• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.

Tam olarak böyle. Annemin telefon konuşmalarını dinlemiş. Abim hep diken üstünde. Bizde gitmiyoruz yine de sorunlar bitmiyor ne istiyor bizden anlamıyorum. Cidden elle tutulur birşey olsa diyeceğim koysun bize mesafe hakkıdır ama yok.
Bizim yenge de öyle. Geçen sene geldiklerinde annem öğlen çaya çağırmış , neden akşam yemegine çağırmadı diye gitmedi annemlere. Ki annem hazırlığını falan yapmıştı kadın saatlerce uğraşıp. Dayım arayıp bir bahane üretmiş , sonradan anneannem evde bu sebepten dolayı olay çıktığını soyleyince öğrendik.

İki senede bir üç ,dört gün gelirler. Özel yatak alındı çift kişilik beğenmiyor sorun ediyor diye. Ayrı oda yapıldı evde . Böyle böyle birsuru şey. Herkes aman abimiz sorun yaşamasin diye uğraşıyor ama mutlaka birşey buluyor sorun çıkaracak. Konuşurken dikkat ederek konuşuyoruz, yoksa eve gidince anneanneme senin kizlarin ,yegenlerin şunu demek istedi bana diye darliyor .

Anlıyorum o yüzden seni. Bence mümkün mertebe görüşmeyin. Evet istediği o ama yapacak birşey yok. Abin de sorun yaşamak istemiyor belli ki.

yengemin tedavi olmasını istiyorum. Gelin diye kayırıyorsunuz. Bende ilk başlarda böyle düşünürdüm yengem için ama kendisne birşey yapmadığım halde beni silmesi kabul edilemez. Yengemin annesi de gelini arayıp herkesin içinde sütün geliyormu emiyor mu diye sormuş annem kaynana diye mi kötü oluyor ? Çok garip cidden. Evdeki kalabalık yengemin ailesindendi bizden değil. Kendi huzurlarını kendileri kaçırıyorlar.
Geçen sene annem yengeme oğlum napıyor diye sordu diye yengem annemi şikayet etti bana. Huzurları kaçmasın diye memlekete gidip gitmedi de abimide çağırmadı. Yengem yine rahatsız olmuş. Neymiş annem abime kırılamazmış. 600 km yol giden annem 2 hafta kaldı da abim uğramadı yanına tek kelime etmedi annem. Annemi şikayet edince söylemek durumunda kaldım abimin gelmesini çok bekledi ondan sormuştur belki dedim. Anneme dünyanın lafını saydırdı. Gelmeseymiş bize sormuşta mı gelmiş ne işi varmış bizi neden beklemiş kendi gelseymiş ayy neler neler. Yine de saygımı bozmadım. Gidip abime yalan söyleyip kardeşin bana yazıp annenle aranızdaki durum için beni suçladı demiş. Abim kızdı bana. Ekran atınca da yengemden özür diletti.
Durur mu yengem üzerinden günler geçmiş abimle yine kavga etmiş. Noldu abi özür diledi kabul ettim özrünü kapandı noluyor diyorum zehir etti bana iznimi diyor. Kimse bişey yapmasada takıyor anlıyor musunuz?
Abiniz ikili oynuyor, buna iyice emin oldum. Hem size hem eşine dert yanıyor kesin. Sonra da aradan çekilip sahneyi size bırakıyor. O da az değil, belli.

Keşke varsayım olsa abim söylüyor. Mesela annem diyelim eline sağlık demedi pat abim geliyor anne dememişsin. Bi bakıyorum kardeşleri silmiş beni bende siliyorum abim geliyor diyor silmeler olmuş neden sildin. Yengemin yaptıklarından dolayı mesafeli oluyorum pat abim diyor kandilleşmemişsin soğukmuşsun. Sürekli bizi şikayet ediyor. Annemi benimle vuruyor ve benim onu yakın görüp iyi melek görüp verdiğim sırla anneme laf sokuyor. Bunu duydum şok oldum. Kızla kavga etmiyorum yine yaranamıyorum ediyorum yine yaranamıyorum. Söylediğimiz konuştuğumuz herşeyi abimden duyuyoruz. Annemde bende bıktık.
Abiniz baş problemli o zaman. Yani ilk tepki koymanız gereken kişi o

Valla abi falan dinlemem herkes aklını başına toplayacak biz de lohusa olduk bize de karışıldı yeri geldi sinir harbi yaşadık ama böyle terbiyesizlikler yapmadık. Görüşmeyin size ne abiniz kocaman adam , siz o un eşini pohpohlamak zorunda değilsiniz. Madem öyle gitsin ailesi ile mutlu olsun. Ben de halayım yeğenimin saçının teline zarar gelse dünyayı havaya kaldırırım ama gelin böyle davransa asla kapısını çalmam. Siz kendinizi geriye çekince sataşıyor çünkü kendisi sizle uğraşarak mutlu oluyor. Bu mutluluğu ona yaşatmayın
Tam olarak pohpohlanmak istiyor. Geri çekiliyor sataşıyor abimi üstüme gönderiyor sakin kalmaya çalışıyorum.

Bizim yenge de öyle. Geçen sene geldiklerinde annem öğlen çaya çağırmış , neden akşam yemegine çağırmadı diye gitmedi annemlere. Ki annem hazırlığını falan yapmıştı kadın saatlerce uğraşıp. Dayım arayıp bir bahane üretmiş , sonradan anneannem evde bu sebepten dolayı olay çıktığını soyleyince öğrendik.

İki senede bir üç ,dört gün gelirler. Özel yatak alındı çift kişilik beğenmiyor sorun ediyor diye. Ayrı oda yapıldı evde . Böyle böyle birsuru şey. Herkes aman abimiz sorun yaşamasin diye uğraşıyor ama mutlaka birşey buluyor sorun çıkaracak. Konuşurken dikkat ederek konuşuyoruz, yoksa eve gidince anneanneme senin kizlarin ,yegenlerin şunu demek istedi bana diye darliyor .

Anlıyorum o yüzden seni. Bence mümkün mertebe görüşmeyin. Evet istediği o ama yapacak birşey yok. Abin de sorun yaşamak istemiyor belli ki.
Evet böyle yapıyor. Annem sorun çıkarmasın diye geldiklerinde evi bile süpürmüyor gidip abime annen iş mi yap diyor diye şikayet etmesin diye. Diken üstünde hep dikkat ediyor. Babamı uyarıyor aman bişey deme diye. En ufak birşey olsa abimi darlıyor abimde sorun çıkmasın diye bizi uyarıyor. Annem bıkmış durumda huzurları kaçmasın diye sürekli alttan alıyor. Ben yapamıyorum saygısızlık bu. Sevmeyebilirsin görüşmeyebilirsin ama bizide rahat bırak o zaman uzaktasın zaten. Demekki bunca zaman biz alttan aldık idare etttik diye iyiydi anlayamadım. Görüşmüyoruz ki uzaktalar senede 1 kere 3 5 gün. Bayramda yeğenimi görmeye gidicektim vazgeçtim.

Açıkcası kendi kızını bile alttan almayıp zehir zemberek bir mesaj atan annenizin gelini bu kadar alttan aldığına inanamıyorum. Siz de kendi derdiniz olunca en ufak ayrıntıya kadar yazıp da gelinin derdini “ifşa olmamak için” üstünkörü anlattığınız için size de inanamıyorum.

Evet böyle yapıyor. Annem sorun çıkarmasın diye geldiklerinde evi bile süpürmüyor gidip abime annen iş mi yap diyor diye şikayet etmesin diye. Diken üstünde hep dikkat ediyor. Babamı uyarıyor aman bişey deme diye. En ufak birşey olsa abimi darlıyor abimde sorun çıkmasın diye bizi uyarıyor. Annem bıkmış durumda huzurları kaçmasın diye sürekli alttan alıyor. Ben yapamıyorum saygısızlık bu. Sevmeyebilirsin görüşmeyebilirsin ama bizide rahat bırak o zaman uzaktasın zaten. Demekki bunca zaman biz alttan aldık idare etttik diye iyiydi anlayamadım. Görüşmüyoruz ki uzaktalar senede 1 kere 3 5 gün. Bayramda yeğenimi görmeye gidicektim vazgeçtim.
Neden bu kadar alttan aliyorsunuz ki ne anlarsa anlasin. Cok yuz vermissiniz ondan oluyor bunlar. Kavgaysa kavga ciksin ne bu ya her turlu huzur kalmiyor zaten. Anneniz cok yanlis yapiyor.

Açıkcası kendi kızını bile alttan almayıp zehir zemberek bir mesaj atan annenizin gelini bu kadar alttan aldığına inanamıyorum. Siz de kendi derdiniz olunca en ufak ayrıntıya kadar yazıp da gelinin derdini “ifşa olmamak için” üstünkörü anlattığınız için size de inanamıyorum.
Konu sahibinin annesi için demiyorum ama bazı kadınlar dili ile yılan gibi sokup, sonrada masum ayağına yatıyor, iki damla göz yaşı döküp mağduru oynuyor. Hep iyi niyetli oluyorlar, tabii yersen. Herkesde böyle birilerini yakın yada uzaktan tanır mutlaka
O yüzden gelin ruh hastası, görümce dünya tatlısı kv de kanatsız melek oluşu burda çoğu kişiye inandırıcı gelmedi

Back