- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.343
- 598
- Konu Sahibi Karakedili
dunyanin en iyi sefleri erkek ama kadinlar uzerine yapismis yemegi kafin yapacak illa
ne kadar adaletsiz
ne kadar adaletsiz

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Buda iyiymişBen de dolmaya yağ katmayı unutmuştum ilk yaptığımdakupkuru olmuştu öyle yemiştik anneme diyorum bunun birşeyi eksik ne ama annem yağı olmasın demişti
ilk taze fasulye yemeğinede acı süs biberi salçasını doldurmuştum tabi bide baharatlar eklenince yiyen soluğu su içmede almıştı normal salça sanmıştım onu annem köftede kısırda kullanıyormuş sonradan öğrenmiştim
![]()
Kavurmaya gerek yok baharatlar nerde ve kıymada katarsan daha lezzetli olabilir :)Sogani kavurdum domates salcasi kavurdum princ koydum az bisey kavurdum doldurdum dolmanin icine sonuc husran . Ya ben istiyorum ki annesi yemek yaptiginda hiiiimmmmhih diye lezzetlenirdi aynisi bana da olsun![]()
ay bak ben de ne zaman yayla çorbası yapsam kesilirdi, sen söyleyince hatırladım :)
ama ayrı keyfi vardır o acemi yemeklerinin.
ben çatlaktım yemek konusunda, daha orta okuldaydım okuldan gelirdim annem yoksa üstümü değiştirmeden mutfağa koşardım makarna yapıcam, kek yapıcam diye :)
sonra öğrencilikte iş başa düştü tabi, hiç öğrenci gibi yemezdik biz kuru fasulye pilav salata çorba falan baya baya yemek yapardık iki kız arkadaş :)
yine de sevgiliyle yapılan yemeklerin tadı bambaşka.
Sogani kavurdum domates salcasi kavurdum princ koydum az bisey kavurdum doldurdum dolmanin icine sonuc husran . Ya ben istiyorum ki annesi yemek yaptiginda hiiiimmmmhih diye lezzetlenirdi aynisi bana da olsun![]()
Bende çok tuhaf yemekler yapmisimdir ilk zamanlar ki yanliz yaşadım,karnımı doyuracak şekilde birşeyler hazırlar ac kalmazdım o dönem,ona rağmen düdüklüye atıp yağ koymayi unuttuğum pırasa vardı mesela hiç unutamam onu. Oturduk yiyoruz eşimle ama birşey eksik yani bir tuhaflik var. Tuz mu o mu bu mu derken,aaaaa yağ koymamışım diyip gülmüştük.
Sonra ilk kez fırın sütlaç yapmiştım,eşimde çok sever hevesle bekliyor zavallım,o işteyken mesaj atmışım fırın sutlaç var diye,onun hayaliyle günü geçirmiş gelmiş eve,güveç kaplarında attım fırına,çıkardım fındıkla süsledim eşime verdim,kaşığı daldırdı kaşık girmiyor,bildiğin tabağın şeklini almış kapkatı bir sütlaç,olmuş adeta bir fırın makarna :) Güldük geçtik.
.
Stres yapma yeterki yemek yapmak istiyormusun gönülsüz yapılan şeyler hep kötü olur bende yemek de dahil tadını kontrol ederek yaparsan lezzetlendirebilirsin mesela benim dolmada sırrım bol soğan maydonoz dereotu nane biber ve domates salçası domates sarımsak az kimyon karabiber kıyma pirinç ve bol zeytinyagidir üstelik suyunu kasaptan alıp hasladiğım kemik suyuyla tatlı toz kırmızı biberi katarak içine biraz tuz ekleyerek pisiririm güzelce pişirir hepsini bir borcama alıp üzerine az az tereyağı koyup fırına veririm genelde dolmam yemeklerin corbalarim beğenilir hatta bayramda kelle paça corbama kelle yemeyen komşum bayilmisti tabi bunda 27 yaşındayım ama 10 yaşımdan beridir mutfakta olmamın etkisi çok annem hep yemek yap onu öğren bunu öğren yaptığın bana öğrendiğin kendine derdi elime yapıştı sağolsun benim eşim kadar başka biri yoktur bu kadar midesine düşkün herhalde
Şimdi pirinç yağı sever kıyma çok yağlı kullanmam artık tereyağı küçük küçük olacak sadece kokusunu versin diye eeeee tabi damak tadı ama benimki biraz yagli sever o yüzden bu kadar yağ malesef tabi azaltmak insanın elinde canimÇok yağlı olmuyor mu böyle ama ya kıyma zaten yağlı et suyu var üstüne tereyağı var. Bilemedim. Güzelse ben de deneyeyim.
Arkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?![]()
Şimdi pirinç yağı sever kıyma çok yağlı kullanmam artık tereyağı küçük küçük olacak sadece kokusunu versin diye eeeee tabi damak tadı ama benimki biraz yagli sever o yüzden bu kadar yağ malesef tabi azaltmak insanın elinde canim