Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yargılamadan yorum yapın..

Hamile olduğumu ikinci çocuğu düşündüğümü nereden çıkardın? Ben çocuğumu senin düşündüğünden daha fazla düşünüyorum emin ol. Acıdığım falan da yok.. okuduklarınızı nasıl anlıyorsunuz acaba merak ettim? Her neyse. Daha az kırıcı yorum yapın ya da hiç yapmayın..
Ben ihtimalleri yazdım kırmak veya yargılamak amacım değil ortada çok ciddi bir durum var ama sizin halen kocanızin merhametini falan anlatmaniz çok tuhaf. Kabullenememissiniz canınız da yanıyor ama gerçekler de sizi harekete geçirmiyor . Duymak istedikleriniz bunlar değil anlıyorum ama burda saf saf affedin söz versin bir daha yapmaz çok iyi biriymiş güvenin dersek de yazık olur.

Umarım böyle şeyler yaşamak zorunda kalmazsın matilda.. ben kocamı övmüyorum belli ki olanı söyleyip burada derdimi anlatıyorum neden kocamı hiç tanımadığım insanlara aklamak gibi bir derdim olsun ki? Hayata daha geniş bir pencereden bakmanı tavsiye ederim..
Araştırın bakın psikolojik olarak korumaya çalışıyorsunuz kendinizi o yüzden önce eşinizin iyi yönlerini anlatıyorsunuz esas gerçeği esas sorunu daha az katlanır kılmak için perdelemek için yani beklemediğiniz birisinden beklemediğiniz birseyi görüp aslında iyi biridir o yapamaz bunları diye düşünmeye zorluyor zihniniz sizi anlıyor musunuz, ne demek istediğimi

Meth en yüksek bağımlılık yapan kurtulması en zor olan uyuşturucu.
Annesinin kafasını kesenler çocuklarını doğrayanlar hep meth bağımlısı.
Bunu bilerek aynı evde durmaya devam etmeniz için üstelik çocukla akıllı işi değil. Kabul etmeseniz de hepiniz için en güvenli yol hastaneye yatırmanız

Ayrıca çocuk evliliğin ya da eşin düzelsin diye yapılmaz ben bunun bilincinde bir insanımm..
Malesef canim sen içinde bulunduğun durum dahil hiçbir şeyin bilincinde değilsin suan durumun çok üzücü. Burda bütün yorumlar sana durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatmaya çalışıyor ama sen ısrarla eşinin ne kadar iyi iradeli dürüst olduğundan söz ediyosn ve tedaviye ihtiyacı olmadığını düşünüyorsun . Üstelik burda seni aydınlatmaya çalışan,kişilere de beddua tarzında konuşuyorsun. Zihin tutulması yaşıyorsun çok üzücü bir durum

Meth en yüksek bağımlılık yapan kurtulması en zor olan uyuşturucu.
Annesinin kafasını kesenler çocuklarını doğrayanlar hep meth bağımlısı.
Bunu bilerek aynı evde durmaya devam etmeniz için üstelik çocukla akıllı işi değil. Kabul etmeseniz de hepiniz için en güvenli yol hastaneye yatırmanız
Hastaneye yatırmak mi ? Eşinin tedavilik bir durumu olmadığını düşünüyor

Herkese merhaba ben 2019 da çok severek evlendim eşimle. Ve 3 yaşına girmek üzere olan bir oğlumuz var eşimi gerçekten övmek için söylemiyorum ama bu zamana kadar tanıdığım en iyi en merhametli insan çocuğuna ve bana fazlasıyla değer veren kul hakkına girmekten korkan çalışkan bir insan doğduğu günden itibaren çok zor şeyler yaşamış hepsini tek tek anlatamıyorum ama inanın bana çok zalim, merhametsiz sürekli maddi manevi zarar veren bir ailesi var ki (yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz ve hayatımızdan sildik attık.) ama konu bu değil ben 3 aylık evliyken eşimin uyuşturucuların en kötüsü yani (meth) kullandığını öğrendim.. bekarlığından beri ara ara yılda 2-3 kez kullanıyormuş ne yazık ki. Sürekli affettim bağımlı olmadığını arada bir kafa dağıtmak için kullandığını söyledi 5 yıldır hemen hemen her yıl bunu 1 2 defa yakaladım ve eşim çocukluğundan beri sürekli içine kapanık fazla konuşmayan bir insan yaşadığı her kötü şeyde böyle şeylere yöneldi maalesef.. geçenlerde yine bunu kullanıp geldiğini anladım ve gitmeye kalktım bana yaptığı şeyin sonunun olmadığını bunun bir bataklık olduğunu bildiğini artık bu maddeyi hayatından tamamen çıkardığını söyledi bunları söylerken de madde etkisi altında değildi abdest alıp tövbe namazı kıldı ve kurana el bastı bir daha asla bunu yapmayacağım haklısın dedi. Ama ben korkuyorum inanmalı mıyım yoksa çocuğumu alıp ayrılmalı mıyım bilmiyorum.. sürekli şüphe duyuyorum tekrar yapar mı yapmaz mı diye hep kontrol ediyorum ayrıca işini değiştirecek çalıştığı fabrika da her türlü adam var ve genelde arkadaş yoluyla oluyor böyle şeyler babamın yanında çalışmaya başlayacak lütfen doğru düzgün yargılamadan yorum yapın..

Denenmiş denenmez. Aynı şeyleri yaşayacaksın sürekli.

Maalesef meth bırakması en zor uyaranlardan biri. Diğerleri olsaydı kurtulabilir derdim, bunda gerçekten oldukça zor. Üzüldüm adınıza.

Kurana el basmak çözüm değil çözüm olarak görseydim buraya üye olup derdimi anlatmazdım sizlere. Tabii ki yeterli değil tabii ki çözüm değil ancak yanlış olduğunu bilip bir adım atmak büyük bir gelişme tedavi olmasın demiyorum tıpa asla karşı değilim tabii ki ancak gerçek bir çözüm mü bilmiyorum hiçbir şeyin benden ve çocuğundan değerli olmadığını ona bu defa gerçekten güvenmemi söyledi bende kabul ettim eğer bunu bir daha görürsem çocuğumu alıp ayrılacağımı söyledim ve gerçekten yapabileceğimi biliyor.. psikiyatristlerin verdiği ilaçlara güvenemiyorum teyzemin kayınvalidesi kullandığı ilaçlardan dolayı intihar etti ne yazık ki aklıma kötü şeyler geliyor bu yüzden düşünmedim. Ama aldığım yorumlardan dolayı psikiyatri tedavi görmesi için konuşacağım umarım her şey düzelir teşekkürler..
Bakın kesinlikle sizi yargılamıyorum. Bu işi çözmek istiyorsanız önce kabullenerek başlamanız lazım. Eşim 1-2 defa aldı şöyle iyi böyle iyi demeye devam ederseniz belki şimdi değil ama bi kaç sene sonra hayatınız cehennem olacak. Madem iradeli ve istekli hemen doktora gidin ve bi yol haritası çizin, bu uyuşturucu beyin kimyasını değiştirdiği için eşinizin karakteri isteği sigarayı bırakmak gibi etkili değil, bunu refleks gibi düşün kendi iradesi dışında isteyecek uyuşturucuyu. Tedavi görüp 2/3 sene temiz geçiren ve sonra başlayanlarda var yani 4-5 sene hep takipli olmak zorunda. Kurana el basma ile olsaydı memlekette bağımlı kalmazdı.
İşim gereği ben çok fazla bağımlı gördüm kimisini sokaktan kimisini ipten aldım bu yüzden bunu sakın küçümsemeyin eşinizin ben iyileştim, iyileşecem laflarına asla inanmayın, kendi başına bundan kurtulamaz.

cebinde görmüştüm.. ondan sonra da hareketlerinden hep anlıyorsun zaten
Cebinde dolaştıracak kadar yakın bu yasadışı maddeye. bir kontrolde falan yakalanırsa yargılanacak olduğu bir maddeyi cebinde taşıyacak kadar, gerçeklik algısını yitirmiş diyebilirim. Hareketlerini artık sizden saklamaya gücü kalmayınca, siz fark etmeye başladınız. Uyuşturucu kullananlar herzaman kullandıkları miktar ve bağımlılıkları hakkında yalan söylerler. Yılda bir kaç kez kullananı hayatımda duymadım, bu madde bağımlılık yapan kimyasallar içeriyor. Nedense sizin eşiniz, böyle bir maddeyi yılda sadece 3,4 kez kullanma iradesine erişebiliyor, bunun insan üstü bir irade olduğunu söylemek isterim.
17 yaşında kızın, bu maddeyi kullanıp, sonra para için erkeklerle korunmasız ters ilişkiye girdiği dosyam vardı. Durumun korkunçluğunu siz düşünün artık .

Cebinde dolaştıracak kadar yakın bu yasadışı maddeye. bir kontrolde falan yakalanırsa yargılanacak olduğu bir maddeyi cebinde taşıyacak kadar, gerçeklik algısını yitirmiş diyebilirim. Hareketlerini artık sizden saklamaya gücü kalmayınca, siz fark etmeye başladınız. Uyuşturucu kullananlar herzaman kullandıkları miktar ve bağımlılıkları hakkında yalan söylerler. Yılda bir kaç kez kullananı hayatımda duymadım, bu madde bağımlılık yapan kimyasallar içeriyor. Nedense sizin eşiniz, böyle bir maddeyi yılda sadece 3,4 kez kullanma iradesine erişebiliyor, bunun insan üstü bir irade olduğunu söylemek isterim.
17 yaşında kızın, bu maddeyi kullanıp, sonra para için erkeklerle korunmasız ters ilişkiye girdiği dosyam vardı. Durumun korkunçluğunu siz düşünün artık .
Konu sahibi henüz kabullenmemiş sadece görmek istediği gerçekleri görüyor. Onuda anlıyorum çok zor ortada çocuk olmasa neyse ama çocuk varken aksiyon almalı. Beyin kimyası bozulduysa ancak ilaçla tedavi olabilir belirli zaman sonra somut soyut kavramları karışacak, zaman algısı bozulacak, rüya ve gerçeği karıştıracak. Hemen içti bayılır gibi yattı yada gözleri kırmızıydı ile takip edebildiğini sanıyor. Mesela hiç bunlar olmayıp sanrı nöbetleri geçiren katliam yapanlar var bunlar keş gibi halsiz gezerken olmuyor. Konu sahibin gece uyurken bile çok dikkat etmesi lazım

İyi bir Dr bulun gidin ama baba yanında çalışmayı da bir düşünün daha fazla baskı altında kalıp çok daha fazla da yonelebilir. İş değişikliği düşünebilirsiniz ama kayınpeder yanında çalışmak da üstünde daha fazla baskıya yol açacaktır iyi düşünülmesi gereken bir karar

Malesef canim sen içinde bulunduğun durum dahil hiçbir şeyin bilincinde değilsin suan durumun çok üzücü. Burda bütün yorumlar sana durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatmaya çalışıyor ama sen ısrarla eşinin ne kadar iyi iradeli dürüst olduğundan söz ediyosn ve tedaviye ihtiyacı olmadığını düşünüyorsun . Üstelik burda seni aydınlatmaya çalışan,kişilere de beddua tarzında konuşuyorsun. Zihin tutulması yaşıyorsun çok üzücü bir durum
Her şeyin bilincinde olan sen misin peki? Burada ki hiç kimse senin kadar kırıcı yorum yapmamıştı kendi yazdıklarını tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim yok hamilesin yok çocuk düşünüyorsun yok bilmem ne bunları söyleyen ben değilim sensin? ayrıca beddua etmedim ciddi bir algılama sorunun var.. umarım yaşamazsın demek beddua etmek değil sana tek tek niyetimi ne söylemek istediğimi anlatamam burada ki bir çok kişi anlamış zaten senin her şeyi yanlış anlaman çok üzücü umarım düzelir.. lütfen bana daha fazla yorum yazma teşekkürler…

İyi bir Dr bulun gidin ama baba yanında çalışmayı da bir düşünün daha fazla baskı altında kalıp çok daha fazla da yonelebilir. İş değişikliği düşünebilirsiniz ama kayınpeder yanında çalışmak da üstünde daha fazla baskıya yol açacaktır iyi düşünülmesi gereken bir karar
Yorumunuz için teşekkür ederim bu dediğinizi düşüneceğim :)

Durum cok ciddi ve farkinda bile degilsiniz
Her cocugun saglikli bir babaya hakki vardi ve bu hakkini elinden almissiniz
Yilda 1 2 diye birsey olamaz imkansız kurtulmasi imkansız lutfen aklinizi basiniza alin ve cocugunuzu koruyun uzak bir hayat kurun

Bagimlilik calismis bir psikolog olarak soyluyorum iyi bir tedavi sureci gecirmeden tovbe ederek, namaz kilarak filan birakmasi imkansiz , tedavi surecine razi olur sizde bu surece sahit olursaniz devam edin ama tedavi olmazsa evliliginizi kesinlikle bitirin

Tedavi ile bırakması çok çok zor tekrar başlamaması daha da zor yeminle bırakmak imkansız ben keşke evlenmeseydiniz diyorum kesinlikle yargilamiyorum bunun boyutu ve bırakılması alkolizmden daha zor .Ben böyle düşünüyorum.Ne yapacaksanız kendiniz için yapın diyorum Bu güne kadar bundan kurtulmak istememesi ve kullandığı sürenin uzaması bırakma şansını yok eden şeyler.Tekrar kötü hissedip olurda bı şekilde bırakırsa tekrar baslamayacaginin garantisini kendi dahi veremez size .Bu tarz alışkanlıklar bağımlılıklar uzamadan birakilmaliydi tedavi irade adı ne olursa olsun .Benim fikrim bu.

Bilmediğiniz için bunu düşünmeniz çok normal bende olsam inanmazdım ama gerçekten yılda bir iki defa yaptı öyle olsaydı inanın bilirdim her şeyini takip ediyorum
Demekki zannettiginiz kadar iyi bir takipçi ve dahi gözlemci değilsiniz eşinizin herseyine vakıf değilsiniz önce bunu bir kabullenin. Meth kurtuluşu olmayan bir uyuşturucudur hadi yüzde on vereyim kurtulmasına o da pembe bir tablo . Bunu bilin ve buna göre rota çizin. Çok afedersiniz Gökten peygamber dahi inse bu adamların iflahi imkansıza yakın . Umutlanmayin

Tedavi ile bırakması çok çok zor tekrar başlamaması daha da zor yeminle bırakmak imkansız ben keşke evlenmeseydiniz diyorum kesinlikle yargilamiyorum bunun boyutu ve bırakılması alkolizmden daha zor .Ben böyle düşünüyorum.Ne yapacaksanız kendiniz için yapın diyorum Bu güne kadar bundan kurtulmak istememesi ve kullandığı sürenin uzaması bırakma şansını yok eden şeyler.Tekrar kötü hissedip olurda bı şekilde bırakırsa tekrar baslamayacaginin garantisini kendi dahi veremez size .Bu tarz alışkanlıklar bağımlılıklar uzamadan birakilmaliydi tedavi irade adı ne olursa olsun .Benim fikrim bu.
Benim için her şey o kadar zor ki.. inanın çıkılmaz bir yola girdim.. çoğu kişi tedavi olsun diyor çoğu kişi olsada bırakamaz diyor Allah kahretsin bunu satan bulan kişileri.. inanın keşke bilseydim asla evlenmezdim..

En son meth içip annesinin kafasını kesip balkondan atmıştı pisliğin teki.
Ama kocanız iyi biri değil mi aman erkeksiz kalmayın boşanmayın olur öyle şeyler!

Her şeyin bilincinde olan sen misin peki? Burada ki hiç kimse senin kadar kırıcı yorum yapmamıştı kendi yazdıklarını tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim yok hamilesin yok çocuk düşünüyorsun yok bilmem ne bunları söyleyen ben değilim sensin? ayrıca beddua etmedim ciddi bir algılama sorunun var.. umarım yaşamazsın demek beddua etmek değil sana tek tek niyetimi ne söylemek istediğimi anlatamam burada ki bir çok kişi anlamış zaten senin her şeyi yanlış anlaman çok üzücü umarım düzelir.. lütfen bana daha fazla yorum yazma teşekkürler…
Sizi kırdıysam özür dilerim niyetim kırmak değil ki algılama ile alakalı sorunu olan açıkça sizsiniz konunun yorumlarını okudum herkes benim söylediklerime benzer veya aynı şeyleri yazmış. Hiç kusura bakmayın siz eş değil anne moduna geçip adeta benim çocuğum yapmaz arkadaşları alıştırmıştır diyen annelere dönmüşsünüz 5 senedir sadece yıla 2 defa siz yakalamışsınız ve bu toplamda en az 10 defa kullandığını gösterir bağımlılık olmasaydı 5 sene sürer miydi? Şu konuda eğer çocuğum var demeseydiniz size boşa bile yazmaya tenezzül etmezdim çünkü herhangi bir yetişkinin seçimi olurdu ama çocuk var dediğiniz için ben ve birçok kişi size gerçekleri yazdık siz yine işinize geldiği gibi yapın bakalım Allah o masum yavruyu korusun ne diyelim .

X