• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan komşum ve bebekleri..

Bence ya sabredin ya da oradan tasinin. Uyarsaniz da bisey degisecegini sanmiyorum. Cocuk bu laftan anlamaz

Sanirim hep boyle ters insanlar birbiriyle komsu oluyor. Bizimde durun tam tersi. Bir tane 1 yasinda bebegim var. Uzun sureli aglamalarinda salona getiririm. Kimsenin rahatsiz olmayacagi yere. Gece vakti insanlarin uyudugu odada aglatmam. Vurmali oyuncaklarini mat uzeribe hali serilmis yerde oynatirim vs vs. Ama benim kizin her gece onlarin yuksek seste sarki soylemelerinden sakalasmalarindan kavgalarindan kac kez uyanir.20 yasinda gencler evde kosturur mobilya ceker kizim yine korkar bir kez bile uyarmak aklimiza gelmedi. Kirk yilin basi cocuguma dis bugdayi yaptim. 10 kisi vardik ve hepsi buyuk insan salonda oturduk kosturan eden yoktu yani. Misafirlerim aksamustu 6.30 da geldiler 9.30da kalktilar. Ertesi gun bir ogrendim ki bizi sikayet etmisler ses yapmisiz diye. Bunu ogrendigm dakika asagida sesten kiyamet kopuyordu. Bugunr kadar bana batmayan sesleri bu olaydan sonra batmaya basladi. Ama calisan bir insan olarak her ne olursa olsun yine de cocugumu uyuyan insanlarin odasinin tepesinde aglatmamaya calisiyorum uzaklastiriyorum

Sanirim hep boyle ters insanlar birbiriyle komsu oluyor. Bizimde durun tam tersi. Bir tane 1 yasinda bebegim var. Uzun sureli aglamalarinda salona getiririm. Kimsenin rahatsiz olmayacagi yere. Gece vakti insanlarin uyudugu odada aglatmam. Vurmali oyuncaklarini mat uzeribe hali serilmis yerde oynatirim vs vs. Ama benim kizin her gece onlarin yuksek seste sarki soylemelerinden sakalasmalarindan kavgalarindan kac kez uyanir.20 yasinda gencler evde kosturur mobilya ceker kizim yine korkar bir kez bile uyarmak aklimiza gelmedi. Kirk yilin basi cocuguma dis bugdayi yaptim. 10 kisi vardik ve hepsi buyuk insan salonda oturduk kosturan eden yoktu yani. Misafirlerim aksamustu 6.30 da geldiler 9.30da kalktilar. Ertesi gun bir ogrendim ki bizi sikayet etmisler ses yapmisiz diye. Bunu ogrendigm dakika asagida sesten kiyamet kopuyordu. Bugunr kadar bana batmayan sesleri bu olaydan sonra batmaya basladi. Ama calisan bir insan olarak her ne olursa olsun yine de cocugumu uyuyan insanlarin odasinin tepesinde aglatmamaya calisiyorum uzaklastiriyorum

Biz de çalıştığımız için yatak odasına yatmadan yatmaya giriyoruz, çocuklar uyuyor diye o odada kısık sesle konuşuyoruz çoğu zaman. Buz gibi salonda oturuyoruz konuşacaklarımız varsa. Laptop alıp yatakta film izlemedik mesela çocuklar uyanabilir rahatsız olabilir düşüncesinden. 1 - 2 kere şarkı açma durumu oldu onda da telefondan açtık, kapı çaldı hemen... Evde varla yok arası duruyoruz işte.

bizimde iki tane bıcırık var evde haliyle gürültü oluyor alt kattaki teyze şikayet vari küçük çok ağlıyor dedi ama napabilirim ki bazen ne yapsak kar etmiyor ağlayacağı varsa ağlıyor evet o herşeye mızmızlanıp ağlıyor dedim hiç kimse zevk almıyor inanın çocuğunun ağlamasından şimdi üst kattakinin bebeği oldu sabaha kadar geliyor sesi inanın kadına acıyorum yazık sabaha kadar kim ister bebeğinin ağlamasını geçenlerde sesi geliyor mu dedi olsun gelsin dedim o bebek kasıtlı yapmıyor dedim hem benim de iki tane çocuğum var anlıyorum durumunuzu dedim inanın çocuklularda memnun değil sesten ama bazen yapacak bişe olmuyo malesef

cogu gecici olarak oda degistir demis ama bu gecice sürek en az 5 yillik durum yani. minik daha 3 aylik- o daha ayaklanicak- kardes kardese kudurmalar baslayacak.

Biz de çalıştığımız için yatak odasına yatmadan yatmaya giriyoruz, çocuklar uyuyor diye o odada kısık sesle konuşuyoruz çoğu zaman. Buz gibi salonda oturuyoruz konuşacaklarımız varsa. Laptop alıp yatakta film izlemedik mesela çocuklar uyanabilir rahatsız olabilir düşüncesinden. 1 - 2 kere şarkı açma durumu oldu onda da telefondan açtık, kapı çaldı hemen... Evde varla yok arası duruyoruz işte.
Bir gun kapina geldiklerinde kirk yilin basi sesiniz azalinca bizim evin sesini duydunuz heralde diyivericeksin aslinda. Ay evlerde cok ince duvar ses geciriyor. Acaba yalitim mi yaptirsaniz ev sizinse

Bir gun kapina geldiklerinde kirk yilin basi sesiniz azalinca bizim evin sesini duydunuz heralde diyivericeksin aslinda. Ay evlerde cok ince duvar ses geciriyor. Acaba yalitim mi yaptirsaniz ev sizinse
Kiracıyız, nisan gibi çıkalım diyorduk benim işten çıkma durumum var diye kalacağız sanırım burada. Sabah söyledim rahatsız olduğumu, akşam göreceğiz bakalım ne yapacaklar

Apartman hayatı, bunlar olacak. Benim de üst komşu haftanın 4 günü temizlik yapıyor. Mobilyalar çekiliyor garç gurç. Kapılar pat küt. Delilercesine gürültü yapıyorlar. Çocuk haftanın 4 günü öğle uykusundan ağlayarak uyanıyor gürültü yüzünden.

Öte yandan ben de kızımın odasını ebeveyn odasına yaptım. Yani alt kat komşu da benim kızın odasının altında uyuyor :halay:bu kararı verirken alt komşuyu tabi ki düşünmedim. Üst kat da beni düşünmüyor. Kimse de birbirine laf söylemiyor. Malum apartman hayatı, gürültü illa ki olacak. Kaybolan ayakkabınızın teki hakkında bir şey diyemicem :)

Siz ayda yilda muzik actiniz hemde telefondan ona ragmen sizi uyarmaya geliyorlarsa sizdr catir catir soyleyeceksiniz ben erken ise gidiyorum sizin sesinizden(Bebek, kapi,pencere cekmece)uyuyamiyoruz deyin
Siz ince dusunmussunuz hatta oda degistireyim bile diyorsunuz ustelik.Alttan almayin

Konu sahibi beterin beteri var yaa o da şuan bizim yaşadığımız apartman! Tımarhane:110: biz de geçici geldik yeni evlendiğimde buraya geldim ve o hengamede çok seçici davranamadık nasıl olsa çıkacağız diye... asıl olayımıza gelelim karşımda 3 çocuk, üstümde sayısız çocuk ergen bakın ben sayılarını tespit edemedim ve alt katımda 1 tane sanırım 1,5 yaşında erkek çocuk var ve ana baba emekli evdeler yaşları büyük iğrenç sesler çıkararak çeşitli hayvan sesleri ( bu gerçek adam en son miyavlıyordu) o çocuğu büyütüyorlar(!)

Ben yapı itibariyle sakin bir insan değilim ama baya sabrettim en son geçen kış bende kayış koptu üst kattakiler bizim yatakodasını oturma odası yapmışlar ve gece 1 2 ayaktalar aldım süpürgenin sapını vurdum çat çat... hemen ayıktılar tabii sonra her seste çıktım yukarı anlattım izah ettim bağırdım vs şuan çok çok daha iyi ama aşağıdakiler başladı ona da söyledim ama kadın anlamadı sanırım. Zaten taşınacağız diye şuan çatmıyorum ama ev ararken yeni binalara bakmıyoruz daha yıllanmış olsun millet ununu elesin eleğini assın hatta yaşlı apt olsun diyorum.

Bi ara dublex baktık o da kimse tavsiye etmedi sonra vazgeçtik. Şuanki ev küçük ama sizin gibi imkanım olsa hemen odamı değiştirirdim.

Çocuklarına sırf kendi rahatlarını bozmamak için "sus kızım, dur oğlum" demeyen insanlara tolerans gösteremiyorum. Komşunuz da bunlardan biri belli ki.
Biz evde kapıyı çarpsak annem ya da babam ensemde biterdi, kardeşim küçükken de ses yapmaması için peşinden koşardık.
Komşunuzu uyarın, çocukları kudurduğunda yan komşunun uykusunun bölündüğünğ bilip bir zahmet başka odaya alsınlar. Sizin koca yatak odasını taşımanızdan daha kolaydır

Valla bizim de yatak odamız çok soğuk olduğundan küçük odada yatıyoruz, klima sadece o odada var. E haliyle yan komşumuz da küçük odasında. Tam dip dibe ve aşırı ses geliyor gece uyuyamadım. Yapacak bir şey de yok. Benim de 3 yaşına kadar yeğenimi zaptedemiyorduk yerlerde zıplıyordu. Alttan tak tak vururlardı. Utanırdık ama bir şey yapamazdık. O yüzden empati kurunca ses de çıkaramıyorsun. Seneye benim de yavrum olursa ve çok ağlarsa onlar da kapıma dayanır. Kulak tıpası takıyorum ben siz de deneyin işe yarıyor.

Bende eşimde bebeğimiz yokken çalışırken benzer durumları yaşadık ..
Üst kat komşumun çocuğu bebek bisikletini alıp gecenin 2sinde koridorun bir başından diğer başına sürüyordu yorulmadan uyumuyordu ..
1 sene kadar oturup çıktılar apartman bize göre değil diyip zaten ..
Kadın gündüz yatıp gece ev işi yapıyordu ..
Halı yıkayıp sarkıyordu ıslak ıslak ne çamaşır kalıyordu ne kapı pencere saçlarını tarayıp üst kattan atıyordu ..
Bırakın beni ..
1. Kattan uyarıyorlardı ses için ..
Çok zor bir durum sinir krizlik bir durum ama eşim asla uyarmamı istemiyordu ..
Kadının balkon hortumu kopmuş ..
Balkonu yıkadı su olduğu gibi 11. Kattan bütün balkonlara camlara geldi .
Madem öyle kendilerine uygun evlerde otursunlar .
Allahtan herkes şikayetçiydi de çıktı.

Benim de 30 aylık bir oğlum ve 8 aylık bir kızım var. Evlerin yalıtımı ise malum.. Bebek ağlamalarında gerçekten anne babanım yapabileceği hiç bir şey yok. Keşke olsa, inanın onlar daha çok isterlerdi sessiz bir gece geçirmeyi. Kızım için şu an bir şey diyemiyorum ama oğlum hemen hemen komşunuzun büyük çocuğuyla yaşıt. Eşya fırlatmalar, dolap kapı çarpmaları biz de yaşadık. Bir dönem ve geçiyor.

Yalnız ben akşam saatlerinde bunu yapmaması gerektiğini defalarca anlattım oğluma. Tabi ki o yaştaki çocuk afedersin annecim ben bunu düşünemedim demiyor :) ama bir zaman sonra azaldı.

Bir de şansıma benim iki çocuğum da erken yatar. Yani oğlum en geç 10 da uyumuş olur, akşam 8 den sonra da daha hafif tempolu oyunlar oynarız. Kızım da 8 gibi uyur ama o ne zaman geri kalkar ne zaman ağlar henüz belirsiz. O yüzden geceleri bizden pek ses çıkmaz.

Elinizden geldiğince anlayışlı olmaya çalıştığınızı görüyorum yazınızda. Komşunuza da aynı güzel üslupla gece mesela saat 10'dan sonra oyun oynayacaklarsa salonda oynamalarını rica edebilirsiniz belki.

Onun dışında bebişlerin büyümesini beklemekten başka çareniz yok gibi görünüyor.

Selamlar,

Yan komşumun çocuk odası yatak odamın yanında, biri 2.5 yaşında biri de 3 aylık iki bebeği var. Küçük olanın ağlamalarına alıştık ama büyük olan iyice kudurdu.

Odayı değiştirelim desek yalıtım olmadığı için salonum buz gibi, arka odam var orası da apartman boşluğuna bakıyor diye geçmek istemiyorum, sabahları zaten hava karanlık orada yatsak hiç kalkamayız.

Biliyorum çocuk diyeceksiniz, bebek diyeceksiniz normal diyeceksiniz, farkındayım büyüme çağı, kudursun, oynasın, mutlu olsun, seviyorum o sesleri, mutlu çocuk kahkahaları hoşuma gidiyor. Tabi aile üyelerinin yüksek sesli bağırmaları eklenmezse ya da minik bir anda odadaki tüm çekmeceleri çarpmaya, oyuncakları duvara fırlatmaya başlamazsa.

Bu saat oldu minik arkadaşımız hala çığlık çığlığa oyunlar oynuyor, sanırım babasını özlemiş, baba baba diye çığlıklar atarak koşturuyor. 3 aylık olan da ağlamaya başladı, annesi ona en yüksek sesiyle şarkı söylüyor.
Tabii ki çocuklu evlerde bu şenlikler olur, ne güzel mutlu aile di mi? Ama benim migrenim var. Eşim de 4te kalkıp işe gidecek. Ayrıca bizim minik arkadaş geçen gün ayakkabımı kapının önünden almış, eve koşmuş ve camdan aşağı atmış, babaannesi söyledi. Eh doğal olarak biraz gerildim, saat sabahın 7si, işe gideceğim ve ayakkabımın teki yok! Ama miniğe hiçbir şey söylemedim, büyüme ataklarında bu davranışlar çoğunlukla normal karşılanır, babaanne ayakkabımı almadıklarını söyledi, sizin torununuz atmış oğlunuz alsın getirsin lütfen yoksa işe geç kalacağım dedim. Yedek ayakkabım yok bu arada, bu sene almadım, yağmurda ve karda aynı ayakkabıyı giyeceğim. Babaanne oğlunun uyuduğunu kendisinin alacağını söyledi, kadın zaten yaşlı kıyamadım. Teyzem 10 dakikada kapıdan nasıl aldı da camdan attı bu paşa dedim, dedeyi işe gönderirken kapıdan koşturmuş sıpa :) ayağımda 43 numara erkek ayakkabısıyla indim ayakkabımı aldım, giydim, işe gittim.

Ama şimdi biraz sinirleniyorum, çalıştığımızı ve odamızın hemen yan odada olduğunu biliyorlar, gelin de babaanne de her gördüklerinde ya bizim çocuklar yüzünden uykunuz bölünüyor işe uykusuz gidiyorsunuz diyorlar.
E bunu diyen insan çocuğu salonda oyalayayım dese olmaz mı?
Geçen temizlik yaparken kapı çaldı, teyze gelmiş, müzik sesini kısmamı istedi, bebekler uyuyormuş.
E ama insan telefondan müzik dinlerken ne kadar yüksek ses çıkabilir ki?

Onlar rahatsız olunca kapıya geliyorlar ama ben migren atağıma rağmen çocuklar eğleniyor diye bir şey söylemek istemiyorum.

Ya ben mi çok safım? :110:
Emin olun komsunuz daha çok zorlanıyordur.Baska odada oyalasa demişsiniz uyku duzeni için uyutmaya baslamaya (baslamaya dıyorum cunku bazen 2 saatı 3 saatı bulabılıyor dalmaları) kendi odasında baslaması gerekiyor. Bunun dısında cocuk illa o odada olmak da isteyebilir 2 aylık bir cocuk bile oda ayrımı yapıyor emin olun.Yuksek sesle nınnı soylemek de aglamasını durdurmak için yani bir kaç kez denemişliğim var ne kadar yuksek sesle piş piş dersem o kadar cabuk susuyor kızım ya anne karnındaki hısırtılar falan akıllarına geliyor ya da sesi bastırılınca daha kolay ikna oluyor uyumaya sanırım.Velhasılkelam cocuk halden anlamaz ama siz anlayın :)

Back