidir, çalışmamak insanı değersizleştirmez.

arkadaş böyle geniş konuşabildiğine göre annesi annanesi holding yönetiyo heralde çok amaçlılar :)

ben fikrimi söyledim . eve para getirmiyor birde adamın harcamalarına karışıyor . kendi kattığı birşey var mı hayır . saçmalık olan bütün gün eve yayılıp oturan kocasının parasına sürekli karışan tipler . gayette almışlar işte elinden vermeseymiş o zaman altınlarını .

bunların evi alt üst iş te aynı tabi karışmada hakkı var ..ben çalışmıyorum diye kocamın neye ne harcadığına karışmaya hakkım yok öylemii....bu kadar saçma bir düşünce olamaz arkadaşım ben o eve gelinliğimle gelmişim evlat vermişim çocuğa bakıombide kaynanayla alt üst oturuyorum konuşmaya hakkım yokk.....olmaz aile bak araba alacak kadar durumu iyi demekki gelinin çalışmasınada ihtiyaçları yok ......keşke vermeseymiş altınlarını ama veriliyo aile ....o altın o kadının hakkı verilecek ki aile zaten veriyomuş keşke hiç konuşturmadan hepsiniverip öyle araba alsalarmışşş.....eğer gelinşin laf söylemeye hakkı yok sa o kadar bütçeye yabancıysa almasalarmış takılarınııı

ya arkadaşım bırak sen bide bunlara takılma insanları anlayamıyorum ben bu nedir ya sen oturup sürekli ders mi çalışıyorsun çok düzenli biri değilsen tusu bile genelde son yıla bırakıyorlar internlükle zor bile olsa bu yıl staj artı derslerdir yani fazla öteye gitmez

öyle bir lüksleri yok? basit dedikodulara zamanları yok ama zamanları var? cümle yapılarınız incelendiğinde kendi içinizde paradoks yaratıyorsunuz. bazen birşeylere karşı çıkmak için konuşur insanoğlu neye inandığını bilmeden, detaylı düşünmeden bunu da bir psikolog adayı olarak söylüyorum bakın. insanların hayatlarında kendine ayırabileceği onlarca zaman vardır, kullanımı ise bireyin elindedir. sizin de benimde vaktimi burda öldürdüğümüz(!) gibi arkadaşta bu kervana katılmış işte, bize ne?!

Bir de ne dediğinizi anlasam sayın psikolog hanım:)

Neye inanıp neye inanmayacağımın kararını ben veririm siz değil önce bunun farkına varın ondan sonra ahkam kesin..
Konu çok uzadı benim açımdan lütfen benden değil konu sahibinden alıntılayarak yapın yorumlarınızı..

Bu mesajınızla hem konu dışına çıkıp hem de haddinizi aşıyorsunuz. Ben ev kadını falan değilim yanlış anlaşılmasın ama ev kadınları ezilmeye mahkum diye bir şey yok. Ev kadınlarının kocaları karıyla kızla kumarla parasını bitirsin ama kadın evde diye karışamasın mı? Sizin bu dediğiniz akla mantığa sığmıyor. Ayrıca kadının amaçsız olduğunu nereden biliyorsunuz. Ben yengeye hak verenlerden değildim ama sizin gibilere karşı o yengeyi de tercih ederim yani.

çalışmayan bir kadın amaçsızdır . kadınlar mutlaka çalışmalı kız çocukları okutulmalı .işte bunlar yapılmazsa cahil cahil evde oturup ezilen kadınlar olur elinden altınlarıda alınır yarın öbür gün kapı önüne konulur . kızlarımız hemen koca bulayım evleneyim derdinde kimse okumak istemiyor . zorunlu eğitim yasası geliyor kimse okula gitmek istemiyor . ben ezilsin demiyorum tabiki ama ezilmeye mahkumdur bu duruma kendini kendisi getirmiştir . sizin kime hak verdiğiniz beni ilgilendirmiyor ben düşüncemi söylüyorum .

Bu olay bıraz bızım aıledekı olaya benzıyor fakat tam tersı durum.
Babam ben evlenırken bana ev almıstı ve 18 yasında bır erkek kardesım de vardı agzını acıpta bırsey demedı.
Bu sene de yanı evden 3 yıl sonra kardesıme sıfır bır araba alındı ve bız cok mutlu olduk.esım de hıc bı zaman demedı bana da araba alın dıye :D
Yanı sonuc olarak yengenızın sızı kendısıyle kıyaslamaya hakkı yok.ancak kocası ıle sız kıyaslanabılırsınız.abının de evı ve arabası olduguna gore tek problem yengenızın sıze olan takıntısı ve kısısel kıskanclıgı canım.

bosversene arkadasim, baksana cevaplara sok oldum bazilarina :53: kadin calismaz sükredip otursun, cocuguna baksin isinin adi ne, kadinin cocugu yoktur sen daha aile olamadin sus kes otur yerine vs vs vs... bu liste uzaaaar gider maalesef :50: zaten kadina ilk kazigi atan yine baska bi kadin degil midir???

baska zaman olsa haktan hukuktan bahsedilir, haramdan bahsedilir.. is geline takilan altin olunca nasilsa biz taktik oluyor o nasil isse.. ödünc vermis gibi... he bir de bazilari gelini taniyormus gibi yargilamis damgayi yapistirmis... burda kimse birbirini tanimiyor, suclamak cok yanlis bence...

Kadınlar çalışmayan kadını aşağılar, hakir görür, söz hakkına layık bulmazsa, erkekler neler yapar değil mi? Çok haklısın arkadaşım, kadın olmak ne zor işmiş.

bazıları erkeklere ihtiyaç kalmadan hem cinslerini ne güzelde aşağılıyorlar değil mi?çalışmıyorsa sussun otursun kadın ekmeğin yesin ses çıkarmasın etrafında haksızlıkta olsa seyirci kalsın...

hazırı yemek kocam bana baksın demek insanı değerleştirir hıhı haklısınız .

yok artık...ben çalışan bir kadınım ama şu cümleleriniz ne kadar çirkin ya..saygınız olmadığı zaten belli yazdıklarınızdan..

konu sahibine üzüldüm şu anda..konusu ne halde geldi..tıp okuyup da netet vakit geçirmsinden ev hanımlarını aşağılamaya kadar ulaştı..

oysa sorusu çok basitti..yengem abartmıyor mu?

kendiniz de 'dedikoducu' oldunuz farkındasınız değil mi? Bakın annem yaşında bir bayansınız kalbinizi kırmak istemem, ve evet ben egolarımı tatmin ediyorum şu an bence siz de değerli vaktinizi buna alet olarak harcamayın

Evet sizde benim kızım yaşındasınız ve inanın bende sizin kalbinizi kırmamak için bu kadar sakin yazıyorum ama siz yazdığım ufacık bir yorumu bile alıntı yapıp cevapladıkca bende bende cevap vermek zorunda kalıyorum..

Yeter artık sıkıldım..

anneniz yada babaanneniz ne iş yapıyordu merak ettim? yada çevrenizde çalışmayan bir kadın konuşmuyor mu o ne biçim zihiniyet? eşler aralarında anlaşmışsalar bize laf düşmez konu bu kadar basit annem ev hanımı yalnız yaklaşık 20 yıllık emekli. babam dışardan ödemiş annem evde çocuklara bakmış yemek yapmış v.s gayet de mutlular gayet de söz hakkı var ve bu böyle sürer gider eğitim seviyeniz ne sizin ya mesleğiniz valla sinirlendim yok böyle tuhaflık

niye tuhaflık olsun . siiz birey değilmisiniz neden çalışmıyorsunuz ?kocam bana baksın mantığı bana işlemez . okudum ettim kimseye muhtaç olmamak için . onlarda okusun çalışsın biz hamal mıyız çalışıyoruz yani . okuyoruz . bende ilirim kocam bana baksın demeyi ama kendime yakıştıramam .

Bir de ne dediğinizi anlasam sayın psikolog hanım:)

Neye inanıp neye inanmayacağımın kararını ben veririm siz değil önce bunun farkına varın ondan sonra ahkam kesin..
Konu çok uzadı benim açımdan lütfen benden değil konu sahibinden alıntılayarak yapın yorumlarınızı..

ilk alıntım konu sahibi içindi zaten orda belirtiyor sistem sağolsun..

dediklerimi anlamamanız beni neden şaşırtmadı ki acaba ne kadar da açık ve net yazmıştım halbuki.. neden acaba, neden acaba

''buna inanın, şunu yapın'' emir cümlesidir evet ama ben bu tarz cümleler kurmadım biz burda size olan şaşkınlığımızı dile getirdik sadece ki forum kuralları gereğince herkes yazdığı mesajdan sorumlu ve bunlar tartışmaya açık. ahkam kesmek yerine önerilerde bulunurum size de yardımcı olmak isterim gerçekten.. öneriniz için de teşekkür ederim düşüneceğim

yok artık...ben çalışan bir kadınım ama şu cümleleriniz ne kadar çirkin ya..saygınız olmadığı zaten belli yazdıklarınızdan..

konu sahibine üzüldüm şu anda..konusu ne halde geldi..tıp okuyup da netet vakit geçirmsinden ev hanımlarını aşağılamaya kadar ulaştı..

oysa sorusu çok basitti..yengem abartmıyor mu?

aşağılamıyorum . olanı söylüyorum . siz birey değilmisiniz neden çalışmıyorsunuz diye sordum . hala kocam bana bakıcak mantığı .

Back