Yemek kalmadı

O halde yıllardır yaptığınızı yapacak , mesafeli olacaksınız. Benim babam böyleydi. Önce kendi ailesi annesi ,babası, kardeşleri gelirdi. Evdeki karısı iki çocuğu aç mmı kalmış, taş mı yemiş. Adamın umurunda olmazdı. Babannem iki ağlardı. Ne isterse yaptırırdı. Biz üzülmüşüz kırılmışız sallamazdı. Ben 13 yaşına gelince hem babamla hem babannemle kavga etmeye başladım. Ne edepsizligim kaldı ne terbiyesizligim. Nihayet babama ailesinin biz olduğunu ögrettim. Şimdi hiçbirşeyi esirgemez. Şimdi hamileyim bu yüzden calisamiyorum. Her ay bana para gönderiyor canın ne çekerse al belki kocan alamaz diye. Anneme kalsa hala bizim rızkımız gereksiz akrabalara gidiyordu.

Ben olsam çok çok sakin bir biçimde şöyle derdim: "Annecim beni ısrarla çağırıyorsun, hep aç kalıyorum. Çocuklarım bile aç kaldı. O yüzden gelmek istemiyorum. Misafirlere yemek veriyorsun bize vermiyorsun. Ben hamileyken de benzerini yaptın. Başkaları acıdı sen acımadın. Bunlara çok üzülüyorum. O yüzden bir daha başkalarını da davet ettiğin davetlere gelmek istemiyorum. Ayrıca arkamdan psikolojimin bozuk olduğunu, deli olduğumu söylemen hiç hoş değil. İnsanlar bir sorun olduğunda tartışırlar, bazen sesler yükselebilir, bu onların deli olduğu anlamına gelmez. İstersen bu konuda ikimiz gidip bir uzmanla konuşalım. Tüm olayı baştan sona anlatalım, eğer öyle bir şey varsa tanıyı bir uzman koysun. Ama uzmanın seni haksız bulacağını, seni eleştireceğini düşünüp çekiniyorsan gelmeyebilirsin tabii. Kızının deli olduğunu düşünüp bu konuda şu ana kadar bir şey yapmamana da üzüldüm annecim."

Ama bunları söyleyemezsiniz çünkü annenizden çok korkuyorsunuz. Bence bu korkuyla ilgili uzman yardımı almalısınız. Yetişkin bir insanın birinden bu derece korkması hiç normal değil. Hakkınızı savunmaya yeltenemiyorsunuz bile. Bulduğunuz tek çözüm kaçmak. Güçlenebilmek için uzman yardımı almalısınız.

Bu arada, annenizin size böyle davranmasına (deli demesi vs) seyirci kaldığı için babanız da suçlu.

Sen evin kizisin senin yerin farklı olmalı .o kadar kalabalıkla değil sizi ayrı Çağırmali. sende o kalabalıkta seninle ilgilenmesini bekliyorsun sıra Sana gelmemiş kusura bakmada. Annenin evi Çağırma sada gidebilirsin, o zamn bence daha çok ilgilenir karninizi da doyuryrsunuz

Diğer konularda çok haklısınız. Fakat ailemizden bir kişi bu şehrin en önemli prof. psikiyatrdan destek aldı. Asistanı evimize gelip herkesle konuşup notlar aldı. Bu haftalarca sürdü. Benim çok sağlam ve güçlü olduğumu söylemiş. beni eşimin yanında taciz eden adamı kendim dövmüş biriyim, mağazada sıramı almaya çalışan kadını rezil etmiş biriyim, annemi kırmayarak kendimce vefa gösteriyorum. Zaten söylesem de anlamıyor. Hep haksız çıkıyorum. Yemin ederim sen ne biliyorsun da konuşuyorsun diyip susturuyor.

Guclu olmaniz anneniz karsisindaki zayifliginizi degistirmez ki bunlar cok farkli konular , tum dunyaya karsi tek basina ayakta durabilirsiniz ama tum dunya arkanizda olsa sadece annenize karsi duramazsiniz , anlattiklarinizdan anlasilan o maalesef
Sadece siz olsâniz durumdan memnun kendi ceker der insan ama ortada 2 tane kucuk cocuk var , cocuklarinizi da ezdiriyorsunuz , onlar ac kaldigi halde annenize ses cikaramiyorsunuz sorun da burda zaten
Çocuklarınızı bir daha bu duruma dusurmemeniniz lazim bu yuzden alabiliyorsaniz destek alin
Bakin normal evlerde ilk once doyurulan cocuklardir , sizin ywsadiginiz normal degil hemde hic degil , bir daha yasatmayin bunlari cocuklara

Ben annemin karşısında konuşamayacak biri değilim. Zaten çok mesafeliyim. Mantıken gerektiği gibi fazla samimi olmadan görüşüyoruz. Psikolojik destek almak zor bir şey değil. Ama benim hayatımı destek gerektirecek kadar etkileyecek bir durumum yok. Benim annem iki kere bana sofrada yer vermedi, bir kere de çocuklarla aç kaldık diye ne konuşacağım gidip. Annem ile yüz göz olmak istemiyorum, bir yabancıya duyulan minnet gibi bir duygum var. Beni büyüttüler, okuttular, meslek sahibi yaptılar. Evlenirken ne gerekiyorsa yaptılar, bana laf söz getirecek, ezdirecek birileri değiller diye susma ve mesafe koyma hakkımı kullanıyorum.

Zaten konuşsam da değişmiyor. Hangi üslupla girersem gireyim lafa, ruh hastası oluyorum. Beddua ediyor ve nankörlükle suçluyor. Konuşmak sadece beni silmesine yarar. Onu da istemiyorum. Dertsiz başıma dert alamam.

Ben size ne demek istedigimi anlatamadim , sonucta hayat sizin hayatınız ama bazen icinde yasarken bazi seyleri goremeyiz , siz de su anda goremiyorsunuz
Benim anlatmaya calistigim sey tamamen cocuklarinizla ilgiliydi cunku sizin icinde olup giremediginiz yada cozmek istemediginiz sorunlari onlar buyudukce görecekler ve onlarin annenize ve size tepkileri cok farkli olucak , amacim sizi zorlamak , yermek yada elestirmek degil yanlis anlamayin lutfen , disardan bakan bir goz olarak yorum yapiyorum sadece

Sen de annem gibisin annesine şimdi o bakıyor teyzelerim annen gibi gider her işi yapar aç dönerdi .
Hala lafla eziyet ederler cidden annem dese de bişey değişmeyecek.

Benim annem iki kere bana sofrada yer vermedi, bir kere de çocuklarla aç kaldık diye ne konuşacağım gidip. Annem ile yüz göz olmak istemiyorum

Bunu sorun etmiyorsanız neden konu açtınız?

Onu psikolojik destek alma konusunda söyledim. Bu olayı mı anlatacağım gidip diye? ? Zaten ben çocuklarıma böyle bir şey yapmasına izin vermem ki. 6 sene içinde 3 kere yaşandı. 30 kere davet oldu gidilmedi. Cocuklarimın sadece bir kere başına geldi. Onda da boş bulundum. Çünkü yemek kalmamasi olayı şimdiye kadar hiç yaşanmadı. Bu bir ilkti. Çocuklarını aç bırakmışsın diyip duruyorlar. Sanki ben sürekli aynı duruma sokuyorum. O yüzden destek almam lazım.
Konu açmanın sebebi sadece dertlesmek. Başta da soylefigim gibi bu sorunu çok saçma buluyorum. Ama zaman içinde anne neden bu saçmalığı yapıyorsun dememe kararına vardım kendimce. Bunun iki sebebi var. Sessiz kalarak minnet borcumu ödüyorum ve annemin bana kafayı takmasını engelliyorum. Aslında olur böyle şeyler takma kafana diyecek birileri var mı diye de yazmış olabilirim. Vardı, iyi geldi.

en cokta hamileyken bu aekilde davranmasina sasirdim

Ben annenize bişey dememenizi anlıyorum, çünkü normal bir durum olsa ilk önce çocuklar doyar, ev sahibi düşünmezse anneleri olarak sizin tabak gelmesini beklemeden tencerelerden almanız, servisten önce onları doyurmanız gerekiyordu. Nasıl bir ortam anlamadım, neden o kdr saat aç duruyorsunuz anlamadım, hadi yemek kalmadı, dolapta peynir de mi yok, pide/ ekmekte mi bitti, karnınızdaki çocuğa da mı acımıyorsunuz? Ztn bu durumu yaşamanız başlı başına anormal, ztn yaşarken engel olmanız gerekiyordu, ztn o an sofrada çocuklar eti salatayı görecek diye korkmanız çok saçma. Sonrasında mesafeliyim diye kendinizi kandırmıyorsunuz, annenizden korkuyorsunuz ve bence de destek almanız gerekiyor.

annene neden söylemiyorsun, "anne kaç kişi çağırdıysan ona göre yemek yap, her seferinde aç geliyorum eve, bir daha sana gelirken evde karnımı doyurup gelcem de" annenle bunu diyecek kadar samimiyet yok mu aranızda..

ağlamayana meme vermezler, annen nasıl olsa sen kınamazsın yabancı değilsin diye rahat davranıyor bence

Çocuklar eşim ve ben iftardan çok kısa süre önce gittik oraya. Ev çok kalabalıktı, kızım çok küçük henüz 1 yaşında herkes üstüne bir anda geldiler. O da çok ağladı ve bana yapıştı.kucagimda gezdirdim, sofraya oturana kadar susmadı. Mutfağa bu sebeple giremedik. Tencereyle münasebetimiz olmadı. Ekmek de kalmamıştı. Sofradan dönmüş, bölünmüş ekmekleri istemedim özellikle. Ve bunları defalarca kere yazdım. İlk sayfayı okuyup aynı şeyi söylüyorsunuz sürekli.
Hamileyken gittiğimde sorun açlık değil. İlk gittiğimde zaten masaya oturtmadı, (yani yer yoktu oturtamadı) sofradan artanlardan getirdi yedim. İkincide ben yine masada yer olmadığını görünce kendim gittim. Artık tabak falan istemedim eve döndüm. Evimde doyurdum karnımı.

Annemden korkmuyorum kesinlikle. Benim ona tepki göstermem demek ilişkiyi bitirmek demek. Ben de bunu tercih etmiyorum. Dedikodusuyla stresiyle ugrasmak istemiyorum. 4 yıl önce benimle ilgili mahrem bir sırrı arkadaşına söylemişti. Ben de uyarmak hakkım diye düşündüm. Beni suçlu çıkardı. Ne var bunda diye bağırıp beddua etti. Ruh hastası ve deli dedi. O zaman 28 yaşındaydım. Bebekken popomu yikadığından varana kadar bütün üzerimdeki haklarını saydı. (Tabi ki benim anlattigim gibi kibar soylemedi bunları :))Babam ve kardeşim diyor ki, 4 yıldır sürekli bu olayı gündeme getiriyormuş. Hala söylüyormuş. Ben ruh hastasıymışım, deliymişim. Bunu dinlemekten bıkmışlar artık. Aman kızım sen dövecekmişsin anneni 4 yıldır bunu dinliyorum diyor babam. Annemi yapmış olduğunun yanlış olduğuna ikna edemedim biraz sesimi yükseltmek zorunda kaldım. Dövmek bu oluyor. 32 yaşındayım kimseyle kavgam gürültüm yok çok şükür. Bu durum bence en zararsız şekli ilişkimizin.

Yoksa siz haklısınız söylemek lazım. Insanlar konuşa konuşa anlaşır. Kaçak dövüşmek kimseye ama kimseye yakışmaz. Benim annem çok uzulerek söylüyorum psikolojide tez konusu olabilecek bir insan. Onunla ilgili konu açmak istedim. Birbucuk saat yazdım. Sonra geri sildim. Şimdi bunları hatirlamanin kime ne faydası var diye düşündüm. Bana bile hikaye gibi geliyor artık.

annenin huyunu biliyorsun bundan sonra davete gideceksen eğer, evde çocuklarının kendinin karnını doyur..
gitmemene darılmıyorsa gitme.. başka çaren yok sanırım. konuşarak olmuyorsa

annenin huyunu biliyorsun bundan sonra davete gideceksen eğer, evde çocuklarının kendinin karnını doyur..
gitmemene darılmıyorsa gitme.. başka çaren yok sanırım. konuşarak olmuyorsa

Hani neden böyle böyle oluyor şeklinde ciddi olarak karşıma almam mümkün görünmüyor. Ama belki şunu yapabilirim, arayıp tekrar kalabalık davetine dahil etmeye çalışırsa, şakayla karışık bir laf dokundurulabilir. Cocuklar memnun kalmamış öyle dediler hahahah falan ..

haklısınız, bir açıdan doğruda yapıyorsunuz, amaa yine çözüm sizde gizli, oraya tok gidin, gelen misafirleri görün, annenizle ailenizle görüşün ve dönün. Çocuklar içinde yanınızda ara öğün götürün meyve, meyveli yoğurt, belki çorba. en azından biraz oyalanırlar. Tabiki geçmişteki kötü anıları hatırlamaya gerek yok ama bunları da yaşamaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…