- 15 Ekim 2015
- 3.677
- 4.277
Ben gidiyorum. Ona söyledim ama asıl senin ihtiyacın var diyo. Çünkü en çok yıpranan benim. Yıpratan sebep olarak görmüyor kendisini
Ben gelme dedim zaten bu gece. Eve geldi hatta biz oğlumla uyumuştuk. Niye geldin ki dedim gidecek. Yerimmi var diyo.Sen bi yere gitme adamı evden kov. Sanki 25lik serseri tavırlara bak.
Ah canım belli zaten. Artık baba olmuş kime neyin havası bu saatten sonra.Ben gelme dedim zaten bu gece. Eve geldi hatta biz oğlumla uyumuştuk. Niye geldin ki dedim gidecek. Yerimmi var diyo.
Arkadaş çevresi hep 20 25 yaş arası ve genelde bekar zaten.
Ben hep hazırda bulunan oldum sanırım. O kadar çok şeye göğüs gerdimki nasinols gitmez rahatlığını verdim ona. Kendimi dinlemek için zamana ihtiyacım var. Yarın sabah oğlumu okula gönderdikten sonra kapatıp telefonumu evden çıkıp biraz huzur bulacağım bi yere gidip birkaç saat en azından dinlenmek istiyorum.Onun sıkı bir sarsintiya ihtiyacı var.. çalışıyorsunuz geliriniz var, ikinci yavrunuzda yakında kucaginizda inşallah. . Sizin kocaya değil huzura ihtiyacınız olacak, bir süre ayrı durun. AilenizI çağırın onu yollayın. Siz evden çıkmayın. Bebek doğunca baktınız değişmiyor, ayrılığı yani boşanmayı düşünün. Alın çocuklarınızın velayetini ve nafakasini istediği gibi yaşasın. Ama burnunu bir surtturun ilk etapta. Bunun gibiler bundan anlar. O dibe vurmadan dersini vermelisiniz..
Keşke sasirmasaydi. O durumu iyi olmayan bi ailede yetişmiş. Ve gerçekten sonradan görmek böyleymiş.
Ben ailemin de de böyle olmadım şimdi de simarmadim. Hatta inanın hizmetçi gibi oldum daha beter şu anki halim
Terapiye başladım geçen ay zaten. Ciddi anlamda alıyorum. Normalde daha geçen hafta canım bu paranın şükrünü yapmıyoruz allah bi verip dener bi alır dener dedi bana. Hatta hadi namaza başlayalım dedi hevesle namaz kıldıran seccade falan aldı ama bu hafta böyle oldu iyice
Kullandığım o cümle cidden olmamış şimdi siz yazınca farkettim. Ama öyle canım aciyodu ki. Bi anda cikivermis ağzımdan.Haklı beklentilerin olabilir lakin isteklerini ifade ediş tarzın yanlış ise ilişkiniz zarar görür.
''Madem beni istemiyordun o zaman bu bebek olmasaydı.'' diyerek çözüm arayan bir kadına
erkeklerin vereceği cevap da eşinin verdiği gibi olur kanaatindeyim.
Yaşam standardınızın değiştiği oranda yaşam tarzınız da değişmeli değil mi?
Eşin belki fazla abartmıştır ama illaki değişim olacaktır.
Herşey eskisi gibi kalacaksa koşulları iyileştirmenin de anlamı olmuyor.
Aklına geleni söyleyen aklına gelmeyeni işitir. demiş atalarımız.
İlişkiyi iyi edecekse iyi söz eder. Yargılayan eleştiren sözcükler hiçbirimizin hoşuna gitmez.
Aklıma en çok gelen şey bu. Çünkü para olunca bi de öyle insanlar olacak etrafımızda.Boyle giderse zaten alemin orbus larindan para mara kalmaz ona.
Goruyoruz bu tip adamlarin sonunu.
Ben bu yolu çok sundum ona.Bak canim gordun mu , adam cozumsuz degil kesinlikle.Senin biraz caban gerekli , oncelikle "niye bu isi yapiyor , bu kadar para olmasaydi huzurumuz iyiydi" kafasindan cikmalisin.Sen de hazmet ve bir an once adapte ol.Sukrunuzu sadakalarinizi yapin.Icinizi rahatlatin.Esinizle tatile gidin.Biraz siz ona , biraz o size ayak uydurup ortada bulusursaniz tamamdir bu is.Sikma canini , icini ferah tut :)
Hakkınızda hayırlısı olsun. Seçimlerimiz kaderimizi etkiler. Inşallah kendiniz ve çocuklarınız için doğru karar verir , doğru seçim yaparsınız. Ama burnunu surtturun. Hormonal olarak hassasiniz ama hormonların mantığınızin önüne geçmesine izin vermeyin.Ben hep hazırda bulunan oldum sanırım. O kadar çok şeye göğüs gerdimki nasinols gitmez rahatlığını verdim ona. Kendimi dinlemek için zamana ihtiyacım var. Yarın sabah oğlumu okula gönderdikten sonra kapatıp telefonumu evden çıkıp biraz huzur bulacağım bi yere gidip birkaç saat en azından dinlenmek istiyorum.
Ben bu yolu çok sundum ona.
Az önce dedi ki bundan sonra hep böyle. Ben içip gelcem canımın istediği gibi yasiycam sende öyle yaşa dedi.
Bende ben sadece çocuklarım icin yaşıyorum yanlış bişey yapmam yapamam dedim.
Bunu yapicam ı söyledim ona bu akşam. Ama kendimi biliyorum. Ben baba evindeki rahatimdan sonra öyle bi maddi sıkıntı cektimki evlenince artık istesemde harciyamiyorum.Allah çok verip azdırmasın sözü tam eşiniz için söylenmiş. Madem para var sende o hödükle ilgilenme. Gez toz çatır çatır harca paraları. Görsün bakalım denyo.
Aklıma en çok gelen şey bu. Çünkü para olunca bi de öyle insanlar olacak etrafımızda.
Allahım esirgesin. Çocuklarım böyle bişey e maruz kalmasin
Evet bende şaşırdım. Hatta süreleri bilmiyo hepsini diye aldık geçen hafta daha. Ve şimdi bana bunu söylüyor.Seccade alan adam mi diyor bunu ?
Umarim.. orta yaş sendromu desem bilmiyorum çokta yaşlı değiliz. Ama sanırım 20.li yaşlardaki arkadaş grubunun bekar hayatına özenti ve özlem duyuyorUmarım en kisa zaman da yaptigi davranisin sacmaligini farkedip eski haline doner. Artik ne sendromuysa gecici de olabilir.
Belki de bu hayatin ona göre olmadigini ifrak edip kendi pisman olur.
Umdugum da bu.
Para varlığı dert yokluğu ayrı bi dert derler ya. Rabbim herkese sasirtmayacak kadar hazmedebilecegi şükrünü verebileceği kadar kazanç nasip etsin.Para ve mevki...
Karakteri olmayanı delirtirmiş.
Sizin eşiniz de maalesef bu sendroma tutulmuş.
Tez zamanda 'adam' olması, ve yeni gördüğü hayatı sindirerek gelip geçici bir şey olduğunu anlaması dileğiyle...