• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra kendi ailenin soyadını da kullanmak

Önceleri kullanmak için dilekçe vermedim veya nikah kıymadan önce bunu bildirmedim ama soyadımı seviyorum ve bu yüzden eski soyadimi da eklemek için dilekçe yazdım. Kabul edilmiş, artık ikisi de sistemde var. Ama bu durum sizce evlilikte sorun edilecek bir şey mi? Eşime söyledim laf arasında ve sorun olmaz dedi geçti. Anladı mı emin de değilim ama neyse. Velhasıl, bunu sorun eden birisi olursa veya yadırgayan, özellikle eşimin ailesinden birisi, ne cevap vermeliyim ki hem kırılmasın hem de sınırını bilsin?
Kızlık soyadımı çok seviyorum. Okuldan arkadaşlarım sadece soyismimle bile sesleniyorlardı. İsmiyle müsemma denir ya aynen öyle idim. Evlendim. Kocamın soyadı da güzel. Kendisini pek severim :) direkt onun soyismini aldım. Çoklu isimleri sevmiyorum. Resmi kurum işlerine işimiz cok iş düşüyor. İki soy isim bana kullanmak uzun geliyor.
Hatta çocuğum olursa ona da tek isim koyacağım. Çifter çifter. Sanki çok kişi varmış gibi isim soyisimler bana ters.
Kullanmak isterseniz de sorun teşkil edecek bir durum değil.

Back