Yemek kalmadı

Anam sanki the walking dead. Varlık içinde yokluk çekmek gibi. Milleti bırakmıyor evlerinde rahat rahat yesinler eve çağırıp aç bırakıyor. Yazık ya kardeşine söylediğin şeye hem güldüm hem üzüldüm.

Bilmiyorum bence siz kimse size vermeden kalkın yemeğinizi alın. Hadi siz neyse de çocuklarin yemegeni alın yedirin millet gelmeden. Anneniz normal gelmedi. Niye yetişebilecek kadar kişi çağırmiyor. Kendi yiyor nu peki?

Kendisi en son sofradan kalkanlardan yiyordu. Oradan oraya koştu. Ben ona da üzüldüm. Masadan biraz biraz alıp bizim sofraya ekleme yapıyordu misafirlere. Ama çok fazla çağırmış. Bile bile lades oldu bana göre.

Eski insanlarin cogu dışarıdaki insanlara ailelerinden daha çok özen gösterirdi.Aile ,cocuk bu kuşakta cok daha onemli.Şimdi O da gecmise bakip pismandir belki.Anlatiminiza gore annenizin özellikle yaptığını ,kötü niyetli olduğunu sanmıyorum.Farkında bile değildir.Ben üzüldüm böyle bir konu acmişsin ve annene türlü türlü hakaret edilmesine sebep olmuşsun.

kızkardeşleriniz bekar mi? onlar da sizinle ayni durumdadır muhtemelen. aranızda konuşulmuyor mu? onlar belki annenize söyleyebilirdi herkes gidince "ablamı bizi geçtim çocuklar aç kaldı, bi yumurta kıralım bari" diye. gerçi anneniz gelip size yemek kalmadı diyip sonra da hadi ye diyorsa rahat muhtemelen. en iyisi açıkça konuşmanız.

Biri evli diğeri bekar. Onlar da pek seslerini çıkarmıyor. Evet zaten işin en komik yanı, annemin hem yemek vermemesi hem de haydi çocuklar oyalanırken ye bitir yemeğini demesiydi. Tabağımda o sırada börek parçaları vardı. Oğlum gidip geldikçe ağzını açıyordu veriyordum.onun için bekliyordum sofrada. Sanki yemeği sünnetlemekte zorlanıyormuşum efekti vermenin bir anlamı yoktu. Yaptığı saçmalığa tüy dikti böyle konuşarak.

Şaka gibi ya. hamileyken sen kendi işini yapamazsin milletin sana hizmet etmesi gerekiyor diğerleri de çok itici ayıp annenin sana yardim etmesi gerekiyor asıl

Eski insanlarda o vardır çok kalabalık davetlerde erkeklerin masaları fazla fazla donatılır kadınların masaları cocuklar en son ev ahalisindeki kız çocukları doyar. Bak erkek çocuk bile degil kız çocuk. Anneniz eskilerden öyle görmüş ne olacak bir gün aç kalsın misafir öncelik diye düşünmüştür. Siz açıkça konuşun kırıldıgınızı söyleyin. Benim karekterimde mesela oyle önce misafir doyacak öncelik o ama bilmiyorum evladım olunca da ona öyle yapar mıyım sanmıyorum gerçi.

Siz de azıcık uyanık olun, bu kadar saf olmayın.
Yardımcımız var, misafir geldiğinde kendi tabağını en önce hazırlar bir köşeye koyar.
Çocuk değilsiniz önünüze yemek konulmasını bekleyecek.

Siz de azıcık uyanık olun, bu kadar saf olmayın.
Yardımcımız var, misafir geldiğinde kendi tabağını en önce hazırlar bir köşeye koyar.
Çocuk değilsiniz önünüze yemek konulmasını bekleyecek.

Normalde ben önüme yemek koyulmasını beklemem. Ama kızım birden tanımadığı 10 kişi üzerine gelince çok korktu. Kucağımda ağlayarak gezdi. Mutfağa giremedim bile. Direk sofraya oturdum.ayrıca annem cagirirken biliyordu haberi vardı, birbucuk yaş arayla iki bebeğim olduğunu.Anne çocuklarla zor olur gelmesem diye söyledim. Yine aynı mıy mıy....kimse yok az kişiyiz. ..falan fıstan kandırdı işte. Mutfağa gidip cengaver gibi yemek koparamayacağım ortada yani. Diğer iki olay zaten kahvaltiydı. Kahvaltılık malzemeleri masaya doldurup geldim.

Eski insanlarin cogu dışarıdaki insanlara ailelerinden daha çok özen gösterirdi.Aile ,cocuk bu kuşakta cok daha onemli.Şimdi O da gecmise bakip pismandir belki.Anlatiminiza gore annenizin özellikle yaptığını ,kötü niyetli olduğunu sanmıyorum.Farkında bile değildir.Ben üzüldüm böyle bir konu acmişsin ve annene türlü türlü hakaret edilmesine sebep olmuşsun.

Hakaret edilmesine sebep olmuşsun demek kolay tabi ki arkadaşım. Ama bir de bana sor. Ben dün gece ne hissettim. Gece 11 de çocukları uyutup mutfakta reçel ekmek yerken, annem neden bana bunu yapıyor, acaba hiç üzülmüş müdür? Bir daha böyle yapmayayım diye düşünmüş müdür? diye sormak hiç kolay değil.

Ya olabilir. Bı yemeğin yetmediği, evin halkının idare ettiği. Ama 1 olur 2 olur. Ben de yaşadım bunu ablama iftarda çorba yetmemisti :)) ama aç da kalmadı. Diğer çeşitlerden vardı. Anneniz sanki misafir ağırlamayı seviyor ama eli biraz aza gidiyor. Hiç değilse kızım sen yiyemedin kır surdan bı yumurta beraber yiyelim desin. Yemeğe gidip aç dönmek abes olmuş. Peki normalde nasıl. Yani siz sizeyken sadece sizi cagirdiginda

Bunlar nasil insanlar yahu? Hamileyken ayakta ac kalmak falan? Bana tanimadigim insanlar bile otobuste o kadar yiyecek icecek ikram etti ki...

Bir gun trafikte kadin cantasindan su cikartti otobuste. Kapali su tertemiz. Once sen ic kizim dedi hic unutmam. Hadi anneniz ok. Misafirler de mi insafsiz? Dunku konu neyse ama ben hic hamile kadinin ayakta ac birakildigini gorup duymadim.

ben olsam açık açık durumu anlatırdım ne demek ki bu ya hizmetçi misiniz evlatlık görevinizi yapmışsınız tamam bir olur iki olur ki hiç olmaması gereken birsey. sizin yaptığınız kadar annenizde annelik görevini yapsa hiç fena olmazmış

Yemin ederim lahmacun sipariş ederdim.
Sizin yerinizde olsam yüz kere suratına vurmuştum yaptığı terbiyesizliği. Anne değil sanki kötü kalpli üvey anne.

Hizmet ettirmek için BİLE çağırmış olsa önce sizi çocuklarınızı doyurmalıydı.Bana ters.Acayip kafalar,değişik değişik insan formları görüyorum ya daha neler görücez...

Bana annenizin yaptığından çok, bu kadar kendinizi ifade edemeyişiniz, annenize anne yine aç bırakmaya mı çağırıyorsun, dalga mı geçiyorsun falan diyemeyişiniz tuhaf geldi. Ben çatlardım.
Anne kişisine baksana bazılarına yaranmak için hamile kızını evinden aç gönderiyor
Konu sahibi kendini ifade edememiş olabilir ama anne burda yetişkin ev sahibi üstelik anne anneanne
Bu olmaz

Resmen hizmet et diye çağırıyor aç mısın tok musun umrunda değil. 36 haftalık hamile kadına nasıl kıydın da çağırdın ya..

El iyisi işte

Back