- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi neyapmaliyim
-
Cok haklisiniz zam isteyeceğim vermezse bir daha gitmeyeceğim hakkımı da helal etmicem ,bütün gün oturuyor bisey yapmıyor sanıyor herhaldehangi şehitdesin bilmiyorum ama 1500 istanbul için çok az.. 3000 den aşağı alan bakıcı gördmedim.. üstelik çekilir dert değilmiş çocuk.
neler söylemedi neler,hırsızsın telefonumu caldin( çalışmayan kırık telefonu vardi kaybolmusti) bitlisin bana bit bulaştırdım,dişinde bisey var, hamilemisin o göbek ne , sen osurdun ( Kendi yapıyor) falan filan anlatırken bile sinirden gülüyorum ya, rezil ediyor7 yasindaki cocuk iftira atabiliyorsa, bu kadar agresifse, bu kadar kolay yalan soyleyebiliuorsa ben direk bitakirdim bu isi. Bu cocugu siz duzeltemezsiniz. Cok problemli. Degmez. Baska bir cocuga bakin. Işkence resmen. Para icin de olsa bakilmaz bu cocuga.
güya tavsiye veriyorlar ama basbaya uyarı ,bir daha böyle şey yazarlarsa ve zam yapmazlarsa cok seviyorsanız isi bırakıp siz ilgilenin dicem,bana verdikleri parayi (aylik) bir günde kazanıyorlarHadi 7 yasinda cocuk ama aile asiri problemli, sanki kendileri cok iyi cocuk yetistrmjs gibi sizi uyariyorlar...bu cocugu bu duruma getiren tamamen ailesi...bence degmez cikin isten baska iste yorulursunz belki ama kafaniz rahat olur...
Cok haklisiniz bebek falan bakacağım ya da uslu bi çocuk, ev isi olarak evi süpürüyorum, bazen tabak yerleştirme oluyor bi sürü 2 3 gunde bir onu yapiyorum,dağınıkları topluyorum ( kiz tiktok icin cok kez kıyafet degistiriyor) oyuncaklar falan 2 saatim ev toplamaya gidiyor bulaşık da yıkıyorum , tencereler falan, makineye girmemeliymis, ocak temizlencekmis neymiş saçım dokuluyomus saçımı toplicakmisim bunu da kiza demis, kiz dedi bana en son yer de temizlik diye mop vermis kızına temizlemedim ben deyaptığınız işe göre parası çok çok az şehrinizi bilmiyorum ama en az 2500 almalısınız bu iş için. üstelik sigorta yok. bence ayrılın başka bir çocuk bulun hem daha kolay olma şansı var hem daha iyi maaş alırsınız kesin.
cok haklisiniz zam yapmazsa hemen çıkacağım, ben ev isi fazla yok sandim cocuk da bu kadar yaramaz degil sandimNefret ediyorum şımarık çocuklardan. Allah muhtaç etmesin elalemin çocuğunun nazını çekmek en son yapacağım iş olurdu herhalde. İnsanın bazen kendi çocuğuna sabrı yetmiyor nerde kalmış başka çocukla uğraşmak. İşiniz çok zor, bence ayrılın o işten. Aldığınız para çok az hepsine ek sigortanız bile yok. Başkasını bulamayız diye düşünüyordur aile, dahası ev işi sizde.
Ilk firsatta birakin. Uzerinize attigi iftiralari temizlemekle ugrasmayin. Ruh sagliginiz icin yapin, ailesini arayip kusura bakmayin ben yapamayacagim daha fazla deyin. Gerekirse esim gondermiyor deyin. Ya da gercegi soyleyin. Onlar cocuklarini biliyordur nasilsa. Ruh sagligim bozuldu. Onun iyiligi icin ugrasiyorum ama daha fazla yapamayacagim isi birakiyorum deyin.neler söylemedi neler,hırsızsın telefonumu caldin( çalışmayan kırık telefonu vardi kaybolmusti) bitlisin bana bit bulaştırdım,dişinde bisey var, hamilemisin o göbek ne , sen osurdun ( Kendi yapıyor) falan filan anlatırken bile sinirden gülüyorum ya, rezil ediyor
Eğer sizin bilginiz dışında evde siZi kaydeden gizli kamera varsa aile suç işliyor demektir. Bunu işe girmeden konuşmadınız mı?
Ben evli değilim ama annem izin vermiyor diyebilirimIlk firsatta birakin. Uzerinize attigi iftiralari temizlemekle ugrasmayin. Ruh sagliginiz icin yapin, ailesini arayip kusura bakmayin ben yapamayacagim daha fazla deyin. Gerekirse esim gondermiyor deyin. Ya da gercegi soyleyin. Onlar cocuklarini biliyordur nasilsa. Ruh sagligim bozuldu. Onun iyiligi icin ugrasiyorum ama daha fazla yapamayacagim isi birakiyorum deyin.
Evet ailem istemiyor gondermiyor deyin. Bu onlarin problemi. Onlar dusunsun gerisini. Net olun. Asla kararinizdan taviz vermeyin. Ya da anneniz arasin gondermiyorum desin.Ben evli değilim ama annem izin vermiyor diyebilirimcidden bu 2 ayda cok yoruldum
cok haklısınız, bu 2 ayda bitirdi beni,ben hayatımda böyle bişey gormedim, neymisnalttan alacakmışım, sanki okuldaki ogretmeni boyle bir hareketle karşılaşınca davranisi boyle olucak sacma.sapan yazmışlar bide özellikle babanesi, sessiz demişti kiz hakkinda ise başlamadan once alay etmiş resmenşu an baya baya 7 yaşında bir çocuktan mobbing görüyorsunuz. aslında asıl mobbingciler çocuğa eğitim verememiş, ona hiçbir şey öğretememiş anne babası.
onların terbiye veremediği çocukla siz neden başedesiniz ?
ayrıca kaygılaınızda çok haklısınız. evde bakıcı var diye kamera koyma ihtimalleri yüksek.
normal bir fotonuzda olsa sizi sosyal medyaya bu şekilde ekleyemez.
bence hukuki anlamda araştırın ve eliniz güçlü olarak aileye çıkışın.
onların keyfi için siz neden zulüm çekiyorsunuz ki
Zor bir cocuk.Sizi bakici olarak mi tuttular yoksa sadece dersleriyle ilgilenin diye mi.Orasi muallak olmus.Kasik getir dediginde kendin al hizmetcin mi var lafi da biraz abes.Ablacim getirirmisin demen gerekiyor lutfen demelisin gibi konussaniz daha uygun olmaz mi.Bagiriyorum demissiniz.Cocuk 50 kat zor olsa bagirmaniz da uygun degil.Sonucta az bir paraya da calissaniz zor bir is yapiyor da olsaniz isinize hurmeten bu tarz yaklasmamalisiniz olaya.1500 liraya bu isi hala yaptiginiza gore size cazip gelen yanlari da var demek ki.Eger yoksa 1 dk durmayin.Size de yazik cocuga da.Annesi babasi basedememis belli ama bi de bakiciyla kotu bir iliskisi olursa bu cocuk kimden terbiye gorecek.Mesela sizden de hizmetcin mi var lafini ogrenip baskasina kullanacak misal.Madem cok zenginler maddi kaygilari yok boyle afacan bir cocugu annesi buyutmelibana emir veriyor surekli kaşık getir peçete getir şunu yap bende git kendin al hizmetçin mi var dedim o da evet sen hizmetcisin dedi herhalde ailesi konuşurken oyle duymuş, buraya yazdığım cok iyi oldu ben de bütün çocuklar boyle sanıyordum, ( bu yastaki)demekki çocukta sorun varmis keske başka cocuk baksaydimdışardan cok sessizdi
Ailesi otorite kuramamis bence.Muhtemelen daha bebeklikten farkli farkli bakicilarla buyumus.Keske maddi kaygisi olmayan anneler cocuklarina en azindan 4 yasina kadar kendileri baksa.Karakter 4 yasa kadar oturuyor cunku.Ondan sonra zaten okul cagi geliyor bakici olsa bile cocuk genelde okulda kursta vs olacagi icin gelisimi cok etkilenmez.Cocuk adina da uzuldumBir egitimci olarak diyebilirim ki anlattiklariniza gore cocukta davraniş problemleri var ve bu durum ailenin cocuga karsi yanlis davranmasindan kaynakli. Bunu nereden anladiniz drrseniz 7 yasindaki cocugun tiktoku instagrami olmamali. Hatta bunlari bilmemeli bile. Ama belli ki aile fasla rahat. Bunlari siz duzeltemezsiniz. Ancak cocugun sorunlu davranislarina sabredersiniz. O da bir yere kadar devam eder ve caniniza bir yerde normal olarak tak eder.
Zaten cocugun yaninda agladiysaniz falan baştan otoriteniz sarsilmistir ve sizi ciddiye almaz. Uzgunum ama ya cocuga katlanacaksiniz ya da ayrilacaksiniz. Bence baska yol yok. Durumlar sizi aşıyor cunku.
Merhaba kasiyer olsana satış danışmanı ol.filanmerhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
Acilen bırak hem az ücret hemde sorumsuz bı aile sanırım o çocuğunda psikolojik destek alması gerekirmerhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?