• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan komşum ve bebekleri..

Sizin salon buz gibiyse muhtemelen onların salonda buz gibi ve 3 aylık çocuğu orada tutmak istemiyorlardır. Geç yatmaları, çok yüksek sesle oynamaları elbette rahatsız edici. Ama anne babalar bile bi evin içinde nefes almak isteyip alamıyor zaten. Çocuk çünkü bunlar, ne anlar ne dinler.

Siz odanızı değiştirin bence. Birde 1 tane ayakkabınız var, yenisini alamayacaksınız. Neden kapıda bırakıyorsunuz ki? Ayakkabılar leş gibi oluyor, çalınıyor. Binada kötü gözüküyor. Bazı önlemleri kendiniz almalısınız.

Bir yıla yakindir ust kattaki torunun gece bire kadar zıplama sesine sabrettim .Bir aksam migrenim tuttu apt grubuna döşedim insaniz yeter artik diye o günden beri ses ufak tefek buna can kurban .
Gidin kapilarina niye gitmiyorsunuz .

Soğuk da olsa odanizi degismeye bakin. Çocuklari zaptetmek cok zor. Aslinda kusur ikinizde de degil duvarlari kagit gibi yapanlarda. Normalde bu seslerin gecmemesi lazim.

ayakkabınızı falan atıyorlar (ve zahmet edip alıp yerine bile koymuyorlar; farzedin ki kapıyı açıp o babanne söylemese çalındı sanıp belki de ayakkabıyı almayacaktınız???) valla yine iyi sabırlısınız demeye geldim.

tamam çocuk bu ama o odada uyuyorlarsa oynamak zorunda değiller? soğuksa 2 çocuklu evi de ısıtmak lazım, hani millet çatır çatır bebek var diye yakıyor ya doğalgazı/sobayı?

valla yine iyi sabırlısınız başka bişi diyemedim.

Bir gün kapılarına gürültüden dolayı isminizi vermeden polis gönderseniz.Davranışlarına Çeki düzen verirler mi acaba.Sizi fazla iyi niyetli buldum.Toplum içinde yaşayan herkes çocuğunun terbiyesini vermeli bence.Ayakkabı atmak ne demek ya

Çocuklarına sırf kendi rahatlarını bozmamak için "sus kızım, dur oğlum" demeyen insanlara tolerans gösteremiyorum. Komşunuz da bunlardan biri belli ki.
Biz evde kapıyı çarpsak annem ya da babam ensemde biterdi, kardeşim küçükken de ses yapmaması için peşinden koşardık.
Komşunuzu uyarın, çocukları kudurduğunda yan komşunun uykusunun bölündüğünğ bilip bir zahmet başka odaya alsınlar. Sizin koca yatak odasını taşımanızdan daha kolaydır
Biz cocuk degildik cunku. Biz cocukken dediginiz gb her olumsuz hareketiz uyarilirdi. Ben çocuğumu kendi yetistigim gb buyutmeye calisiyorum. Ama yok kesfedecekmis, dolap kapagini vurarak kesfetmesin arkadasim. Ben 17 aylik kizima kurallar koyuyorum. Evde de gecerli giittigimiz yerde de. Cocuk bir kerecik yesin, yapsin,alsin vs dediklerinde izin vermiyorum.

Aileyle konuşun belki biraz daha dikkat edebilirler ama emin olun kendi sesleri dışındaki(bebek seslerine özellikle)çok birşey yapabileceklerini sanmıyorum.
Öte yandan konu ile alakasız ama ayakkabınızı neden dışarıda bırakıyorsunuz ki? Ben kendimi bildim bileli ayakkabılar içeri alınır,dolaba yada uygun başka bir yere konulur. Hem hoş bir görüntü değil(sitede ev almaktan vazgeçtim ben bu kapı önünde duran ayakkabılar yüzünden)hemde çalınabilir ki tek ayakkabim diyorsunuz. Çocuk atmamış birileri alıp götürmüşte olabilirdi gayet.

Biz cocuk degildik cunku. Biz cocukken dediginiz gb her olumsuz hareketiz uyarilirdi. Ben çocuğumu kendi yetistigim gb buyutmeye calisiyorum. Ama yok kesfedecekmis, dolap kapagini vurarak kesfetmesin arkadasim. Ben 17 aylik kizima kurallar koyuyorum. Evde de gecerli giittigimiz yerde de. Cocuk bir kerecik yesin, yapsin,alsin vs dediklerinde izin vermiyorum.
Çocuğum olursa ben de öyle yetiştireceğim. En çok anane babanne şımartıyor, onlara da izin vermeyeceğim, kesinlikle

Bence babaanneye anlatin. Cocuklardan cok anne babanin sesini duydugunuzu ve bundan rahatsiz oldugunuzu soyleyin. Birkac defa aciklayin ki derdinizin cocuk gurultusu olmadigini anlasinlar

Ay allahim nasil bir kabus bir evde iki bebek. Dusundukce tuylerim urperdi resmen

İşten geldim, babaanne yine kapıdaydı, kızım diğer odaya geçirdik çocukları senin yan tarafta amcan ve ben kalacağız ses duymazsın dedi. Çok zahmet etmişsiniz dedim aylardır susuyorsun sabah söylediğin bana yetti zaten sürekli düşünüyordum bu çocuklara rahatsızlık veriyoruz biz diye, taşıdık odayı rahat olursunuz dedi. Teşekkür ettim birazdan kek yapıp götüreceğim.

Ayrıca ayakkabı konusunu bir kez daha açıklayayım gözden kaçmış sanırım, ayakkabılar her zaman kapı önünde kalmıyor kızlar, işe giderken kapının önüne koydum, çöpü almadığımı fark ettim, çöp almak için içeri girdim minik 30 35 saniye içinde alıyor ayakkabıyı. Dedesi evden çıkarken oluyor bu, teyze de hemen söyledi telaşla kızım böyle böyle oldu diye.

Hani apartmanda yazılı olmayan görgü kuralları var ya ben onlara uyuyorum yani merak etmeyin.

Benim yan komşu değilsinizdir inşallah :)) şakası bir yana benimde 14 aylık ikizlerim var. Evdeki curcunanın haddi hesabı yok. Akşam erken yatarlar ama gece bin kere çığlık bağırış uyanırlar :( inanın bu durumu yaşamak lazım ancak. Ne laf anlıyorlar ne söz, susturana kadar neler çekiyoruz. Etraf yılmıştır bizden ama ne yapabilirim. Ayrıca evet benimde yan dairemden gelen tv ve müzik sesine bebeklerim uyanıyor. Bir iki kez uyarmak zorunda kaldık ama gece 11-12 idi. Gündüz olsa hiç birsey denmez herkesin keyif hakkı var.
Sizinkiler sanki biraz arsız Yada çocuk çok yaramaz laf anlamıyor. Salonda oynatmaya gelince belki onlarınki de soğuk oluyordur. Bende çok soğuk günlerde odada oynatıyorum bazen. Ama allahtan 8de yatıyor benimkiler.
Bolca sabır diliyorum.zor bir durum.

Benim yan komşu değilsinizdir inşallah :)) şakası bir yana benimde 14 aylık ikizlerim var. Evdeki curcunanın haddi hesabı yok. Akşam erken yatarlar ama gece bin kere çığlık bağırış uyanırlar :KK43: inanın bu durumu yaşamak lazım ancak. Ne laf anlıyorlar ne söz, susturana kadar neler çekiyoruz. Etraf yılmıştır bizden ama ne yapabilirim. Ayrıca evet benimde yan dairemden gelen tv ve müzik sesine bebeklerim uyanıyor. Bir iki kez uyarmak zorunda kaldık ama gece 11-12 idi. Gündüz olsa hiç birsey denmez herkesin keyif hakkı var.
Sizinkiler sanki biraz arsız Yada çocuk çok yaramaz laf anlamıyor. Salonda oynatmaya gelince belki onlarınki de soğuk oluyordur. Bende çok soğuk günlerde odada oynatıyorum bazen. Ama allahtan 8de yatıyor benimkiler.
Bolca sabır diliyorum.zor bir durum.
Çok teşekkürler :)
Komşu olsak ikizlerinizi tanımak isterdim, Allah bağışlasın :)
Odayı değiştirmişler bugün, onların salon benim salona göre daha sıcak kalıyor..

Valla evim müstakil olmasa kesin kovulmuştuk.İki katlı iki dairesi de kendimize ait.Akşam bi başlıyolar koşturmaya aman allahım aşağıda oturan olsa kesin şikayete gelir.

Çok teşekkürler :)
Komşu olsak ikizlerinizi tanımak isterdim, Allah bağışlasın :)
Odayı değiştirmişler bugün, onların salon benim salona göre daha sıcak kalıyor..
Amin çok teşekkürler :) sorun çözülmüş çok sevindim. Zor bebeklerin ebeveyni olmak iki kat zor, bende hangi komşuyu görsem çok sesimiz geliyor diyorum yoo bize ses gelmiyor diyorlar sağolsunlar. Ne yapalım çaresizliğimizin farkındalar :)

Ah be komsu.iki cocuk buyuttum agla agla onlarda bitti bende bittim
Gece yarisi cisi gelen yapana kadar agladi bide yapmamak icin tutmazmiydi o banyo kabustu.
Azip kurmslarida ayri dert.
Illahaki cok komsum rahatsiz olmustur ama bende oluyordum
Istemezmiydim rahat cocuk buyuteyim:(
Ondan biliyorum tecrubeli anne modu.cocuktur oluur.
Annede dese durmaz muudahalede etsd olmaz.
Sixide anliyorum
Simdi hic sese tehamulum kalmadi arsda dovusmeseler artik sesleri cikmiyor:)
Gecen yillari bir bana bir komsulara sormalı

Sizin işiniz çok zor ama ben komsunuzada üzüldüm elinden gelen birşey malesef yok. 2.5 yaşındaki hadi biraz söz anlar desek 5 10 dakika sonra yine eski haline döner ne kadar anlar muamma. Bebeğe diyecek hiçbirşey yok benimde 2.5 aylık bir oğlum var ve sabah uyanıyor yarım saat sonra başlıyor 12 ye kadar sürekli aglıyor 10 15 dakika susuyor tekrar ağlıyor. 12 1 de yatıyor 5 te tekrar ağlıyor 9 da yatıp 10 da kalkıp tekrar akşama kadar ağlıyor. Sağ olsun komşum kari koca çalışıyorlar bir kez eşimle karşılaşmışlar. Bebek iyi mi sürekli sesi geliyor bir sorun yok demi demişler. Sanırım ses bayağı gidiyor ve ister istemez rahatsız oluyorlar. Oğlumun odası onların yatak odası ile bitişikti bende odayı değiştirdim en azından gece rahat ederler belki. Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum.

Back