Yeğenim otizm olabilir ni ?

Otizmli olsun ya da olmasın siz söyleyin. Kötü bir durumda en azından erken teşhis almasına ve hızlıca tedavisine başlamasına yardımınız olur. Siz söylemeseniz kendi kendilerine akıllarına getiremeyecek gibi duruyorlar?
Aynı yaşta erkek çocuk tanıdığımız var. Sürekli fırındaki kek kalıbını, tencereyi tavayı çıkarıp içine küçük arabadır, ıvır zıvırdır onları koyuyor. Aynı örneği verdiniz diye yazayım dedim. Kreşe gidiyor gelince kreşte yediğini içtiğini anlatıyor. Karşına alsan sohbet edersin yani gelişimi bu şekilde.

Anne babasını biliyor tabi ama komutları dinlemiyor ismini de pek takmıyor. Konuşacağım haftaiçi.

Canım yengemle konuşmam ya o ayrı tedavi görüyor zaten iyi değil. Abimle konuşucam. Geç olursa daha problem olucak.

Evet ilgilenmiyor. Kafa sallıyor sürekli oraya buraya dönüp duruyor.

O kadarını inanın beklemiyorum tek büyüyor ama geçen sene geldiğinde oynayalımda anne babası rahat yesin diye döktüm herşeyi. Gel halacım dedim kafa salladı ıı ıı yaptı kalktı dikkatini vermiyor hiçbirşeye.

Bu arada ailenizde hiç otizm var mı? Ya da yengenizin ailesinde bildiğiniz var mı?

Ben bir yerde okumuştum birincil bakım veren eğer depresyon gibi ağır psikolojik hastalıklar yaşıyorsa çocuklarda böyle tepkiler olabiliyormuş . Öfke krizleri ve iyice ihmal edilip tablet verilmesi de sıkıntı çıkarabilir . Benim kızım da asla telefonla konuşmak istemiyor iki dk cevap verir 2.5 yaşında bu tek başına bir şey değil ama çocuğun belki otizmden başka ihmalden sıkıntıları olabilir . Anne baba olarak acilen kendilerini toparlamalari lazım .

Çok doğru söylüyorsunuz. Ekran değil ilgi önemli olan. Kızıma arkadan muzik açıp söylüyorum konuşmaya çalışıyor gülüyor mutlu oluyor. Doğduğundan beri konuşuyorum. Şimdi insanların ağzına bakıyor konuşsunlar diye. Ekran açıksa bile bakmıyor oyun oynuyor. geçen babası açmış ekrandakilerle komuşmaya çalışıyor. Eşim bişey olmaz desede korktum kapattım. En azından 2 yaşına kadar dikkat edeyim.
Yengemde yalnız orda napsın kadın bilmiyorum ki nasıl yapıyor. Abimle konuşayım erkenden varsa bieşy dikkat etsinler. Doktorlar farketmezmiydi olsaydı ?

Canım 2 dakka cevap vermeyi bırak gözümüze bile bakmıyor yüzyüzeyken. İletişim yok dikkat dağınık. Gel halam otur oyun oynayalım ayy ne varmış diyorum bakmıyor. Normal mi bilmiyorum ki.

Canım 2 dakka cevap vermeyi bırak gözümüze bile bakmıyor yüzyüzeyken. İletişim yok dikkat dağınık. Gel halam otur oyun oynayalım ayy ne varmış diyorum bakmıyor. Normal mi bilmiyorum ki.
Normalde sohbet etmesi basit oyunlar oynaması lazım .

Kötülüğünü istemiyorsun öz halasısın üstelik sen de bir annesin. Uyarmak hakkın diye düşünüyorum. Acaba önce babayla mı konuşsan ne de olsa kardeşin daha rahat olursun onunla konuşup yengeme de çekindim falan dersin

İnşallah iyi bir anne olabilirim kim tespit edicek rapor çıkarıcak ?

Direkt otizm yada otizm değil demek yanlış olur belirtiler otizm gibi dursada uyaran eksikliği ve dehb gibi de görünüyor. Bunun tanısını ancak uzman koyabilir. 3 yaşında kızım var ekrana çok az maruz kalıyor genellikle etkinlikler ile günü geçiriyoruz ancak yaş itibariyle ofkeli oldugu zamanlar olabiliyor. Bir doktorun yazısına denk gelmiştim fazla ekrana maruz kalmak çocukları öfkeli bir ruh haline sürüklediğini ve konuşma konusunda gerilemeye sebebiyet verdiğini söylüyordu. Çok yakınınız lütfen uyarın en kısa sürede bir uzman doktor yardımı almaları gerekiyor. Ne olur ne olmaz baştan önlem alınması faydalı olur.

Hemşire uyarmış, devlete de götürmüşler , yengeniz de çok ekrana maruz kaldı ondan oldu demiş,farkındalar yani bir şeylerin ters gittiğinin.

Yengenizle aranız iyi değil zaten, bence abinizi arayıp merak ettim bir gelişme var mı gibi yaklaşın direkt akıl verir gibi değil de , sağlıkçı olabilirsiniz ama sizden herhangi bir yardım talepleri olmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…