- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi Karakedili
Kizarttim güya ama iyi kizartamamısimPatlicanlari önceden yağda kizartmiyor musunuz ?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kizarttim güya ama iyi kizartamamısimPatlicanlari önceden yağda kizartmiyor musunuz ?
Acele etmek, şartları ya da miktarı değiştirmek değişen malzeme yemeğin lezzetine etki eder ama bu maya işleri falan farklı bilimsel olarak bir çalışma var mı bilemiyorum ama böyle bişey olduğuna inanıyorum. bir gün test edicem iyi hamur yapan biriyle aynı hamurla aynı tepsiye poğaçalar yapıp fark var mı diye deneyeceğim bakalımNeymiş ki o
Benim bazen harika oluyor bazen de kötü .
Neden ki![]()
Acele etmek, şartları ya da miktarı değiştirmek değişen malzeme yemeğin lezzetine etki eder ama bu maya işleri falan farklı bilimsel olarak bir çalışma var mı bilemiyorum ama böyle bişey olduğuna inanıyorum. bir gün test edicem iyi hamur yapan biriyle aynı hamurla aynı tepsiye poğaçalar yapıp fark var mı diye deneyeceğim bakalım![]()
Mercimekler sayılmaz kiİlk zamanlar mercimek çorbası yaptım ..içinde 3 5 tane mercimek vardı ..nasıl oldu ben de anlamadım ..eşim ,eline sağlık çok güzel olmuş ,dedi ..tadına baktım berbat ..o günden sonra internetten tarifle yapmaya başladım .sonrasında da elim alıştı zaten ..
Sen o eşine ayar ver önce bi .. beğenmiyorsa kendi yapsin yada aşçı tutsun ..
Bekarken annem bana hep "kızım yap yemeği, kötüsünü biz yiyelim iyisini kocan yesin, yeterki öğren elin alışsın" derdi. Bende inatlaşırdm kötüsünü de o yiyecek iyisini de diye. Şükür yemek konusunda sıkıntımız olmadı ne koyarsam yer elimin lezzetini sever gerçi yokluk görmüş adam hiç yemek ayırt etmez ben tabağımda bıraksamda o yer yutar hepsini istraf olmasın diye bayat ekmeklere kadar yer. Bence sizde eşinize o yemeği bulamayanlardan olduğundan bahsedin, adım hıdır elimden gelen budur diyin, zamanla eliniz alışacak ve püf noktalar bile bulacaksınız patenti size ait olan :)
Ay aynen. Benim tabağımı bile siler süpürür bazen. Abim ise mercimek çorbası hafif sulu oldğnda kızar sayar söverAyni benim eşim. Kendi yaptigim yemeği kendim yiyemedigim zamanlar oldu, öyle kötü yapmişim ama adam yiyordu. Gik demezdi. Anasının şımartmadıkları belli oluyor.
Ben anne evinde öğrenmiştim yemek yapmayı çok severim,böyle bir durumla karşılaşmadimArkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?![]()
Tuzu,baharatı,maydamozu varsa kıymayı da eklerseniz yemede yaninda yat olur.Sogani kavurdum domates salcasi kavurdum princ koydum az bisey kavurdum doldurdum dolmanin icine sonuc husran . Ya ben istiyorum ki annesi yemek yaptiginda hiiiimmmmhih diye lezzetlenirdi aynisi bana da olsun![]()
Benim memlekette salçalı yapılır salça çok tüketiliyor :)Taze fasulye yemeğine salça hic atmıyorum soganla domestesi rondola geçiriyorum öyle yapiyorm bide tavuk bunyon tuz tamam
bırakın siz onu bunu eşinizi siz yemek yapmayı seviyormusunuzHep biseyi fazla yada eksik oluyo. Gecenlerde sadece sogan harcli biber dolmasi yapmisim o kadar princ nereye kayboldu bilemedim :)
:) benim eşim bekarken hiç dolma yemezmiş kaynanamlarda davetliydik eşim birkaç gün önce dolma yedim çok acıydı midem ağrıdı dedi: ) görümce şoka girdi sen mi ne dolması sen o yemeği yemezsin ki dedi eşim benim yaptığımı söyleyince bekarlıkta nazlı oluyorlar evlenince eşleri her şeyi yediriyorlar dedi: )Annemi arardım hep şunu nasıl yapıyordun buna ne ekliyordun diye hey gidi günler hey
Şimdi eşime bekarken yemediği yemekleri yediriyorum kv şok oluyor hala
Yemek yapmayı mecburiyet gibi görmeyin ilk önce.keyif almaya çalışın.
Zamanla eliniz alışacak.
Ve yöresel ağır yemeklerden önce basit şeylerle başlayın.
Çok eğlenceli oluyor o surat ifadeleri:) benim eşim bekarken hiç dolma yemezmiş kaynanamlarda davetliydik eşim birkaç gün önce dolma yedim çok acıydı midem ağrıdı dedi: ) görümce şoka girdi sen mi ne dolması sen o yemeği yemezsin ki dedi eşim benim yaptığımı söyleyince bekarlıkta nazlı oluyorlar evlenince eşleri her şeyi yediriyorlar dedi: )
Benimki ilk zamanlar laf etmiyoduda evliliğin ilerleyen yıllarnda şakayla çok laf sokmuslugu vardır sağolsun:) bide ben yemek yapmayı iyi biliyodm yeni evliyken insanın eli ayağına dolaşıyor heyecandan mi neyse bilemiyorum en yaptığım yemekleri bile çöpe doktugumu bilirimArkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?![]()