yapamiyorum

neyapmaliyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
279
127
103
24
merhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum

Cık diyecegım ama belli ki paraya ihtiyacın var neden cekesın ki bu zulumu yoksa.
Sigortasız calıstırmak suc, konuyla ilgili diyecegım tek sey bu.
evet ailemin ihtiyacı var Benim de bazı ihtiyaclarim icin girmiştim ama o kadar cok pişmanım ki
Cık diyecegım ama belli ki paraya ihtiyacın var neden cekesın ki bu zulumu yoksa.
Sigortasız calıstırmak suc, konuyla ilgili diyecegım tek sey bu.

evet ailemin ihtiyacı var Benim de bazı ihtiyaclarim icin girmiştim ama o kadar cok pişmanım ki
Bu sımarıga bakmak zorunda kalsam bende uzgun ve pısman olurdum.
Ise giderken aynı zamanda yeni is basvuruları yap, bır yerden cevap aldıgında bırakırsın.
Pijama indirmek, kitap karalamak, gızlı video cekıp instada tıktokta paylasmak nedir Allah askına?

Çocuk değil canavar:) şaka yapıyorum. Katlanmayın bence. Kesin katlanan da bulamazlar da belki anlarlar çocukları için bir şey yapmaları gerektiğini. Bu yaşta instagram, tiktok falan ne ola ki zaten.
bi kere çıkmak istemiştim gecen ay uzun bi mesaj yazmistim, anne babası cok rica etti ona da cok kızdılar, ancak cocuk yine aynı, takmıyor hic, bana iyi davran diyorlar sanki ben çocuğu dövüyorum, çocuğun yaramazliklarina karşı daha nasil davranayım bilmiyorum o bana vurunca ben ona aşkım canım nasil diyeyim

Allah yardımcın olsun. Sana çok şey yaptırıyorlar anladığım kadarıyla....

aynen keske sigorta olsaydi, ben kendi derslerimi de yaparim bi çocuk ne olcakki diye girmiştim iste, ama simdi her gun başağrısı ile gidiyorum eve

Allah yardımcınız olsun bu neymiş böyle ya kınamıyorum ama video çekip atmalar falan çok sinir bozucu. Bir de aldığınız para işe göre gerçekten az. İnsanlar bu paraya sadece çocuk bakıyorlar. Bence bir yandan başka işler bakın. Daha yorucu bir iş olur belki ama kafanız rahat olur en azından.

Böyle şark kurnazlarına izin vermeyin ya sigortasız üç kuruşa kölelik bu resmen bi de temizlik işi istemeleri korkunç. Şikayet edin sigortasız çalıştırıyorlar beni diye,şımarık kızlarına kendileri terbiye versinler bi zahmet. Siz de sigortalı başka bir iş bulun, temizliğe bile gitseniz kafanız rahat günde 150 200 lirayı atarsınız cebinize ne 1500ü.

Ailesine söyleyin Instagram ve tık tokmudur nedir önce ona izin vermesinler benim kızımda var aynı yaşta hiç birinin ne olduğunu bilmez ailesi sorumsuz siz bişey yapamazsınız acıdım çocuğa

Çocuk değil bu canavar. Yedi yaşında artık iyiyi kötüyü ayırt edebilecek yaşta. Bilinçli bir şekilde kötülük yapıyor şiddet uyguluyor size resmen. Onun size yaptıklarının bir gramını siz ona yapsanız ortalığı ayağa kaldırır bakıcı bana kötü davrandı dye. Kasiyerlik yapın masum bir bebeğe bakın ama bu canavara katlanmayın. Aldığınız 1500 TL üstüne resmen fiziksel psikolojik şiddet görüyorsunuz. Size yaptıklarının aynısını anne babasına yapsa onlar bile katlanamaz. Üç kuruşa köle olmanızı şiddete razı olmanızı bekliyorlar. Kendinize bunu reva görmeyin gerekirse maddi sıkıntı çekin ama bu muameleye razı olmayın.

Bazi cocuklar boyle oluyor maalesef, biraz ailenin de kabahati var, bu kadar yuz verilmesi dogru degil.
Iyi niyetinizi suistimal ettirmeyin derim, aileyi karsiniza alip konusun.
2 aydir bir cocuk alisamadiysa alismaz zaten, genelde alisma sureci 1 ay olur.
Eminim siz de ihtiyactan dolayi bu isi yapiyorsunuzdur, nitekim yaptiginiz kolay birsey degil.
Maas ise az, cunku ben 2 sene once 1500 veriyordum ev isleri dahil degildi, icinden geldigi icin yapiyordu bakici bende ona gore kendisine ekstra arada ucret veriyordum. 15 gunde bir 100 - 200 TL civari.
Veya kizi vardi bazen onun kizina da cocuklarima birsey aldigimda hediye aliyordum.

Nitekim diyecegim o ki, daha iyi fiyatada bakicilik yapabileceginiz is bulabilirsiniz gibi zannimca.

buna ben de katılıyorum. Temizliğe gitseniz daha iyi değil mi? Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyğk şehirdeyseniz mutlubiev üzerinden bir sürü iş bulabilirsiniz sonra çevre yapıp mutlubiev dışından da gidersiniz.
1500 resmen emek sömürüsü hem de bu kadar zor bir çocuk için. 1500 lira verip çok zor bir çocuğun psikolojisini düzeltmeni istiyorlar resmen.

Yani kusura bakmayın ama gerçekten o maaşa çekilecek dert değil baska bi yerde daha iyi şartlarda en azından asgari ücretle çalışabileceginiz bi iş bulabilirsiniz belki hem bi çocuğun sorumluluğu ağır degil mi? Değmez bence o paraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…