• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak yada yapamamak

Neymiş ki o :eek:
Benim bazen harika oluyor bazen de kötü .
Neden ki :63:
Acele etmek, şartları ya da miktarı değiştirmek değişen malzeme yemeğin lezzetine etki eder ama bu maya işleri falan farklı bilimsel olarak bir çalışma var mı bilemiyorum ama böyle bişey olduğuna inanıyorum. bir gün test edicem iyi hamur yapan biriyle aynı hamurla aynı tepsiye poğaçalar yapıp fark var mı diye deneyeceğim bakalım :KK70:

İlk zamanlar mercimek çorbası yaptım ..içinde 3 5 tane mercimek vardı ..nasıl oldu ben de anlamadım ..eşim ,eline sağlık çok güzel olmuş ,dedi ..tadına baktım berbat ..o günden sonra internetten tarifle yapmaya başladım .sonrasında da elim alıştı zaten ..

Sen o eşine ayar ver önce bi .. beğenmiyorsa kendi yapsin yada aşçı tutsun ..

Acele etmek, şartları ya da miktarı değiştirmek değişen malzeme yemeğin lezzetine etki eder ama bu maya işleri falan farklı bilimsel olarak bir çalışma var mı bilemiyorum ama böyle bişey olduğuna inanıyorum. bir gün test edicem iyi hamur yapan biriyle aynı hamurla aynı tepsiye poğaçalar yapıp fark var mı diye deneyeceğim bakalım :KK70:

Hani derler ya sevgimi katıyorum diye bencede öyle birşey .
Geçenlerde poğaçası yaptım fırının başında bekledim dua bile ettim :KK70:
Bı görsen normal yaptigimdan 2 kat kabarık oldu :KK68:

İlk zamanlar mercimek çorbası yaptım ..içinde 3 5 tane mercimek vardı ..nasıl oldu ben de anlamadım ..eşim ,eline sağlık çok güzel olmuş ,dedi ..tadına baktım berbat ..o günden sonra internetten tarifle yapmaya başladım .sonrasında da elim alıştı zaten ..

Sen o eşine ayar ver önce bi .. beğenmiyorsa kendi yapsin yada aşçı tutsun ..
Mercimekler sayılmaz ki :KK70:
Pişince dağılıyor bi hallere giriyorlar

Bende ilk corbami yaptığımda tek başıma icmistim :eek:

Benim esimde oyleydi ilk baslarda yemek yapamiyorum diye soylenirdi simdi 8 yillik evliyim yemek konusunda annemi gectin der zamanla alisirsiniz merak etmeyin :)

Bekarken annem bana hep "kızım yap yemeği, kötüsünü biz yiyelim iyisini kocan yesin, yeterki öğren elin alışsın" derdi. Bende inatlaşırdm kötüsünü de o yiyecek iyisini de diye. Şükür yemek konusunda sıkıntımız olmadı ne koyarsam yer elimin lezzetini sever gerçi yokluk görmüş adam hiç yemek ayırt etmez ben tabağımda bıraksamda o yer yutar hepsini istraf olmasın diye bayat ekmeklere kadar yer. Bence sizde eşinize o yemeği bulamayanlardan olduğundan bahsedin, adım hıdır elimden gelen budur diyin, zamanla eliniz alışacak ve püf noktalar bile bulacaksınız patenti size ait olan :)

Ayni benim eşim. Kendi yaptigim yemeği kendim yiyemedigim zamanlar oldu, öyle kötü yapmişim ama adam yiyordu. Gik demezdi. Anasının şımartmadıkları belli oluyor.

Ayni benim eşim. Kendi yaptigim yemeği kendim yiyemedigim zamanlar oldu, öyle kötü yapmişim ama adam yiyordu. Gik demezdi. Anasının şımartmadıkları belli oluyor.
Ay aynen. Benim tabağımı bile siler süpürür bazen. Abim ise mercimek çorbası hafif sulu oldğnda kızar sayar söver :KK12: anneme çok kızdım şuna yüz verip şımartma diye ama yok...

Arkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?:KK1:
Ben anne evinde öğrenmiştim yemek yapmayı çok severim,böyle bir durumla karşılaşmadim

Annemi arardım hep şunu nasıl yapıyordun buna ne ekliyordun diye hey gidi günler hey :hamarat:
Şimdi eşime bekarken yemediği yemekleri yediriyorum kv şok oluyor hala:KK53:
Yemek yapmayı mecburiyet gibi görmeyin ilk önce.keyif almaya çalışın.
Zamanla eliniz alışacak.
Ve yöresel ağır yemeklerden önce basit şeylerle başlayın.

Sogani kavurdum domates salcasi kavurdum princ koydum az bisey kavurdum doldurdum dolmanin icine sonuc husran . Ya ben istiyorum ki annesi yemek yaptiginda hiiiimmmmhih diye lezzetlenirdi aynisi bana da olsun :işsiz:
Tuzu,baharatı,maydamozu varsa kıymayı da eklerseniz yemede yaninda yat olur.:hamarat:Tavsiyem.

Esasen her şey göz kararı mesela burada da biri biber başına bir tatlı kaşığı pirinç demiş biri bir çorba kaşığı demiş

Zaten dolma biberin standardı yok ki kimi büyük kimi küçük

Ben normal bardak ölçüsü ile yapıyorum

Yarım kilo bibere yetiyor artan biberleri de buzluğa koyuyorum

Pirinç bardakla ölçülü olduğu için suyu da bardakla ölçüyorum

Pratik oluyor

Bunlar aslında öyle güzel anlar ki...
Bakma şimdi böyle keyfinin kaçmasına.

Ben ilk evlendiğim zaman mutfakta oturup ağlıyordum. Kaç pilav, kaç et yemeği döktüm, kaç tavuk yaktım bir Allah bilir, bir de ben.

Hatta evliligimin ikinci ayı falandı, eşim karnıyarık istedi, Çok özledim dedi. Ah; bende bilmiyorum demek yerine tamam dedim. Neyse yaptım yapmasına ama, patlıcanlar pişmedi, kiymalar kurudu yapıştı borcama... Eşim sesini çıkartmadı ve hepsini yedi, benim bile yiyemediğim yemeği... O kadar duygulandım ki...

Çoğunluk bu yoldan geçti, zaman geçiyor, el alışıyor, pratiklik kazanıyorsun. Önceden 10 tane ölçek bardağı kullanırdım en basit yemekte. Şimdi her şeyi göz kararı birebir yapıyorum. Bunlar hep deneme yanılma, deneme dökme, sonunda da deneme tutturma işi. Bol bol video izleyin, göz aşinası. Eşinizde dilerim daha hassas olur bu konuda.

Annemi arardım hep şunu nasıl yapıyordun buna ne ekliyordun diye hey gidi günler hey :hamarat:
Şimdi eşime bekarken yemediği yemekleri yediriyorum kv şok oluyor hala:KK53:
Yemek yapmayı mecburiyet gibi görmeyin ilk önce.keyif almaya çalışın.
Zamanla eliniz alışacak.
Ve yöresel ağır yemeklerden önce basit şeylerle başlayın.
:) benim eşim bekarken hiç dolma yemezmiş kaynanamlarda davetliydik eşim birkaç gün önce dolma yedim çok acıydı midem ağrıdı dedi: ) görümce şoka girdi sen mi ne dolması sen o yemeği yemezsin ki dedi eşim benim yaptığımı söyleyince bekarlıkta nazlı oluyorlar evlenince eşleri her şeyi yediriyorlar dedi: )

:) benim eşim bekarken hiç dolma yemezmiş kaynanamlarda davetliydik eşim birkaç gün önce dolma yedim çok acıydı midem ağrıdı dedi: ) görümce şoka girdi sen mi ne dolması sen o yemeği yemezsin ki dedi eşim benim yaptığımı söyleyince bekarlıkta nazlı oluyorlar evlenince eşleri her şeyi yediriyorlar dedi: )
Çok eğlenceli oluyor o surat ifadeleri:KK53:
Haftada bir gün bamya yediriyorum ben:-)

Arkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?:KK1:
Benimki ilk zamanlar laf etmiyoduda evliliğin ilerleyen yıllarnda şakayla çok laf sokmuslugu vardır sağolsun:) bide ben yemek yapmayı iyi biliyodm yeni evliyken insanın eli ayağına dolaşıyor heyecandan mi neyse bilemiyorum en yaptığım yemekleri bile çöpe doktugumu bilirim:KK45:

Back
X