• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime babaannesi bakacak

Zaten başta ek gıda aman aman çok yemeyecek. Pankekinizi hazırlar koyarsınız, sebzenizi haşlar koyarsınız vs. Ortada muz falan durur hemen yedirir bebişe. Tv meselesini de konuşacakasınız.

Merhaba öncelikle.
Evliliğimizin uzun evliliğimizin sonunda nihayet çocuk yapmaya karar verdik. Bebeğim şimdi 3 aylık. 5 aylıkken babaanneye bırakıp işe başlayacağım.bebeğimi bırakmak inanılmaz zor geliyor zaten birde babaannesine bırakmak düşüncesi uykularımı kaçırıyor. Nedeni ise babaannenin garip davranışları. Bugüne kadar çalıştığım için hep mesafe vardı haftatda 1 2 saat görüşürdük anca bir sorunumuz olmadı hiç. Garip davranışlarını yeni yeni sık görüştüğümüz için anlamaya başladım. Benden önce eltimin çocuğuna baktı 3 yıl oda bana yaşadıkalarını yeni anlattı. Sürekli etrafı, odasını karıştırıp eşyalarını kullanıyormuş küpe, tarak vb. gibi izin almadan. Çocuğun yanında sürekli yüksek sesli kadın programları izliyormuş. Beslenme desen sürekli patates kızartması, tarhana ile besleniyor çocuk başka bildiği yok. Son zamanlarda benim evimede sık geldiği için odalara girip duruyor ışığı bile açmadan ne yaptıpını bilmiyorum ve fazlasıyla basit konularda bile yalan söylüyor. Bu durumlar beni inanılmaz rahatsız ediyor. Bebeğim küçük olduğu içimde mecbur ona bırakacağım ama ben işte günlerimi nasıl geçireceğim bana bir akıl verin 🥲
Şimdiden sınırlarınızı çizin sizden korksun çekinsin biraz.Sık sık uyaracaksınız.Gerekşrse çocuğunuzun yemeklerini yapıp gideceksiniz.Kendş isteğinizin dışına çıkmamayı öğreteceksiniz.televizyon olayına ben de karşıyım bi yolla ondan da uzak tutmalısınız.eve kamera olayı mantıklı . Babaanneler anneannler güzel bakıyor ama insanın dediğini dinlemiyorlar bu da kriz sebebi.Zaten 2 yaşına geldiği gibi kreşe verin .Şimdiki çocuklara babaanneler anneanneler 2-3 yaştan sonra bakamıyorlar.

Tamam ev sizin. Paketli yiyecekler almamaya devam edeceksiniz.
Gerekirse alerjisi var anaflaksi riski var diyin. Benim oğlum alerjikti. Aileleri hep bunu kullanıp uzak tuttuk. Hala dede diyor ki torunuma bir çikolata aldırmadınız.alınca neden mutlu oluyorlar bu yiyecekleri anlamıyorum. Eşinizle ortak görüşte ve katı olursanız eve de almazsanız yapamaz.
Eşimde tüketmiyor zaten o konuda benimle hemfikir. Annesine karşıda sert ve net olabiliyor gerektiğinde. Tv ve beslenme konusunda uyaracağız ama sorun şu bizi ne kadar dinler ve yapar. Örneğin ben bu 3 aylık süreçte misafir kabul etmedim bebeğim 20 gün yoğun bakımda yattı korktum salgın var diye. Ama o 2 gün de bir arayıp komşularının gelmek istediğini söylüyor bana. İstemediğimizi defalarca hem ben hem eşim sert bir şekilde söylememize rağmen.

Zaten başta ek gıda aman aman çok yemeyecek. Pankekinizi hazırlar koyarsınız, sebzenizi haşlar koyarsınız vs. Ortada muz falan durur hemen yedirir bebişe. Tv meselesini de konuşacakasınız.
Ek gıdasını ben hazırlayıp gideceğim.

Beş aylık çocuğa patates kızartması veremez zaten, ben çok karşıyım büyüklere çocuk baktırılmasına, büyük ihtimalle kadın bakmak istemiyor ama kırmamak için evet diyor. Eltiniz de maşallah hem memnun değil, hem de üç yaşına kadar baktırıyor çocuğa. Çok endişe ediyorsanız bazı şeylerden feragat edip bakıcı tutacaksınız.

Yapacaginiz şey oncelikle kesinlikle bebeginizin yiyeceklerini onceden hazirlayin ve onlari yedirmesini söyleyin baska bir sey yedirmesin. Gerekirse alerjisi var doktor yasak dedi deyin ki siniri aşmasin korksun. Babanneler cunku eskiden cocuklar boyle mi buyuyordu biz ne yersen onu yerlerdi modundalar. Tv konusunda da net bir sekilde soyleyin uyurken acsin izlesin yani.

Beş aylık çocuğa patates kızartması veremez zaten, ben çok karşıyım büyüklere çocuk baktırılmasına, büyük ihtimalle kadın bakmak istemiyor ama kırmamak için evet diyor. Eltiniz de maşallah hem memnun değil, hem de üç yaşına kadar baktırıyor çocuğa. Çok endişe ediyorsanız bazı şeylerden feragat edip bakıcı tutacaksınız.
Yani öyle olsa annemi sürekli arayıp ne zaman çocuk yapacaklar yapsınlar artık onuda büyütelim diye baskı yapmazdı heralde.

Yani öyle olsa annemi sürekli arayıp ne zaman çocuk yapacaklar yapsınlar artık onuda büyütelim diye baskı yapmazdı heralde.
Bilemiyorum, ben bakmak istemezdim. Belli bir yaştan sonra ufacık bebeklerle ve çocuklarla uğraşmak çok zor.

cocuk planlarinizi ve kredi borclarinizi kayinvalidenize baktirma uzerine mi yaptiniz .mesela herkes ev alirken ben ucretsiz izini dusunerek almadim simdi careniz yok kadini da kamerayla izliceksiniz soylemek zorundasiniz

Bilemiyorum, ben bakmak istemezdim. Belli bir yaştan sonra ufacık bebeklerle ve çocuklarla uğraşmak çok zor.

cocuk planlarinizi ve kredi borclarinizi kayinvalidenize baktirma uzerine mi yaptiniz .mesela herkes ev alirken ben ucretsiz izini dusunerek almadim simdi careniz yok kadini da kamerayla izliceksiniz soylemek zorundasiniz
Evet hatta kredimide ona ödetirim diye düşümdüm ama bu planım tutmadı !!!

Evet hatta kredimide ona ödetirim diye düşümdüm ama bu planım tutmadı !!!
Bize ne? Kadın o yaşta çocuğunuza bakacak ama siz eve kamera yerleştirip kadını izleyeceksiniz. Güvenmediğiniz birine, kim olursa olsun çocuk emanet eden sizsiniz. Bizi ilgilendiren bir durum yok, iyi günler.

Bize ne? Kadın o yaşta çocuğunuza bakacak ama siz eve kamera yerleştirip kadını izleyeceksiniz. Güvenmediğiniz birine, kim olursa olsun çocuk emanet eden sizsiniz. Bizi ilgilendiren bir durum yok, iyi günler.
Biraz sakin olun bence.

Back