• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalcinhavva75

Ne yapabilirim

• Çabuk cevap

OY: 8 57,1%
  • Yardim edin

OY: 6 42,9%

• Ankete Katılan
    14
18 yasinda evlenip bir cilginlik yapmissin,bari hemen cocuk yapma,bekle biraz otursun bazi seyler,kendine deger ver,o ortamda cook zor olsa da insanlari takmamaya calis:KK43: bu ortacag karanligiyla su andaki durumuza sasmamak lazim...ah guzel vatanim ah

Bu konu çok sinirlerimi bozdu.
18 yaşında veya belki 18ine bile varmadan kaynana evine "kaçmış" bir kız, 18 yaşında çocuğum olmuyor diye dertlenen ve kendi anası tarafından bile çocuğun olmuyor mu diye sorgulanan kız. İnan o kadar acınacak haldesin ki...

Burada annen yaşında kadınlara " siz hiç sevmediniz mi" diye durumunu satmaya çalışma boşuna. Yaşadıklarının aşkla sevgiyle, evlilikle ilgisi yok. Bu başka bir şey. Bu kocaman bir hayat hatası. Hadi bir cahillik yaptın, kaçtın evlendin. Bari çocuk yapıp da bir de sabiyi ortak etme şu hayatına.
Şu forumda belki her gün böyle konular açılıyor. Yahu neredeyse 2017 yılına geldik. Kadınlar akıllandı, okuyorlar, geziyorlar, kazanıyorlar, kimseye muhtaç yaşamamak için didiniyorlar. Bir kısım da malesef senin gibi tüm bu gelişmişliğe ters gidiyor, ısrarla hayatını dibe çekmeye çalışıyor. Hayır, seni bir uyaran büyüğün de mi yok? Sana bu yaşta çocuk soran annenin aklına saygılarımı gönderiyorum. Yazık, gerçekten yazık.

Çocuk doğurmayı düşüneceğine, önce kendini büyüt, kendini kurtarmak için bir şeyler yap . Burada hergün senin yaptığın hatayı yapmış, ama elinde çocukla işsiz güçsüz, tahsilsiz bir yere gidemeyen kadınları okuyoruz. Bu kadınlar kaynana evinde ezilip hor görülüyor, koca dayağıyla yaşıyorlar. Bebek yapmak, büyütmek çocuk oyuncağı değil. ' Ben bu çocuğa ne verebilirim, bu çocuk nasıl bir ortama doğacak, nasıl yetiştireceğim, ne imkanlarım var elimde' diye düşünün biraz. Öyle anam soruyor, kaynanam istiyor diye çocuk yapılmaz.

Kızlar bende yeni evliyim yani sayılır 18 yaşındayım ve 6 aylık evliyim ve hic korunmadım ama çocuğum olmuyor ve herkez ne zaman olcak varmı bişey diye soruyorlar çok korkuyorum olmuycak diye sürekli dua ediyorum ama bilmiyorum ya akıl verin bana lutfen:KK43::KK43:
Verdigin anket ne manaagggg:KK64:doktora gut burdan ne diyebiliriz ki canm. 18 yaşındayken ben kendimi düşünüyorum da üniversiteye gidiyordum. Neden bu erkek evlilik ?hadi evlendin biraz dur otursun evliliğin. :KK16:

Kendimi kasmaktan bir hal oldum. Siz kendi hayatınızı düşünmüyorsunuz onu anladık. Peki dünyaya getireceğiniz evlada nasıl acımıyorsunuz bunu anlayamıyorum. Yaşam kaynağım olacak diyorsunuz. Siz kendi elinizle hayatınızı söndürüp sonra yaşam kaynağı arayacağınıza şu saatten sonra ne yapabilirim kendi bireyselliğim için kendi hayatım için deyin. Evlada tutunup değil kendi gücünüze göre bişeyler yapın.

Cocuk isini herseye sifa bulmaktan vazgecin. Kendin bile katlanmak istemedigin hayata birde cocuk getirmek istiyorsun cok bencilce. Esin askere gitsin gelsin ayri eve cikin o zaman dusunursunuz.

Yahu bu okul kitaplar tvler internet ne için var???
Boşuna mı okuyor bu millet nasıl bi kafa yapısıdır
hem küçük yaşta askere bile gitmemiş çocuğa kaçmakta neyin nesidir???
Kendin cocuksun 8 kişilik aile de çocuk dogurmakta neyin nesi üzerinde baskı bile oluşmuş şimdiden herkesin gözü üstümde diye
Biraz kendini gelistir belliki okul okumamissin tv de dizi, yemek, evlilik programları izleme... bilgilendirici egitici programlar izle
Sen daha cocuksun bize göre yapmışsın bi hata akıllı ol başkası çocuk istiyor diye çocuk yapılmaz

Bu konu çok sinirlerimi bozdu.
18 yaşında veya belki 18ine bile varmadan kaynana evine "kaçmış" bir kız, 18 yaşında çocuğum olmuyor diye dertlenen ve kendi anası tarafından bile çocuğun olmuyor mu diye sorgulanan kız. İnan o kadar acınacak haldesin ki...

Burada annen yaşında kadınlara " siz hiç sevmediniz mi" diye durumunu satmaya çalışma boşuna. Yaşadıklarının aşkla sevgiyle, evlilikle ilgisi yok. Bu başka bir şey. Bu kocaman bir hayat hatası. Hadi bir cahillik yaptın, kaçtın evlendin. Bari çocuk yapıp da bir de sabiyi ortak etme şu hayatına.
Şu forumda belki her gün böyle konular açılıyor. Yahu neredeyse 2017 yılına geldik. Kadınlar akıllandı, okuyorlar, geziyorlar, kazanıyorlar, kimseye muhtaç yaşamamak için didiniyorlar. Bir kısım da malesef senin gibi tüm bu gelişmişliğe ters gidiyor, ısrarla hayatını dibe çekmeye çalışıyor. Hayır, seni bir uyaran büyüğün de mi yok? Sana bu yaşta çocuk soran annenin aklına saygılarımı gönderiyorum. Yazık, gerçekten yazık.

Çocuk doğurmayı düşüneceğine, önce kendini büyüt, kendini kurtarmak için bir şeyler yap . Burada hergün senin yaptığın hatayı yapmış, ama elinde çocukla işsiz güçsüz, tahsilsiz bir yere gidemeyen kadınları okuyoruz. Bu kadınlar kaynana evinde ezilip hor görülüyor, koca dayağıyla yaşıyorlar. Bebek yapmak, büyütmek çocuk oyuncağı değil. ' Ben bu çocuğa ne verebilirim, bu çocuk nasıl bir ortama doğacak, nasıl yetiştireceğim, ne imkanlarım var elimde' diye düşünün biraz. Öyle anam soruyor, kaynanam istiyor diye çocuk yapılmaz.
aynen benim de canımı sıkıyor bu tür konular.
kızlarımız bu kadar cahil işte.
aileleri desen öyle.
"siz hiç sevmediniz mi" saçmalığına denecek birşey yok.
18 yaşında ne sevmesiyse bu kadar.
ya da sevmekten anladıkları neyse.
dediğin gibi bu genç arkadaş -bana göre çocuk- ta hayatını mahvetmiş.
bu tür büyük hataların telafisi yoktur ne yazık ki.
ha anlar mı bu dediklerimizden.
anlamayacak.
şu an tek istediği boy boy çocuk yapmak.
doğursun ki üzerindeki baskı kalksın.
öyle sanıyor kendisi.
baskının eziyetin alasını yaşayacak haberi yok.
kapı önüne çıkamıyormuş.
sakın doğurma diyenler boşa yazmasınlar bence.
dinleyeceğini hiç sanmam.
geleceğini eğitimini vs düşünen bir genç kız 17 sinde kocaya kaçmazdı.
onları kaybetmiş artık.

Daha 98 lisin ve 6 aylık evlisin. Hemde aileyle yaşıyorsun. Önce evlilikteki eşini ve ailesini tanı derim.

Ay canım hele kendin büyü ne bu acele.bende erken anne oldum şimdi diyorumkş keşke bikaç sene yapmasaydım evliliğimin tadını çıkarsaydım.bak şimdi kocamla dışarı çıkmamız bile sorun çocuklara bakcak biri lazım.zor yani çocuk işi.

Üniversitede arkadaşım urfalı aşiret çocuğuydu. Ailesi okuldan alıp evlendirmeye kalkmış. Küçüklüğünde urfada rehberlik gibi birşey yaparken ona numarasını bırakan öğretmeni arayıp evden kaçmış evlenmemek için. O öğretmen baktı ona okulunu bitirdi, üniversiteyi 2. Likle bitirdi ve çok başarılıydı. Yani insan kaderini kendi yazar, o da sevmiştir mutlaka ama sevdim diyip oturmadı. En son ailesi öldürmek için arıyordu sen düşün, hepsi reddetmişti ama umrunda değildi, ayakları üstünde duruyordu tahsilliydi çünkü

Kızlar bende yeni evliyim yani sayılır 18 yaşındayım ve 6 aylık evliyim ve hic korunmadım ama çocuğum olmuyor ve herkez ne zaman olcak varmı bişey diye soruyorlar çok korkuyorum olmuycak diye sürekli dua ediyorum ama bilmiyorum ya akıl verin bana lutfen:KK43::KK43:

kos doktora bu bir kisirlik belirtisi . Cok zaman gecmis ya napacaksiniz simdi :işsiz: Hele bir dur bir bekle ne bu acele yas 18 ,oturmamis evlilik ,cocuk kaygisi...

Evet aynı evde duruyoz kayinvalidemle aslında onlar laf ile baskı kurmuyor ama hani insan hisseder ya gözler bile kalbin aynası e etraf da aynı sekil bana akıl verin bende korkuyorum acaba bir sorun mu var diye
Kızım aklını kullan , 2 gün sonra olduğunda pişman olursun niye erken yaptım diye , daha 18 yaşındasın gez toz eğlen , para briktir tatil yap ne bu acele ya

Ben de 18 yasimda aşık oldum ama 23 umde evlendim (ki o bile kucuk bir yas bence) sevdim kactim bahanesini kabul etmiyorum o yuzden.
Sevdigin insanin ailesine hizmet edecegine kendi ailene hizmet etseydin boyle yatak odana kadar burunlarini sokmazlardi iste.
Daha ergenlikten cikmamissin bedenin gelisimini tamamlamamis o yuzdendir. Hic korkmuyor musun elin evinde tek basina cocuk buyutmekten, kocan askere gitsin gelsin sonra bakarsiniz duruma.

Back