- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.631
- 548
- 40
- Konu Sahibi neyapmaliyim
-
Allah yardımcınız olsun. Ben de geçmişte sizinki kadar olmasa da bir öğrenci ile muhatap olmuştum. Paraya ihtiyacım vardı işsizdim. Mecburen katlandım. Ama sonra da çok çok sevdim o çocuğu. Her ne kadar bir yandan çok sevsem de çok da yıprandım o ailede. Yıllar geçti hala etkileri geçmedi. Yazdıklarınızı okuyunca kötü oldum. Başka bir iş bulursunuz inş... Çok zor....Başka bir iş buluncaya kadar çocuk eğitimi ile ilgili kitaplar okuyabilirsiniz. Işe yarayacağına eminim. Super dadı diye bir dizi var onu izleyip aile ile birlikte tabii ki onların da rızasını alarak uygulayabilirsiniz. Karakterini şekillendirmeye çalışın. Boyun eğmeyin. Bu arada 7 yaşındaki bir çocuk ders çalışmak ister mi hiç. Diğer davranış bozukluklari için yaptırım uygulayın. Birer birer başlayın. Mesela bir daha pijamamı çekersen sana cikolata vermem gibi ve gerçekten de vermeyin. Bir daha beni tırmalarsan tabletini o gün vermem deyin ve gercekten vermeyin. Teker teker düzeltin davranışlarını. Bir müddet sonra baya yol katedebilirsiniz Inş. Aile ile isbirligi yapın saklamayin. Bana vurdu eteğimi çekti vs hepsini söyleyin. Beraber çözüm bulun.merhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
Canım şu anda iş bulmak çok zor. Yeni isini bulduktan sonra harekete geçsen daha iyi olur.cok haklisiniz ben de 8.30 dan 19.30 a kadar çalışıyorum, o kadar cok yoruluyorum ki ona rağmen 1500 veriyor, hem öğretmenlik hem temizlik hem oyun ablası olmama ragmen
ev isi falan sorun degil ancak kızın hareketleri o kadar cok üzüyor ve yoruyor ki bütün gün ev isi yapsam sanirim bu kadar yorulmam, ne yapmalıyım hic bilmiyorum
Başka bir iş bulur bulmaz çıkmanı tavsiye ederim, inşallah bulursunmerhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
bana sadece yediğiniz yemeği toplarsın demişti,ondan sonra evi de süpür falan filan dedi, silmek icin bi alet almis bana evi silin beraber demis kiza demis yani ama deme maksadı evi temizlemem, yapmadım 2 3 gün üst üste sonra bi daha vermedi, maaş 1500 iyi geldi çünkü ben kendi derslerimi yapıp ona da yardim edecektim ara sıra oyun oynayacaktık,ama bu kız bütün gün oyun oynamak istiyor ders yapmıyor,ailesi de benim bunu düzeltmeli ıstiyor,ders calistirdikca kiz bana düşman oldu konuya yazdığım şeyleri uygulamaya başladı, bana hiç boyle hareketler sergilediğini soylemediler, biraz şımarık dediler hic boyle beklemiyordum,Maaşı ve yapacağınız işleri bilmeden mi başladınız işe?
Yok benim pijamalı indirip paylaşmadı,boyle indirip kaçıyor evde kamera varsa ondan korkuyorum kesin vardir, ben mutfaktayken kitap okurken çekip çekip atıyor,wcdeyken altan bakıyor, seni gördüm, falan o kadar sinirim bozuluyorki ben de evin icin de seni cok simartmislar,biktim senden,cok yaramazsın vs vs dedim artik o kadar sinirlendim kibence aileyi biraz korkutun. ne demek pijamanızı indirip fotoğraf çekmesi, bir de paylaşması.
sizin kişisel haklarınıza saldıramaz.
evet 7 yaşında bir çocuk ama ailesi buna önlem almak zorunda.
sizi yumuşak bulmuşlar bedavadan çalıştırıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?