- Konu Sahibi birbucukyil
Konusmak daha büyük sorunlara yol acacaksa o zaman mümkün olduğunca davetlere gitmeyeceksin ... İlle de gideceksen evde karnını doyur öyle git.Çocuklar eşim ve ben iftardan çok kısa süre önce gittik oraya. Ev çok kalabalıktı, kızım çok küçük henüz 1 yaşında herkes üstüne bir anda geldiler. O da çok ağladı ve bana yapıştı.kucagimda gezdirdim, sofraya oturana kadar susmadı. Mutfağa bu sebeple giremedik. Tencereyle münasebetimiz olmadı. Ekmek de kalmamıştı. Sofradan dönmüş, bölünmüş ekmekleri istemedim özellikle. Ve bunları defalarca kere yazdım. İlk sayfayı okuyup aynı şeyi söylüyorsunuz sürekli.
Hamileyken gittiğimde sorun açlık değil. İlk gittiğimde zaten masaya oturtmadı, (yani yer yoktu oturtamadı) sofradan artanlardan getirdi yedim. İkincide ben yine masada yer olmadığını görünce kendim gittim. Artık tabak falan istemedim eve döndüm. Evimde doyurdum karnımı.
Annemden korkmuyorum kesinlikle. Benim ona tepki göstermem demek ilişkiyi bitirmek demek. Ben de bunu tercih etmiyorum. Dedikodusuyla stresiyle ugrasmak istemiyorum. 4 yıl önce benimle ilgili mahrem bir sırrı arkadaşına söylemişti. Ben de uyarmak hakkım diye düşündüm. Beni suçlu çıkardı. Ne var bunda diye bağırıp beddua etti. Ruh hastası ve deli dedi. O zaman 28 yaşındaydım. Bebekken popomu yikadığından varana kadar bütün üzerimdeki haklarını saydı. (Tabi ki benim anlattigim gibi kibar soylemedi bunları :))Babam ve kardeşim diyor ki, 4 yıldır sürekli bu olayı gündeme getiriyormuş. Hala söylüyormuş. Ben ruh hastasıymışım, deliymişim. Bunu dinlemekten bıkmışlar artık. Aman kızım sen dövecekmişsin anneni 4 yıldır bunu dinliyorum diyor babam. Annemi yapmış olduğunun yanlış olduğuna ikna edemedim biraz sesimi yükseltmek zorunda kaldım. Dövmek bu oluyor. 32 yaşındayım kimseyle kavgam gürültüm yok çok şükür. Bu durum bence en zararsız şekli ilişkimizin.
Yoksa siz haklısınız söylemek lazım. Insanlar konuşa konuşa anlaşır. Kaçak dövüşmek kimseye ama kimseye yakışmaz. Benim annem çok uzulerek söylüyorum psikolojide tez konusu olabilecek bir insan. Onunla ilgili konu açmak istedim. Birbucuk saat yazdım. Sonra geri sildim. Şimdi bunları hatirlamanin kime ne faydası var diye düşündüm. Bana bile hikaye gibi geliyor artık.
Evet annen gerçekten çok değişik bir insanmış , ama nihayetinde annen ,yapacak bir şey yok.Bununla da yasanabilir.