- 29 Ekim 2012
- 431
- 433
- 103
- Konu Sahibi raggiodisole
-
Ah çocuk çok sıkıntılı. Benim de 2.5 yaşında kuduruk bir sipam var. Ama oldukça dikkat etmeye çalışıyorum. Neyse ki yalıtım fena değil ve yan daire diye bir şey yok. Yoksa stresten ölebilirim. Bence artık uyarın bebekler gece uymuyorsa salonda eyleyin ama Uyuyamıyoruz deyin. Size de yazık.
Kızımın bebekken ağlama krizlerinde komşuların dayanamayıp duvarlara vurması geldi aklıma. Gece 2 de başlardı kızım sağolsun sabah ezanına kadar ağlardı. Kolikti. İnsanlar dinlenmek istiyor haliyle. Vallahi komşuyada zor sizede zor. Herkes haklı bence.
Senide anlıyorum ama 2 bebekle kadın zaten yeterince kafası yoğundur.Cok zorlanıyordur eminim. Uyku saatlerinde kafasını dinlemek istemiştir.bebelerinin uyanması dan korkmuştur belkide.
Misal benim kızım sese uyanınca çok zor sakinleştiriyorum çok ağlıyor.
Bu yüzden kizmayin.zaten mahcubiyet teşekkür yaşıyorlar belli.
Şu durumda en mantiklisi sizin oda degistirmeniz
Büyüklerin gürültüsünde uyarabilirsiniz de çocukların bağırmasına aglamasina gerçekten bisey yapamazlar tatlim. Ben olsaydım serin odaya geçerdim heralde. Yatak odasını sadece uyumak için kullanıyorsanız ve küçük çocuğunuz yoksa bi deneyebilirsiniz. Sizin karşı komşunun ne oda değiştireceğini ne de o çocuğu susturabileceklerini sanmıyorum.
Çocuk ses yapıyo diye şikayet etsen üstten aşağıya alırlar bence seni. Çocuk bu ne yapalım diye. Bu arada 4 aylık bebeğim var benimde gece ağlasa salona gidiyorum rahatsızlık vermemek için. Başka odada uyuyana kadar oyalamaları lazım ama o da mümkün olmuyo demek. Belkide çocuk durmak istemiyo. Zor bi durum.Selamlar,
Yan komşumun çocuk odası yatak odamın yanında, biri 2.5 yaşında biri de 3 aylık iki bebeği var. Küçük olanın ağlamalarına alıştık ama büyük olan iyice kudurdu.
Odayı değiştirelim desek yalıtım olmadığı için salonum buz gibi, arka odam var orası da apartman boşluğuna bakıyor diye geçmek istemiyorum, sabahları zaten hava karanlık orada yatsak hiç kalkamayız.
Biliyorum çocuk diyeceksiniz, bebek diyeceksiniz normal diyeceksiniz, farkındayım büyüme çağı, kudursun, oynasın, mutlu olsun, seviyorum o sesleri, mutlu çocuk kahkahaları hoşuma gidiyor. Tabi aile üyelerinin yüksek sesli bağırmaları eklenmezse ya da minik bir anda odadaki tüm çekmeceleri çarpmaya, oyuncakları duvara fırlatmaya başlamazsa.
Bu saat oldu minik arkadaşımız hala çığlık çığlığa oyunlar oynuyor, sanırım babasını özlemiş, baba baba diye çığlıklar atarak koşturuyor. 3 aylık olan da ağlamaya başladı, annesi ona en yüksek sesiyle şarkı söylüyor.
Tabii ki çocuklu evlerde bu şenlikler olur, ne güzel mutlu aile di mi? Ama benim migrenim var. Eşim de 4te kalkıp işe gidecek. Ayrıca bizim minik arkadaş geçen gün ayakkabımı kapının önünden almış, eve koşmuş ve camdan aşağı atmış, babaannesi söyledi. Eh doğal olarak biraz gerildim, saat sabahın 7si, işe gideceğim ve ayakkabımın teki yok! Ama miniğe hiçbir şey söylemedim, büyüme ataklarında bu davranışlar çoğunlukla normal karşılanır, babaanne ayakkabımı almadıklarını söyledi, sizin torununuz atmış oğlunuz alsın getirsin lütfen yoksa işe geç kalacağım dedim. Yedek ayakkabım yok bu arada, bu sene almadım, yağmurda ve karda aynı ayakkabıyı giyeceğim. Babaanne oğlunun uyuduğunu kendisinin alacağını söyledi, kadın zaten yaşlı kıyamadım. Teyzem 10 dakikada kapıdan nasıl aldı da camdan attı bu paşa dedim, dedeyi işe gönderirken kapıdan koşturmuş sıpa :) ayağımda 43 numara erkek ayakkabısıyla indim ayakkabımı aldım, giydim, işe gittim.
Ama şimdi biraz sinirleniyorum, çalıştığımızı ve odamızın hemen yan odada olduğunu biliyorlar, gelin de babaanne de her gördüklerinde ya bizim çocuklar yüzünden uykunuz bölünüyor işe uykusuz gidiyorsunuz diyorlar.
E bunu diyen insan çocuğu salonda oyalayayım dese olmaz mı?
Geçen temizlik yaparken kapı çaldı, teyze gelmiş, müzik sesini kısmamı istedi, bebekler uyuyormuş.
E ama insan telefondan müzik dinlerken ne kadar yüksek ses çıkabilir ki?
Onlar rahatsız olunca kapıya geliyorlar ama ben migren atağıma rağmen çocuklar eğleniyor diye bir şey söylemek istemiyorum.
Ya ben mi çok safım?
Benim de iki çocuğum var. Mümkün oldukça komsulara gürültü gitmemesine özen gösteririm heleki gece. Hatta komşum söylemişti "sizi hiç duymuyoruz yokmusunuz hic evde" diye. Her bebek aynı değil tabi, ama insan az cok gürültünün önüne geçebilir bence. Bence anne ile konusun. Belki onlar odayi değiştirebilir
bizim ust komsu var.her gun kavga ederler ama ne kavga duysaniz bagirmalarini kapiya dayanirsiniz.biz hic ne duvara vurduk ne kapiya dayandik bi gece kizim bebekken agladi ama 5 dk dahi surmedi.bi baktik bunlar yere vuruyor sussun gibisinden.tabi ben cildirdim biz onlarin her gun kavgasini cekiyoruz onlar bi gece biraz agladi diye neler yapti.sizinkide o mesele bence direk gidip rahatsizliginizi belirtin onlar cekinmiyorsa sizde cekinmeyjn
Çocuklara söz geçirmek çok zor, 2 buçuk yaşında yeğenim var oradan biliyorum ama kibar bir dille uyarsanız belki çözülür durum .
Biz de aynı durumdan mağduruz. Hem 2 buçuk yaş falan da değil, gayet 20-22 yaşlarında 3 tane öğrenci. Ne kadar uyarsak da sonuç aynı. İnşallah en kısa zamanda halledersiniz
Bence, önce onlarla konuşup yatak odalarını değiltirmelerini teklif et, kabul etmezlerse geçici olarak da olsa yatak odanı değiştir. Güzelce uyursunuz. Benim bebklerim var iç odada yatırıyorum. Kimse yan odadan onların sesiyle uyanmak zorunda değil.
Benim de vardı bir komşum çocukları engelliydi, bir gece finallerim vardı onlar ağladı koşturdu ben de kendi evimde ağladım sinirden çaresizlikten. Gerçekten çok zor her iki taraf için de..
ben aglamayan, kosturmayan, bagirmayan, gurultu cikarmadan oynayan, efendi efendi oturan cocuk gormedim.
ikiside bebek
Büyük ihtimal yatak odasına en yakın odayı çocuk odası yaptılar
Sizin odanızı değiştirmekten başka çözümü yok
Ya birde onlar bebek laf geçiremez kimse ama siz migreninizde olsa yetişkinsiniz
Tabiki bebek sesinden rahatsızım diye kapıya gitmemeniz gerekir
Saf değilsiniz yani normali bu
ama oyle degil mi? yani apartman kulturune uymasa da, oturanlarin isine gelmese de cocuk dogasi ne ise onu yasiyor.Çocukluğun en iyi yanı da bunları yapabilme özgürlüğü değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?