• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.

Ya kadın öyle davranmış böyle davranmış neyi konuşuyorsunuz şu an? Bunu neden konuşuyorsunuz size ne faydası var bunun? Kadın bencil demek ki para isterken istiyor ama evinde görmek, hayatına almak istemiyor. Siz de ona göre davranacaksınız. Başka şansınız var mı zaten.
Görüşmeme kararı aldım ondan da memnun değil diyorsunuz. Bunu abinizden mı duyuyorsunuz? Abi ben bunu duymak bilmek istemiyorum diyeceksiniz. Bu kadar basit. Sizin başkaları üstünde bir söz hakkınız yok, kendinizle ilgili var sadece. Kadın onu yapmasın Bunu yapmasın diyemezsiniz. Kadın Bunu mu yapıyor, ben de bir daha görmek duymak bilmek istemiyorum diyeceksiniz. Anneniz de öyle yapacak. Ama yok sizin anneniz assssla bırakmak bu işi. İlla kopma noktasına da getirir yüzde yüz eminim.
Yok annem konuşmuyor muhatap olmuyor ama annemle ilgilide şikayet ediyor. Annem arıcakmış yengemle konuşucakmış kandilleşcekmiş sorcakmış etcekmiş. Annemde yapmam ben istemiyor demekki sürekli oyuncak gibi istedğini mi yapıcam diyor abimde kavga ediyor evde diyor. Ben zaten sizin dediğiniz gibi davranıyorum hoşlanmadım mesafe koydum muhattap olmadım ama bu seferde yine rahat durmuyor. Bir de kusura bakmayın ama anneme o lafları sayan birine karşı iyi olamıyorum. Zoruna gitmiştir annenin diyen biri bana göre iyi niyetli olamaz. Benim annem temizlik yaparak biriktirdiği parayı götürdü. Benim annem kötü biri değil.

Ben diğer konuyu hatırlıyorum
Çok tek taraflı anlatıyorsunuz
Anneniz olduğu için haklı olarak üzülüyor korumak istiyorsunuz
Ama ben tekrar söylüyorum annenizin asla ama asla suçsuz, masum olduğunu düşünmüyorum.
Bilerek yada bilmeyerek mutlaka yapmıştır birşeyler kadın birgünde bu hale gelmez
Psikolojik sorunları varsada herşeyi daha farklı da algılabilir
Annenizin ona iyi niyetle söylediği birşeyi ters yada farklı algılayabilir. Ve tabiki eşine yani abinize anlatacak, gelip bana anlatacak değil içine atacak hiç değil, abiniz çocuk gibi laf taşıyorsa arada bence bunun suçlusu yenge değil
Sizin konularınız farkındamsınız ama hep siz hariç herkes kötü ve sorunlu. Kv deniz, görümceniz, yengeniz, yengenizin annesi…
Tekrar söylüyorum annenize hak verdiğim tek konu 15 yaşında kızın ona yaptığı saygısızlıktır. O kızın ağzının payını verdiniz inşallah? Yada abiniz?
Böyle bir durumda hala gidip kalıcam demeniz ise
abesle iştikal ediyor.
Kor bir aleve biraz daha benzin dökmek gibi, hepten ipler kopsun istiyorsunuz resmen.
Ama sizin derdiniz yeğen değil bence, sizin derdiniz tamamen eşinizin ailesi aranızdaki sorunu öğrenmemesi, nekadar mükemmel aile bağlarınız olduğunu onlara göstermek çabası.
Derdi yeğen olan çünkü doğdunda 1 günde olsa gider dönerdi çoktan ozamanda söylemiştim bunu size. Sizin derdiniz yengemin ailesi kalıyorsa ben ve ailemde gider kalırız kimsede birşey diyemez kafası.
Aksini iddaa edeceksiniz tabii ama durum bu
Annemin masum olduğunu söylemedim ki iki taraflı hatalar oldu. Kardeşinin ağzının payını bildirmedim ama cephe aldım bunun içinde şikayet etmişler beni de silmişler. Yine sesimi çıkarmadım kendileri bilir diye bu seferde yengem silmiş. Benimde hatalarım vardır ama burası kendi hatalarımı anlatma yeri değil ki sorun anlatma yeri. Günah çıkarma yeri de değil. Abim yengeme kardeşin anneme bağırmamalıydı dediğinde yengem kabul etmiyor kavga ediyorlar. Bizde çektik elimizi ayağımızı.
Konunun babamada gitmemesi lazım benim babam garip biri abimle kötü konuşabilir. Normaldede yengemi bildiği için mesafeli yabancı gibi davranır onlara anlatmadık. Eşime de memleketime gitmek istediğimi söyledim durumdan haberi var. Gitmeyeceğim babamda gitmeyecek bu seferde gitmedik diye bayramda onu aramadım diye şikayet edicek. Güncellerim konuyu.

Yok Lalem gitmeyeceğim. Memleketimi görür gezer annemle mezarlık akrabalık ziyareti yapar abimle dışarda görüşürüz. Dışarda görüştük gitmedik diye de kavga edicek.
İyi çok sevindim.

Dışarda görüşünce “nispet yapıyorsunuz” diyebilir. Doğru ya da yanlış onu bilemem. Bizim bir arkadaş benzer durumdaydı. Görümce ciddi nispet yaptı da gelini daha çok delirttiler. Az daha boşanıyorlardı da sonra da adam nasıl olduysa karısından yana çıktı da kayınvalide ve görümcenin elleri boş kaldı.

Ben olaylar bu kadar karışıkken memlekete de gitmezdim. Aranız bozukken ipler daha çok gerilebilir. Gelin psikolojik olarak sağlıklı değilse iyice üzülüp bazı hareketlerinizi yanlış anlayabilir. Hani hep sen “biz çok çok çoooook iyiyiz ama o hasta,tedavi olsun” dediğin için bunları söylüyorum.

Yine söylüyorum, her zaman söylüyorum evlendikten sonra birincil ailemiz yeni kurduğumuz yuvamızdır. Kayınvalide,görümce,baldız vs. dışarda kalır,kalması gerekir. Memnun olmayan için adliye yolu çok kısa.

Su konuda butun yorumları okudum kadın daha logusa binmeye çaliyorsunuz tepesine anneniz gitmis ortalik karistirmaya çalışmış almış ağzının payını.insanlar 7 yıllık evli yengenizde o kadar sorunlu olsa abiniz boşanırdı bugüne kadar.bence sizleri delirten abiniz sizi değil karısını çocuğunu tercih etmis .sizin gibi eşi mecbur bırakmamış bazı durumlara görüşmelere falan.halada yok abimin evi giderim kalirim onun ailesi gidiyor kafasındasınız.ille huzursuzluk çıksın istiyorsunuz.başkasının evinde huzursuzluk peşinde koşanın kendi evinde ailesinde yoktur huzur derdide budur
Çok şükür huzurluyum akşam kayınvalidemin misafirleri gelicek bize eşim evi temizliyor bende işteyim kimsenin anasına kardeşine laf saymıyorum teşekkürler.

Katılıyorum
Hep herkes kötü, manyak, psikopat
Birtek konu sahibi ve ailesi mükemmel
Görümcesi için yazdıklarını hatırlıyorum ben,
Şimdide yıllardır çok iyi olan yenge aslında ruh hastasıydıda aile idare etti
Ayrıca annesi gelinin annesine az öteye kay dese bile gelin olay çıkarır. Kim olsa çıkarır. Haklı yada haksız bende anneme hele kendi evimde benim yanımda yapılan en ufak bir imayı bile asla kabul etmem ortalığı ayağı kaldırırdım
Peki annem misafir değil mi o evde ? Kucağından çekip ver kız diye çocuğu almışlar. Gülmüşler sen tutma diye. Annem abime söylemedi sorun çıkmasın kız lohusa diye. Ben aileme mükemmel demiyorum ama saygısızlık yapılmamalı diyorum anlamıyorsunuz.

Valla ben annenizin olayları doğru da anlatabilicegine güvenmiyorum. Çünkü Kayınvalideler yaşlarına hürmet kozunu kullanıp olayları çok dramatize edebiliyor. Kızın annesi zaten yardım için yanindaysa yeni doğum yapan bı kadın için kaynanasını yaninda olması gereksiz bir hareket zaten lohusa olan kadının nazini sadece özcannesi çekebilir çünkü. Anneniz de orada belki de gereksiz alinmalar yaşamış olabilir belki de gerçekten haklıydı.
Bana tek anormal gelen şey kadının hızını alamayıp hala ses kayıtları atması. Çünkü ben de geçmişte Kayınvalidemle sorunlar yaşamıştım böyle vakitlerde tek yapabileceğim şey onunla iletişimi kesip güvenli alanımda durmakti. Sonrasında doğumgünü falan oldu eşimle aldık pastamizi yine gittik ziyarete, uzun vadede eşimle de mutluyuz Kayınvalidemle de. İki taraf birbirine hakaretler etmediyse böyle meseleleri uzatmamak gerekir. Sonuçta kendi annemizle de kavga ediyoruz. Kaynanayla da etmek normaldir. İki taraftan biri(hangi taraf olduğunun hiç bir önemi yok) iletişime geçip seni kirmissam özür dilerim, niyetim şuydu buydu ama görüşmek istemezsen sana bırakıyorum diyip konuyu kapamasi gerekir. Çünkü herkes etkileniyo bu konulardan. En azından davetlerde biraraya gelebilirsiniz

İyi çok sevindim.

Dışarda görüşünce “nispet yapıyorsunuz” diyebilir. Doğru ya da yanlış onu bilemem. Bizim bir arkadaş benzer durumdaydı. Görümce ciddi nispet yaptı da gelini daha çok delirttiler. Az daha boşanıyorlardı da sonra da adam nasıl olduysa karısından yana çıktı da kayınvalide ve görümcenin elleri boş kaldı.

Ben olaylar bu kadar karışıkken memlekete de gitmezdim. Aranız bozukken ipler daha çok gerilebilir. Gelin psikolojik olarak sağlıklı değilse iyice üzülüp bazı hareketlerinizi yanlış anlayabilir. Hani hep sen “biz çok çok çoooook iyiyiz ama o hasta,tedavi olsun” dediğin için bunları söylüyorum.

Yine söylüyorum, her zaman söylüyorum evlendikten sonra birincil ailemiz yeni kurduğumuz yuvamızdır. Kayınvalide,görümce,baldız vs. dışarda kalır,kalması gerekir. Memnun olmayan için adliye yolu çok kısa.
gitmediğimizde de şikayet edip huzursuzluk çıkarıcak. Biz de hep abime önceden önceliğin kendi ailen derdik içtenlikle. Ben en iyisi bayramda başka plan yapayım.

gitmediğimizde de şikayet edip huzursuzluk çıkarıcak. Biz de hep abime önceden önceliğin kendi ailen derdik içtenlikle. Ben en iyisi bayramda başka plan yapayım.
Gelinin problem çıkarması seni de anneni de ilgilendirmez ki artık.

Görme,duyma,umursama.

Abinin evliliği, abin uğraşsın.

Kayınvalide misafirleri niye size geliyor Kanaryacım?
Her yıl kendi yörelerine ait yemek yapıyorlar. Bize verdikleri ev çok büyük kendileri küçük yere geçti. Rica etti herşeyi hazırlasam yapsam sizde yesek olur mu sığmayız kızım diye bende olur dedim. Güzellikle öğrettim kırmadan yıkmadan eşimle de bu yüzden huzurluyum. Gelenleri tanıyorum zaten eşimin dayısı ve kuzeni. Senede 1 olduğu için problem yaratmadım Lalecim. Eşim sadece habersiz başka misafiri ve kalabalık olunmasını sevmediğimi biliyor. Ben ilk başlarda çok zorlandım evliliğimde ama kaynanamın iyi yönlerinide atmadım. Saygımı bozmadım. Karakterim bu.

Valla ben annenizin olayları doğru da anlatabilicegine güvenmiyorum. Çünkü Kayınvalideler yaşlarına hürmet kozunu kullanıp olayları çok dramatize edebiliyor. Kızın annesi zaten yardım için yanindaysa yeni doğum yapan bı kadın için kaynanasını yaninda olması gereksiz bir hareket zaten lohusa olan kadının nazini sadece özcannesi çekebilir çünkü. Anneniz de orada belki de gereksiz alinmalar yaşamış olabilir belki de gerçekten haklıydı.
Bana tek anormal gelen şey kadının hızını alamayıp hala ses kayıtları atması. Çünkü ben de geçmişte Kayınvalidemle sorunlar yaşamıştım böyle vakitlerde tek yapabileceğim şey onunla iletişimi kesip güvenli alanımda durmakti. Sonrasında doğumgünü falan oldu eşimle aldık pastamizi yine gittik ziyarete, uzun vadede eşimle de mutluyuz Kayınvalidemle de. İki taraf birbirine hakaretler etmediyse böyle meseleleri uzatmamak gerekir. Sonuçta kendi annemizle de kavga ediyoruz. Kaynanayla da etmek normaldir. İki taraftan biri(hangi taraf olduğunun hiç bir önemi yok) iletişime geçip seni kirmissam özür dilerim, niyetim şuydu buydu ama görüşmek istemezsen sana bırakıyorum diyip konuyu kapamasi gerekir. Çünkü herkes etkileniyo bu konulardan. En azından davetlerde biraraya gelebilirsiniz
Sorunda o canım benim hızını alamayıp ses kaydı atması. Bizde yaşadık sorunlarda yinede pastamızı alıp gittik. Hadi attın üzerinden 1 ay geçti hatta daha fazla yetmiyor bir de mesafe koyduk diye bizi siliyor. Annemde hatalı o da hatalı. Çözülmüyor.

Her yıl kendi yörelerine ait yemek yapıyorlar. Bize verdikleri ev çok büyük kendileri küçük yere geçti. Rica etti herşeyi hazırlasam yapsam sizde yesek olur mu sığmayız kızım diye bende olur dedim. Güzellikle öğrettim kırmadan yıkmadan eşimle de bu yüzden huzurluyum. Gelenleri tanıyorum zaten eşimin dayısı ve kuzeni. Senede 1 olduğu için problem yaratmadım Lalecim. Eşim sadece habersiz başka misafiri ve kalabalık olunmasını sevmediğimi biliyor. Ben ilk başlarda çok zorlandım evliliğimde ama kaynanamın iyi yönlerinide atmadım. Saygımı bozmadım. Karakterim bu.
Anladım.

İşte herkes senin gibi sabırlı değil.

Ben kabul etmem mesela.

Sorunda o canım benim hızını alamayıp ses kaydı atması. Bizde yaşadık sorunlarda yinede pastamızı alıp gittik. Hadi attın üzerinden 1 ay geçti hatta daha fazla yetmiyor bir de mesafe koyduk diye bizi siliyor. Annemde hatalı o da hatalı. Çözülmüyor.
Numaraları silmeyin etmeyin o silse bile. Sorun yokmuş gibi devam edin. Benim kizkardesimle böyle yıllardır sorunum vardi kendisi siler engeller sonra benle niye konuşmuyosun diye benle yine kavga eder. Açık açık onun yüzünden terapiye gittigimi kabul etmediği için, iyi bir insan olmaya çalıştığımi bil senle anlasabilmei için doktora gidiyorum sen de bana hassasiyet göster diye öyle yüzyıllar süren kindarligini durdurdum. İlerde yine satasir mi bilmiyorum ama kendi adıma insan olarak özür diledim geçtim. Eşimle kardeşi de bı vakitler kavga etmişti. Eşim adına kardeşiyle de görüşmüştüm. Eşimin hislerini anlatamiycagini bildiğimden neyin ne sabeple böyle yapıldığına dair açıklama yapmıştım sonra kardeşiyle de arasi düzeldi. Tüm insanlar haklı da haksız da olsa karşı tarafa hangi hislerle o hareketleri yaptığını açıklamalı. Ama bunu açıklarken karşı tarafa da seni de anlamak istiyorum diye açıklamalı. Diğer taraf isterse kinine devam etsin ama ben ise yaramadigi bı an yaşamadım.

Anladım.

İşte herkes senin gibi sabırlı değil.

Ben kabul etmem mesela.
Tabi şimdi işin yüzü ayrı kayınvalidem bize ev vermek için kötü yere geçti. Böyle sıcak su akmıyor öyle kötü. 1 oda var. Yapılan iyilik karşısında iyilik görsün isterim nankörlük değil. He sık olur beni hiçe sayar o zaman tepkimi gösteririm Lalem ama şuan beni rahatsız etmedi.

Numaraları silmeyin etmeyin o silse bile. Sorun yokmuş gibi devam edin. Benim kizkardesimle böyle yıllardır sorunum vardi kendisi siler engeller sonra benle niye konuşmuyosun diye benle yine kavga eder. Açık açık onun yüzünden terapiye gittigimi kabul etmediği için, iyi bir insan olmaya çalıştığımi bil senle anlasabilmei için doktora gidiyorum sen de bana hassasiyet göster diye öyle yüzyıllar süren kindarligini durdurdum. İlerde yine satasir mi bilmiyorum ama kendi adıma insan olarak özür diledim geçtim. Eşimle kardeşi de bı vakitler kavga etmişti. Eşim adına kardeşiyle de görüşmüştüm. Eşimin hislerini anlatamiycagini bildiğimden neyin ne sabeple böyle yapıldığına dair açıklama yapmıştım sonra kardeşiyle de arasi düzeldi. Tüm insanlar haklı da haksız da olsa karşı tarafa hangi hislerle o hareketleri yaptığını açıklamalı. Ama bunu açıklarken karşı tarafa da seni de anlamak istiyorum diye açıklamalı. Diğer taraf isterse kinine devam etsin ama ben ise yaramadigi bı an yaşamadım.
ben silmedim sorunu olan silsin diye.

Annemin masum olduğunu söylemedim ki iki taraflı hatalar oldu. Kardeşinin ağzının payını bildirmedim ama cephe aldım bunun içinde şikayet etmişler beni de silmişler. Yine sesimi çıkarmadım kendileri bilir diye bu seferde yengem silmiş. Benimde hatalarım vardır ama burası kendi hatalarımı anlatma yeri değil ki sorun anlatma yeri. Günah çıkarma yeri de değil. Abim yengeme kardeşin anneme bağırmamalıydı dediğinde yengem kabul etmiyor kavga ediyorlar. Bizde çektik elimizi ayağımızı.
Konunun babamada gitmemesi lazım benim babam garip biri abimle kötü konuşabilir. Normaldede yengemi bildiği için mesafeli yabancı gibi davranır onlara anlatmadık. Eşime de memleketime gitmek istediğimi söyledim durumdan haberi var. Gitmeyeceğim babamda gitmeyecek bu seferde gitmedik diye bayramda onu aramadım diye şikayet edicek. Güncellerim konuyu.
Burası kendi hatlarımı anlatmaya yeri değil diyorsunuz ama yengeninizim herşeyini anlatabiliyorsunuz
Sizin ve annenizin sözlerini sorunca ifşa olurum diye yazmiyorum diyorsunuz ama size yapılan birşeyi her detayına kadar yazarken ifşa olmaktan hiç çekinmiyorsunuz, şefaf değilsiniz kısacası
Kv de size yapsaydı en ufak ayrıntısına anlatırdınız hiç ifşa olmak aklınıza gelmezdi
Kadın size takmış durumda bu saatden sonra nefes almanız onun için şikayet sebebi, güncellemeniz gerekmiyor bu yüzden çünkü kendinizi hep en sevimli en fedakar görümce gösterdiğiniz için inandırılıcığınız kalmadı benim gözümde
Düzelirmi? Evet zamanla düzelir ama kadının bu günlerinde evine gidip kalarak sinirini tepesine çıkararak değil.
Yeğense konu evet gidin görün 1 saat sonra dönün ama konu bu değil, gezip tozmaktan bahsediyorsunuz o yüzdende sizi asla suçsuz bulmuyorum gelinde bu yüzden takmıştır
Yapıp yapıp bişey yapmadımki demek kadar itici birşey yok

Yanlış düşünüyorsunuz. Yengem haksız olduğu için abim istiyor. Babam 1 kere bile gitmedi bende öyle. Annemde öyle. Buna rağmen yengem haksızlık yaptığı için abim gelmenizi istiyorum diyorum. Gel yeğenini sev büyüyor çok tatlı diyor. Sanki her gün gidiyormuşuz gibi davranmanız üzüyor beni. Kavga mı edicem gidip ? Eziyet mi yapacağız ? Yeğenimi göreceğim. Ağzımdan çıktı bi kere. Biz yüzsüz değiliz. Gitmeyeceğimde zaten. Gitmedik diye de şikayet edicek. Mutlu olmuyor kadın anlamıyormusunuz ?

Ben genelde hep gelinciyimdir. Ama sizin gelinin gercekden ciddi anlamda sorunlu oldugunu düsünüyorum. Yoksa oh ne güzel arayan soran gelen giden yok der susar evindeki huzura bakardi. Bu kadin ciddi rahatsiz arayinca aradi aramayinca aramadi diye kendi kafasinda kurup kendi kendini sisiryor.

Isiniz cok Zor. Bence ilk hataniz, orada ilk annenize yapilan saygisizlikta susup olayi abinize aktarmamaniz. Ikincisi de ses kayidini ört Bas edip dinletmemeniz.

Bundan sonrada az görüsün diyemicem zaten cok az görüsüyorsunuz, madem kalacak Baska yer var, gidin bebeginizi abinizi görün bir kac Saat diger evde kalin, orda oldugunu sürece böyle yapin. Kadin orda kalsanizda kalmasanizda kavga cikaracak zaten.

Ama en önemlisi aileniz maddi destegi kökden kesmeli.

Burası kendi hatlarımı anlatmaya yeri değil diyorsunuz ama yengeninizim herşeyini anlatabiliyorsunuz
Sizin ve annenizin sözlerini sorunca ifşa olurum diye yazmiyorum diyorsunuz ama size yapılan birşeyi her detayına kadar yazarken ifşa olmaktan hiç çekinmiyorsunuz, şefaf değilsiniz kısacası
Kv de size yapsaydı en ufak ayrıntısına anlatırdınız hiç ifşa olmak aklınıza gelmezdi
Kadın size takmış durumda bu saatden sonra nefes almanız onun için şikayet sebebi, güncellemeniz gerekmiyor bu yüzden çünkü kendinizi hep en sevimli en fedakar görümce gösterdiğiniz için inandırılıcığınız kalmadı benim gözümde
Düzelirmi? Evet zamanla düzelir ama kadının bu günlerinde evine gidip kalarak sinirini tepesine çıkararak değil.
Yeğense konu evet gidin görün 1 saat sonra dönün ama konu bu değil, gezip tozmaktan bahsediyorsunuz o yüzdende sizi asla suçsuz bulmuyorum gelinde bu yüzden takmıştır
Yapıp yapıp bişey yapmadımki demek kadar itici birşey yok
Anlattım okumamışssınız. İnanmayabilirsiniz teşekkürler.

Ben genelde hep gelinciyimdir. Ama sizin gelinin gercekden ciddi anlamda sorunlu oldugunu düsünüyorum. Yoksa oh ne güzel arayan soran gelen giden yok der susar evindeki huzura bakardi. Bu kadin ciddi rahatsiz arayinca aradi aramayinca aramadi diye kendi kafasinda kurup kendi kendini sisiryor.

Isiniz cok Zor. Bence ilk hataniz, orada ilk annenize yapilan saygisizlikta susup olayi abinize aktarmamaniz. Ikincisi de ses kayidini ört Bas edip dinletmemeniz.

Bundan sonrada az görüsün diyemicem zaten cok az görüsüyorsunuz, madem kalacak Baska yer var, gidin bebeginizi abinizi görün bir kac Saat diger evde kalin, orda oldugunu sürece böyle yapin. Kadin orda kalsanizda kalmasanizda kavga cikaracak zaten.

Ama en önemlisi aileniz maddi destegi kökden kesmeli.
Evet kavga çıkarıcak. Ben gitsemde gitmesemde çıkarıcak. Ört bas ettim sustum olay büyümesin kız lohusa uzamasın oldu bitti araları açılmasın dedikçe anneme yüklendiler. Annemde sustu yengem durmadı. Ses attı yine atmadık abime karısından soğumasında iyice araları açılmasın diye. Annemle mesafeli olduk aramadık sormadık abimden bana yazıyor yengenin kandilini kutla diye yazım tarzını biliyorum dalga geçmeli emoji atıp. Kızgınım ilişkiler karışıklıdır annem iyi değil diyorum laf sokmalı durum atıp abimle kavga ediyor. Benim numaramı siliyor problem nedir diyorum anneme saydırıyor. Ben mükemmelim ailem mükemmel demiyorum ki olayı deve yaptı bizimde psikolojimizi bozuyor.

Bende aynı şeyi düşündüm bizde de var böyle bir gelin... sırf ilk erkek torunu doğurdu diye kendini bi şey sanan( ailemde hiç kimsenin umrunda değil cinsiyet, gelin hanmn kendi tarafnda önemliymiş) mesafe koyuyoruz yine rahat durmuyor ama en azndan biz rahatz artk.
mesafe koyunca mesafeli oluyor koymayinca ya engellisindir ya emojelerle gecistiriliyorsundur anlamiyorumki ne。yapmali

Back