Yan komşum ve bebekleri..

Benımde 2 küçük bebek var gece gunduz demeden evde cümbüş var resmen. Süreklı bi dertleri var ya hastalar ya diş çıkarıyorlar ya 2 yas sendromuna giriyorlar. Çok gürültü yapıyorlar engel olmaya kalkınca daha cok çıldırıp daha cok ses yapıyorlar. Allahtan komsularımdan henuz sıkayet gelmedi. Çok zor hem anne için hem sizin için.

Şimdi çocuklar için yorum yapmayayim zira büyük konuşmak istemiyorum benim ki dünyaya gelirde başıma gelirse diye ..
Ama mesela ben çalışmıyorum en azından çocuk cekmeceleri vurup ses yaptığında uyumayip ilgilenirim. Gerekirse gündüz uyurum yani.. herkesi düşünmek lazım tabi

Canım ya
Keşke öyle bir tuşları olsa mesela bassak ayarlasak akşam 8 de yatsa sabaha kadar hiç ağlamasa
Çevrenizde o kadar küçük çocuk varken siz hiç ağlama sesi duymuyorsanız ya evinizin ses yalıtımı mükemmel ötesidir ya da uyuduktan sonra top atsak uyanmayanlardansınız
Çocuk bu mekanik makine değil öyle her zaman aynı saatte yatıp aynı saatte kalkacak

Başka oda varsa odanızı degiştir in. Onlar degiştirse bile çocukların yine aynı odaya geçip gürültü yapma durumu olabilir. Her çocuk bir olmuyor. Fırlama demek ki büyük olan.

Benim üst komşum cennetlik kesin kanaat getirdim.
Gece 3 de yatağından fırlayarak kardeşinin odasına girip uyuyan bebeği ağlatan 2 yaşı geçkin bir oğlum var benim.
Ne kendi susar ne ev halkını uyutur, genelde gecenin bir köründe maaile ayakta ve hırgür içerisindeyiz kontrol edemediğimiz için.
E haliyle bana da bazen cinnet geliyor, zapt edemiyorum ne onu ne kardeşini.
Günün 21 saati çocuk bakıyorum, ayaktayım geceleri ve iş yapıyorum, mutfak çamaşır vs sesler hep var, kolay değil.
Ama her karşılaşmamızda ‘yok biz duymuyoruz biz de çocuk büyüttük lütfen üzmeyin kendinizi’ den başka cevap duymadım bugüne kadar.
Ayrıca salonda oyalasın demişsiniz, eşyaları belki müsait ve güvenli değil, keza benim salon mobilyam çocuklar için çok tehlikeli bu sebeple daima kapalıdır.
Ve bir zahmet ayakkabınızı içeri alın, dışarıda bırakmak nedir?

Arkadaşın evini bilmem ama ben de Almanya’dayım. Geçen yıl oturduğumuz evin duvarı kale duvarı gibiydi,yan dairelerden ve üstten ses kattiyen duymazdık.
İnsan bebeği olmayınca ben disiplinli büyütürsem olur o iş gibi yaklaşabiliyor birçok şeye ama..olduktan sonra anlaşılıyor.
8 gibi uyuması olayı da artık yavru resmen çocuk olduktan sonra oluyor galiba, bir de oyuna doymuş,iyi yorulmuşsa.

Elbette istisna durumlar vardır . Ama ben genel olarak olan şeyden bahsediyorum .
Burda çocuk yetiştirmek Türkiye’dekinden çok başka . Türkiye’deki gibi çocukları bütün gün hava soğuk diye evin içinde tutmuyorlar . Çocuklar parklarda bahçelerde . Etkinliklerde . Akşam oldu mu çocuk turşu gibi geliyor eve . Kuzenlerimin çocukları dahil olmak üzere evet kurulu saat gibiler akşam en geç 21’de uyuyor ama sabahta 6’da kalkıyorlar . Geçen hafta Cuma günü kuzenimin 3.5 yaşındaki kızı bende kalmak istedi . Pijama partisi yapalım dedi . Akşam 4’te yuvadan geldi , birşeyler yedik televizyon izledik Ve pijama partisi gereği olan yatakta zıplama seansını yaptık. Ne bağırdı , ne çağırdı ne de kudurmuş gibi sağa sola saldırdı . Saat tam 20.45’ti uykuya daldı . Ama Cumartesi sabah 6.30’da kalktı
Ağır uykuya gelince de keşke gerçekten öyle olsa şu kulak tıpalarından kullanmama rağmen , herşeyi duyuyorum maaşallah kulaklarım çok iyi :) ha yalıtım için bişey diyemem zira oturduğum bina 1800 küsür yılından kalma(yanlış olmasın 1830 sanırım )

Canim ben esimin horlamalari yuzunden.aldim acayip faydasini gördüm hrm o rahat uyuyor hemde ben :)) ayrica oyle rahatsiz edecek birsey de degil eczaneden 10 tlye aldim denenebilir bence ama bütün sesi kesmiyor hayli azaltiyor onu soleyebilirim.

Başlığı görünce benim komşu konu açmış sandım
Benim de 2 yaşında ve 2 aylık iki kızım var. Küçüğü akşam saatlerinde başlıyor ağlamaya. Gece de saat başı uyanıp ağlar sağolsun. Çocukları susturmanın gerçekten bir yolu yok. Ama ona göre önlem alabilirler bence. Biz salonda oturuyoruz. Alt ve üst kattakiler de salonda oturmuyor. Bitişik komşuyla yatak odalarımız yanyana, bebeğim gece ağlar ağlamaz sesi yükselmeden alıyorum kucağıma insanlar uyanmasın diye.
Senin yapabileceğin pek birşey yok onların düşünmesi lazım aslında.

Benim 3 aylık oğlum komşumunda 2.5 yaşında bi çocuğu var. Onun oğlu akıllı ama benim fındık çok yaramaz hiç susmaz uyumaz gece gündüz hep ağlar komşum sağolsun rahatsız olmuyo tam tersi gelip bebeğimi evine götürüyor ben bakarım sen biraz uyu diyor

Valla haklısınız ben bile bazen kendi çocuğumun çığlıklarına dayanamıyorum ama dediğiniz gibi çocukları salona götürüp sadece uyuduklarnda odaya getirebilirler. eğer böyle olursa sizde rahatça uyuyabilirsnz.

Herkes yaramazlik yapmayan cocuk gormedigini soylemis, bende cocugun kuklasi olan ebeveynleri sadece burada gordum.. hayir efendim cocugun gecenin bir yarisina kadar kosturma, gurultu yapma hakki falan yok.. burasi Isvec Alpleri degil, cocuk da Heidi degil.. 2.5 yas baskalarina saygiyi ogretmeye baslamak icin de gayet ideal bir yas.. cocuk dedigin uyusun-uyumasin en fazla 9 da yatar, ondan sonra ebeveynler de seslerini ayarlamak zorundalar.. butun apartman cocuklari mutlu(!) buyutmeye programlanamaz.. siz gunduz bir muzik bile dinleyemezken gece yarilarina kadar gurultu cekmek zorunda degilsiniz.. ben sizin yerinizde olsam uyaririm, onlar degistirsin odalarini..

Annemde kalıyoruz, eşim şehir dışında. Kızımı yatırıyorum, bir gürültü patırtı ki aman Allahım. Dersin 6-7 çocuk kuduruyor. İlk geceyi atlattık, 2. gece oldu, 4 kere uyandı kızım. Aldım kızımı çıktım yukarı. Adam kapıyı açtı evde tık yok. Dedim böyle böyle, mümkün değil kızımız uyuyor dedi. 2 alt kattaki 4 yaşındakinin sesiymiş o! Öyle bir gürültü yapıyor ki 6 kat uyuyamıyor. Yönetici bin kez uyarmış, adam polismişmişte dikleniyormuş. Özgür yetiştiriyorlarmış çocuklarını!! Tamam çocuk ses yapar ama bu kadar değil. Gecenin bir saati değil. Kanunen bile ebeveynlerin kusursuz sorumluluğu vardır, yani kendileri sorun yaratmasada o sorundan sorumludurlar. Siz gidin konuşun. Buna laf etmeyen, o bebek büyüdüğünde de laf etmez. Biri 4 biri 2yaşında ki 2 bebe sizi sabaha kadar diker. Siz gerektikçe söyleyin, söyleyin li anne baba biraz dikkat etsin, susturmaya çalışsın yoksa sizi bundan daha kötü günler bekliyor ilerde.

Selamlar, öncelikle herkese yaptıkları yorumlar için teşekkür ederim. Değinmek istediğim bir iki nokta var. Ben çocukların ses yapmasını kabul edebilirim, ediyorum da, çocuk onlar mutlularsa sorun değil sus kullervo böyle böyle karakterleri ortaya çıkacak diyorum ve onların mutlu seslerinden rahatsız olmuyorum. Ağladıklarında ya da sinir yüzünden, istediklerini elde etmek için çığlık çığlığa bağırdıklarında tabii ki rahatsız oluyorum.
Ama asıl sorun aile bireyleri yani yetişkinler, burada bir arkadaşta söylemiş, çekmece vurma olayı için. Çekmece vuruluyorsa ebeveyn bu durumu izah etmeli bence. Tabii ki çocuğum yok, sadece kuzenlerimle, yeğenlerimle, arkadaşlarımın bebekleriyle zaman geçirdim ve sadece onları gördüm ama ben de bazı şeyleri düşünüyorum. Anne ya da baba ya da dede ya da babaanne her kim yanlarında duruyorsa çocuk çekmeceyi bir rutin gibi çarpmaya başladığında kahkaha atıp aferin demek yerine bir yerde durdurmalı. Kahkaha atma durumunu yaşıyoruz biz. Çocuğun her davranışından sonra bir onaylama geliyor. Bu benim uyarabileceğim bir konu da değil.

Çocukların salonda eğlenmesinin uygun olmayacağı söylenmiş, ev müsait olmayabilirmiş. Bunu da açıklayayım, evlerine bir kez kısa süreli gittim, salonda çocuğun salıncağı ve arabaları vardı, yani bu çocuk salonda da oynuyor, oynayabiliyor. Çocukların düzenlerini değiştirmek doğru olmaz biliyorum ama zaten bir düzen de yok. Gece odaya fırtına gibi giriyor, kuduruyor ve yorgun düşüp uyuyor.

Çocuk enerjisini atacak yer bulamıyor aslında. Hep evdeler çünkü.

Benim oda değiştirme konuma gelirsek, yeni evliyim, eşyalarım bu eve göre yerleşti. Yatak odamı arka odaya alırsam sadece baza gidecek o odaya çünkü oda çok küçük. Göçebe gibi olacağız bu durumda. Ayrıca o odam çok karanlık olduğu için sabahları da sorun yaratabilir.

Ben burada çocuklar ses yapmasın demiyorum, burada yetişkinlere ne yapmalıyız onu anlamaya çalışıyorum. Sabah işe giderken babaanne kapıyı açtı, kızım çok ses yaptılar mı dedi. Küçüğü duymadım teyze, oğlan bi ara iyi kudurdu ama dedim. Çocuk işte kusura bakma yavrum dedi teyzecim kusura bakmıyorum ama siz de o odada çok bağırarak konuşuyorsunuz aslında, dün çocuktan çok sizin sesiniz geldi bana dedim. Haklısın kızım dedi kolay gelsin dedi içeri girdi. Yani bir yerde konuşmuş oldum aslında...

ağır bir miğren hastasıyım
her seye tamam ama nöbetim tuttugunda kimsenin gözünün yaşına bakmam bakamam ,

o senin kapına nasıl geliyorsa sende ona gideceksin .

ağır bir miğren hastasıyım
her sene tamam ama nöbetim tuttugunda kimsenin gözünün yaşına bakmam bakamam ,

o senin kapına nasıl geliyorsa sende ona gideceksin .
işte ben atak geldiğinde arka odaya kaçıyor kendimi o odaya kilitliyorum... bir önceki yorumda yazdım sabah olanları sizin için de alıntılamış olayım "Sabah işe giderken babaanne kapıyı açtı, kızım çok ses yaptılar mı dedi. Küçüğü duymadım teyze, oğlan bi ara iyi kudurdu ama dedim. Çocuk işte kusura bakma yavrum dedi teyzecim kusura bakmıyorum ama siz de o odada çok bağırarak konuşuyorsunuz aslında, dün çocuktan çok sizin sesiniz geldi bana dedim. Haklısın kızım dedi kolay gelsin dedi içeri girdi. Yani bir yerde konuşmuş oldum aslında..."

Çok haklısınız, rahatsız edici bir durum. Benim cocugum var. Olagan cocuk gurultulerine amenna ama rahatsız edecek boyutta ise konuşmakta uyarmakta yarar var. Bizde oyle durumlar sorun olmuyor. Bizim de yan taraftan cok ses gelir. Ama hic ses geliyor demedim. Sadece gordugumde " kusura bakmayin gece gunduz ses gelirse " dedim ki aşırı gürültümüz olmuyor diye dusunuyorum. Sadece kibarca söylemek istedim o da anladı zaten.

bebeğin ağlamasına birsey diyemeyiz sadece bu konuda
2,5 yaşındaki çocuk bebeklikten cıkmıs sayılır
anne baba dıkkat etmeli
bagırarak sarkı söylememeli mesela anne
ya da cocukları alıp salona goturup kapıları kapamalı ,
apartmanda yasıyorsan dikkat edeceksin böyle şeylere onlar çocuktur napalım diye bir kural yok.
rahatsız oldugunu söyle bence ,
en azından salona gecsınler
kımse kımseyı cekmek durumunda değil

Yazdıklarında sonuna kadar haklısın. Çocuk anlamaz sadece bizim toplumda var. Cocuk kac yasinda olursa olsun kurallari ogreniyor ve dinliyor. Cocuktan cocuga fark ettigine katiliyorum ama toplumumuzda su da var. Bebekken şimarikliklara goz yumup buyuyunce amaan dinlemiyor bizi diyoruz. Bizim dede buyukanneler cok onemli faktor bunda. Cekmece dolap kapaklari konusunda haklisiniz. Cocuk pekistirildiginde devam ediyor. Hayir oyle olmamali, bu davranisi yapmani istemiyorum diyip kaslari cattigunizi anliyor gulfugunuz gb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…