- 5 Ekim 2020
- 13.530
- 36.144
- 548
- 36
- Konu Sahibi neyapmaliyim
-
bi kere çıkmak istemiştim gecen ay uzun bi mesaj yazmistim, anne babası cok rica etti ona da cok kızdılar, ancak cocuk yine aynı, takmıyor hic, bana iyi davran diyorlar sanki ben çocuğu dövüyorum, çocuğun yaramazliklarina karşı daha nasil davranayım bilmiyorum o bana vurunca ben ona aşkım canım nasil diyeyim
Cok haklisiniz ben hep tamam tamam dedim ilk isim olduğundan,paraya da ihtiyacım vardi, düzelir daha cocuk diye umut ettim hep ama artık dayanamayacagimBu arada aileye boyun eydiyseniz her söylene tamam dediysen bu olur çok sinir oldum çocuğa Rabbim sabır versin size
cok haklısınız,babamla biraz kavga ettik babama gore cok iyi bir iş ancak oyle olmadığını o da zamanla anladı, markete girsem daha iyiydi bu işi kabul ettikten 1 hafta sonra kasiyer olarak çağırmışlardı keske gitseydimYani kusura bakmayın ama gerçekten o maaşa çekilecek dert değil baska bi yerde daha iyi şartlarda en azından asgari ücretle çalışabileceginiz bi iş bulabilirsiniz belki hem bi çocuğun sorumluluğu ağır degil mi? Değmez bence o paraya
kadın ben kendim sigortalı değilim seni de yapmıyorum dedi sanki kendi iş yerinde 1500 aliyor benim işi kolay zannediyorlar galiba, ayrılmak istediğimde biraz zam bekledim ama konusu bile açılmadı, ayrilicam dedikten sonra cok iyi davranmaya başladılar, keske parayi artırsaydıSizde güzel bir üslupla (tabi yeni bir iş bulduktan hemen sonra) çocuğunuz yaşına uygun olmayan sosyal ağlarla haşır neşir ve uzun vadede teknoloji bağımlılığı gibi sıkıntılar kapınızda. Ayrıca çocuğunuz bir çalışanınızın pijamasını indirip özel yerlerinin görünmesini komik bulacak kadar eğitimsiz. Ki bu çocuklara 3 yaş itibarı ile öğretilir; ne kendisinin ne de başkasının gerekli haller dışında mahrem noktalarına dokunulmaz. Belli ki siz ebeveyn olarak bu önemli eğitimi vermekten oldukça uzaksınız. Korkarım ki bu eğitimsizlik ve umarsamazlıkla ileride kendisini tehlikeli durumların içine sokabilir. Yaşı olayın ciddiyetini anlamayacak kadar küçük ama sizlerin akıl yaşı bu kadar küçük olmasa gerek. Ayrıca ihtiyacı var diye bir kişiyi 2 aydır sigortasız çalıştırmak suçtur. Görevimden istifa ediyor ve çocuğunuz için sizi aklı başında önlemler almaya davet ediyorum. der ve oradan koşarak uzaklaşırdım.
kontrol ediyorlarmış güya etseler ne olurki bugün bana küfür etti dedi ki anlamını biliyomusun oralardan öğreniyor hepTıktık ve Instagram miçocuklarıma yaramaz derdim meğer bizimkilerin ki masum yaramazlıkmis
haklısınız sabah 8.30 dan akşam 19.30 a kadar canım çıkıyorYani kusura bakmayın ama gerçekten o maaşa çekilecek dert değil baska bi yerde daha iyi şartlarda en azından asgari ücretle çalışabileceginiz bi iş bulabilirsiniz belki hem bi çocuğun sorumluluğu ağır degil mi? Değmez bence o paraya
Ya kontrol etsen n'olacak? Yani ne diyeceğimi bilemiyorum. Gülsem mi, uzulsem mi, kaygilansam mi bilemedim.kontrol ediyorlarmış güya etseler ne olurki bugün bana küfür etti dedi ki anlamını biliyomusun oralardan öğreniyor hep
kendi babanesi ben 2 sene de anlaştım dedi benden hem çocuğun dersleriyle ilgilenmemi hem de oyun oynamamı istiyorlar cocuk sıkılmayacakmış, zaten pandemi varmismis, sınıfın gerisinde kaldığı icin endiseleniyorlar ben oyun oynarsam ders yapicakmis ne alaka yapmıyor iste istemiyor diyorum anlamıyorlarbuna ben de katılıyorum. Temizliğe gitseniz daha iyi değil mi? Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyğk şehirdeyseniz mutlubiev üzerinden bir sürü iş bulabilirsiniz sonra çevre yapıp mutlubiev dışından da gidersiniz.
1500 resmen emek sömürüsü hem de bu kadar zor bir çocuk için. 1500 lira verip çok zor bir çocuğun psikolojisini düzeltmeni istiyorlar resmen.
mahrem konulara cok meraklı,ben ped takarken banyonun altından bakmış sen bez takıyorsun, kan gordum dedi en kötüsü de bunu şimdi ne söyledi o kadar utandım ki anlatamam konuya yazmayı unutmusumÇocuk değil canavar yetiştirmişler. Bundan 4 sene önce asgari ücret para karşılığında bir ay 8 yaşında erkek çocuğa bakmıştım. Ders konusunda zordu ama yapamayınca ailesine durumu bildirdim tamam dersi ile biz ilgilenicez dediler. Spor kursuna götürüp getiriyordum uzak mesafede. Kahvaltısını ve öğlen yemeğini veriyordum oyun oynuyorduk tv izliyorduk bazen sohbet ediyorduk (büyümüş de küçülmüş) ama asla evlerine karışmadım yani sapla samanı karıştırmamak lazım. Siz çocuk için oradasınız evi yapmayın ayrıca çocuk konusunda da ailesiyle iyice konuşun bu çocukta davranış problemi var yani yetişkin birinin 8 yaşındaki çocuk neden eşofmanını çeksin. Normal değil.
ailesinemahrem konulara cok meraklı,ben ped takarken banyonun altından bakmış sen bez takıyorsun, kan gordum dedi en kötüsü de bunu şimdi ne söyledi o kadar utandım ki anlatamam konuya yazmayı unutmusum
Sigortasız çalıştırmak normal bir davranış mı sordunuz mu...merhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
Aaa yok artık. Bence işi bırakın bu iş değil yani sizi o şekilde videoya çekip ifşa diye atar falan allah korusun çocuk değil bu tövbe estagfurullah.mahrem konulara cok meraklı,ben ped takarken banyonun altından bakmış sen bez takıyorsun, kan gordum dedi en kötüsü de bunu şimdi ne söyledi o kadar utandım ki anlatamam konuya yazmayı unutmusum
ilk isim olduğundan,bakıcılar sigortasız çalışıyor sanıyordum,bi de bi çocuk ne olcakki düşüncesinde hareket ettim para guzel geldi o dersini yapar ben de yaparim biraz oyum oynarız falan diye düşündüm ama cok kotu olduSigortasız çalıştırmak normal bir davranış mı sordunuz mu...
Bence bırakmerhaba hanımlar, 2 aydır bakıcılık yapiyorum 7 yaşındaki bi kıza, ama bu 2 ayda ne kadar yoruldugumu anlatamam, yemekleri bana atiyor, pijamami asagiya indiriyo ( evde kamera varsa yandim), abur cubura, tablete izin vermedigimde tirmalamalar, hakaretler,ifsa fotomu cekip instagrama atmalar (tiktok ve instagrami var), derse karşı da cok isteksiz surekli oyun oynamak ilgi görmek istiyor, ancak ailesi benden ders calistirmami istiyor, (kiz sinifin gerisinde kaldi)ben kiz ders çalışmazsa onunla oyun oynamayacagimi cunku oyundan sonra ders çalışmadığını söylemiştim,bugün uzun bir metin yazmışlar bu yaşta bi çocuğa bu kadar ders zorlanmaz, bilinç-altı ders istemez, isteksiz hale gelir falan filan üslup guzel bir biçimde yazılmış ancak bu iki cümle kalbimi cok kırdı, hem ders calistirmami isteyip hem de dediklerine katlanmami istiyorlar, yaramazliklarina göz yum diyorlar, alışma süreci diyorlar, aranızda anne olan bu süreci atlatanlar vardır, bana diyorlarki iste iyi davran o seni sevmese de sen sev surekli cana yakın ol ama hakaretlere karşı iyi davranamıyorum,surekli eşyalarımı çaldın diyor,millet yanlis anlayacak, okul da olmadığından ders süreci bana kaldi,bazen sinirlerim bozulup ağlıyorum,o anda duraksiyo ama sonra gene devam ediyor, ise başlamadan once bana o dersini yapar sen de kendi dersini yaparsin demişlerdi, ancak hic fırsat olmuyo ders yapmaya başladığımda kitabımı çiziyor surekli cok kızdım bağırdım ama daha çok tekrarlıyor sizce ne yapmalıyım o kadar yoruldum ki maaş olarak 1500 alıyorum,sigorta yok onun haricinde evi toplama supurme işini de ben yapiyorum
kendi babanesi ben 2 sene de anlaştım dedi benden hem çocuğun dersleriyle ilgilenmemi hem de oyun oynamamı istiyorlar cocuk sıkılmayacakmış, zaten pandemi varmismis, sınıfın gerisinde kaldığı icin endiseleniyorlar ben oyun oynarsam ders yapicakmis ne alaka yapmıyor iste istemiyor diyorum anlamıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?