• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.

Butun mesele bu iste siz isten gelip kayinvalide misafiri ağırlayacaksınız ama gelin hanım hayatina annenizi ve sokmayacak ağırlamacak ..vs siz istediginiz kadar ben kimseye laf saymiyorum diyip kendinizi yüceltin.abinizde herseyin farkinda belliki.dedigim gibi karisini ve çogunu tercih ediyor.size kayinvalide misafirleriyle huzurlar dilerim .abinizinde esi ve çocuguyla huzuru daim olsun.

Butun mesele bu iste siz isten gelip kayinvalide misafiri ağırlayacaksınız ama gelin hanım hayatina annenizi ve sokmayacak ağırlamacak ..vs siz istediginiz kadar ben kimseye laf saymiyorum diyip kendinizi yüceltin.abinizde herseyin farkinda belliki.dedigim gibi karisini ve çogunu tercih ediyor.size kayinvalide misafirleriyle huzurlar dilerim .abinizinde esi ve çocuguyla huzuru daim olsun.
Abimin yengemi haksız bulup bana haklısın demesi dışında sorun yok. İyi günler.

yengemin tedavi olmasını istiyorum. Gelin diye kayırıyorsunuz. Bende ilk başlarda böyle düşünürdüm yengem için ama kendisne birşey yapmadığım halde beni silmesi kabul edilemez. Yengemin annesi de gelini arayıp herkesin içinde sütün geliyormu emiyor mu diye sormuş annem kaynana diye mi kötü oluyor ? Çok garip cidden. Evdeki kalabalık yengemin ailesindendi bizden değil. Kendi huzurlarını kendileri kaçırıyorlar.
Geçen sene annem yengeme oğlum napıyor diye sordu diye yengem annemi şikayet etti bana. Huzurları kaçmasın diye memlekete gidip gitmedi de abimide çağırmadı. Yengem yine rahatsız olmuş. Neymiş annem abime kırılamazmış. 600 km yol giden annem 2 hafta kaldı da abim uğramadı yanına tek kelime etmedi annem. Annemi şikayet edince söylemek durumunda kaldım abimin gelmesini çok bekledi ondan sormuştur belki dedim. Anneme dünyanın lafını saydırdı. Gelmeseymiş bize sormuşta mı gelmiş ne işi varmış bizi neden beklemiş kendi gelseymiş ayy neler neler. Yine de saygımı bozmadım. Gidip abime yalan söyleyip kardeşin bana yazıp annenle aranızdaki durum için beni suçladı demiş. Abim kızdı bana. Ekran atınca da yengemden özür diletti.
Durur mu yengem üzerinden günler geçmiş abimle yine kavga etmiş. Noldu abi özür diledi kabul ettim özrünü kapandı noluyor diyorum zehir etti bana iznimi diyor. Kimse bişey yapmasada takıyor anlıyor musunuz?

Dayanamadım yazıyorum. Eğer tedavi olunmaya geldiyse konu bence siz başlamalısınız. Kayınvalideniz ruh hastası, görümceniz ruh hastası, gelininiz ruh hastası, abiniz de öyle. Sadece anneniz ve siz iyisiniz harikasınız muhteşemsiniz tamam anladık. Bir psikolog sözü vardı. Bize ruh hastaları Gelmez ruh hastası olduğunu kabul etmeyenlere maruz kalanlar gelir gibi bir sözdü. Bence siz gidin bir tedaviye bu yenge takıntınızdan kurtulun. Annenizi de götürün. Burada sürekli yenge konusu açıyorsunuz. Size de yazık. Boşansa rahat mı edeceksiniz?

Dayanamadım yazıyorum. Eğer tedavi olunmaya geldiyse konu bence siz başlamalısınız. Kayınvalideniz ruh hastası, görümceniz ruh hastası, gelininiz ruh hastası, abiniz de öyle. Sadece anneniz ve siz iyisiniz harikasınız muhteşemsiniz tamam anladık. Bir psikolog sözü vardı. Bize ruh hastaları Gelmez ruh hastası olduğunu kabul etmeyenlere maruz kalanlar gelir gibi bir sözdü. Bence siz gidin bir tedaviye bu yenge takıntınızdan kurtulun. Annenizi de götürün. Burada sürekli yenge konusu açıyorsunuz. Size de yazık. Boşansa rahat mı edeceksiniz?
Boşansınlar isteseydik yengemin attığı ses kaydını atmakla başlardık. Saldırmayın insanlara.

Hay ağzını öpeyim 🤣

Hay ağzını öpeyim 🤣
İlk defa siz hasta olduğumu düşünüyorsunuz. Ruh ve sinir hastalıkları psikiyatri stajlı biri olarak ruh sağlığımın iyi olduğunu düşünüyorum. Anneme çünkü sus sende karışma herşeye alınmıştır kız dediğimde oldu yengemi eleştirdiğimde. Yengemi psikologa ben yönlendirdim teşekkür etmişti desteğim için gitme sebebi biz değildik kendisinin çocukluk travmalarıydı. Bazen kendime de kızıyorum kendimi anlattığım için.

Kızlar öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmak istemezdim ama sizinle paylaşmak istedim. Eski konuyu ekledim becerebildim mi bilmiyorum. Abimin eşinin doğumu sonrası birtakım olaylar oldu. Uzamasın diye eski konuyu okuyabilirsniz özetlemek keresinde annemle dünürü tartışmışlar konu kapanmış gitmiş yengemin anneme kin beslemesi sevmemesi hatta obsesif takıntı haline getirip saydırarak ses kaydı atması sonucu mesafe koyduk. Şaka yapmıyorum ses kaydında saydırıp akranı gibi ahkam kesiyor. Sindirilebilir bir konu değil annemin yaptığı en fazla “kızım ev biraz soğuk sanki” demesidir. Doğumdan öncede annem arasa şikayet eder aramasa şikayet eder sürekli bi takıntı halindeydi. İdare ettik ama yeter.

Anneme yapılan saygısızlıktan ötürü yengemle arama mesafe koydum. Geçmiş olsun mesajımıda yazdım 2 defa yeğenim hasta olduğu için ama samimi davranmıyorum. Abimi arıyorum yeğenimi görüp kapatıyorum. Atılan ses kaydınada insanlık namına cevap yazmadı annem aileyiz diye. Kardeşleride anneme saygısızlık yaptığı için mesafe koydum. Bunada takmışlar beni silmişler. Kendileri bilir dedim bende sildim. Yengem hemen abime şikayet etmiş. “Kızlara mesafeli onlar burdayken mesaj bile atmamış kızları silmiş “ diye abimi doldurmuş. Yaptığı tek şey doldurmak. Neyse yine muhattap olmadım polemiğe girmedim mesafe candır diye bir de ne göreyim yengem numaramı silmiş. Kaynana görümce kötüleyen gönderileri beğenip sanki yengeme her gün laf sokup eziyet edip her gün evine gidiyormuşuz gibi de laf sokmalı durumlar atıyor. Senede 1 kere 2 3 gün görüşüyor ya da görüşmüyoruz uzaktalar zaten.
Abim durumdan çok mutsuz. Sürekli kavga ediyorlar cevap yazmıyoruz yine mutlu değil yazıyoruz yine değil anlamıyorum. Mesaj atıp problemin nedir öğrenebilirmiyim diye 3 sayfalık destan yazmış. Onu 1 kalemde silmişim. Numarayı silen o ama yaşadığı kafaya bakarmısınız. Annem narsistmiş gerçekler zoruna gitmiş terbiyesiz terbiyesiz söylemler. İyi mutlu olursun inşallh sanmıyorum biz aileyiz ve yaptığın çok yanlış dedim.
Sıkmayayım sizi de yorumlar da detay veririm ben bayramda abime gitmek istiyordum hem yeğenimi görmeye hemde takımı takmaya. Annemleri de alıp gidicektim. Abim var arada komple bağı koparmak istemiyorum gerçi gelmesinler de diyebilir herşeyi beklerim artık. Annem çok üzgün kanaması geliyor bacakları tutmuyor götürmedğim doktor kalmadı kitlendi heryeri üzüntüden. Konuşmuyorum yine rahat durmuyorum konuşuyorum bu seferde kurban psikolojisine girip abimi dolduruyor. Şaşırdım ne yapacağımı. Çevremize ne söyleyeceğiz ? Anneme kalırsa belli etme ama bana kalırsa gönül rahatlığıyla psikolojisinin iyi olmadığını ve bizi düşmanı olarak gördüğünü söylemek istiyorum. Siz ne düşünürsünüz?

Inan ki kirmak icin yazmiyorum ama sahsi fikrim hepiniz birden psikolojik destek almalisiniz diye dusunuyorum. Abini ve yengeni bir salin artik yaziktir gunahtir kadin hamile haliyle sizin bayramda kavgalariniza sahit oldu sustu, dogum yapti yine bitmedi kavgalariniz gercekten gunahtir bir yerde durun artik. Bos bos kavgalarinizla en son bir yuvayi yikacaksiniz o olacak bunun vebaline girmeyin derim. Olmuyorsa bazi seyleri zorlamayin onlar mutlu olmasa bu zamana kadar ayrilirlardi insanlar yillar sonra cocuk sahibi olmus onun bile mutlulugunu yasayamadilar uzucu bir durum.

İlk defa siz hasta olduğumu düşünüyorsunuz. Ruh ve sinir hastalıkları psikiyatri stajlı biri olarak ruh sağlığımın iyi olduğunu düşünüyorum. Anneme çünkü sus sende karışma herşeye alınmıştır kız dediğimde oldu yengemi eleştirdiğimde. Yengemi psikologa ben yönlendirdim teşekkür etmişti desteğim için gitme sebebi biz değildik kendisinin çocukluk travmalarıydı. Bazen kendime de kızıyorum kendimi anlattığım için.
Şöyle bir dönüp bütün postlarinizi okuyun isterseniz. Sağlıklı bir insanın bu kadar her şeyi kafasına takmasına, sürekli herkesi suclamasina, sürekli insanların karakterleri ve davranışları üstünde hak iddia etmesi ve bir beklentide bulunmasına imkan yok. Çok takıntılı ve kontrolcü birisiniz. Her şey istediğiniz gibi olmadığı zaman huzursuz oluyorsunuz. Kendi sorumluluk alanınız dışından beklentiyi düşünmenizi tavsiye ederim.

Aslında laf taşımıyor yengem doldurduğu için o dolmuşlukla bize patlıyor ve onun gibi konuşuyor. İki kişi arasında sıkıntı çıkmış. Annemde ben evde kımıldasam siz rahatsız oluyorsunuz gelip laf sokuyor istemiyorsanız alır biletimi giderim demiş. Öyle yapınca da yengem abime şikayet edip kardeşini katmayıp ağlamış yanında. Anneme destek olmak zorundayım.

30lu yaslarda oldugunu dusunuyorum abinin bu yasta doldurusa gelmemesi gerekiyor. Sonucta karisinin huyunu da biliyor. Kabul etsen de etmesen de abin dengeyi kuramiyor ve sizi birbirinize iyice dusman ediyor bu yaptiklariyla.

Inan ki kirmak icin yazmiyorum ama sahsi fikrim hepiniz birden psikolojik destek almalisiniz diye dusunuyorum. Abini ve yengeni bir salin artik yaziktir gunahtir kadin hamile haliyle sizin bayramda kavgalariniza sahit oldu sustu, dogum yapti yine bitmedi kavgalariniz gercekten gunahtir bir yerde durun artik. Bos bos kavgalarinizla en son bir yuvayi yikacaksiniz o olacak bunun vebaline girmeyin derim. Olmuyorsa bazi seyleri zorlamayin onlar mutlu olmasa bu zamana kadar ayrilirlardi insanlar yillar sonra cocuk sahibi olmus onun bile mutlulugunu yasayamadilar uzucu bir durum.
Peki konuşmadığımız halde yengemin hala takıntılarına devam etmesi gunces ? Biz mi rahat bırakmıyoruz sanıyorsunuz. Silmiş beni üzerinden günler geçmiş hala laf sokmalı durum ve videolar paylaşıyor günde 3 tane. Kuzenim attı yengene ne oldu düşmanına saydırır gibi durumlar atıyor diye. Silmiş gitmiş yine rahatlamıyor anlatamıyorum.

30lu yaslarda oldugunu dusunuyorum abinin bu yasta doldurusa gelmemesi gerekiyor. Sonucta karisinin huyunu da biliyor. Kabul etsen de etmesen de abin dengeyi kuramiyor ve sizi birbirinize iyice dusman ediyor bu yaptiklariyla.
Kabul ediyorum abime de çok kızdım. Bana laf getirme yengeme sesimi çıkarmıyorum laf taşırsan gidip ona sorarım hesabını evinize odaklanın dedim. Demekki istemiyor sevmiyor takmasın kafasına mesafeliyiz laf söz yok dedim ama yengem kavgalarına devam etti. Sorun bu.

Şöyle bir dönüp bütün postlarinizi okuyun isterseniz. Sağlıklı bir insanın bu kadar her şeyi kafasına takmasına, sürekli herkesi suclamasina, sürekli insanların karakterleri ve davranışları üstünde hak iddia etmesi ve bir beklentide bulunmasına imkan yok. Çok takıntılı ve kontrolcü birisiniz. Her şey istediğiniz gibi olmadığı zaman huzursuz oluyorsunuz. Kendi sorumluluk alanınız dışından beklentiyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Aslında numaramı silene kadar umrumda değildi. Mesafemi koyup yoluma baktım konusunuda açmadım. Abim laf taşıdıkça da getirme bana laf yetişkiniz bana söyleyebilir yengem dedim. Geçmiş olsun mesajımı bile attım üzerime düşeni yapıp lakin numaramı silince sinirlendim açıkcası. Konduramadım da. Ona da söyledim böyle umarım mutlu olursun istediğini yapmakta özgürsün lakin yanlış buluyorum dedim.
Şuanda umrumda değil silmiş etmiş ben silmedim benim problemim yok olan silsin. Çocukça şeyler. Yine takıcak biliyorum. Bayramda aramadım diye çocuğa hediye almadım diye aklınıza ne gelirse. Hastaneye kadar hediyesini gönderdim. Rica ediyorum bana düşüncesiz kötü olduğumu söylemeyin.

Peki konuşmadığımız halde yengemin hala takıntılarına devam etmesi gunces ? Biz mi rahat bırakmıyoruz sanıyorsunuz. Silmiş beni üzerinden günler geçmiş hala laf sokmalı durum ve videolar paylaşıyor günde 3 tane. Kuzenim attı yengene ne oldu düşmanına saydırır gibi durumlar atıyor diye. Silmiş gitmiş yine rahatlamıyor anlatamıyorum.

Bak kanarya sen belki anneni koruma icgudusu ile yaklasiyorsun, belki bizim bilmedigimiz baska acilardan bakiyorsun ama durumlar ortada su durumda senin bayramda abime gitmek istiyorum diye diretmenin altinda yatan gercek sebebin malum bayram konularin diye dusunuyorum. Abine gitmek elbette ki en dogal hakkin ama biraz bekle sular bir durulsun yangina korukle gitme. Kendi bayram meselelerinle bu konulari birbirine karistirirsan cok saglikli ve mantikli dusunemezsin. Yengen iyidir kotudur onu bilemem, annen hassastir sebepleri vardir onu da anlarim ama sen butun bunlara bir de kendi bayram meselelerini karistirarak yaklasirsan inan ki ortaya istenmeyen sonuclar cikacaktir ve bunlara sebep olmayi istemeyecegini dusunuyorum. O yuzden biraz daha sakin hareket etmeni oneririm. Bu bayram da gitmeyiver olsun bitsin. Sen nasil ki bazi sinirlarini cizmek icin bayram rotani belirliyorsun yengen de yeni dogum yapti bekle bir kendine gelsin. Belki lohusalik depresyonu yasiyordur, belki baska sorunlari vardir olabilir hepimiz insaniz su donemde senin ozellikle biraz daha anlayisli yaklasman gerekir.

Aslında numaramı silene kadar umrumda değildi. Mesafemi koyup yoluma baktım konusunuda açmadım. Abim laf taşıdıkça da getirme bana laf yetişkiniz bana söyleyebilir yengem dedim. Geçmiş olsun mesajımı bile attım üzerime düşeni yapıp lakin numaramı silince sinirlendim açıkcası. Konduramadım da. Ona da söyledim böyle umarım mutlu olursun istediğini yapmakta özgürsün lakin yanlış buluyorum dedim.
Şuanda umrumda değil silmiş etmiş ben silmedim benim problemim yok olan silsin. Çocukça şeyler. Yine takıcak biliyorum. Bayramda aramadım diye çocuğa hediye almadım diye aklınıza ne gelirse. Hastaneye kadar hediyesini gönderdim. Rica ediyorum bana düşüncesiz kötü olduğumu söylemeyin.
Hiç takmıyor haliniz bu mu? Yani yazık size de üzüldüm bir yandan takıntılı olmak çok elde değil. Ama diğer taraf için çok fazla beklentiniz var. Kimse iyi olmak, saygı duymak zorunda değil. Size uymayan insanla görüşmezsiniz. Hala daha takacak diyorsunuz Size ne yani? Bana haberi gelmesin diyeceksiniz herkese. Sonra takarsa takar sizin de haberiniz olmaz. Diyeceğim ama siz sizden uzak olsun da istemiyorsunuz ki olayların içinde kalmak istiyorsunuz

Bak kanarya sen belki anneni koruma icgudusu ile yaklasiyorsun, belki bizim bilmedigimiz baska acilardan bakiyorsun ama durumlar ortada su durumda senin bayramda abime gitmek istiyorum diye diretmenin altinda yatan gercek sebebin malum bayram konularin diye dusunuyorum. Abine gitmek elbette ki en dogal hakkin ama biraz bekle sular bir durulsun yangina korukle gitme. Kendi bayram meselelerinle bu konulari birbirine karistirirsan cok saglikli ve mantikli dusunemezsin. Yengen iyidir kotudur onu bilemem, annen hassastir sebepleri vardir onu da anlarim ama sen butun bunlara bir de kendi bayram meselelerini karistirarak yaklasirsan inan ki ortaya istenmeyen sonuclar cikacaktir ve bunlara sebep olmayi istemeyecegini dusunuyorum. O yuzden biraz daha sakin hareket etmeni oneririm. Bu bayram da gitmeyiver olsun bitsin. Sen nasil ki bazi sinirlarini cizmek icin bayram rotani belirliyorsun yengen de yeni dogum yapti bekle bir kendine gelsin. Belki lohusalik depresyonu yasiyordur, belki baska sorunlari vardir olabilir hepimiz insaniz su donemde senin ozellikle biraz daha anlayisli yaklasman gerekir.
Teşekkür ediyorum yapıcı ve saldırmadan yorumun için sağolasın. Gitmeyi erteliyorum rafa kaldırdım eşimle günübirlik biryere ya da memlekete gidip başka yerde kalacağım. Abimle de sağlıklı olmadığı için gelmeyeceğimi söylerim. Bundan sonrası için benim için bitti ama gunces. Yengem anneme “ sen kanaryayı düşüyorsan benide düşünücektin akıllı olsaydında sussaydın kusura bakma sana saygı göstermeyeceğim kanaryanın evi var neden var sanki neden verdilerse diğer dünürünle anlaşamıyorsun” dediği için kalbimi söktü sanki. Beni o kadar seviyordu madem beni neden karıştırdı ?
Benim annemin kayınvalidemle derdi yok mesafeliler kayınvalideme o konu hakkında da tek kelime etmedim saygısızlık yapmadım herkes saygılı devam ediyor ilişkisine. Sanki yengm değilde bizim düşmanımız. Atamam içimden seneye ramazanda da Allah bilir ne olur belkide gidemem sağlık ömür lazım.
Anneme de çok üzülüyorum çünkü dün rüyamda ezan okunurken gördüm. Çok kötü bi rüyaydı. Sağlığından olucak diye korktuyorum kanaması durmuyor bacakları tutmuyor yürüyemiyor. Kitlendi yengemin ses kaydından sonra. Cevap yazmadı yine kadını rahat bırakmıyor. Kızım tamam oldu bitti ben dünürümle konuştum barıştım gezmeye gittik selamlaştık araştık kapattık diyor yani kapandı gitti konu. Çıkmaza soktu herseyi.

Hiç takmıyor haliniz bu mu? Yani yazık size de üzüldüm bir yandan takıntılı olmak çok elde değil. Ama diğer taraf için çok fazla beklentiniz var. Kimse iyi olmak, saygı duymak zorunda değil. Size uymayan insanla görüşmezsiniz. Hala daha takacak diyorsunuz Size ne yani? Bana haberi gelmesin diyeceksiniz herkese. Sonra takarsa takar sizin de haberiniz olmaz. Diyeceğim ama siz sizden uzak olsun da istemiyorsunuz ki olayların içinde kalmak istiyorsunuz
Beklentim yok artk ama önceden vardı çünkü beni severdi. Öyle söylerdi yani. Çok adaletli olduğumu yeri geldiğinde annem hatalı olduğunda annem hatalı dediğim için severdi. Çoktur yengemi savunduğum. Hatalıysa yengemede hatalı derim annemede. O yüzden çok severdi beni beklentiye girmem ondandır. Anlaşamıyor olsaydık normal karşılardım ama ben abime hediye gönderirken bile yengeme de gönderirim öyle düşünceliyim. Neyse demekki yapısı bu.
Bu arada takıntım yok benim görümcem bayramda abisni arar benimle konuşmaz arka sokakta oturmamıza rağmen gelmez bayramlaşmaya. Tek laf etmem takmamda kendi bilir der geçerim. Bana kasıtlı bir davranışı olmadığı sürece saygısızlık yapmadığı sürece takmam. Olay o kadar uzun ki sözlere sığmıyor.
Bi bakıyorum kardeşleri silmiş. İyi diyorum bende siliyorum kimseye bişey demeden takmadan sonra ben sildim diye evde kavga çıkarıyor yengem abim bana geliyor. Abi yeter sinirleniyorum bulaşmayın bana diyorum. Dengemi bozdu ya.

görümcen belki anneni yanlış anlamıştır. bende yeni doğum yaptığımda kaynanam sütün yetmiyormu sütün yokmu diye sormuştu çok sinirlenmiştim. o pskolojiyle her yaptığı beni sinirlendiriyordu. lohusalık etkilemiş olabilir ☺ annenize saygısızlık tabiki etmemesi lazımdı ama abinizle devamlı tartışıyor olabilir çocukta küçük o psikolojiyle hatalı davranışlar sergilemiş olabilir bir süre akışına bırakın bayramda gitmeyin düzelecektir

Valla abi falan dinlemem herkes aklını başına toplayacak biz de lohusa olduk bize de karışıldı yeri geldi sinir harbi yaşadık ama böyle terbiyesizlikler yapmadık. Görüşmeyin size ne abiniz kocaman adam , siz o un eşini pohpohlamak zorunda değilsiniz. Madem öyle gitsin ailesi ile mutlu olsun. Ben de halayım yeğenimin saçının teline zarar gelse dünyayı havaya kaldırırım ama gelin böyle davransa asla kapısını çalmam. Siz kendinizi geriye çekince sataşıyor çünkü kendisi sizle uğraşarak mutlu oluyor. Bu mutluluğu ona yaşatmayın

Back