Yüzyüzede bakmıyor.Cocuklar telefon ile konusmayi sevmez genelde, o kismi dusunmeyin benim her gun gordugum cocuk 1 kez tepki vermez telefonda kimseye vermez sevmiyor
Diger konuda da izleyin derim yas dönemi de zor
Çok geçmiş olsun cidden miMuhtemelen olabilir. Benim yeğenimde böyleydi ve teşhis kondu. Ama malesef geç fark ettiler.
Söylemem yanlış olur mu ? Yengem çok ekran izlettim ondan herhalde dedi kendini kötü hissetmesin diye konuşur erkek çocuğu falan dedim üzülmesin diye ama nasılsın halam dediğimizde cevap bile vermiyor. Komutları da dinlemiyor algılamıyor. Çocuk tabiki dinlemez ama ben çok severim çocukları oynarım tüm tencere tavamı döktüm oyalamak için kafasını salladı suratıma bakmadı. Babasıylada oynamıyor.Bir uzmana gotursunler diyorum, pekala olabilir gibi duruyor burdan bakinca.
Evet hepsi var. İkili iletişim 0 .göz teması kurmama, ismine tepki vermeme, anne odadan çıkınca ya da odaya girince tepki vermeme var mı
2 buçuk yaşındaki çocuğu nasıl çok ekrana maruz bırakabiliyorlar? Bu konuda kimseye olumlu yaklaşamıyorum. Abinize söyleyebilirsiniz ama gidip karısına kardeşim böyle dedi demesin tabi. Yengeniz fazlasıyla alıngan bir insandı hatırladığım kadarıyla. Bu konuyu da başka yerlere çekebilir. Bir doktorun görmesi gerekir muhakkak.Söylemem yanlış olur mu ? Yengem çok ekran izlettim ondan herhalde dedi kendini kötü hissetmesin diye konuşur erkek çocuğu falan dedim üzülmesin diye ama nasılsın halam dediğimizde cevap bile vermiyor. Komutları da dinlemiyor algılamıyor. Çocuk tabiki dinlemez ama ben çok severim çocukları oynarım tüm tencere tavamı döktüm oyalamak için kafasını salladı suratıma bakmadı. Babasıylada oynamıyor.
Kelime sayısı az anne baba dede falan. İşaret parmağıyla göstermesi mi lazım ?Bu kadar veriyle otizm ya da degil denilmez.2.5 yaşında konuşuyor mu? Kafasını sinir aninda yere duvara vurması belli bir normal. Ailesi göz teması kurmadigini anlamiyor mu? Herşeyden 2, dk da sıkılıyor diyorsunuz ki çocukların dikkat süresi çok az. İşaret parmağıyla gösteriyor mu , kelime sayisi nedir
Devlet çocuk doktoru az konuşuyor demişler uzak tut ekrandan demiş.Götürdükleri doktor ne doktoruydu ekrandan uzak dursun demiş sonuçta.
Ekran çok diyorsa azaltmasını söylemeniz gerekirdi.Söylemem yanlış olur mu ? Yengem çok ekran izlettim ondan herhalde dedi kendini kötü hissetmesin diye konuşur erkek çocuğu falan dedim üzülmesin diye ama nasılsın halam dediğimizde cevap bile vermiyor. Komutları da dinlemiyor algılamıyor. Çocuk tabiki dinlemez ama ben çok severim çocukları oynarım tüm tencere tavamı döktüm oyalamak için kafasını salladı suratıma bakmadı. Babasıylada oynamıyor.
Yani gelişimsel olarak belli bir aydan sonra işaret parmağıyla istediğini göstermesi lazim. 2.5 yaşında ikili ve üçlü cümleler kurması gerekiyor tabi kimi geç konuşmalarda olmasada otizm demek değil. Komut almasida önemli mesela arabayı bana getir götür gibi gibiKelime sayısı az anne baba dede falan. İşaret parmağıyla göstermesi mi lazım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?