• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak yada yapamamak

Hep biseyi fazla yada eksik oluyo. Gecenlerde sadece sogan harcli biber dolmasi yapmisim o kadar princ nereye kayboldu bilemedim :)
Zamanla çok güzel yaparsın cnm hiç sıkma canını bide nefis yemek tariflerindeki tarifler birebir aynı oluyo denedin mi bilmem ama

Arkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?:KK1:

Yemeği öğrenen herkes yapıyor ama el lezzeti diye de bir gerçek var. Ben mesela 5 yıl yurtta kaldım. Mezun oldum eve geleli taş çatlasın 3 ay olmuştur yemek tatlı ne varsa öğrendim ve güzelde oluyor. İşte herkesin el lezzeti aynı değil. Sana tavsiye olarak malzemeleri kafana göre koy ay olmayacak gibi bir düşünceye kapılma mesela beceremediğn yemeğin üstünde fazlaca dur. Yapa yapa elin alışacaktır

Arkadaslar ben yeni evlendim ve bi sorunum var yemek yapamiyorum.aslinda yapiyorum ama lezzetli olmuyo tam tarife uygun itinali bi sekilde. Esim laf etmeye basladi Herkes bu evreden gecti mi? Ben yemek ne zaman nasil yapabilicem ?:KK1:
Birlikte yapın. Beğenmediği zaman senin kadar lezzetli yapamıyorum deyiverin :))
Zamanla alışırsın ilk zamanlar ben bile yaptığım yemeği yemek istemezdim.

Yemek yapmayı iyi bilen adama herşeyi beğendiremezsin...

Ondan çok daha iyi olman gerek ki beğendirebilesin haa mecburmusun değilsin önüne yemek koyuyorsun neticede uğraşıyorsun ama belliki eşin nankör...

Elinin lezzetsiz olduğunu düşünüyor bu saatten sonra beğendirmen biraz zor, bırak isterse yesin istemezse yemesin...

Zamanla öğrenirsin canm.deneye deneye.iyi bak en azından senin kocan yapabiliyormus.benim ki yumurta bile kıramaz ama sorsan gurme:kk77:

Ben ayaklarını uzatıp hiç yemek bilmeyen biri olarak evlenmistim.
Pilavı öğrendim ilk.
Herkes bayılırdi tadına.
Sonra ayrıldık tabi.
Yemekle alakası yok :)
Sonra ogrenmedigim bişey kalmadı .
Ayrılık yaradı heralde :21:
Şaka bi yana inan zamanla oturuyo yapa yapa .....
Her yemek yapmanda yeni şeyler öğreneceksin

Ayy ben de başlarda ne eksik, kötü, pişmemiş , olmamış yemekler koydum sofraya :) Allah'tan esim anlayışlı bişey demedi zavallim :) gün geçtikçe tecrübe ede ede öğrenirsin hiç canını sıkma , bu arada yemeklere bir çay kaşığı şeker atarsan lezzetli olur :)

Canim google playdan nefis yemek tariflerini indir bende oradan bakiyorum

Bişey diycem ya eskiden baharat atarmiydi bunyon varmiydi ? Savaş olurdu yemek dahi yoktu çok şükür herşeyimiz var neyi beğenmiyorsun ki.. ama yemeğin tadı baharatla güzelleşiyor. :)

Klasiktatlar.com adım adım anlatıyor tavsiye ederim. Bir de ye-mek.net var

İstek olduktan sonra illaki bir gün oturur her şey, üzülmeyin.

Ben yemek yapacagim, adam laf edecek...
Kuru ekmek alsin yesin haspam.

Muhtemelen mukemmel yemek de yapsaniz annesininkiyle ayni olmadigi surece memnun olmayacak. Bu, annesi mukemmel yemek yapiyor falan demek degil. Kotu de yapsa ona alismis. Baska seyi begenmez. Kendinizi yormayin.

her erkek anasının elinin tadını arıyor. ilk zamanlar çok söylenir. Sonra damak tadı sana da alışır.

Tabiki en iyisi de bu evreden geçti.

Çünkü eşler olan kültür farkından gereği, damak zevkleri bile farklı olabiliyor en nihayetinde.

Birbirinize alışırken, o da senin yaptığın yemeklerin lezzetine alışacak zamanla ve sonra annesinin yemekleri garip gelecek.:halay:

Tabiki en iyisi de bu evreden geçti.

Çünkü eşler olan kültür farkından gereği, damak zevkleri bile farklı olabiliyor en nihayetinde.

Birbirinize alışırken, o da senin yaptığın yemeklerin lezzetine alışacak zamanla ve sonra annesinin yemekleri garip gelecek.:halay:

aynen annesinde yediği yemek midesine dokunacak vs vs

hatta ilk zamanlar sen evde yaptığında burun kıvırdığı yemekten daha tadı kötü olanları annesinin evinde ikişer tabak yiyecek kv de sana oğlumu hep aç bırakmış diyecek

geçecek bunlar alışacak sen de pratik yaparak daha iyi yapmayı öğreneceksin

Evlenmeden once pratik yapsaydin cok rahat ederdin
Simdi ise yapa yapa ogreneceksin baska caresi yok sihirli bir degnek degmeyecek sana :)
Yenilmeyecek gibi yaparsan at gitsin yenisini yaparsin uzme kendini
Egitim zaiyati der gecersin :KK25:

Back
X