canım yapma....
böyle kesin yorumlar yazmam ben konulara, aslında bu tip şeylere çoğunlukla yazmam, ama okurken kendimi gördüm sende. Eşim de bakar arada burda neler kaynatıyoruz diye o yüzden kalan kısmı özelden yazıcam sana sakıncası yoksa...
senin yaşadıklarının aynısını yaşadım belki daha kötüsünü...
sonra ne oldu biliyo musun, eşim çıktı karşıma... şimdi aşk dolu huzur dolu çok mutlu bir evliliğim var...
bunu kendine yapma... ailen de sana destekken yapma...
Direk sevmeden evlenmek değil benimki, aşık olduğum adamdı. Kendi yaptıkları, ailesinin yaptıkları sonucu içimdeki sevgiyi bitirdiler. O yüzden ya bu kadar düşünmem. Evlilik merakı değil benimki, evet evlenmek istiyorum. Zamanında kurduğum hayaller gerçek olsun istiyorum herkes gibi. Ama şimdi olsun veya sonra olsun diye bi kuralım yok. Sadece bana verilen sözler tutulsun istedim, bana yapıcaz deyip yapmamalarına isyan ettim. Ben bişey beklemedim ki onlardan, onlar söz verdiler ettiler. Her zamanda dile getirdim, yapmayacaksanız bana lütfen yapıcaz demeyin.
Benim evlenme isteğim belki psikolojiktir, çocuklukta yaşadığımız kötü günlerden, babasızlıktan ( babam olmasına rağmen), evdeki anneye karşı olan şiddetten, her gece kavgadan, her gece uyandırılmaktan... Zaten 18 yaşına kadar ailesel sorunlar yaşamış biriyim, gün geldi ekmek alacak para bulamadık, gün geldi, soğuk evde oturduk kış geceleri. Belki benimki baba eksikliği, belki evden kurtulma isteği, ama kendime engel oldum zaten bu zamana kadar. Eğer güçlü biri olmasam 26 yaşına kadar beklemez bir an önce kurtulmak istiyorum deyip evlenebilirdim.
Bilemiyorum, psikolojik olarak büyük sorunlarım var belki de, şimdi su yüzüne çıkıyolar.
nişanlın da sen de obsesifsiniz. yıllarca huzursuz bir ilişkiyi sürdürmüşsünüz.
ilk ayrıldığında her gece yastık ıslatman, asosyalleşmen internete kapanman depresyon belirtisi yardım almalıydın.
"EMEĞİM BOŞA GİTMESİN" diye bir mantık olmaz. görev değil bu, aşk.
hiç düşünmüyor musun, ailesi şimdiden böyleyse evlendikten sonra ne olur?
burada kapanmadı diye eşinin ailesinden aforoz edilen, karnında bebeğiyle sokağa atılan ailesinin evine yollanan bir arkadaş konu açtı. aç sayfayı bak. nicki: hazinsonlar
bu sana ibret olsun.
1. ilişki derhal bitir.
2. kısmetlerini kapatma. ona buna hata yapmayalım demişsin ama asıl hata bu nişanlın.
3. yol yakınken nişanı at. evlendiğinde çok daha büyük ızdıraplar çekebilirsin. zaten depresyona meyilli bir bünyen var, akıl sağlığını mı kaybetmek istiyorsun?
4. adamı aklından çıkaramıyorsan psikiyatra git.
merak etme, kelimesi kelimesine okudum hepsini. ama verebileceğim tek tavsiye bunlar.
* O kadar saçma sapan hareketleri vardı ki, aşırı kıskançtı. Telefonumu geç açsam sorun olurdu, ama o telefonlarını kapatır, bazen hiç açmazdı.
*. Askere gitmeden beni istemeye geldiler.
*, sanki kız olan o erkek olan bendim.
*. Evden çıkmamı istemedi tatillerde, ailemle gitme dedi. Gitmedim, evde tek başıma kaldım o zamanlar.
* Askerden geldi, iş bulma konusunda hiçbirşey yapmadı.
*Daha önce babasıyla birlikte çalışıyolardı, ama maaş yok sadece öyle harçlık, sigortada yok. Annesiyle konuştum, sigortası olsa, düzgün maaşlı bi işi olsa diye, ben kötü oldum. Aile işlerine karışmış oldum. Halbuki ben evleneceğim adamın geleceğine karıştım
*Ama birden diğer oglunu evlendırdıler.
*. Çok fazla ailesini dinleyen biri.
*Bir gün bana yalan söyledi, her zaman yaptığı gibi. Hep yalan söylerdi,
*. Zaten annesi de beni pek sevemedi sanırım, kapalı bi ailesi var benimde öyle olmamı istediler ben olmadım.
*ailem seni istemiyo bende ailemi dinlerim dedi
* o beni istmiyosa ben onu hiç istememeliydim. Bu zaman içerisinde evden dışarı hiç çıkmadım, hep evde bi odada internet başında geçirdim zamanı. Pencereden bile bakmadım.
*içimde hiç evlilik hevesi kalmamıştı.
* Bir yıl barıştığımızı ailesinden gizled Beni sürekli oyaladı, bugün söylicem, yarın söylicem diye diye.
. En sonunda geldiler, taktık yüzükleri. Ama hala evlilik için erkendi onlar için, yapamazlardı, sorunları vardı onlara göre.
* artık evlenmek için bişeyler yapmaya karar vermişlerdi.(YANI ıkınızın evlılıgı onların uygun gordugu zamanda yapılmalıydı)