Yemek kalmadı

Anne kişisine baksana bazılarına yaranmak için hamile kızını evinden aç gönderiyor
Konu sahibi kendini ifade edememiş olabilir ama anne burda yetişkin ev sahibi üstelik anne anneanne
Bu olmaz
İşte bu kadar anormal anneye noluyoruz diyemeyişi çok ilginç. Hem de kaç kere.

Şok oldum şuan. Bekarken annemde bana karşı çok ilgisizdi. Evin herseyini ben yapiyordum yapmayinca kavga kiyamet kopuyordu. Ama evlendikten sonra durum degisti. Kendiside yemek hazirlar cagirir yada arada tabiki yardimda isterdi ee oylw olunca bende seve seve yapardim. Şuan hamileyim. Etrafimda pır dönüyolar arada hala yardim etsemde ozellikle babam boyle bir tutum sergilemesine asla izin vermezdi. Bence bu durumun ne kadar kotu oldugunu anlatin dillendirin. Ve ben olsam en sonunda patlardim herhalde senin misafirini ben agirlamak zorunda degilim derdim

Sende gizli gizli yiyeceklerini ayır bazen sinsilik işe yarar

Ben de annrm tabağımı çok doldurur, sürekli ye ye diye ısrar eder diye kızarım anneme. Bu yazılanları okuyunca şaşırdım gerçekten. Kırılmakta kızmakta haklısınız ama ses çıkarmamakta haksızsınız. Ayrıca annemin evi yemek bittiyse alırım dolaptan kahvaltılık onu yerim olmadı çorba yaparım hemen.Eve ne ben ne çocuğum aç gitmez yani. Sizin yaptıgınız da tuhaf

Yemek kalmaması beni çok şaşırttı benim de annem çok misafir çağırır ama hep bol bol yapar gelenlerin evlerine de koyar gönderir yaptiklarindan
Bugün de annemde 14 büyük 3 çocuk iftara davetliydik oruç tutmayanlar hizmet etti tutanlar önce yedi kalktı diğerleri oturdu evlere dağılırken de her aileye birer poşet hazırladı gönderdi. Ben sizin yerinizde olsam giderken yemek götürür aç kalmayım diye kendi yemeğimi getirdim ben mutfakta yerim derim .
Ne anneler var ya yazık halinize ama napalım idare edeceksiniz artık bu yaştan sonra değişmez sanirim

Okuyunca şok oldum benim annem o misafirleri kaldirir beni oturtur oraya ben de evin tek kiziyim 5 aylik evliyim koca is sebebiyle yanimda degil her haftasonu annemlerdeyim ve suanda da annemlerdeyim ben hala bu evin kiziyim misafiri degilim annem haftasonlari ben varim diye akraba bile kabul etmez eve ucumuz vakit geciricez diye.... anneniz sanirim kiz cocugunu hizmetci olarak goruyor... gercekten sizin icin uzuldum... ve ileride kizinizi lutfen erkek cocugunuzdan asagi gormeyin... ben evliyken her haftasonu isten cikica 3 saat yol geliyorsam evde erkek kardesimle ayni sartlarda yasadigim icin aileme bukadar bagliyim...

Anneme kurban olurum ya misafirden önce bana eşime çocuğuma hürmet gösterir kızım siz daha önrmlisiniz der oğlumuda alır yedirir sen otur ben yaparım işleri der senin annen çok farklı yani bence durumu anlat ve bir daha gitme okurken bile sinirlerim bozuldu

Bana yaptıklarına bozuldum ama kısa sürede unuttum gitti. Ama dün çocuklarıma yapılan beni çok üzdü. Düne kadar tam anlamıyla dert bile değildi.
Canım bu ramazan ayında zaten tek düze devam eden bir ilişkiye ve sonuçlarına kafanı takma bence tek derdin bu olsun nasıl olsa değişmeyecek. Ama bundan sonra akıllı ol olur mu? Vefa da bir yere kadar.

Şaştım kaldım valla bu nasıl iş Gitmeyin bir daha. O masaya belli ki oturamayacaksınız. Anneniz de size güvenip davet vermesin bi zahmet. Ben ne bekarken ne evliyken sofralar kurup da mutfakta atıştırmak zorunda kalmadım, değil aç kalmak. Hep birlikte yaptık hep birlikte yedik her zaman. Hele ki eşin sofrada sen çocuklarınla aç bilaç bi köşede.. Olacak iş değil. Hele o hamileliğinizde olanı aklım hiç almadı

Kırk yılda bir bir düğün vs olur tamam, ama onda bile böyle olmaz ki, plan program olur herkes doyar.

Artık dönün hatanızdan. Anneniz kendi yapabiliyorsa kendi ağırlasın misafirlerini, yok yapamıyorsa o da elbet öğrenir kalabalık çağırmamayı.

Yardım etmesem içime sinmez diyorsanız misafiri olunca evde kolay bir şeyler hazırlayın börekti vs, biriyle gönderin annenize, onu da çok yapmayın ki size güvenip davetler vermesin artık. Ayıp gerçekten.

Canınıza yazık. Evlatlarınıza yazık.

Bende evin bir kiziyim ve hep sizin gibi yasadik. Biz hizmet ettik oturmadik bu aksam annem de 34 kişi iftar var tabiki hizmeti ben ve yengem ve kuzenlerim yapacagiz cocuklarimizida önden yediririz her zaman . yemek kalmasada sorun olkaz karpuz ekmek yediğimiz çok olur

Evet aynen böyle bence de:))

Ben bekarken 10 seneden fazla tüm davetlerde bu sekilde yaptım. Mutfakta ayak üstü ne kaldıysa şikayet etmeden idare ettim.Annem ben evlendikten sonra devam etti. Ama ben o davetlere katılmadım. Aradığı zaman farklı bahanelerle geçiştirdim. Çünkü çok sıkılmıştım artık. Börek, salata. ..Bana ne düşüyorsa evde yapıp gönderdim. Hamileyken aradığında (Ben dördüncü gebeligimde doğum yapabildim. Kanamam oldu, şekerim aşırı yukseldi, 45 kiloya düştüm kusmaktan, göbeğime ve bacağıma kan hastalığından dolayı yaptığım iğnelerden dolayı çürük içindeydim)Beni ısrarla davet edip, az kişiyiz dediği için gittim ben. Yani misafir olacağım sandığım için gitmiştim.

Yine de kendimi teselli ettim bir şekilde. Çünkü sizin anlattığınız gibi bizde de durum. Bu bahsettigim 3 davetin de ,sizin anlattığınız durumla hiçbir ortak noktası yok.bizbizeyiz 3-5 kisiyiz diye ısrar kıyamet çağrılıp, mağdur edilmek var.Baştan bilgim yok yani.

Annenizi arayıp olanları konuşmazsanız hep içinizde kalacak. Bana yaptıklarını önemsemedim ama çocuklarıma yapılan için üzüldüm diyorsunuz. Sıcağı sıcağına konuşursanız belki hatasını görür. Ona göre davranır. Sizin elinizden cipsi alıp komşunun çocuğuna verdiği zaman kıyameti koparacaktınız. Ben olsam her konuşmada yüzüne vururdum. Herkese anlatırdım. Ben çok kindarim sanırım. Sittin sene unutmam. Hırsımı alana kadar yüzüne vururum.

Tabi ki söylenmesi lazım. Kendisinin kişiliği buna musait değil. 4 yıl önce bana ait bir sırrı çok alakasız birine verdiği için kızmıştım.buna hakkı olmadığını kibarca anlatmaya çalıştım. O da hiç suçlanmadı. Ne var bunda diye üste çıktı. 28 senelik tüm iyiliklerini sıralayın beddua etti. Ben de bağırmış bulundum.

Kardeşimin ve babamın soylediğine göre dört yıldır bu olayı sürekli gündeme getiriyormuş. Benim psikolojimin bozuk olduğunu, deli oldugumu söylüyormuş. Ben onu dövecekmişim....filan falan..

O yüzden kaçamak takılıyorum ben. Hiç elleşmeden yaşamaya çalışıyorum. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…