• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin doğumuna gidememek.

Valla bende kıskandım. Ne güzel kardeşlik ilişkiniz var. Önemli olan niyet.
Benim kardeşim ilk doğumuma geldi. Sonrasında kızıma beddua etti. Şubatta Allah kısmet ederse 2. Doğumum olacak. Annemi tembihledim. “Bu sefer gelmesini kesinlikle istemiyorum” dedim. Benim kızlarımda inşAllah sizin gibi birbirine bağlı kardeşler olur 🙏🏻

Tut kendini. Herkes nasil davraniyorsa oyle davran. Kayinvalidenin teyzesi, iviri ziviri geldiginde hos geldiniz diye gidiyordun ya onlari yapma. Niye gelmedin derlerse o zaman lafini soyle.
Öyleyim gunces. Annem hasta biliyorlar ama bi geçmiş olsun demek yok bende görümcem hasta olduğunda he diyip geçiyorum. Benim ailem saygı görmüyorsa akrabalarıyla muhattap olmuyorum. Sadece bir kere söylemek istiyorum gunces. Konu arasında “ gerçi anne sen annemi yabancı gibi aramadın bile değil mi “ diye çok söylemek istiyorum. 7 kat yabancı bile abimi sorarken akrabaları kızım annengil nasıl derken kaynananm suratıma bön bön bakıyor🤣

Merhaba 40 uçurması falan yapacaklarsa işlerinizi ona göre ayarlayıp gidebilirsiniz. 40 gün sonrasını ayarlamak daha rahat olabilir belki diye düsündüm. Hayirli doğumları olsun😇

Sizin durum üzücü, olanlara hem baş sağlığı, hem geçmiş olsun diliyorum. Fakat bizde her şey normal ve olağan seyrinde sürerken, görümcem benimle tanışmak için hiçbir şey yapmadı. Evlendik, nikaha bile gelmedi. Yani onun böyle bir gerekçesi yok, abisi de kötü biri değil. Beni zaten hiç tanımıyor, tanımadan bu önyargı sizce de saçma ve fazla değil mi?
Ha ben bu durumdan şikayetçi değilim. Muhtemelen tanışıyor olsaydık da çok sevecen olmayacağı belli.
Fakat durum absürd. Ben bu durumu kendi aileme izah edemedim. Ne biçim insanmış o deyip duruyor annem. Ne yapayım yahu, görümcem benimle tanışmadı diye eşimi mi bırakayım? 😃
Eşinize sorduğunuzda ne diyor peki ? Görümcenizi hiç görmediniz mi ?

Bence o konuda hiç şansın yok, yatılı kalacaklaeının garantisini veririm sana. Ama eşini alttan işlersin az az, "annenler kışın gelip bütün kışı bende geçirmeye kalkışır mı ki ☺️" diye bir iki sorgulasan adam gardını almaya başlar onlara karşı. Ama kv taşındıktan sonra sor bu soruyu
Kaynanam gururludur Zemheri. Akrabaları “ kaynanaya bak yerleşti gitmiyor geline ne kötü” der diye yatılı işini uzatmaz. Aklı çıkar kötü olmaktan millete. Gösteriş seviyorlar :)

Eşinize sorduğunuzda ne diyor peki ? Görümcenizi hiç görmediniz mi ?
Görmedim. Eşimin fikrini de yazdığım mesajı okumuşsunuz zaten.
Siz nesli tükenmekte olan bir görümcesiniz ve UNESCO kültür miras listesine alınıp korunmanızı talep ediyorum.☺️

Valla bende kıskandım. Ne güzel kardeşlik ilişkiniz var. Önemli olan niyet.
Benim kardeşim ilk doğumuma geldi. Sonrasında kızıma beddua etti. Şubatta Allah kısmet ederse 2. Doğumum olacak. Annemi tembihledim. “Bu sefer gelmesini kesinlikle istemiyorum” dedim. Benim kızlarımda inşAllah sizin gibi birbirine bağlı kardeşler olur 🙏🏻
Canım benim sağolasın. Hiç üzülmeyin beddua eden kendinedir zararı. Bayramda yeri gelir abim arar beni utanırım abi kapat ben arayacaktım derim olur mu abicim aramızda lafı olmaz der :) ne zaman ararsam müsait misin abi derim yengemle konuşmama saygıma dikkat ederim. Senede 1 görüşürüz ama cıvık cıvık kardeş ilişkileri gibi değiliz. Ben tatlı seviyorum diye alır ama paran yoksa benden olsun abi demesinide bilirim. Evlatlarınızı size bağışlasın Rabbim. Güzel ilişkileri olsun.

Selam kızlar nasılsınız ? Aslında çok güzel bir durum olmakla benim o sevinci yaşayamayacağım bir konu. Tanınmamak adına detaya girmeyeceğim. Abimler yaklaşık olarak 8 10 saat uzaktalar. Allah nasip Ederse yakın zamanda hala olacağım. Tek başlarına yaşıyorlar ondan kaynaklı sezeryana karar verdiler 2 annede gidiyor. Ben işyerimde tek çalışıyorum ve sağlıkçıyım. Hastaların randevularını ertelemek ya da iptal etmek gibi bi lüksüm yok 4 yılda 1 kere izne çıkabildim. Hasta olduğumda rapor alma lüksümde yok tekim çünkü.

Ben yeğenimi görmeye bayramda gitsem ayıp etmiş olurmuyum ? Eşimle birlikte gitmem mi icab eder yoksa tek mi gitmeliyim ? Bana bu konuda fikir verebilir misiniz ? Bayramda yeğenim 4 5 aylık olucak hala olarak 5 aydır görmeye gitmemek nasıl olur ?
Diğer bir seçenek ise 1 gün hasta randevularını boşaltıp 1 günlüğüne gidip görüp gelmek var. Hediyelerimi götürdüm annemlede göndereceğim doğumda yengeme çiçekte yaptıracağım ama gidemiyorum yani işim çok stresli. Bir de uzun yıllardır bebek bekliyorlar yani ilk torun ilk halalığım.
Zaten doğum zamanı çok kalabalığa gerek yok. Doğumdan sonra müsait olduğunuzda gitmeniz daha mantıklı.

Görmedim. Eşimin fikrini de yazdığım mesajı okumuşsunuz zaten.
Siz nesli tükenmekte olan bir görümcesiniz ve UNESCO kültür miras listesine alınıp korunmanızı talep ediyorum.☺️
Yengemin çevreside çok şaşırır. O nasıl görümce diyip gülüyorlar. Kendime yapılmasını istemediğimi başkasına yapmıyorum hepsi bu. Bir keresinde abimler amcama gidicekler benide davet etti yengem. 18 yaşında bekarım. Yok dedim gelmem karı koca gidin yahu siz. :)
Bir keresinde abimle yolda tartıştılar abim soldan gidiyor yengem sağdan. Kaldım ortada. Kusura bakma abi yengemin yanından gideceğim dedim. Abim barışır ama yengem dışlanmış hisseder.

Geçen senede eve geç kalıyorum abimler yengemlerin ailesine gidicek. Evimde yol üstü. Ağzımı açıp bırakıcaksın demedim. Otobüse binerm dedim. Yengem olmaz bırakırız dedi. Engel olmayacaksam olur dedim. Peki benim görümcem ne yapardı biliyor musunuz ? “ babana bak abi bırakıcaksın tabi kes sesini” derdi. Peki karşılığında ne oluyor ? Benimle iletişimi 0 :)

Biz nasılız yengemle ? Abim için ben bir yana yengem bir yana. Kardeş olarak ikisi de benden razı. Başım sıkışsa abi diye ararım hem onu hem yengemi. Herkes ektiğini biçer güzelim boşversene.

Ne kadar düşüncelisiniz öyle.. böyle güzel, ince düşünceleriniz var , gitmeseniz de anlayışla karşılamalılar 💐 daha ne yapabilirsiniz ki.. bence kendinizi zorlamayın , sıkıntı da yapmayın. Eşinizle gitseniz de olur tek de olur 😊

Selam kızlar nasılsınız ? Aslında çok güzel bir durum olmakla benim o sevinci yaşayamayacağım bir konu. Tanınmamak adına detaya girmeyeceğim. Abimler yaklaşık olarak 8 10 saat uzaktalar. Allah nasip Ederse yakın zamanda hala olacağım. Tek başlarına yaşıyorlar ondan kaynaklı sezeryana karar verdiler 2 annede gidiyor. Ben işyerimde tek çalışıyorum ve sağlıkçıyım. Hastaların randevularını ertelemek ya da iptal etmek gibi bi lüksüm yok 4 yılda 1 kere izne çıkabildim. Hasta olduğumda rapor alma lüksümde yok tekim çünkü.

Ben yeğenimi görmeye bayramda gitsem ayıp etmiş olurmuyum ? Eşimle birlikte gitmem mi icab eder yoksa tek mi gitmeliyim ? Bana bu konuda fikir verebilir misiniz ? Bayramda yeğenim 4 5 aylık olucak hala olarak 5 aydır görmeye gitmemek nasıl olur ?
Diğer bir seçenek ise 1 gün hasta randevularını boşaltıp 1 günlüğüne gidip görüp gelmek var. Hediyelerimi götürdüm annemlede göndereceğim doğumda yengeme çiçekte yaptıracağım ama gidemiyorum yani işim çok stresli. Bir de uzun yıllardır bebek bekliyorlar yani ilk torun ilk halalığım.
bence bayramda görmek daha iyi henüz bebiş küçük ev kalabalık olur 4 5 aylık büyümüş olur doya doya seversin

doğuma zaten anneler gidecekmiş, annenin bebeğe alışması vs derken o esnada çok ihtiyaç yok gibi görünüyor. aranız da ne güzel iyiymiş, arayıp mecburen gelemeyeceğinizi, zaten yeni doğan bebeğin yanına hastaneden çıkıp gitmenin iyi olmayacağını söyleyin.. bayramda da 4-5 aylıkken hem onlar bebeğe alışmış hem de daha vakit geçirilebilir olmuş olur hepinizin açısından.. sağlıkla gelsin minik:nazar:

yengem çok sever beni. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. 1 yaş sonrası için takımlarını bile aldım.:)
Bence durumu anlatın biraz işlerinizin yoğun oluşundan,birde annelerin orada olmasından kaynaklı gitmediğinizi belirtin.Şu an gitmeniz zaten ekstra kalabalık olmasına sebep olur evde. Anneler dönünce bir ara gidersiniz görmeye. Günübirlik 8-10 saatlik yol gidilmez. En kötü cuma+haftasonu birleştirip ayarlayıp gidersiniz uzun süreli izin alamıyorsanız.

Sağlıkla doğsun yeğeniniz.ben de mart aylnda 2.kez hala olacağım ve ne yazık ki gidemiyeceğim.anlatırsanız anlarlar sizi üzülmeyin.

Lalem. Rahat etsin diye babamı göndermiyorum. Kızcağız kayınpederinin yanında rahat olamaz. Babamada derim görmeyiver hemen torununu. Düşünüyorumda ama bir yandan da uzun süre gitmemek içimde ukte bırakırmı diye düşünüyorum. Allah izin verirse bayram kesin zaten bayramda kapılarını çalan yok tekler.
Geçen sene 2 saat gördüğünde abim “ abicim çok özledim gel sarılalım nolur” dedi hala aklıma geldikçe gözlerim dolar.
Yaa çok duygulandım.abi kardeş ne güzel ilişkiniz var.benim abim biraz odundur öyle ben sarılmadan sarılmaz öküz.biz de iki kardeşiz annemiz babamız da yok ama kendisi buz gibi.

Sağlıkçısınız yani hastalarla aynı havayı teneffüs ediyorsunuz. Kendimizi en azından beş gün izole edemeyecekseniz lütfen gitmeyin. Yenidoğan bebeklerde özellikle bağışıklık sistemi yoktur, ateş o dönemde çok risklidir. Şu an zaten çocuk hastalıklarında patlama var korkunç bir salgın var. Bir sağlıkçının bebek görmeye gitmemesi daha doğru.
Bayramda gidin çocuk da biraz en azından toparlar.

Back