- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.288
- 798
- Konu Sahibi raggiodisole
-
Bir kez daha açıklayacağım, çocuklarla sorunum yok, olay yetişkinler.Bence ya sabredin ya da oradan tasinin. Uyarsaniz da bisey degisecegini sanmiyorum. Cocuk bu laftan anlamaz
Sanirim hep boyle ters insanlar birbiriyle komsu oluyor. Bizimde durun tam tersi. Bir tane 1 yasinda bebegim var. Uzun sureli aglamalarinda salona getiririm. Kimsenin rahatsiz olmayacagi yere. Gece vakti insanlarin uyudugu odada aglatmam. Vurmali oyuncaklarini mat uzeribe hali serilmis yerde oynatirim vs vs. Ama benim kizin her gece onlarin yuksek seste sarki soylemelerinden sakalasmalarindan kavgalarindan kac kez uyanir.20 yasinda gencler evde kosturur mobilya ceker kizim yine korkar bir kez bile uyarmak aklimiza gelmedi. Kirk yilin basi cocuguma dis bugdayi yaptim. 10 kisi vardik ve hepsi buyuk insan salonda oturduk kosturan eden yoktu yani. Misafirlerim aksamustu 6.30 da geldiler 9.30da kalktilar. Ertesi gun bir ogrendim ki bizi sikayet etmisler ses yapmisiz diye. Bunu ogrendigm dakika asagida sesten kiyamet kopuyordu. Bugunr kadar bana batmayan sesleri bu olaydan sonra batmaya basladi. Ama calisan bir insan olarak her ne olursa olsun yine de cocugumu uyuyan insanlarin odasinin tepesinde aglatmamaya calisiyorum uzaklastiriyorum
Bir gun kapina geldiklerinde kirk yilin basi sesiniz azalinca bizim evin sesini duydunuz heralde diyivericeksin aslinda. Ay evlerde cok ince duvar ses geciriyor. Acaba yalitim mi yaptirsaniz ev sizinseBiz de çalıştığımız için yatak odasına yatmadan yatmaya giriyoruz, çocuklar uyuyor diye o odada kısık sesle konuşuyoruz çoğu zaman. Buz gibi salonda oturuyoruz konuşacaklarımız varsa. Laptop alıp yatakta film izlemedik mesela çocuklar uyanabilir rahatsız olabilir düşüncesinden. 1 - 2 kere şarkı açma durumu oldu onda da telefondan açtık, kapı çaldı hemen... Evde varla yok arası duruyoruz işte.
Kiracıyız, nisan gibi çıkalım diyorduk benim işten çıkma durumum var diye kalacağız sanırım burada. Sabah söyledim rahatsız olduğumu, akşam göreceğiz bakalım ne yapacaklarBir gun kapina geldiklerinde kirk yilin basi sesiniz azalinca bizim evin sesini duydunuz heralde diyivericeksin aslinda. Ay evlerde cok ince duvar ses geciriyor. Acaba yalitim mi yaptirsaniz ev sizinse
Emin olun komsunuz daha çok zorlanıyordur.Baska odada oyalasa demişsiniz uyku duzeni için uyutmaya baslamaya (baslamaya dıyorum cunku bazen 2 saatı 3 saatı bulabılıyor dalmaları) kendi odasında baslaması gerekiyor. Bunun dısında cocuk illa o odada olmak da isteyebilir 2 aylık bir cocuk bile oda ayrımı yapıyor emin olun.Yuksek sesle nınnı soylemek de aglamasını durdurmak için yani bir kaç kez denemişliğim var ne kadar yuksek sesle piş piş dersem o kadar cabuk susuyor kızım ya anne karnındaki hısırtılar falan akıllarına geliyor ya da sesi bastırılınca daha kolay ikna oluyor uyumaya sanırım.Velhasılkelam cocuk halden anlamaz ama siz anlayın :)Selamlar,
Yan komşumun çocuk odası yatak odamın yanında, biri 2.5 yaşında biri de 3 aylık iki bebeği var. Küçük olanın ağlamalarına alıştık ama büyük olan iyice kudurdu.
Odayı değiştirelim desek yalıtım olmadığı için salonum buz gibi, arka odam var orası da apartman boşluğuna bakıyor diye geçmek istemiyorum, sabahları zaten hava karanlık orada yatsak hiç kalkamayız.
Biliyorum çocuk diyeceksiniz, bebek diyeceksiniz normal diyeceksiniz, farkındayım büyüme çağı, kudursun, oynasın, mutlu olsun, seviyorum o sesleri, mutlu çocuk kahkahaları hoşuma gidiyor. Tabi aile üyelerinin yüksek sesli bağırmaları eklenmezse ya da minik bir anda odadaki tüm çekmeceleri çarpmaya, oyuncakları duvara fırlatmaya başlamazsa.
Bu saat oldu minik arkadaşımız hala çığlık çığlığa oyunlar oynuyor, sanırım babasını özlemiş, baba baba diye çığlıklar atarak koşturuyor. 3 aylık olan da ağlamaya başladı, annesi ona en yüksek sesiyle şarkı söylüyor.
Tabii ki çocuklu evlerde bu şenlikler olur, ne güzel mutlu aile di mi? Ama benim migrenim var. Eşim de 4te kalkıp işe gidecek. Ayrıca bizim minik arkadaş geçen gün ayakkabımı kapının önünden almış, eve koşmuş ve camdan aşağı atmış, babaannesi söyledi. Eh doğal olarak biraz gerildim, saat sabahın 7si, işe gideceğim ve ayakkabımın teki yok! Ama miniğe hiçbir şey söylemedim, büyüme ataklarında bu davranışlar çoğunlukla normal karşılanır, babaanne ayakkabımı almadıklarını söyledi, sizin torununuz atmış oğlunuz alsın getirsin lütfen yoksa işe geç kalacağım dedim. Yedek ayakkabım yok bu arada, bu sene almadım, yağmurda ve karda aynı ayakkabıyı giyeceğim. Babaanne oğlunun uyuduğunu kendisinin alacağını söyledi, kadın zaten yaşlı kıyamadım. Teyzem 10 dakikada kapıdan nasıl aldı da camdan attı bu paşa dedim, dedeyi işe gönderirken kapıdan koşturmuş sıpa :) ayağımda 43 numara erkek ayakkabısıyla indim ayakkabımı aldım, giydim, işe gittim.
Ama şimdi biraz sinirleniyorum, çalıştığımızı ve odamızın hemen yan odada olduğunu biliyorlar, gelin de babaanne de her gördüklerinde ya bizim çocuklar yüzünden uykunuz bölünüyor işe uykusuz gidiyorsunuz diyorlar.
E bunu diyen insan çocuğu salonda oyalayayım dese olmaz mı?
Geçen temizlik yaparken kapı çaldı, teyze gelmiş, müzik sesini kısmamı istedi, bebekler uyuyormuş.
E ama insan telefondan müzik dinlerken ne kadar yüksek ses çıkabilir ki?
Onlar rahatsız olunca kapıya geliyorlar ama ben migren atağıma rağmen çocuklar eğleniyor diye bir şey söylemek istemiyorum.
Ya ben mi çok safım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?