• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

Ev hanımı olunca ailesinin bütçesinde söz hakkı olmuyor mu, susup oturmak mı gerekiyor? Eşiyle kayınpederi ortak bir işte çalışıyor ve kazançları ortak. Onların hanelerine giren para da eşinin ailesinin olduğu kadar, kayınpederin evine giren parada da onların söz hakkı var demektir. Ama aylık düzenli bir maaşa tabidir abisi o zaman durum farklılaşır.

Üstelik kendi altınlarından yardım yapmış. Arkadaş da demiş hala o altınlar bile tam olarak verilmediğini bu durumda sorun çıkması muhtemel.

bosversene arkadasim, baksana cevaplara sok oldum bazilarina :53: kadin calismaz sükredip otursun, cocuguna baksin isinin adi ne, kadinin cocugu yoktur sen daha aile olamadin sus kes otur yerine vs vs vs... bu liste uzaaaar gider maalesef :50: zaten kadina ilk kazigi atan yine baska bi kadin degil midir???

baska zaman olsa haktan hukuktan bahsedilir, haramdan bahsedilir.. is geline takilan altin olunca nasilsa biz taktik oluyor o nasil isse.. ödünc vermis gibi... he bir de bazilari gelini taniyormus gibi yargilamis damgayi yapistirmis... burda kimse birbirini tanimiyor, suclamak cok yanlis bence...

bende bişey merak ettim sizinle ilgili pardon da tıp fakültesi öğrencileri hayatlarını ders çalışarak mı geçiriyor? hiç mi nefes almıyor gezmiyor dolaşmıyor bu insanlar? sizin dediğiniz şey ancak sınav dönemlerinde başımıza geliyor bir öğrenci olarak söylüyorum. özel değilse kızınız ne okuyor da bu kadar yoğun!?

Ders çalışarak geçirmiyorlarsa bile bu şekilde de geçirmiyorlar çünkü yok öyle bir lüksleri..
Yaşadım biliyorum hem de bir kişi de değil bir kaç kişi de yaşadım.

Boş zamanları yok mu elbette var ama böylesi basit dedikodulara yok. yok yani öyle bir dünya varsa da helal olsun ne diyeyim..

şartlar ne olursa olsun (dükkanı önceden açmış olmanız yengenin çalışmaması 3 yıldır ailede olması vs.)madem ortada araba alacak kadar paraşi vardı öncelik altınlara verilip o altınların yerine konması gerekirdi yavaş yavaş falan değil hepsi birden.yengeniz haklı bence empati yapar kendinizi onun yerine koyarsanız daha iyi anlarsınız yarın bi gün evlenince size böyle bişey yapılsa ne hissedersiniz varsın görümcem arabayla gezsin dolaşsın benim altınlarım önemli değil mi dersiniz kocanıza

bu ne cahillik anlayamıyorum ne altını ya ben evlendim eşim hemen düğünde takılan altınları sattı hiç bişey demedim borcu vardı sattı bu kadar,bu kız tıp okuyor çalışmış çabalamış helal olsun kazanmış haketmiş arabayı da şımartılmayıda bence bu yenge aşırı kıskanç okuyamamış şimdi de bu kızı kıskanıyor boş boş evde oturuyor evlenir evlenmezde çocuk yapmış dememişki önce ben kendimi bir geliştireyim bişeyler yapayım cahillik başka bişey değil ya okuyanı kıskanmayıp kendinle barışık olacaksın yada hemen evlenir evlenmez çocuk yapmayıp kendini geliştireceksin ki okuyan insanın yanında kendini ezik hissetmiyeceksin boş yere de milletin huzurunu bozmayacaksın ben de evliyim 2 yıldır yaşım da 28 bende bilirdim hemen çocuk yapmayı ama yapmadım halen sınavlara giriyorum bi memur oluyum diyorum hiç değilse benim de evime bi katkım olsun istiyorum tabi şu da var ki ne kimseyi kıskanırım ne bende olmayanı kocama baskı yapıp da isterim bütün bir kışı 2 kazakla geçirdim hiç de bundan gocunmuyorum kayınlarımın hepsinin de durumları eltilerimin bir eli yağda bir elleri balda allah da daha çok versin herkes kendini düşünüp bişeyler yapsın bu kızın da çok üstüne gitmeyin babası değilmi istediğini yapar kızına kime ne yengesinin de içi içini yesin yaşı küçük aklı bir karış havada yazık kocasına hasta adamı bile bile üzüyor bukadar da gaddarlık olmaz kompleks başka bişey değil işte

pardon ama yenge hakli demis herkes
ne alaka anlamadim
konu sahibi
baban sana ister araba alir ister ucak alir kime ne
yenge senin yasitin oldugu icin kiskaniyor
oda evlenmeseymis
madem evlenmis adam gibi otursun
adam gibi istesin
milletin hayatini burnundan getirmis hayret yaniii

hayır söz hakkı olamaz para konusunda çünkü para getirmiyor eve . gelenle yetinicek bu hayatı kendi seçmiş zaten . birde yargara koparıp kıza yüklenmesi saçma . altınlara gelince zaten aile takmamış mı altınları kendi altınlarını geri almışlar ne var bunda anlamadım .

Bir kadın ister çalışsın, ister çalışmasın evde çocuğuna baksın maddi anlamda söz hakkı vardır. Bir çocuğu yetiştirmek, ev işlerini yapmak da bir meziyettir.

Verilen bir hediyeyi almak da hiçbir görgü kuralını uymaz. Bunlar benim düşüncem tabi, katılmak zorunda değiliz birbirimize.

Ders çalışarak geçirmiyorlarsa bile bu şekilde de geçirmiyorlar çünkü yok öyle bir lüksleri..

Boş zamanları yok mu elbette var ama böylesi basit dedikodulara yok. yok yani öyle bir dünya varsa da helal olsun ne diyeyim..

bana dedikoducu damgasını yapıştırarak kk'de konu açıp dert anlatan herkese 'dedikoducu' dediğinizin umarım farkındasınızdır

Herkesten önce ablam aradı beni 'canımın içi çok sevindim, hayırlı günlerde kullan' diye ..Dünya iyisi bir ablam var , kesinlikle beni kıskanmaz, kızlarına her zaman beni örnek gösterir. Babam ona hala çok kırgın ve bana tanıdığı imkanları ona tanımıyor. ama ben ablamın uğradığı haksızlıkların hepsinin farkındayım. Çalışmaya başladığım gibi ben de ona arabasını yenilemesi için yardımcı olacağım, dediğim gibi evlenmek gibi bir düşüncem yok zaten kızlarının okul masraflarına da destek olacm

Ablanın sana senin ablana destek olman cok güzel.Ama burada kayıtsyz kalınmayacak bir gercek var.
Anne ve babalar cok olanüstü bir olay olmadıkca evletlarına eşit davranmak zorundadır diye düşünüyorum.
Eğer ailen sana gösterdiği duyarlılığı birazada ablana yardımcı olmak adına çaba sarfetselerdi bugün senyeğenlerinin okul masraflarını karşılamayı düşünmezdin emin ol.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla her şeyi fazla abartıyorsunuz, insanlar ne sorunlar yaşıyor hangi zorluklarla okumaya çalışıyor, yok bana araba alındı yengeme alınmadı yengem de küstü kavga çıkardı... Hayatta bunlardan çok daha önemli sorunlar var, sizin açtığınız konu biraz şımarıkça geldi bana kusura bakmayın.

hayır söz hakkı olamaz para konusunda çünkü para getirmiyor eve . gelenle yetinicek bu hayatı kendi seçmiş zaten . birde yargara koparıp kıza yüklenmesi saçma . altınlara gelince zaten aile takmamış mı altınları kendi altınlarını geri almışlar ne var bunda anlamadım .

ay ne dedmek aile kendi altınlarını takmış geri almış ne demek bu kadar anlayışsızlık olurmu ya o kızın hakkı taktığı gibi gelinin altını hiçvermrse bile kimse neden vermiyosun diyemez madem alacaklarmış neden takmışlar gelin iylik etmiş vermiş ödeyecekler tabi o o eve gelin gitmiş herşeyini mecbur karşılayacaklar böyle saçmalık varmı ya

arkadaşlar bizlerde insanız..moralim bozuk, şurada birkaç saat geçirdim alt tarafı, nefes almaya ihtiyacım var

ya arkadaşım bırak sen bide bunlara takılma insanları anlayamıyorum ben bu nedir ya sen oturup sürekli ders mi çalışıyorsun çok düzenli biri değilsen tusu bile genelde son yıla bırakıyorlar internlükle zor bile olsa bu yıl staj artı derslerdir yani fazla öteye gitmez

öyle bir lüksleri yok? basit dedikodulara zamanları yok ama zamanları var? cümle yapılarınız incelendiğinde kendi içinizde paradoks yaratıyorsunuz. bazen birşeylere karşı çıkmak için konuşur insanoğlu neye inandığını bilmeden, detaylı düşünmeden bunu da bir psikolog adayı olarak söylüyorum bakın. insanların hayatlarında kendine ayırabileceği onlarca zaman vardır, kullanımı ise bireyin elindedir. sizin de benimde vaktimi burda öldürdüğümüz(!) gibi arkadaşta bu kervana katılmış işte, bize ne?!

senin bilmediğin sorunlarda olabilir belki canım...
en azından senin yengen yapıyormuş...
benim görümcem eveneli 1 sene olmuş eşinden bişey istediği zaman almıyor genelde borç var falan diyor...
çokta severiz birbirmizi,neyse bu bizim evdeki saatten istedi almadı kocası pahalı diye gittik biz aldık...
geçenlerde eşim dediki gidelim ablama bi laptop alalım tamam dedim..
eşimin biriktirdiği 2 bin lira parası vardı aldık yanımıza çıktık yola...
eşime nerden esti dedim kız gitmiş annesine eşim için blue ne istese x hemen gidip alıyo sabah istese akşama elinde oluyo bluenin...
telefon istedi o akşam alındı,laptop istedi ertesi gün alındı koşu bandı istedi hemen çıkıp aldılar benim kocam almıyo hiçbişey ben asla blue kadar rahat yaşayamıycam falan demiş...
bunun üzerine kayınvalidem üzülmüş eşime söylemiş gittik aldık...
asla gözüme gelmez elbetteki alacak ablası evli olsa bile kocasının yapmaya almaya tenezzül etmediği şeyleri biz alıyoruz zaten eşide alıştıki bu duruma bi teşekkür bile etmiyo...
ama bu şekilde bişeyler istemesi hiç hoş değil...
resmen kayınvalidenin suratına benim isteklerimi sıralaması hiç hoş değil malesef...

benim kocam evli bacısına almak zorunda değil elbette ama biz gönlü kalmasın diye alıyoruz böyle düşündüğünü duyunca çok üzüldüm...
emin olki ben böyle söyleyerek bişey istesem kıskanç gelin olurdum...
şuanda sizin gözünüzdede yengen kıskanç gelin...

Son düzenleme:
ayrica abini eve almiyormus
bu ne cüret yani

ayrica bana dugunumda hicbirseyimde esimin annesi hicbirsekilde maddi manevi birsey yapmadi
ee kizi olsa kizina yapsa ben cemkirmezdim
bananee
benden uzak olsun yeter

Bir kadın ister çalışsın, ister çalışmasın evde çocuğuna baksın maddi anlamda söz hakkı vardır. Bir çocuğu yetiştirmek, ev işlerini yapmak da bir meziyettir.

Verilen bir hediyeyi almak da hiçbir görgü kuralını uymaz. Bunlar benim düşüncem tabi, katılmak zorunda değiliz birbirimize.

bence hakkı yok .kimse kimseyi kandırmasın . ev işi yapmak mı yani çalışmak ?ev hanımıysan susup oturucaksın . hem katkın yok hem yaygara kopar . bunlar daha beter oluyor valla . o saydığın meziyetleri çalışan evli bir kadına yapıyor . hayatta amaçsız ev kadını oldum deyip oturan kadınlara saygım yok . ezilmeyede mahkumlar .

bu ne cahillik anlayamıyorum ne altını ya ben evlendim eşim hemen düğünde takılan altınları sattı hiç bişey demedim borcu vardı sattı bu kadar,bu kız tıp okuyor çalışmış çabalamış helal olsun kazanmış haketmiş arabayı da şımartılmayıda bence bu yenge aşırı kıskanç okuyamamış şimdi de bu kızı kıskanıyor boş boş evde oturuyor evlenir evlenmezde çocuk yapmış dememişki önce ben kendimi bir geliştireyim bişeyler yapayım cahillik başka bişey değil ya okuyanı kıskanmayıp kendinle barışık olacaksın yada hemen evlenir evlenmez çocuk yapmayıp kendini geliştireceksin ki okuyan insanın yanında kendini ezik hissetmiyeceksin boş yere de milletin huzurunu bozmayacaksın ben de evliyim 2 yıldır yaşım da 28 bende bilirdim hemen çocuk yapmayı ama yapmadım halen sınavlara giriyorum bi memur oluyum diyorum hiç değilse benim de evime bi katkım olsun istiyorum tabi şu da var ki ne kimseyi kıskanırım ne bende olmayanı kocama baskı yapıp da isterim bütün bir kışı 2 kazakla geçirdim hiç de bundan gocunmuyorum kayınlarımın hepsinin de durumları eltilerimin bir eli yağda bir elleri balda allah da daha çok versin herkes kendini düşünüp bişeyler yapsın bu kızın da çok üstüne gitmeyin babası değilmi istediğini yapar kızına kime ne yengesinin de içi içini yesin yaşı küçük aklı bir karış havada yazık kocasına hasta adamı bile bile üzüyor bukadar da gaddarlık olmaz kompleks başka bişey değil işte

bu mihirdir kocanın eşine borcudur benimde eşim aldı altınlarımı ama onun bana borcu bu şimdi işi ayrı ama kardeşşine araba alınmasına yardım etse bende kıyameti koparırım ....saçma düşünüyosun bence araba alacak kadar durumları iyiyse gelinşn altınlarını takaymış önce o o evin gelini

bana dedikoducu damgasını yapıştırarak kk'de konu açıp dert anlatan herkese 'dedikoducu' dediğinizin umarım farkındasınızdır

Çok da yanlış sayılmaz:))

Her konu için değil tabi ki.. Dert vardır gerçekten çıkmazda kalmışsındır çare ararsın, farklı görüşleri alıp bir çözüme kavuşturmak istersin...
Dert vardır sadece egolarını tatmin etmek için açılmıştır..
E bunun farkına varmak da okuyan kişilere kalmıştır..

ay ne dedmek aile kendi altınlarını takmış geri almış ne demek bu kadar anlayışsızlık olurmu ya o kızın hakkı taktığı gibi gelinin altını hiçvermrse bile kimse neden vermiyosun diyemez madem alacaklarmış neden takmışlar gelin iylik etmiş vermiş ödeyecekler tabi o o eve gelin gitmiş herşeyini mecbur karşılayacaklar böyle saçmalık varmı ya

ben fikrimi söyledim . eve para getirmiyor birde adamın harcamalarına karışıyor . kendi kattığı birşey var mı hayır . saçmalık olan bütün gün eve yayılıp oturan kocasının parasına sürekli karışan tipler . gayette almışlar işte elinden vermeseymiş o zaman altınlarını .

Bana kalırsa yengenizle konuşun sıkıntısı neymiş birinci ağızdan öğrenin.Eğer gelinin sizle ilgili bilmediginiz başka bir sorunu yoksa , olay sadece anlattıklarınızdan ibaretse hiç kafanızı yormayın,canınızı sıkmayın.

Tıp fakültesinde okuyan bir genç kızsın üstelik TUS gibi ağır bir sınava hazırlandığını söylüyorsun.
Ama maşallah ne kadar bol vaktin var ki kk da senin konumunda bir insan için saçma olacak bir konuda konu açıp tartışmaya vaktin var.
Benim de var üniversite de okuyan kızım; bırakın buralara takılıp dedikoduya vakit ayırabilmesini inanın duş alacak vakti olmuyor çoğu zaman..
Konuyla alakası yok ama aklıma takıldı işte..
Hanımefendi ne kadar asabisiniz.Anlaşılan kendi görümcelerinizle olan sorunlarınızın hıncını konu sahibinden çıkarmaya çalışıyorsunuz.

bence hakkı yok .kimse kimseyi kandırmasın . ev işi yapmak mı yani çalışmak ?ev hanımıysan susup oturucaksın . hem katkın yok hem yaygara kopar . bunlar daha beter oluyor valla . o saydığın meziyetleri çalışan evli bir kadına yapıyor . hayatta amaçsız ev kadını oldum deyip oturan kadınlara saygım yok . ezilmeyede mahkumlar .

bi hemcinsimden bunları duymak utanç verici.bunları söyleyebilen bi kadın ev hanımını hizmetçiden öte görüyo olamaz.git bi ütü yaptır bakalım dışarda, kadın tut temizlik yaptırt, yemek ısmarla dışardan? kaç paraya mal olucak bu işler bi ayda? işte sizin gibi insanlar yüzünden "kadın" türkiyede "hiç" ten öteye gidemiyor..

Back