• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak yada yapamamak

YouTubedeb video izleyerek kendini geliştirebilirsin.

Yazılı tariflerde ölçüler net olmayabiliyor o yüzden şimdiden ayar tutturamıyorsundur. İzlemeniz daha iyi.

Yoksa yemek yapmak çok basit :)bence bir aşk sıradan değil farklı tariflerden başlayın kocanız kala kalsın noldu cicim dersin artık :))

Hep biseyi fazla yada eksik oluyo. Gecenlerde sadece sogan harcli biber dolmasi yapmisim o kadar princ nereye kayboldu bilemedim :)
Ben kaç tane biber varsa o kadar kaşık pirinç koyuyorum, mesela 6 tane biber varsa 6 kaşık pirinç. Istersen kıyma da ekle daha güzel oluyor, soğanla kıymayı hafif kavur öyle ekle iç harcına.

Geçtik, geçtik :kk77:
Benim iki ablam var o yüzden pek yemek yapmamıştım. Doğal olarakta ilk evlendim yemekler Allahlık.
Senin dolmanın soğanlı halini ben bir sene soğansız yapmışım:deli:
Şimdi çok şükür annesinden çok sever bazı yemeklerimi.
Ama hamur işi hala yapamıyorum. Kullanıcı adım onyüzden Calamity. Bi poğça yaptım eşim calamity jane inkiler gibi olmuş bunlar kafa yararlar sen bidaha yapma aşkım dedi :KK70::KK70:
Yapa yapa öğreniyo insan eli alışıyor dert etme.
Hamurun yumuşak olmasini saglayan sey mayaymış, annem öyle demisti, mayanın da hamurun icinde görevini güzelce yerine getirmesinin püf noktasi da diğer malzemelerin ılık olmasıymış. Mesela süt koyacaksaniz hamura, süt asla soğuk ya da kaynar olmamalı, sıcağa hafif yakin ılık olmalı, su ve diğer şeyler de öyle. Bi de böyle deneyin isterseniz, herkes anasinin karnindan bilerek doğmuyor denedikce neden yapamayalim :)

Ah ah karakedi:) bende senin gibi ilk zamanlar güzel yemek yapamazdim hala yapamıyorum kayınvalidem bazı şeyleri öğretti ama pisirmesini hala beceremiyorum soğanı yakıyorum hep güzel olmuyor ki eşim de eline sağlık deyip gidiyor. Ama Arda ve oktay şef kadar olamadım ki 3 yıllık evliyim kızım var hala yemek yapamam:/

Hamurun yumuşak olmasini saglayan sey mayaymış, annem öyle demisti, mayanın da hamurun icinde görevini güzelce yerine getirmesinin püf noktasi da diğer malzemelerin ılık olmasıymış. Mesela süt koyacaksaniz hamura, süt asla soğuk ya da kaynar olmamalı, sıcağa hafif yakin ılık olmalı, su ve diğer şeyler de öyle. Bi de böyle deneyin isterseniz, herkes anasinin karnindan bilerek doğmuyor denedikce neden yapamayalim :)
Yok anam yok benimki bir türlü olmuyo :( Annem ablamda çok güzel hamur işi yapar ama.
Bir keresinde ablam mayaladı hamuru gitti öyle kabardı ki hamur. Sen hazırlar pişirirsin dedi. Ama nerdeee gene sert oldular:kızgın:
Ablam dedi hamuru görmesem inanmam nasıl becerdin diye. Valla beceriyorum işte dedim :KK70:
Bende bıraktım dur bakalım bir ara gene deneyeyim bari. Pes etmek yok.

Ben de dolmaya yağ katmayı unutmuştum ilk yaptığımda :-)kupkuru olmuştu öyle yemiştik anneme diyorum bunun birşeyi eksik ne ama annem yağı olmasın demişti :confused:ilk taze fasulye yemeğinede acı süs biberi salçasını doldurmuştum tabi bide baharatlar eklenince yiyen soluğu su içmede almıştı normal salça sanmıştım onu annem köftede kısırda kullanıyormuş sonradan öğrenmiştim:-)
Taze fasulye yemeğine salça hic atmıyorum soganla domestesi rondola geçiriyorum öyle yapiyorm bide tavuk bunyon tuz tamam

Yok anam yok benimki bir türlü olmuyo :KK43: Annem ablamda çok güzel hamur işi yapar ama.
Bir keresinde ablam mayaladı hamuru gitti öyle kabardı ki hamur. Sen hazırlar pişirirsin dedi. Ama nerdeee gene sert oldular:kızgın:
Ablam dedi hamuru görmesem inanmam nasıl becerdin diye. Valla beceriyorum işte dedim :KK70:
Bende bıraktım dur bakalım bir ara gene deneyeyim bari. Pes etmek yok.
Aslinda hamuru birakip gitmeseydi de pisirmesini de yapsaydı belki daha iyi görürdünüz deneyin bence sürekli :)

Ya ben soğan biber kavrulurken tencerenin kapağını kapalı tutmak gerektiğini daha yeni öğrendim 2buçukta senelik evliyim

Yumurtalı patates yaparken vs Patateslerin yumuşaması için de kapağı kapalı tutmak gerektiğini de Yen'i öğrendim

Böyle böyle zamanla öğreniyorsun bazı şeyleri

bir de nefis yemek tarifleri diye bir site var Elif Atalar ın tarifleri güzel oluyor

Sitelerde denenmis tarifleri yapin. Olcu tam verilmisse yapin. Bu mesela aldigi kadar un vs ayarlarini asla tutturamam. Bir de geri donus olan yerlerden alin baslarda yani olmadi soyle oldu neden diyebileceginiz yerlerden.

Yag soğan salça 3lusune nekatarsan yemek oluyor zaten neyini yapamiyorsun.

1 kaşık tereyağında 1 kaşık unu iyice kavuruyorsunuz, sonra kaynayan yemeğin suyundan kavurduğunuz unun içine azar azar ekliyorsunuz bir yandan terbiyeyi çatalla karıştırarak. Un terbiyesi yemeğin kıvamına yaklaşıp kısmen sulu ve homojen bir hale geldiğinde tenceredeki yemeğin içine döküp yemeği şöyle bir karıştırıyorsunuz tahta kaşıkla. Yalnız bu tereyağı tadıyla güzel olan yemeklere yakışan birşey mesela bütün çorbalara, kuru fasülyeye, patates yemeğine filan çok güzel olur ama bir kıymalı bamyada nasıl olur yakışır mı bilemiyorum.
Çok teşekkür ederim gerektiği zaman yapacağım.

Yemeklerim de psikolijime bağlı oldugu için iyiysem yemekler harika oluyor. Üzgünken sulu yaptığım çok oldu :KK48:

Evin en küçüğü bendim bu yüzden annem öğretmedi.
Kv ilk gittiğimizde börek için soğan doğratti :110:
Koca koca dogramisim, salatalık doğrar gibi :eek:
İçinden söylendi ama yapacak birşey yok :deli:

Bu konudan herkesin zayıf noktası var onu anladım :KK48:
Demekki güzel yemek yapmak için yillanmak gerekiyor :hamarat:

İşte ramazandı sahura yapacaktım ondan. Ama benim suçum yok yaa fırın yüzünden :işsiz: Mini fırınlar hızlı pişirmiyo bide bana çamur atıyolar yaaa :63:

Bazı insanların elindeki neyse hamur mayasına etki ediyor. olmazsa olmuyor. Ben de hamur mayasını ne yaparsam yapayım puf puf olmuyor. Çok güzel yemek yaparım. Herkes çok beğenir ama mayalı hamurda yok mümkün değil. Poğaça bile yapamam. aynı malzemeyle aynı fırında başkası yapsa oluyor. Ben de zorlamıyorum olduğu kadar. Annemin de turşusu olmaz mesela, bi akrabamız dillere destan turşu yapar. Annem bi kere çağırdı. beraber yapalım diye kadın tüm ölçüleri aynı kullandı ama bizim turşular olmadı, annemin eli değdi diye düşünüyoruz. Kesinlikle el lezzeti dedikleri şey de böyle bişey. İnsanın elinden yemeğe geçen şeyler var.

Bazı insanların elindeki neyse hamur mayasına etki ediyor. olmazsa olmuyor. Ben de hamur mayasını ne yaparsam yapayım puf puf olmuyor. Çok güzel yemek yaparım. Herkes çok beğenir ama mayalı hamurda yok mümkün değil. Poğaça bile yapamam. aynı malzemeyle aynı fırında başkası yapsa oluyor. Ben de zorlamıyorum olduğu kadar. Annemin de turşusu olmaz mesela, bi akrabamız dillere destan turşu yapar. Annem bi kere çağırdı. beraber yapalım diye kadın tüm ölçüleri aynı kullandı ama bizim turşular olmadı, annemin eli değdi diye düşünüyoruz. Kesinlikle el lezzeti dedikleri şey de böyle bişey. İnsanın elinden yemeğe geçen şeyler var.

Neymiş ki o :eek:
Benim bazen harika oluyor bazen de kötü .
Neden ki :63:

Back
X