• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni cok uzdu , simdi ben nasil davranayim ona

Valla onu bunu bilmem de ben en çok annene sinir oldum.

Eşinin ilk evliliği, ilk çocuğu, maddi sıkıntı var, ailen hep dibinde bildiğim kadarıyla yaşı da genç bence bir kereye mahsussa çok da büyütülmemeli aileler tarafından.

Bence bundan sonra en ufak sıkıntını annene anlatma çünkü hamile olduğunu unutuyor sanıyorum ki... Bu kadar uzatmanın ne manası var bu gazla eşinle deli gibi kavga etsen nolacak olmuş bitmiş.

Ayrıca hamilesin yemekleri görmüşsün, duymuşsun, miden bulanabilir yemek yapabilirsin/ canın isteyebilir yaptığı yemeği götürmesi de eşinin yaptığı ayıpla aynı seviyede benim gözümde ki annenin yaşı büyük görmüş geçirmiş bi'kadın.

Valla darılma, yanlış anlama ama bana en çok eşimin değil annemin hamile halimle bana yaptığı koyardı.

Bu arada ya senin görmediğin bi'aileye bozulma sebebi var ya da babamın maddi sıkıntıdan bunalıp anneme patladığı gibi bi'durum var:ssz:

Son düzenleme:
Canim ben anneme esim gelmiyor demedim yetisemedi uyuya kaldi vs gibi yalan soyledim aricak dedim
Aramadida tabi
Surekki dipdibede degiliz kesinlikle
Annem cok ileri gitti bunun farkindayim ama hakliydi yani yemek konusuna gelibxe canim cekmedi valla midem bulanmiyor istahsizim baklavada on yil yemesem yiyecegim dicem bisi degil
Tabi bunlari esim bilmiyor soylememde

Canim ben anneme esim gelmiyor demedim yetisemedi uyuya kaldi vs gibi yalan soyledim aricak dedim
Aramadida tabi
Surekki dipdibede degiliz kesinlikle
Annem cok ileri gitti bunun farkindayim ama hakliydi yani yemek konusuna gelibxe canim cekmedi valla midem bulanmiyor istahsizim baklavada on yil yemesem yiyecegim dicem bisi degil
Tabi bunlari esim bilmiyor soylememde

Yiyip, yememen, canının istememesi önemli değil ki sen onun evladısın, hamilesin ve bir evladın daha var annenin eşine kızıp sizi de gözü görmemiş. Yani bana kalırsa iki taraf da yaşına göre çocukca davranmış, olan sana olmuş:26:

Bence konuş bi'sorun olduysa bile kendi ailen olduğu için gözüne batmamış olabilir. Bi'lafı annen söyler güler geçersin, ama kv söyleyince batar ya onun gibi bi'şey olmuş olabilir.

Umarım tez zamanda sorununuz çözülür de bayramda ağzınızın tadı bozulmaz:16:

Ben de biraz annenizi suçlu buldum. eşiniz o gün kendini iyi hissetmiyordur, sosyal bir gününde değildir, ara da ara diye ısrarın ne anlamı var? Bazen hepimiz o durumda oluyoruz ve bazen kendi annemizle dahi konuşmak istemediğimiz günler olabiliyor. Zorla güzellik olur mu?

Anneniz biraz velveleye vermiş ortalığı, siz de ezilmişsiniz. İki günlük insanlar değilsiniz ki bugün aramazsa yarın arar, yarın değilse haftaya arar... Baklava vermemeler filan, biraz acaip olmuş... Neymiş yani bir akşam aramadı diye ne olmuş ki...
Anneniz size sitem ettikçe siz eşinize kızıyorsunuz, "ya bırak aramasın, öbür gün arar elbet, ben geldim, daha ne" diyin annenize geçin.

Kuzeninizin eşi gelmiş olabilir, aile içinde kadınların evlilikteki başarı ölçüsü olarak almayın bunu, gaz vermeyin kendinize böyle şeylerle... Ha siz de onunla ilgili durumlar olduğunda aynı şekilde davranın elbet, hatta bu size de bir özgürlük alanı verecektir. Bir bardak suda fırtınayla yormayın kendinizi...

Cute canim benim olan sana olmus arada sen kalmissin hamile halinle. Esin kizmis, annen esine kizip seni cezalandirmis yemekleri vermemis... ah yavrum ya...

Esin sarisin degilmiydi ... bende de var bi sari ciyan Allah kan kusturuyo bazen. O sari tuylerini kaz gibi yolup sonrada tutsuleyesim var benimkininde. Esin kotu yapmis ne bu inat boyle ...

ben olsam çok kızardım ve biraz burnu sürtsün derdim...yüz vermezdim...
ama şunu anlayamadım ben, normalde aile ilişkileriniz iyiyken neden birden böyle tavırlara girdi...
hadi gelmedi uğurlamaya, en azından aramalıydı...nişanlılar bile gelirken asıl damat uğramıyor aramıyor bile..
çok üzüldüm ama sizin yerinizde olsam kırgınlığımı belli ederdim...
bir cümle okudum geçenlerde çok hoşuma gitmişti...
VARLIĞINIZDA KIYMETİNİZİ BİLMEYENLERİ, YOKLUĞUNUZLA TERBİYE EDİN....
çok samimi davranmayın hatta annenizde kalın bi süre...anlıyacaktır..

Hala konusmuyoruz hatta bayramlasmadik
O yanasmaya calisiyor hatta saat doer gibi bayramimi kutlamadin dedi kutluyayim simdi dedim gecti artik dedi sen bilirsin dedim
Cuma aksami kuzenleri bursadan annelerine gelecek acikcasi gekecek kisileri hic sevmiyorum esimle ciddi bir tartismamiza sebeb oldular ikk gittigim evde yemek sofrasi yerine icki sofrasi kurmuslardi
Sindi bende hosgeldine gitmeyi dusunmuyorum kaybanamada soyledim cocugu bahane ettim uyuyor erken ( bize gelip kalsinlar dememi dusunmustur ama yemezler ) anladi tabi,sebebi sende uzat inat yap bize yap dedi uyuz oldum valla ya

Görünende hatalar;eşinin birkaç sözünde,annenin uzatmasında,senin de bu olaya çok takarak,anında düzeltmeye çalışmanda ,hatta onun ailesine misilleme yapmak istemende..Kayınvalidenle diyaloğun iyi demekki bu durumu söyleyebilmişsin.Kayınvalidenin tavrı güzel.Onlar hakkındaki kısmı söylemesen daha iyiydi.Ama bu şikayet eşinin hoşuna gitmeyecektir.Bir de;kayınvalidene öyle stresli bir zamanında değil de lafın yeri geldiğinde söyleyebilirsin belki ama stresliyken söylemesen daha iyi..
Eşin neden hala senle konuşmuyor,bunu anlamış değilim.Sen ona kötü bir şey söylemedin okuduğumdan anladığım kadarıyla.Belki moralinin bozulduğunu çaktırdın okadar...Sen de merak etmiyormusun?Sana kızdığı bir şey var galiba.Bence anneni uğurlama meselesini erteleyerek bu durumu sakince konuşmalı,''bana bu tavrın neden''diye sormalısın..Acaba annesine şikayet ettiğini mi duydu kayınvalidenden..
Sanırım eşinin budavranışı şuana kadar olan;bir kerelik bir şey.Önceden daha mı farklıydı?Birşey olmuş demekki.Biraz bekle..Sakin bir zamanında bunu sakince sor..Kendini doldurup olayı daha karmaşa haline getirme..Neyi varmış onu anla, bu uğurlama meselesini de ertele.Annene de birşeyler uydur..Yoksa annen de dolduracak seni..Yıpranmalar böyle oluyor işte..Sakin kalarak,bekleyerek ,fazla önemsemeyerek,zamanı geldiğinde sakince lafı gediğine koyarak (yıpratma amaçlı değil çözümleme amaçlı)bu yıpranmalar azalıyor..Bırak sende suç olmasın,onda olsun..Umarım daha sakin birzamanda halledersin bu durumu..Halledemezsen de boşver,onun ayıbı olur..Ama ben inanıyorum ki senin eşin özünde iyi bir insan.Bir anlık bir gaflet diye düşünüyorum..Belki uğurlama konusunda böyle düşünüyordur..

Son düzenleme:
ben de senin gibiyim cutecum, strateji yok politik olma sıfır, kalbinde ne varsa dan dan söylemişsin kv'ye, ama kv ne kadar iyi olursa olsun oğlundan taraf olucaktır

Kaynanam esime soylemez asla sikayet ettigimi ama konu benim misilleme yapmam olunca hosuna gitmedi bulsa icine sokcak beni biliyorum
Esim benle neden konusmuyor tahmin ediyorum i gece telefonlarini acmadim ve orada kalacagimi haber vermedigim gibi mutlak onu taniyorsam olay bu
Uyandi ve oglanla disari ciktilar halbuki bende acayip sikildim evde ama neysee kafa dinkiyorum geldiginde bu aksam mutlaka konusucam burayada yazarim neymis ne degilmis
Nemi ben normalde rahat bi insanim genisim ama bu sefer engel olamadigim bisey var icimde yillarim birikimi belkide tahammulumu yitirdim ben yada hamileyim o yuzden
Bu sefer bende ayari kacirdim kaynanama anlattigim icin pismanim olan oldu hatta cumartesi gitmicem icin keske bilmeseydide esimr israrla neden gelmedigimi sorsaydi simdi alevlenmesin diye ortalik beni hic sormaz :) neyse
Bir an once bu mevzu kapansa iyi olur ayrica bugun bayram ama burada pnun akrabasi yok benim bir avuc akrabamda dagilmis durumda tatillere
Sikintidan catliyorum :confused:

muhtemelen hamilelikten çünkü sen hiç bu kadar gergin olmazdın az çok tanıdık yani yazdıklarından, konuşmak en iyisi gerekirse karşılıklı özür dilersiniz tez zamanda güzel haberlerini bekliyorum

Yaşanılanlar gerçekten üzücü, biraz daha olayın içine gireyim diye tekrar tekrar okudum ama devrik cümle çok, noktalama işaretleri yok, kopuk kopuk anlatım :25: Özür dileyerek yorucu olduğunu söyleyeyim anlamaya çalışmanın öncelikle. Eşinizle annenizin arasının iyi olduğunu söylemişsiniz ama siz farketmeden bir sürtüşme mi yaşandı acaba. Sebepsiz yere ailenizi bu derece yok sayması tuhaf geldi bana. Hoşlanmayabilir, muhabbetleri sıkabılır, tanıdığından beri ısınamamış olabilir ama bütün bunlar olsa bile size olan sevgisinden dolayı saygılı davranacak. Aksi ilişkinizi zedeler. Alıp karşınıza derdinin ne olduğunu sorun. Açık açık bu durumun sizi çok üzdüğünü annenizle ilişkinizi zedelediğinden bahsedin. Verdiği cevaba göre de tavrınızı takınırsınız :ssz:

canımmm ya şşu anda şok oldumm..
hem eşine hem annene kızdım bence ikiside hatalı...
eşinie heyheyler gelmiş galiba..
nedeni bence çocuk falan değildir..bunu düşünme bile..sonuçta dediiği gibi uçkrunu tutabilseydi..bu 2.çocuk yani..
annen dese o hiç annesi ile eşi arasında kalmamışmı..senin üstüne gidip yemekleri baklavaları vermemek ne demek..damadında kızmış olabilir ama seni cezalandırmak çok saçma..
inş aranız düzelmiştir kuzum..konuyu okur okumaz aaradım seni merak ettim kuzum inan çok üzüldümm

allah dusmanoma yasatmasin su an ikinci cocugu dusunuyor(uz)daha korunmayi brakali ob gun oldu surekli gelip karnimi opuyo bu dahada sinir ediyor beni oglumun sucu neydi diyorum ne bilim ya kotu iste bu durum cok kotu allahtan simdi ogluna olen bi baba nerde o adam nerde bu adam

Öyle gerçekten.Kızım 3 yaşında daha yeni yeni yendim o psikolojiyi.Hamile eşiyle ilgilenen bir erkek görmeye tahammülüm yoktu.Hatta bir gün hamile bir arkadaşımıza eşim hamilesin sen ye diye badem ikram etti diye ağlamışlığım var :3: Son 1 2 aya kadar 2. çocuk için asla diyordum.Eşim çok istiyor.Birkaç sene sonrası için düşünüyorum şuan ama olursa nasıl olur şimdiden düşünüyorum.Çok üzücü bir durum.Neyse ki 6. aydan sonra tanıdığım en iyi baba oldu (benim babamdan sonra) da biraz durumu kurtardı.Ama düşünüyorum da ilk hamilelik, ilk doğum, ilk bebek çok özel bişey.Bundan sonrakinde beni sırtında taşısa bana o duyguyu geri veremez.Hatta, sırf birdahaki doğumda hastaneye kayınvalide ve kayınpederi sokmamak için bile doğurabilirim. Normal doğum yaptım.Doğumda hastaneye gelmedi vicdansızlar.Benim anneciğimi yalnız bıraktılar.doğumdan sonra 1 saatliğine hayırlı olsuna geldiler.Eşime şimdiden söyledim.birdaha doğum yaparsam hastaneye gelmeyecekler.Gelirlerse kovarım.Öyle hıncım var bu konuda.Benim biriciğimin günahı neydi.

Son düzenleme:
simdi anlatıyım esım ınat yapmıs ama bu asla affedılecek bırsey degıl
bahsettıgım kuzenlerı geldı
cumartesı gunu esımı ve benı defalarca aılesı aradı ben acmadım al kendın ac dedım
bızı cagrıyolar gıdermıyım asla
kaynanam bıraz bozuldu bana sen bılırısn ınat yap sende o zaman dedı bende amcam teyzem degıl kı gormezden geleyım unuttugu bırseyde degıl defalarca hatırlattım dedım ıyı sen bılırsın dedı
pazar gunu esım gıttı ben gıtmedım cok ıyı oldu
morelı bozuk geldı
ıyı oldu
onada soyledım, he kaynananmaa ben size yapsam hosunuza gıdermı anne oyle dusun dedım dedı mısafırler beklıyor gencler ıkı cocuklu genc bır cıft dedım valla benım annemde bekleıd ben gelemem dedım

Son düzenleme:
buarada dedımkı sen bebegı ıstemıyormusun? ılgısızzsın galıab( aslında degılde ) bıseymı var neden boylesın eger oyleyse yolun basında soyle kusura bakma ama 2 cocukla ben basımın caresıne bakamam sonra dedım

ne sacmalıyorsun dedı ben en basında cocuklu bırıyle bu hayata basladım sımıd ufacık cocuktanmı korkucam bunu sorarken bıle bana utanmıyorsun dedı sen cok alıngansın bısey oldu sana dedı
ıyı tamam dedım birde tabiki bana bisey oldu ben hamileyim al istersen sen dogur senide görelim sonucta butun hormonlarım dalgalanıyor bende farkındayım ama neyse

yanı zaten bebekle ılgılı bısey olmadıgını bılıyordum ama kecı ınadının tuttugunuda tahmın etmedım tabıkıde

yaptıgımdan pişman deıglım oh olsun ya oh olsun ona

Son düzenleme:
Cute, konu tatlıya bağlandı sanırım.Olur böyle şeyler.herkesin hatası olur.Çok da uzatma.3 günlük Dünya.Hiç kalp kırmaya gelmiyor.Unut gitsin.Bir daha yapmaz bence ders,ini almıştır

ben hep o yuzden kızgınlıkları kırgınlıkları buyutmem ama bu sefer hakettıgını hıssettım ve yaptım yapmasaydım kendımıs alak gıbı hıssedecektım mısafırleırn kusuru yok ama kusura baksınlar onlarda ne yapabılırım demekkı musaıt degılmısım uyuya kalmısım bende :52:

Öyle gerçekten.Kızım 3 yaşında daha yeni yeni yendim o psikolojiyi.Hamile eşiyle ilgilenen bir erkek görmeye tahammülüm yoktu.Hatta bir gün hamile bir arkadaşımıza eşim hamilesin sen ye diye badem ikram etti diye ağlamışlığım var :3: Son 1 2 aya kadar 2. çocuk için asla diyordum.Eşim çok istiyor.Birkaç sene sonrası için düşünüyorum şuan ama olursa nasıl olur şimdiden düşünüyorum.Çok üzücü bir durum.Neyse ki 6. aydan sonra tanıdığım en iyi baba oldu (benim babamdan sonra) da biraz durumu kurtardı.Ama düşünüyorum da ilk hamilelik, ilk doğum, ilk bebek çok özel bişey.Bundan sonrakinde beni sırtında taşısa bana o duyguyu geri veremez.Hatta, sırf birdahaki doğumda hastaneye kayınvalide ve kayınpederi sokmamak için bile doğurabilirim. Normal doğum yaptım.Doğumda hastaneye gelmedi vicdansızlar.Benim anneciğimi yalnız bıraktılar.doğumdan sonra 1 saatliğine hayırlı olsuna geldiler.Eşime şimdiden söyledim.birdaha doğum yaparsam hastaneye gelmeyecekler.Gelirlerse kovarım.Öyle hıncım var bu konuda.Benim biriciğimin günahı neydi.

bu kadar olur ben kv den yana dogum yaptigmda bise grmrdim geldi etti ama keske gelnese daha hayirliyfi ama nesr venim esimde arkadaslarunin eslerine aman sen hamilesin itur fln ddignde evrt otur esim cok hassastir bu konuda ben hamileykende cik gassasti gulden agir laf dilemezdi diorum goz goze geliyiruz gozlerini kacirio

Back