• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak yada yapamamak

Fırın efektli biber dolmasını severim ben aslında hafif altı yanık gibi olanı. Bir de böyle deneyeyim bakalım, belki ben de severim. Elinize sağlık. :)
Teşekkür ederim canım fırın yemekleri favorim aslında fazla suyunu çekip hafif kuruluk vermesine hastayım dolmada tabi şu var biberlerin ustune kapak olarak domates koyarım ben biberin kendisi kuru geliyor bana yağı sen azalt biraz bence yağlı sevmiyorsan

Hep tarife uyun demişler ama bence çoğu zaman göz kararı ekleme çıkartmalar yapmak daha iyi oluyor. Çünkü mesela en basitinden ocağı ne kadar açtığın, tencerenin kapağını açık mı kapalı mı tuttuğun, koyduğun malzemenin çeşidi bir yemeğe koyduğun suyun ne kadarı kalacak onu etkiliyor. Malzemeler zaten markadan markaya çok farklılık gösteriyor. Mesela torkunun şekeri çok yoğun. Onunla eski bir tatlı tarifi yapınca çok şekerli oluyor tadı. Bazı pirinçler çok su çekiyor , kullandığın yumurtanın büyüklüğü un miktarını arttırmanı gerektirebiliyor vs. vs. Tariflerde hangi aşamada nasıl bir kıvam alacağı söylenen kısımlara, aşama fotoğrafları varsa bunlara dikkat et. Kendi yaptığın bunlara benzemezse gerekli ölçüde koydum ben zaten diyip geçme, eklemeler yap. Mesela zeytinyağlılarda yemek yağsızsa üzerine son aşamada dahi yağ eklenebilir hatta soğuk eklenen yağ daha yoğun ve lezzetli yapar yemeği. Fazla sulu tencere yemeklerinin, çorbaların çoğuna unlu tereyağlı terbiye eklenebilir. Çok yoğun kıvamlı olursa biraz su ekleyip bir taşım daha kaynatılabilir.
Un tereyagini nasıl ekleyecegiz bazen olabiliyor sulu sulu yenmiyor

Yapmiyor mu saniyorsun. Ama bu bana kendimi kotu hissettiriyor

Eşiniz yemek yaptığında neden kendinizi kötü hissediyorsunuz ki? Ne güzel işte, bir iş kadının ya da erkeğin değildir ki. Hele ki çalışıyorsanız...

Sogani kavurdum domates salcasi kavurdum princ koydum az bisey kavurdum doldurdum dolmanin icine sonuc husran . Ya ben istiyorum ki annesi yemek yaptiginda hiiiimmmmhih diye lezzetlenirdi aynisi bana da olsun :işsiz:

En büyük yanlışınız burada. Siz eşinizin annesi değilsiniz. Kesinlikle karşılaştırmayın kendinizi.
Zamanla sizin yemeklerinizi de çok beğenecektir.

Benim eşim de eline sağlık der ama gaz verecek hiçbir şey söylemez. Akıllarına gelmiyor çünkü, annelerinin yaptığı yemeklere alışmışlar, önlerine yemek konması normal geliyor. Ancak yeni evli bir kadın için bu pek normal değil (önceden yemek yapmadıysa). Dolayısıyla insan biraz övgü bekliyor :)

Zamanla oturacaktır bazı şeyler. Mesela ben 2 hafta oldu keşfedeli düdüklü muazzam kurtarıcı bir olaymış :D

Bekarken annem bana hep "kızım yap yemeği, kötüsünü biz yiyelim iyisini kocan yesin, yeterki öğren elin alışsın" derdi. Bende inatlaşırdm kötüsünü de o yiyecek iyisini de diye. Şükür yemek konusunda sıkıntımız olmadı ne koyarsam yer elimin lezzetini sever gerçi yokluk görmüş adam hiç yemek ayırt etmez ben tabağımda bıraksamda o yer yutar hepsini istraf olmasın diye bayat ekmeklere kadar yer. Bence sizde eşinize o yemeği bulamayanlardan olduğundan bahsedin, adım hıdır elimden gelen budur diyin, zamanla eliniz alışacak ve püf noktalar bile bulacaksınız patenti size ait olan :)

Sana süper bir mantı tarifi vereceğim bunu yap çenesi kapansın.Bir yumurta tuz un ve suyla birazcık sert bir hamur yap üstünü kapa bir saat dinlensin.içi için soğan kıyma kırmızı pulbiber karabiber tuz ve fesleğen kat sakın fesleğeni unutma mükemmel bir lezzet verir bana güven hamuru aç kıymayı koy kapa tereyağında salçalı acılı sos yap birde sarımsaklı yoğurt tamamdır.fesleğen önemli bir detay yeşil renklisi olacak moru reyhan oluyor biz kurutulmuş kullanıyoruz bizim mantı çok beğenilir bana güven:))

Adam diyorki hadımım, siz diyorsunuz kaç çocuğun var :D Mantı açıp kapamak öyle aç kapa denecek kadar basit bişey değil. tecrübe gerektiyor. :D

benim eşim yemek yapmasını bilmez ama yemekte seçmez çok şükür
bende ne ailemin evinde nede üniversitede hiç yemek yapmadım
3 yıllık evliyim yeni yeni birşeyler yapabiliyorum
ama geçen bir karnı yarık yaptım
patlıcanları hiç pişmemişti:KK49:

Daha bilmiyorsun çok doğal hatalar yapman zamanla pratiklik kazanacaksın.
Öneri olarak,aynı markaları kullanmanı tavsiye ederim.
Pirinç bile bazılarında çok su, bazılarında az su çeker.
Tuz her zaman az olsun ki fazla olmasından iydir.
Çok zor yemekler yapmaya çalışma, ögrenene kadar.
Annesiyle asla kıyaslama kendini ,ona benzetmeye çalıştıkça ki benzemez, daha da kötü sonuçlar doğurur lezzet bakımından.
Kendin keşfet ,kendin bir şeyler kat yemege ki eşin diyebilsin hiç kimse su yemegi eşim kadar güzel yapamaz diye.
Ayrıca damak zevki çok önemli ben hataylı olarak biber salçası kullanırım ve salçasız yemekler pek hoşuma gitmez yavan gelir.
Nereli ise oranın yemek tariflerini denemeye çalışabilirsiniz.
Aci severse acı katabilirsiniz.
Ayrıca eşinizin begenmese bile yüzünüze vurması da hiç hoş değil insanlık hali bizim bile yemegi yaparken eksiklerimiz unuttuklarımız oluyor.

Un tereyagini nasıl ekleyecegiz bazen olabiliyor sulu sulu yenmiyor

1 kaşık tereyağında 1 kaşık unu iyice kavuruyorsunuz, sonra kaynayan yemeğin suyundan kavurduğunuz unun içine azar azar ekliyorsunuz bir yandan terbiyeyi çatalla karıştırarak. Un terbiyesi yemeğin kıvamına yaklaşıp kısmen sulu ve homojen bir hale geldiğinde tenceredeki yemeğin içine döküp yemeği şöyle bir karıştırıyorsunuz tahta kaşıkla. Yalnız bu tereyağı tadıyla güzel olan yemeklere yakışan birşey mesela bütün çorbalara, kuru fasülyeye, patates yemeğine filan çok güzel olur ama bir kıymalı bamyada nasıl olur yakışır mı bilemiyorum.

Benim esimde yemek yapmaz ama guzel yer sevdigi birsey oldugunda... yemek aramaz cogu zaman.. laf edersede alacagi cevabi cok iyi bilir! Ben genelde cocuklar icin yemek yapiyorum zaten..

benim eşim yemek yapmasını bilmez ama yemekte seçmez çok şükür
bende ne ailemin evinde nede üniversitede hiç yemek yapmadım
3 yıllık evliyim yeni yeni birşeyler yapabiliyorum
ama geçen bir karnı yarık yaptım
patlıcanları hiç pişmemişti:KK49:
Patlicanlari önceden yağda kizartmiyor musunuz ?

Herkes o yollardan geçiyor. Ben yumurta kıramıyordum şimdi eşim sükürler olsun artık yemek yiyebiliyorum diyor.
Sürekli yapa yapa alışılıyor. Alışkanlık oluyor ve artık tarife bile bakmadan tutturursunuz.
Herşey aynı aslında sadece pratik lazım :)

Annemin "Bugün bana, yarın kendine" sözü ne kadar da doğruymuş meğer.. Evlenince bu yüzden hiç zorluk çekmedim. Zamanla elbette öğrenilir ama az da olsa evlenmeden böyle şeylerin yapılması taraftarıyım. Hiç bilmeyen için gerçekten de zor bir durum.. Her gün her gün ne yapsam derdi başlı başına bir sorun zaten.

Bence sen yemek yapmayı bilmiyo değilsin bazı püf noktalarını, dikkat etmen gerekenleri bilmiyosun.

Bi yemeği yapmaya başlamadan bi kaç siteden yapılış oku bence

Belki annesinin yemeklerini bekliyordur. yani yılların alışkanlığı, kayınvalidenizden tarif fln isteseniz

Geçtik, geçtik :kk77:
Benim iki ablam var o yüzden pek yemek yapmamıştım. Doğal olarakta ilk evlendim yemekler Allahlık.
Senin dolmanın soğanlı halini ben bir sene soğansız yapmışım:deli:
Şimdi çok şükür annesinden çok sever bazı yemeklerimi.
Ama hamur işi hala yapamıyorum. Kullanıcı adım onyüzden Calamity. Bi poğça yaptım eşim calamity jane inkiler gibi olmuş bunlar kafa yararlar sen bidaha yapma aşkım dedi :KK70::KK70:
Yapa yapa öğreniyo insan eli alışıyor dert etme.

Back
X