Yatalak aile büyüğüne bakmak

Ben size hak verdim o evde yaşıyorsunuz o ev sizin eviniz sayılıyor sadece annenizin ya da babanızın değil sonuçta sizi dünyaya onlar getirdi.
Fikriniz istekleriniz psikolojiniz göz önüne alınmak zorunda
Ben olsam kabul etmem biraz küçük çaplı da cıngar çıkartırdım
Yani evin bütün düzeni değişecek

Ki benim annem de dedeme baktı ama yerinde gidip bakıyorDu bizim eve almadı sırayla bakıyorlardı

Bu demek oluyor ki anneniz o yaşa geldiğinde sizde ona bakmak yerine bakıcılara emanet edeceksiniz. Vicdan lazım insanlara ve kadının babası ona bakmak evine almak için sizden yada babanızdan izin alacak değil.

Maddi durumunuz iyiymiş, bırakın bir süre baksın anneniz, yorulduğunu-çok fazla dahil olduğunuzu fark ettiğinde evinize bakıcı tutarsınız.

Konu sahibi bir tuhafsınız... Bana ne derseniz deyin "istemiyorum" ... diye söyleyip neden başkalarının fikrini almak için konu açıyorsunuz.Fikriniz bu ise başlarının ne söylediğinin ne anlamı var . Konuya gelince dedeniz demans hastası ve psikolojik sorunları var ise bir rehabilite merkezinde bakılması sanki daha doğru gibi ...

Kendim de yaşlı bakmış biri olarak söyleyim, evde bu konuda tecrübeli bir bakıcı olmadan bakılması asla mümkün değil. Maddi durumunuz iyiyse işiniz daha kolay. Mutlaka yatılı bir bakıcı şart, arada da eve aile hekimi gelir bakar (sağlık bakanlığının böyle bir hizmeti var). Benim önerim evi yakınsa kendi evinde bakılsın ve anneniz hergün uğrasın. Evi yakın değilse ve illa sizin evinizde olacaksa dediğim gibi yatılı bir bakıcı lazım yine de, olmazsa olmaz. Dedeniz sizin evinize gelince anne anneniz ne yapacak? O da mi gelecek yoksa kendi evinde yalnız mı kalacak? Bence en iyi çözüm kendi evinde bakıcı ama anneniz de hergün ilgilensin.

Annenizi anlayabiliyorum yani kimse anne babasının ortada kalmasına göz yumamaz. Eğer maddi durumunuz yerinizde ise sizin evinize bir bakıcı tutabilirsiniz yada dedenizin maaşı var ise onun maaşıyla tutulabilir. En azından gündüz biri tutulursa sizde annenizde çok zorlanmazsınız

Şu an tam zamanı dedenizin bakıma muhtaç oldugunu oturup konulup aile içind eiş bölümü yapmalrı lazım diğer çocuklarıd aaynı şekilde. Yoksa bayramdna bayrma agelip çaya oturup dedenizin yanında d aüç dk oturup hayırlı evladı oynayacaklar. Ben çook kişide görüdm bu durumu. Asla demezler bi gün de götüreyim bizde kalsın.

Anneniz vicdan yapıyor çok haklı ama haksız olduğu tek konu kendisi de hastayken psikolojik sorunlari varken babanız ve sizin desteğiniz olmadan bu bakım işini devam ettiremez Size danışmalı, yardımınızı istemeliydi.Ben istedim oldu olmaz .Bu bakım işi zor sağlıklı insanlar bile uzun vadede bu yükü kaldırmakta zorlanıyor.Plansiz öyle isteyince olan bir şey değil ...Yardımcı birini tutun en azından bilgi sahibi olan daha önce bu işi yapmış birini o zaman süreç daha hasarsız atlatılır .....

Bu demek oluyor ki anneniz o yaşa geldiğinde sizde ona bakmak yerine bakıcılara emanet edeceksiniz. Vicdan lazım insanlara ve kadının babası ona bakmak evine almak için sizden yada babanızdan izin alacak değil.
Bakın bunu anlamıyorsunuz işte. Annem o yaşa geldiğinde "psikolojik ve fiziksel olarak iyi bir haldeysem ve çalışmıyorsam" elbette bakarım anneme babama.
Ama kötü bir haldeysem ve çalışıyorsam annem ve babam için en iyi ne yakabilirim diye düşünür ona karar veririm.
Bu bakıcı işine ülkemizde genel olarak kötü bir bakış açısı var ama bu insanlar işlerini o kadar iyi yapıyorlar ki...
Abim doktor ve hastanede refakatçisi bakıcı olan çok kişi gördü. Dediği şey şu: Evlattan bile güzel bakıyorlar. Amcaya her gün banyo yaptırıp tertemiz giydiriyor. Sakallarını tıraş ediyor... Çok da güler yüzlü biri.
Bakın mesela... Bu demek değil ki evlat anneyi babayı önemsemiyor.

Kesinlikle haklısınız. Belki süreç içersinde kendisi de yapamayacağını anlayacaktır. Yok ben bakarım demeye devam ederse de belki eve yardımcı tutabiliriz belki. Teşekkürler...

Yani istemiyorum ama keskin de konuşamam bu konu hakkında. Şu an çok üzgün çünkü. Biraz duygularıyla karar veriyor. Umarım bunun zannettiğinden zor bir şey olduğunu fark eder.
Evimiz çok uzak olduğu için gidip gelmesi zor olur. O yüzden evde istedi.

Dedem bizde kalırsa gelip görmezler bile annemle karşılaşmamak için. Öyle sıkıntılı tipler maalesef. Duyguları alınmış gibi hepsinin. Ve mesela dedem de annemin kıymetini hiç bilmiyor. Senin gözün benim evde. Ben ölünce evimi alacaksın değil mi falan diyor. Evet kendinde değil ama annem sürekli bunları duyacak düşünsenize.

O kendi başına yaşayabilecek düzeyde psikolojik ve fiziksel olarak. 80 yaşında ama gerçekten iyi durumda. Dinç yani. Muhtemelen evde kendi kalır diye düşünüyorum. Hiç bilmiyorum.
Evet annem kolay olduğunu sanıyor çok duygusal yaklaşıyor. Bilmiyorum ya... Umarım anlar bunun bu kadar kolay bir şey olmadığını.

Bizim evde de aynı problem oldu. Biliyorum. Öyle ben bakarım demekle olmuyo yaşlı bakımı çok başka bişey. Şimdi anneniz diğer kardeşleriyle problemli konuşamamıştır adam akıllı mecbur kalmış olabilir. Bir de bakıcı tutmak da az para değil. Onun da evde nazı kaprisi olucak. Şimdilik alsın evine baksın o eve soktu, o sorumluluğu aldı. Onun babası. Siz girin odaya kapıyın kapınızı hiç o toplara girmeyin. Ben de yardım etmedim

Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, aklımızı kaybettirmesin. Ben, kendi şahsi fikrimi söylüyorum, Babam bu şekilde olsa kardeşlerim umrumda olmaz açıkçası. Bir de sen bak, ben bakayım muhabbeti ile babacığımı üzmem. Sen bütün evladına bak ama bir evladın evine sığama. Bu duyguyu yaşatmam ona asla.

İki erkek kardeşim var, görünen o ki böyle bir durumda iş bana düşecek. Erkek tam manası ile bakamaz, gelinimiz ise mecbur değil ben, kızı dururken.

Ne kardeşlerim, eşiyle kötü olsun. Ne de babam bu duruma düşsün. O vakit halen çalışıyorsam, çalışma vaktinde bir bakıcı ayarlarım mecburen. Ama yine kendi evimde gecesi, hafta sonu, gündüzünde kamera ile elim üzerinde olur.

Çocuğumun buna laf etmesi haddine değil, eşim zaten bir şey demez. Çünkü o da annesini veya babasını getirse ona yine aynı şekil bakarım. Kendi anne ve babama beni yetiştirdikleri için, eşimin anne ve babasına bana böyle güzel bir eş verdikleri için vefa borcum var.

bizim toplum bu tarz konulara fazla duygusal yaklaşıyor
yatalak hasta bakımı profesyonel destek isteyen bir konu
vicdan gazına gelip ben kendim bakarım diyenlerin büyük bir kısmı ilk 1 ayda tıkanıyor
hem hastaya hem kendilerine hem de evde yaşayan diğer bireylere karşı büyük bir haksızlık ediyor, farkında değil
herkesin selameti açısından imkan varsa kendi evlerinde yatılı profesyonel bakıcıyla bakılması veya bakım evine verilmesi lazım
burada üyeler karışmak sana düşmez falan demiş ama o evde yaşayan bir bireysen bal gibi de karışmaya hakkın var
çünkü o dede evinize geldiği zaman ve annen senden yardım istediği zaman yardım etmezsen bunun sıkıntısını sen çekeceksin
bu konuda koyduğun tavrın mutlaka arkasında durman gerekiyor
eğer sana sormadan dedeyi evinize getiriyorsa senden hiçbir konuda yardım istememesi lazım bakımla alakalı şeylerde
fazla vicdan yapmana gerek yok annen seni yok sayıp bu sorumluluğu aldıysa bunun altından kendisinin kalkması lazım
sen de en kısa sürede sınavı kazanıp atanır ve bu saçma ortamdan kurtulursun umarım.
dedenin diğer evlatlarının umurunda olmasın ama işin sıkıntısını o evde yaşayan torun çeksin öyle mi? böyle bi dünya yok arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…