• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan komşum ve bebekleri..

Çocuk ses yapıyo diye şikayet etsen üstten aşağıya alırlar bence seni. Çocuk bu ne yapalım diye. Bu arada 4 aylık bebeğim var benimde gece ağlasa salona gidiyorum rahatsızlık vermemek için. Başka odada uyuyana kadar oyalamaları lazım ama o da mümkün olmuyo demek. Belkide çocuk durmak istemiyo. Zor bi durum.

Çocuk için şikayet etmem ki ben, adı üstünde çocuk. Ağlayacak, zıplayacak, oynayacak. Sorun uykusuz kalıyorsunuz diyen, en küçük müzikte bile kapıya gelen komşularımın yan odamda her akşam yurttan sesler korosuna dönüşmesi.

Ya benim o serin odada doğalgaz açıkken bile duramıyoruz ki gerçekten çok soğuk, ısıtamıyoruz...

Canim yaa! Konuş bari tatlim. Veya esin bi tiklatsin kapılarını. Sen olabildiğinde anlayışla yaklaştiğin için bu kadar rahatsız olduğunuzu farketmediler belki. Bazı insanlara illaki açık açık konuşmak gerekir tatlim. Onu deneyin. Size de yazık.[/QUOTE]

Yarın akşam söyleyeyim bari. Umarım ters bir durum olmaz...

Evet her iki taraf içinde çok zor ama ben işin büyük kısmının çocuklu aileye düştüğünü inanıyorum. Saat olmuş yarım bu saatte ayakta işi ne o çocuğun? Tamam ağlayan bebeğe birşey yapamaz insanlar , ama 2.5 , 3 yaşında bir çocuk durdan, sustan anlamalı kaldı ki bu saate ayakta kalmamalı ... eğer ayaktaysa da , dediğiniz gibi salonda filan oyalanmalı . Hastası var , yaşlısı var , millet işe gidecek , belki bebeklisi var. O çocuğun sesinden belki bir başkasının çocuğu rahatsız oluyor,uyuyamıyor.
Bence uygun bir dille uyarın komşunuzu . Ama anlayışlı olsalar , zaten bu saatte sizi bu konuyu buraya yazdıracak kadar rahatsız etmezler.
Çok zor valla :KK43: kolay gelsin .

Teşekkür ederim, genelde bu saatte ayakta oluyor zaten o uyuyunca da 3 aylık olanın ağlaması başlıyor, sonra anne ve babaanne sırayla ninni, şarkı falan söylüyor bizim uyku sürekli bölünüyor.. E gecenin köründe de oda değiştiremezler haklılar ama ne bileyim sanki oyun sırasında salona geçseler daha iyi olacak gibi...

Valla önceden bende kızardım delirirdim.
Ama çocugum olunca anladım.
İnatları tuttumu susturmak mümkün deil asla.
Biz artık hiç susmazsa evden çıkarıyoruz gece falan.
Herkes haklı ama yapcak bişe yok.
Çocuga laf dinletmek mesele.

Bence siz odanızı değiştirin...Zaten zaptedebilseler becerebilseler o saatte o olaylar olmazdı, düz mantık.

Yok zaten çocuklar oynasın, ama salonda oynasalar mesela daha iyi olacak. Benim oda değiştirme şansım kısa vadede yok ne yazık ki..

Kulak tikaclari var onlar bu tarz gürültüleri çok kesiyor. Biz uyurken çok faydasını gördük.

Ayakkabılarınızı da kapının önünde bırakmayın.

Ayakkabı olayı gerçekten anlık dedikleri cinstendi. Çöpü unuttum almaya girdim sen al ayakkabıyı koş at, toplasak 30 35 saniye içinde oldu yani, dumur olmuştum.

Kulak tıkacı rahatsız etmiyor mu peki uyurken?

valla bence direkt uyku saatini değiştirsinler çocuğun . Ama birşey söyleseniz ‘sanane bizim çocuğumuz’ derler .
Yurtdışındayım, sağım solum , altım üstün komple yeni doğandan 5-6 yaşına kadar her yaş çocuk ile dolu . yemin ediyorum bir kere ne bir ağlama duydum ne bir bağırma duydum . Görüştüğüm arkadaşlarımdan da biliyorum çocuklar haftaiçi en geç 20’de , haftasonu 21’de yatıyor. Bu insanlar nasıl yetiştiriyor çocuklarını . Bence biz Türk toplumu olarak çocuk yetiştirirken gerçekten bir yerde birşeyleri yanlış yapıyoruz :KK64:

Valla önceden bende kızardım delirirdim.
Ama çocugum olunca anladım.
İnatları tuttumu susturmak mümkün deil asla.
Biz artık hiç susmazsa evden çıkarıyoruz gece falan.
Herkes haklı ama yapcak bişe yok.
Çocuga laf dinletmek mesele.[/QUOTE

A yok siz beni yanlış anladınız, miniklerin sesine takılmıyorum ben, yetişkinlere takılıyorum. Çocuk oynasın, eğlensin dilediği gibi ama annesi, babası, dedesi, babaannesi de aynı odaya aynı anda girip halay ekibi gibi takılacaksa bu işi salonda yapsın bi zahmet...

Siz hiç saf degilsiniz. Aslinda gidip konuşsaniz ikna bile edersiniz siz de o ışığı gordum ben. Tam boyle " Derdim şu ama aslinda o da degil bu" :D :D

valla bence direkt uyku saatini değiştirsinler çocuğun . Ama birşey söyleseniz ‘sanane bizim çocuğumuz’ derler .
Yurtdışındayım, sağım solum , altım üstün komple yeni doğandan 5-6 yaşına kadar her yaş çocuk ile dolu . yemin ediyorum bir kere ne bir ağlama duydum ne bir bağırma duydum . Görüştüğüm arkadaşlarımdan da biliyorum çocuklar haftaiçi en geç 20’de , haftasonu 21’de yatıyor. Bu insanlar nasıl yetiştiriyor çocuklarını . Bence biz Türk toplumu olarak çocuk yetiştirirken gerçekten bir yerde birşeyleri yanlış yapıyoruz :KK64:

Bende çocuk yok o yüzden uyku saatleri ve düzeni hakkında sadece formasyon bilgime dayalı yorum yapabiliyorum. Ama dediğiniz gibi uyku düzeni olayı bizde sıkıntılı bi konu..

Valla 2- 2,5 yaş çok çetrefilli yaşlarmış. Oğlumla birlikte öğrendim. Bir anda sakin sakin oynarken elindeki ne olursa fırlatıyor.
Öngördüysem engelliyorum ama hazırlıksızsam büyük bir şangırtı kopuyor. Biz bile nasibimizi alıyoruz :)

Bizim avantajımız haftaiçi alt katımız boş. Sanırım Allah'ın bize lütfu. Zira sürekli biri olsaydı kesin kavgalıydık..

Üste de çok ses gitmesin de diye çığlık attıkça uyarıyoruz. Ama uyarınca uygulaması o yaştaki bebeğin dikkat süresi kadar. Yani 1-2 dakika.. :işsiz:

Bence karanlık falan demeyin odayı taşıyın. Arkadan 3 aylık olan geliyormuş zaten. Yani önünüzde uzun yıllar var çocuk sesiyle. :dondurma:

Bende çocuk yok o yüzden uyku saatleri ve düzeni hakkında sadece formasyon bilgime dayalı yorum yapabiliyorum. Ama dediğiniz gibi uyku düzeni olayı bizde sıkıntılı bi konu..
Bende de Yok , inşallah hayırlısı ile yakında olacak . Şimdi böyle kafadan mı sallıyorum yoksa geldiğinde hoş bulmadığım şeyleri gerçekten yapmayacak mıyım ? Göreceğiz .
Ama bu konunun benim için tek haklı tarafı sizsiniz ;)
en olmadı , siz de yapın bi çocuk , dayayın beşiği duvara artık allah ne verdiyse :KK48: işin şakası tabii... kolay gelsin ne diyeyim :olamaz:
İyi geceler :KK200:

Onlar sızın kapıya geldıgınde karsılıklı olarak sessız olmayı oner. Sonucta cocuk yazılacak yapılacak dusunulecek yorumlanacak bısey bulamadım cunku gayet anlayıslısınız bılınclısınız. Cocuklu ınsan zor sız haklısınız dınlenmek ıstıyosunuz onların elınde degıl cocukları susmuyo. Ikı ucu.. :işsiz: ve uykusuz her gece :KK14:

Soğuk falan demeyin, odanızı değiştirin. Çocuklar çok küçükmüş. Tek çocuk olsa başka yerde oyalamak nispeten kolay olur. Uyarmanız emin olun hiç bir işe yaramaz anneyi strese sokmaktan başka. Daha yeni Doğum yapmış sayılır.
Benim eski evde üst komşunun torunlarını 8 yıl çektik, biri büyüse yenisi doğuyordu:) Evi başımıza yıktılar. Yeni evde yan komşunun 3 küçük çocuğu var, deli koşturup gülüşüyorlar. Çocuk sesi bizi takip ediyor:) bizimki tek olunca o kadar ses çıkmıyor tabi.

2.5 aylık kolik bir bebeğim ve onu kıskanan ve kardeşi doğduğundan beri gece terörü yasayan 3.5 yaşında bir kızım var .geceler kabus gibi :anne:
Yan komşunun 5 aylık bebeği var yeni yeni geceleri uyumaya başladı ve bizim duvara vuruyor :110:

2.5 aylık kolik bir bebeğim ve onu kıskanan ve kardeşi doğduğundan beri gece terörü yasayan 3.5 yaşında bir kızım var .geceler kabus gibi :anne:
Yan komşunun 5 aylık bebeği var yeni yeni geceleri uyumaya başladı ve bizim duvara vuruyor :110:
İşte bu tam anlayışsızlık. Allah sabır versin size de, kolik bebek de zor, gece terörü de.

Ben ayakkabıyı size aldırmalarına takildim. Bana çok gamsız bir aile gibi geldi. Ayakkabıyı bile size aldırmıslar. Uyarmaya kalksanız bile umurlarında olmaz.

Yok zaten çocuklar oynasın, ama salonda oynasalar mesela daha iyi olacak. Benim oda değiştirme şansım kısa vadede yok ne yazık ki..

Ayakkabı olayı gerçekten anlık dedikleri cinstendi. Çöpü unuttum almaya girdim sen al ayakkabıyı koş at, toplasak 30 35 saniye içinde oldu yani, dumur olmuştum.

Kulak tıkacı rahatsız etmiyor mu peki uyurken?
Silikon olanlardan aldım ben.çok memnun kaldım yumuşak güzel. Onunla çok uyudum. İlk gündüz takmıştım. O zaman rahatsız etti. Zamanla alıştım. Bu arada hep takmıyorum. Mesela uyuyorum ses geliyor uyanıyorum ama gözümü bile açmadan el yordamı ile komodinin üstünden alıp takip aynen devam ediyordum

Valla ben sırf bu yuzden cocuklu arkadaslarla tatıle degıl kahveye bıle cıkmamaya calısıyorum. Cunku gıttıgımız yerde sureklı cocukların pesındeler sureklo yedırme ıcırme ve zaptetme cabaları ve ne yedıgımden ne ıctıgımden anlıyorum muhabbet edemıyoruz ama dısarı cıktık mı cıktık:deli: ama cocugum olunca hep onlarla cıkıcama daır soz verdım ve gorusmelerımızı sadece cocuklarını uyuttuklarında telefondan ve bırakacak yerlerı oldugunda dısarıda yapabılıyoruz:KK53: şöyle bi baktım da ne uyuz bi arkadasmısım ben ya:KK53::KK53::KK53:

Yeni doğan ile 2.5 yaş çocuğu aynı odaya koymuşlar. Bence ondan. Biri bitince biti uyanıyorus

Back