• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak yada yapamamak

Arkadaşlar gerçekten yemeği isteyerek severek yaptığımızda lezzetli oluyor.
Öfkeli, gergin, mutsuz hallerde sırf evde yemek pişsin diye yapınca olmuyor maalesef.
Tabii ki biraz inançla alakalı ama genellikle abdestsiz, besmelesiz duasız yemek yapmam.
Çoğu zamanda beğenilir. Birde el lezzeti var kesinlikle, herkes her yemeği yapamaz.
Misal kayınvalidem baklagil yemeklerini çok lezzetli yapar ama et yemeklerinde, özellikle tavukta pek tutmaz.
Annem hamur işinde çok maharetlidir, çeşitli ot yemeklerini enfes yapar.
Ben genelde kendi sevdiğim yemekleri lezzetli yaparım :)

Bu biraz merak birazda yetenek
Yani zorlamayla olmaz
Yapa yapa alışırsın ama yetenek yoksa çok iyi bir ahçı olamazsın..

Ev hanımı mısınız? Yemek yapmak kadına yüklenmiş görev değildir. Evlisiniz. O yemek yapılacak. Kim daha güzel yapıyorsa kim yapmaktan zevk alıyorsa o yapsın hatta daha iyisi beraber yapmanız hem de kaliteli zaman geçirmiş olursunuz. Bunlar temizlik çamaşır vs için de geçerli.

Öncelikle su " ay ben yapamıyorum " psikolojisini üzerinden at .. Bunu senin iyiliğin diyorum .. Sen kendine güvenmezsen çok güzel yemek yapsan bile beğenmezler .. Atla deve değil ya bu .. internetten ac ac bak ... Herşeyi olduğu gibi yaparsan neden güzel olmasın ki

Bende bilmiyordum canim. Evlendik ilk 3ay felan tarhana corbasi makarna yemisik :D diger yemekleri yapiyordum netten bakip ama tadina bile bakilmayacak kadar kotu oluyordu cope atiyordum. Yaptikca ogreniyorsun. Alti kisik yap yemegini. Buyuk ocakta son gaz acik olan alevde yapma.

Arkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?:KK1:
Ben hiç yemek bilmeden evlendim 1 buçuk sene oldu yavaş yavaş biraz öğrenmeye başlıyorum :))

Back
X