• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin doğumuna gidememek.

Yengemin çevreside çok şaşırır. O nasıl görümce diyip gülüyorlar. Kendime yapılmasını istemediğimi başkasına yapmıyorum hepsi bu. Bir keresinde abimler amcama gidicekler benide davet etti yengem. 18 yaşında bekarım. Yok dedim gelmem karı koca gidin yahu siz. :)
Bir keresinde abimle yolda tartıştılar abim soldan gidiyor yengem sağdan. Kaldım ortada. Kusura bakma abi yengemin yanından gideceğim dedim. Abim barışır ama yengem dışlanmış hisseder.

Geçen senede eve geç kalıyorum abimler yengemlerin ailesine gidicek. Evimde yol üstü. Ağzımı açıp bırakıcaksın demedim. Otobüse binerm dedim. Yengem olmaz bırakırız dedi. Engel olmayacaksam olur dedim. Peki benim görümcem ne yapardı biliyor musunuz ? “ babana bak abi bırakıcaksın tabi kes sesini” derdi. Peki karşılığında ne oluyor ? Benimle iletişimi 0 :)

Biz nasılız yengemle ? Abim için ben bir yana yengem bir yana. Kardeş olarak ikisi de benden razı. Başım sıkışsa abi diye ararım hem onu hem yengemi. Herkes ektiğini biçer güzelim boşversene.
5 ay çok geç bence.
Eğer sorun yoksa Hala, teyze, dayı vs bunları arıyor gözler
Ben olsam 1 günde olsam tek gider dönerdim, eşimi falan takmazdım peşime
Sonra eşimle bayramda giderdim
Yeğenlerimin (hepsinin halasıyım) doğumunda hastanedeyim biri sezeryendı kapıda bekledim diğeri corona zamanı oldu. Test verdim gittim koridorda sancı çekerken yanında durdum. Doğumhaneye kısmına girince izin vermediler eve geldik doğum olunca tekrar gittik, arası 1 saat bile değildi eve girmemiz ile tekrar gitmemiz bir oldu. Ertesi gün yine test verdim 1 saat gördüm döndüm.
Birtane yeğenimin doğumunda yurtdışında yaşıyordum. Perşembe doğmuştu. Çocukları eşine bıraktım cuma sabahı ucağa atladım pazartesiye kadar gördüm döndüm. 1 ay sonra çoluk çocuk gittik uzun kaldık vs.
Ben şuan görüşmediğim ama ozamanlar görüştüğüm eltimin doğumlarında bile yanında olmuştum, kaldiki kendi yeğenim olacak. Asla durmam.

Son düzenleme:
İlişkiniz bu kadar iyiyse arayıp samimiyetimize güvenerek seninle beraber karar vermek istedim çalışma şartlarımı biliyorsun canım gidiyor yanında olmak için ama malesef yalnızca bir günlüğüne gelebilirim onda da bebeğe birşey bulaştırmaktan sana birşey bulaştırmaktan korkuyorum hastanede çalışıyorum biliyorsun birkaç ay sonra gelsem layıkıyla vakit geçirsek içine siner mi bana kırılırmısın? Seni incitmek ilişkimizi zedelemekten imtina ediyorum. Bir yandan da çok heyecenlıyım çok mutluyum yeğenimi görmek için sabırsızlanıyorum, senin yanında olup destek olmak istiyorum, ilk yeğenim ilk halalığım içim kıpır kıpır, sen nasıl dersen öyle yapacam canım diye dürüstçe samimiyetle konuşun.

doğuma zaten anneler gidecekmiş, annenin bebeğe alışması vs derken o esnada çok ihtiyaç yok gibi görünüyor. aranız da ne güzel iyiymiş, arayıp mecburen gelemeyeceğinizi, zaten yeni doğan bebeğin yanına hastaneden çıkıp gitmenin iyi olmayacağını söyleyin.. bayramda da 4-5 aylıkken hem onlar bebeğe alışmış hem de daha vakit geçirilebilir olmuş olur hepinizin açısından.. sağlıkla gelsin minik:nazar:
Çok teşekkürler güzel yorumunuz için💙

5 ay çok geç bence.
Eğer sorun yoksa Hala, teyze, dayı vs bunları arıyor gözler
Ben olsam 1 günde olsam tek gider dönerdim, eşimi falan takmazdım peşime
Sonra eşimle bayramda giderdim
Yeğenlerimin (hepsinin halasıyım) doğumunda hastanedeyim biri sezeryendı kapıda bekledim diğeri corona zamanı oldu. Test verdim gittim koridorda sancı çekerken yanında durdum. Doğumhaneye kısmına girince izin vermediler eve geldik doğum olunca tekrar gittik, arası 1 saat bile değildi eve girmemiz ile tekrar gitmemiz bir oldu. Ertesi gün yine test verdim 1 saat gördüm döndüm.
Birtane yeğenimin doğumunda yurtdışında yaşıyordum. Perşembe doğmuştu. Çocukları eşine bıraktım cuma sabahı ucağa atladım pazartesiye kadar gördüm döndüm. 1 ay sonra çoluk çocuk gittik uzun kaldık vs.
Ben şuan görüşmediğim ama ozamanlar görüştüğüm eltimin doğumlarında bile yanında olmuştum, kaldiki kendi yeğenim olacak. Asla durmam.
O kadar haklısınız ki nasıl yapacağım bilmiyorum. Bi doğsun sağlıkla duruma göre hareket edeceğim. 2 kardeşiz biz abimin başka kimseside yok. Rabbim bağışlasın yeğenlerinizi sizlere.

İlişkiniz bu kadar iyiyse arayıp samimiyetimize güvenerek seninle beraber karar vermek istedim çalışma şartlarımı biliyorsun canım gidiyor yanında olmak için ama malesef yalnızca bir günlüğüne gelebilirim onda da bebeğe birşey bulaştırmaktan sana birşey bulaştırmaktan korkuyorum hastanede çalışıyorum biliyorsun birkaç ay sonra gelsem layıkıyla vakit geçirsek içine siner mi bana kırılırmısın? Seni incitmek ilişkimizi zedelemekten imtina ediyorum. Bir yandan da çok heyecenlıyım çok mutluyum yeğenimi görmek için sabırsızlanıyorum, senin yanında olup destek olmak istiyorum, ilk yeğenim ilk halalığım içim kıpır kıpır, sen nasıl dersen öyle yapacam canım diye dürüstçe samimiyetle konuşun.
Konuştum anlayışla karşıladı yengem. Birşey diyemem çalışıyorsunuz canım benim dedi. Bebişin küçük hallerini göremeyeceğim diye üzüldüm sanırım.

Goremeyecek olan ayni sehirdede goremiyor.. sen herseyi dusunmussun zaten ne guzel.. bence 5 aydan bisey olmaz

Konuştum anlayışla karşıladı yengem. Birşey diyemem çalışıyorsunuz canım benim dedi. Bebişin küçük hallerini göremeyeceğim diye üzüldüm sanırım.
Görürsünüz ya görüntülü arama yaparsınız video yollarlar…..manyak bir hala olarak ben sizi çok iyi anlıyorum ama siz daha iyi biliyorsunuzdur ki korona-beta-influenza daha neler neler…….çok büyük risk olurdu anne için de bebek için de
Nasip olursa gülücük attığı vakitlere denk gelecek görüşmeniz tadından yenmez 🥰🥰🥰🥰🥰

Görürsünüz ya görüntülü arama yaparsınız video yollarlar…..manyak bir hala olarak ben sizi çok iyi anlıyorum ama siz daha iyi biliyorsunuzdur ki korona-beta-influenza daha neler neler…….çok büyük risk olurdu anne için de bebek için de
Nasip olursa gülücük attığı vakitlere denk gelecek görüşmeniz tadından yenmez 🥰🥰🥰🥰🥰
Yaa çok teşekkür ederim rahatlattınız beni❤️

şakamısınız ya.ne kadarda büyütmüşsünüz.

emin olun yengeniz şu virüs ortamında hastanede çalışan uzaklardan gelen yatılı görümce ve eşinin yokluğuna daha çok sevinecektir. zaten gitmeyin

Selam kızlar nasılsınız ? Aslında çok güzel bir durum olmakla benim o sevinci yaşayamayacağım bir konu. Tanınmamak adına detaya girmeyeceğim. Abimler yaklaşık olarak 8 10 saat uzaktalar. Allah nasip Ederse yakın zamanda hala olacağım. Tek başlarına yaşıyorlar ondan kaynaklı sezeryana karar verdiler 2 annede gidiyor. Ben işyerimde tek çalışıyorum ve sağlıkçıyım. Hastaların randevularını ertelemek ya da iptal etmek gibi bi lüksüm yok 4 yılda 1 kere izne çıkabildim. Hasta olduğumda rapor alma lüksümde yok tekim çünkü.

Ben yeğenimi görmeye bayramda gitsem ayıp etmiş olurmuyum ? Eşimle birlikte gitmem mi icab eder yoksa tek mi gitmeliyim ? Bana bu konuda fikir verebilir misiniz ? Bayramda yeğenim 4 5 aylık olucak hala olarak 5 aydır görmeye gitmemek nasıl olur ?
Diğer bir seçenek ise 1 gün hasta randevularını boşaltıp 1 günlüğüne gidip görüp gelmek var. Hediyelerimi götürdüm annemlede göndereceğim doğumda yengeme çiçekte yaptıracağım ama gidemiyorum yani işim çok stresli. Bir de uzun yıllardır bebek bekliyorlar yani ilk torun ilk halalığım.
Hafta sonu uçakla gidip dönebilirsiniz 1-2 saatliğime bile olsa ben olsam giderdim

İlk etapta yol uzun olduğu ve izin probleminiz olduğu için gitmemeniz hele eşinizle gitmemeniz en uygunu çok kalmak hiç olmaz 1 günlüğüne gitmeniz size yorgunluk
Su anda bayram uygun gözüküyor önemli olan niyet
bence de bayram en uygun zaman
yengenize abinize durumu izah edersiniz sıkıntı olmaz

Selam kızlar nasılsınız ? Aslında çok güzel bir durum olmakla benim o sevinci yaşayamayacağım bir konu. Tanınmamak adına detaya girmeyeceğim. Abimler yaklaşık olarak 8 10 saat uzaktalar. Allah nasip Ederse yakın zamanda hala olacağım. Tek başlarına yaşıyorlar ondan kaynaklı sezeryana karar verdiler 2 annede gidiyor. Ben işyerimde tek çalışıyorum ve sağlıkçıyım. Hastaların randevularını ertelemek ya da iptal etmek gibi bi lüksüm yok 4 yılda 1 kere izne çıkabildim. Hasta olduğumda rapor alma lüksümde yok tekim çünkü.

Ben yeğenimi görmeye bayramda gitsem ayıp etmiş olurmuyum ? Eşimle birlikte gitmem mi icab eder yoksa tek mi gitmeliyim ? Bana bu konuda fikir verebilir misiniz ? Bayramda yeğenim 4 5 aylık olucak hala olarak 5 aydır görmeye gitmemek nasıl olur ?
Diğer bir seçenek ise 1 gün hasta randevularını boşaltıp 1 günlüğüne gidip görüp gelmek var. Hediyelerimi götürdüm annemlede göndereceğim doğumda yengeme çiçekte yaptıracağım ama gidemiyorum yani işim çok stresli. Bir de uzun yıllardır bebek bekliyorlar yani ilk torun ilk halalığım.
Keyfi bişey yokki ortada. Durumu izah ettiysen neden ayıp olsunki. Hiç yeğenini görmeye gelmemiş halalar vardır. Onlarda senin gibi hassas olsa keşke.

Kuzene kadar yolu var belki genlere işlemiştir bu hoşgörü 🥹
Keşke aynı hoşgörüyü kendi görümcemden de görseydim. 2 aylık evliyim yolculuk yapıyoruz birlikte eşim bana” sen hamileyken dikkat edeceksin “ tarzında beni önemseyen cümle kullanınca görümcem çemkirdi. Takldini yapıp kes sesini bana çay doldurturdun laflara bak dedi. O kadar üzüldüm ki hemde bi o kadar korktum. görümcem kızmasın diye çoğu zaman sustum. Bununla da kalmadı 1 aylık evliyim akrabalarının yanında “ ha ha ha abim x i gezdirmiyor ki “ diye dalga geçti. Geziyoruz dedm titrek sesle “ kendi istedği içindir senin için değil “ dedi güldü.
İçimde hala sızısı vardır. Bir kadın bir kadına nasıl bunu yapabilir ? Saygımı ve karakterimi bozmadım. Görümcemle hala görüşürüm ama ne bana yakın olmasına izin veriyorum ne de birşey paylaşmamıza. O dalga geçtiği ben eşimle yıllık iznimde 6 7 şehir değiştirdim tatilde. Hemde ben değil eşim istedi. Tatil dönüşü buluştuğumuzda görümceme kuzeni “ darısıda size artık “ deyip güldü. Karmaya hep inanmışımdır Allahın adaletinede.

Benim gorumcemde iki sokak altımda otursun yeğenine bir çorap almamak için köşe bucak kaçsın 😂 sen ne yapsan mubah canım senin gibi görümcem olsaydi üstüne ben çiçek gonderirdim hala oldun diye 😂😂😂

Benim gorumcemde iki sokak altımda otursun yeğenine bir çorap almamak için köşe bucak kaçsın 😂 sen ne yapsan mubah canım senin gibi görümcem olsaydi üstüne ben çiçek gonderirdim hala oldun diye 😂😂😂
Hahaha ya güldürme🤣 kız napıyım yapım bu. İfşa olmayım diye detay vermiyorum ama gün belli tereryum göndericem hastaneye ne olursa bizim soyadımızı taşıyor ve ailenin bir parçası. Ben de sonuçta çocuğumun halasından hediye beklerdim düşünce meselesi. Abim aradı bugün benim aramam gerekirsen o aradı nasılsın abicim dua et bize diyor. Mutlu olsunlar istiyorum. Öğretmen abim benim öğretmenler gününde de marketten hediye gönderdim yengeme de bişeyler ekledim yarasın size diye.
Benim görümcem tam tersidir mesela gösteriş için yakın olur ama içinden gelerek yapmaz. Onuda sevmem lakin çocuğuna hediye alırım. Sevmem ama eşimin yaşıt kuzenleri gelince kardeşinide çağır istersen derim. Ben biraz yapıcı biriyim ama yinede görümcem beni buz gibi soğuttu kendinden. Boşver sende ailenle mutlu ol varsın görümcen çorap almasın.

Back