Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yargılamadan yorum yapın..

Uyuşturucu kullanan bir adamı asla babamın yanında çalıştırmazdım, eşinizin kullandığı meth yılda birkaç kez kolayca bırakılacak bir şey değil. Ben anlardım falan demeyin, anlamamışsınız işte. Uyuşturucu almak için kendi annesini ve babasını öldürenler var, hırsızlık yapanlar var. Bu öyle aslında merhametli denecek bir olay değil. Bu konuda "aslında" diye başlayan bir cümle olamaz. Adam uyuşturucu bağımlısı, ötesi yok. Kumar oynayan ve uyuşturucu kullanan kimse düzelmez. Son bir şans falan vermez boşanırdım, evladınızı korumak sizin göreviniz. Babanızın da başını derde sokmayın.

Konu sahibi henüz kabullenmemiş sadece görmek istediği gerçekleri görüyor. Onuda anlıyorum çok zor ortada çocuk olmasa neyse ama çocuk varken aksiyon almalı. Beyin kimyası bozulduysa ancak ilaçla tedavi olabilir belirli zaman sonra somut soyut kavramları karışacak, zaman algısı bozulacak, rüya ve gerçeği karıştıracak. Hemen içti bayılır gibi yattı yada gözleri kırmızıydı ile takip edebildiğini sanıyor. Mesela hiç bunlar olmayıp sanrı nöbetleri geçiren katliam yapanlar var bunlar keş gibi halsiz gezerken olmuyor. Konu sahibin gece uyurken bile çok dikkat etmesi lazım
Maddeler hakkında hiç bilgim yok ailemde sigara içen bile yok, ben de kadın herhalde anlar ya hareketlerinden, kokusundan falan diye içimden söyleniyorum. Gerçekten yazdiklarinizdan dehşete düştüm Allah yardımcısı olsun. Off Allah muhafaza ya 😟

Maddeler hakkında hiç bilgim yok ailemde sigara içen bile yok, ben de kadın herhalde anlar ya hareketlerinden, kokusundan falan diye içimden söyleniyorum. Gerçekten yazdiklarinizdan dehşete düştüm Allah yardımcısı olsun. Off Allah muhafaza ya 😟
Hayır hepsi anlaşılmıyor kolayca çünkü mesele sadece kırmızı gözler değil sonuçta her beyin farklı bazısı ciddi hipoglisemi nöbetine girip bayılıyor bazısı özellikle uzun zamanda az miktarda kullananlar birden öfke nöbetleri ile patlama yaşamaya başlıyor. Hep daha fazlası daha sık olması için güdüleniyorlar bazısı baskılar bi noktaya kadar. Konu sahibinin eşi gibi irade ortaya koyanlar mutlaka doktora gitmeli zor bela götürüp yatırılmadığı için daha sağlıklı süreç ilerlet. Konu sahibinin korktuğu ilaçlar meth yanında şeker kalıyor. En tehlikeli ve ulaşması kolay olan grup bu.
Cinnet öfke nöbetleri ani duygu değişimleri yaşamadan kendiside istiyorken uzmandan yardım almalılar eğer doğru söylüyosa güçlü irade ve tedaviyle temizlenebilir

Babam ol
Uyuşturucu kullanan bir adamı asla babamın yanında çalıştırmazdım, eşinizin kullandığı meth yılda birkaç kez kolayca bırakılacak bir şey değil. Ben anlardım falan demeyin, anlamamışsınız işte. Uyuşturucu almak için kendi annesini ve babasını öldürenler var, hırsızlık yapanlar var. Bu öyle aslında merhametli denecek bir olay değil. Bu konuda "aslında" diye başlayan bir cümle olamaz. Adam uyuşturucu bağımlısı, ötesi yok. Kumar oynayan ve uyuşturucu kullanan kimse düzelmez. Son bir şans falan vermez boşanırdım, evladınızı korumak sizin göreviniz. Babanızın da başını derde sokmayın.

Hayır hepsi anlaşılmıyor kolayca çünkü mesele sadece kırmızı gözler değil sonuçta her beyin farklı bazısı ciddi hipoglisemi nöbetine girip bayılıyor bazısı özellikle uzun zamanda az miktarda kullananlar birden öfke nöbetleri ile patlama yaşamaya başlıyor. Hep daha fazlası daha sık olması için güdüleniyorlar bazısı baskılar bi noktaya kadar. Konu sahibinin eşi gibi irade ortaya koyanlar mutlaka doktora gitmeli zor bela götürüp yatırılmadığı için daha sağlıklı süreç ilerlet. Konu sahibinin korktuğu ilaçlar meth yanında şeker kalıyor. En tehlikeli ve ulaşması kolay olan grup bu.
Cinnet öfke nöbetleri ani duygu değişimleri yaşamadan kendiside istiyorken uzmandan yardım almalılar eğer doğru söylüyosa güçlü irade ve tedaviyle temizlenebilir
Teşekkür ederim :KK43: umarım her şey düzelir tedavi konusunda elimden geleni yapacağım..

Çok korkunç gerçekten, Allah'ım genclerimizi ozellikle korusun ergenlik çok Leyla bı dönem. Çok üzüldüm konu sahibine ve eşine, bilgiler için de teşekkür ederim detaylı araştıracağım.

Babam ol

Teşekkür ederim :KK43: umarım her şey düzelir tedavi konusunda elimden geleni yapacağım..
İnşallah canım bak hazır kendi istiyorken bırakma peşini belki gerçek
Çok korkunç gerçekten, Allah'ım genclerimizi ozellikle korusun ergenlik çok Leyla bı dönem. Çok üzüldüm konu sahibine ve eşine, bilgiler için de teşekkür ederim detaylı araştıracağım.
Ergenler özellikle bastırılmamalı bence sigara mı merak ediyo bakkaldan alacak paketini açacak deneticek aile, spreyleme yapıyorlar mesela asla dışardan anlaşılmaz sigara gibi içiyolar içine tütüne sıkılıyor böyle uyuşturucuya başlayanda çok. O yüzden sigara merak ediyosa merakı giderilmeli hatta tadını bilmeli ki biri bi şey denettiğinde mevzuya uyansın. Ne saklanırsa o cazip oluyo ergenler arasında liselerde özellikle

İnşallah canım bak hazır kendi istiyorken bırakma peşini belki gerçek

Ergenler özellikle bastırılmamalı bence sigara mı merak ediyo bakkaldan alacak paketini açacak deneticek aile, spreyleme yapıyorlar mesela asla dışardan anlaşılmaz sigara gibi içiyolar içine tütüne sıkılıyor böyle uyuşturucuya başlayanda çok. O yüzden sigara merak ediyosa merakı giderilmeli hatta tadını bilmeli ki biri bi şey denettiğinde mevzuya uyansın. Ne saklanırsa o cazip oluyo ergenler arasında liselerde özellikle
Çok haklısın gerçekten, hiç bu yönden düşünmemiştim. Tadını kokusunu bilmeli.. ben mesela ne alkolün ne es.rarın kokusunu bile anlayamam ki çok iyi koku alırım. Allah'ım bilmedigim ne çok şey varmış. Teşekkür ederim size

Kurana el basmak çözüm değil çözüm olarak görseydim buraya üye olup derdimi anlatmazdım sizlere. Tabii ki yeterli değil tabii ki çözüm değil ancak yanlış olduğunu bilip bir adım atmak büyük bir gelişme tedavi olmasın demiyorum tıpa asla karşı değilim tabii ki ancak gerçek bir çözüm mü bilmiyorum hiçbir şeyin benden ve çocuğundan değerli olmadığını ona bu defa gerçekten güvenmemi söyledi bende kabul ettim eğer bunu bir daha görürsem çocuğumu alıp ayrılacağımı söyledim ve gerçekten yapabileceğimi biliyor.. psikiyatristlerin verdiği ilaçlara güvenemiyorum teyzemin kayınvalidesi kullandığı ilaçlardan dolayı intihar etti ne yazık ki aklıma kötü şeyler geliyor bu yüzden düşünmedim. Ama aldığım yorumlardan dolayı psikiyatri tedavi görmesi için konuşacağım umarım her şey düzelir teşekkürler..
Bakın çok yanlış düşünüyorsunuz. Tıbba güvenmiyorsunuz. Peki gerçek çözüm ne sizce? Bu sigara bağımlılığı gibi bir şey değil irade ile ilgili bir şey değil. Bunu anlayabilseniz zaten sorunun yarısı çözülecek. Siz Kurana el bastı, bir daha kullanmayacağına yemin etti diyorsunuz. Eşinizin tüm samimiyeti ile bunu yaptığına inanıyorum ama bu madde kendi iradesini kullanarak bırakabileceği bir şey değil. Tıbbi yardım alması gerekiyor. Eşinizin durumunun, teyzenizin kayınvalidesinin durumu ile uzaktan yakından en ufak bir benzerliği ya da alakası yok. Bambaşka şeylerden ve bambaşka tedavilerden bahsediyorsunuz. Okudum ettim diyorsunuz ama işin ciddiyetinden haberiniz yok. Bu iş bavulumu da çocuğumu da alır giderim diye tehditle çözüleceğini mi sanıyorsunuz? Acilen tıbbi yardım alması gerekiyor. Gerekirse hastaneye yatması gerekiyor. Ay vallahi delireceğim. Eli uzun birisi sizi IP adresinizden bulup, ihbar edip zorla eşinizi tedaviye mi aldırtsın?

Ablacım adam olips yiyor gibi anlatıyorsun bahsettiğin çok beter bir uyuşturucu kendini ve çocuğunu korumalısın.

Benim için her şey o kadar zor ki.. inanın çıkılmaz bir yola girdim.. çoğu kişi tedavi olsun diyor çoğu kişi olsada bırakamaz diyor Allah kahretsin bunu satan bulan kişileri.. inanın keşke bilseydim asla evlenmezdim..
Kafada bitmesi lazımmış, hangi kafa? Beyin dokuları süngere dönüyor kullananların. Daha dün fentanille ilgili video seyrettim. Eroinin 10 katı etkiliymiş ve etkisi artsın diye uyuşturuculara ekliyorlarmış. Malesef bu madde Türkiye'ye girdi. Size sert yazmak istemezdim keşke ümit verici olsaydım ama çocuğun iyiliği yararı her şeyden önce gelir. Siz bu maddeyi kullanıyor olsanız eşiniz anında kapının önüne koyardı ve çocuğu asla göstermezdi. Bırakın şu sorumsuz bencil adamlar için ömrünüzü çürütmeyi.

Hayır çıkmaz yola siz değil eşiniz girdi. Evim eşim çocuğum geleceğim diye gram düşünmeden hem de. Sizin yolunuz açık eğer isterseniz. Hem çocuğunuzu hem de kendinizi bataklığa saplanmadan kenardan yürüyerek tehlikeden korunabilirsiniz ama annesiymiş gibi bağımlı kocanızın peşinden yürürseniz sonu çıkmaz yol olacak. Kocanızın yılda bir yada en fazla iki kez kullandığına sizden başka kimse inanmaz. Siz anlamadıysanız fark etmediyseniz kullanmıyor demek mi bu?
Her hafta idrar kan örneği aldırıp test ettirirseniz siz de gerçeği görürsünüz. Tek bir şansı olacak ve her hafta pahalı vs bahaneler uydurmayıp test yaptıracak.

Saçma sapan dediğiniz psikolojik ilaçların laboratuvar incelesini mi yaptınız, yetkinliğiniz mi var bu konuda? Meth bağımlı yapmaz, psikolojik ilaçlar saçma sapan. Teyzenizin intiharına hangi ilaç ve ne şekilde sebep oldu? İlaca tedaviye ihtiyacı olan insanları ümitsizliğe karamsarlığa düşürmeye hakkınız yok. Ben en son ne zaman doktora gittiğini hatırlamayan biriyim, evde adet dönemleri için ağrı kesici var, çocuklarım belki 1 ya da 2 kere antibiyotik kullanmıştır. İlaç doktor diye tutturan biri değilim ama kimseye sakın o ilacı kullanma deme cesaretini kendimde bulamam.

Herkese merhaba ben 2019 da çok severek evlendim eşimle. Ve 3 yaşına girmek üzere olan bir oğlumuz var eşimi gerçekten övmek için söylemiyorum ama bu zamana kadar tanıdığım en iyi en merhametli insan çocuğuna ve bana fazlasıyla değer veren kul hakkına girmekten korkan çalışkan bir insan doğduğu günden itibaren çok zor şeyler yaşamış hepsini tek tek anlatamıyorum ama inanın bana çok zalim, merhametsiz sürekli maddi manevi zarar veren bir ailesi var ki (yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz ve hayatımızdan sildik attık.) ama konu bu değil ben 3 aylık evliyken eşimin uyuşturucuların en kötüsü yani (meth) kullandığını öğrendim.. bekarlığından beri ara ara yılda 2-3 kez kullanıyormuş ne yazık ki. Sürekli affettim bağımlı olmadığını arada bir kafa dağıtmak için kullandığını söyledi 5 yıldır hemen hemen her yıl bunu 1 2 defa yakaladım ve eşim çocukluğundan beri sürekli içine kapanık fazla konuşmayan bir insan yaşadığı her kötü şeyde böyle şeylere yöneldi maalesef.. geçenlerde yine bunu kullanıp geldiğini anladım ve gitmeye kalktım bana yaptığı şeyin sonunun olmadığını bunun bir bataklık olduğunu bildiğini artık bu maddeyi hayatından tamamen çıkardığını söyledi bunları söylerken de madde etkisi altında değildi abdest alıp tövbe namazı kıldı ve kurana el bastı bir daha asla bunu yapmayacağım haklısın dedi. Ama ben korkuyorum inanmalı mıyım yoksa çocuğumu alıp ayrılmalı mıyım bilmiyorum.. sürekli şüphe duyuyorum tekrar yapar mı yapmaz mı diye hep kontrol ediyorum ayrıca işini değiştirecek çalıştığı fabrika da her türlü adam var ve genelde arkadaş yoluyla oluyor böyle şeyler babamın yanında çalışmaya başlayacak lütfen doğru düzgün yargılamadan yorum yapın..
Tedavı olmaya gonlendırın kötü bir ozellık solemedınız. Diğer konuda da umarım bir an önce kurtulur. Ama tedavıye başlatın. Baktınız ki olmuyor o zaman boşanmak ıstersenız boşanırsınız

Psikolojik destek alırsa her şey düzelir mi bilmiyorum çok konuşkan bir tip değildir eşim ayrıca saçma sapan psikolojik ilaçlar kullanmasını da istemiyorum gerçekten iyi geleceğini bilebilsem bir dakika düşünmem
Siz çok ilginçsiniz ya. İlaç kullanmasın ama meth kullansın buyrun devam etsin neyi dert ettiniz ki o zaman. Ne söylense karşı çıkmışsınız. Sanki kötü bir şey söylemiş insanlar tedavi olmalı demişler. Yılda 1-2 kere kullansın az kullaniyormuş size göre sonra özür dilesin yeminler etsin sizin bu döngü böyle devam etsin ne diyelim.

Hiç kimseye bunu inandıramıyorum ama gerçekten yılda bir iki defadan daha fazlasını kullanmadı eminim emin olmasaydım bu kadar net konuşmazdım bu maddenin ne kadar bağımlı yapabileceğini ve tehlikeli olduğunun bilincinde biriyim.. ama sandığınız gibi sürekli kullanan birisi değil bu dediğime inanın eşim çok iradeli ve azimli biri yine de korkularım var tedavi olacak bir durumu yok ama büyük ihtimalle psikolojik bir destek almasını sağlayacağım baktım olmuyor yolumu ayıracağım gerçekten çok zor bir süreçten geçiyorum..
aslında her sene birkaç sefer bile kullanması eşinizin bağımlı olduğunu gösteriyor. çünkü hatırlıyor özlüyor ve fiziksel olarak istiyor. diyelim hayatınız bir anda kötü gitmeye başladı , zor dönemler yaşadı yakın çevresinden birilerini kaybetti ve acı çekiyor. o dönem bu meth kullanımını arttırmayacak mı ? bence onu savunmadan önce kendi içinizde bi şeyleri düşünmeye onu gözlemlemeye ve çözüm yolu bulmaya çalışmanız lazım. hemen savunmaya geçmek bi şeyi çözmeyecek.

Herkese merhaba ben 2019 da çok severek evlendim eşimle. Ve 3 yaşına girmek üzere olan bir oğlumuz var eşimi gerçekten övmek için söylemiyorum ama bu zamana kadar tanıdığım en iyi en merhametli insan çocuğuna ve bana fazlasıyla değer veren kul hakkına girmekten korkan çalışkan bir insan doğduğu günden itibaren çok zor şeyler yaşamış hepsini tek tek anlatamıyorum ama inanın bana çok zalim, merhametsiz sürekli maddi manevi zarar veren bir ailesi var ki (yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz ve hayatımızdan sildik attık.) ama konu bu değil ben 3 aylık evliyken eşimin uyuşturucuların en kötüsü yani (meth) kullandığını öğrendim.. bekarlığından beri ara ara yılda 2-3 kez kullanıyormuş ne yazık ki. Sürekli affettim bağımlı olmadığını arada bir kafa dağıtmak için kullandığını söyledi 5 yıldır hemen hemen her yıl bunu 1 2 defa yakaladım ve eşim çocukluğundan beri sürekli içine kapanık fazla konuşmayan bir insan yaşadığı her kötü şeyde böyle şeylere yöneldi maalesef.. geçenlerde yine bunu kullanıp geldiğini anladım ve gitmeye kalktım bana yaptığı şeyin sonunun olmadığını bunun bir bataklık olduğunu bildiğini artık bu maddeyi hayatından tamamen çıkardığını söyledi bunları söylerken de madde etkisi altında değildi abdest alıp tövbe namazı kıldı ve kurana el bastı bir daha asla bunu yapmayacağım haklısın dedi. Ama ben korkuyorum inanmalı mıyım yoksa çocuğumu alıp ayrılmalı mıyım bilmiyorum.. sürekli şüphe duyuyorum tekrar yapar mı yapmaz mı diye hep kontrol ediyorum ayrıca işini değiştirecek çalıştığı fabrika da her türlü adam var ve genelde arkadaş yoluyla oluyor böyle şeyler babamın yanında çalışmaya başlayacak lütfen doğru düzgün yargılamadan yorum yapın..
Tedavi olmazsa yeniden yapacak.

Çok konuya hakim olmamakla beraber bu maddeyi bırakmak çok zor diye biliyorum. Belki, gerçekten istiyorsanız son bir şans verin ve çok ciddi bir tedavi sürecine sokun.

Ayrıca babanızın yanında çalışması bana bir miktar yanlış geldi, ailenizle ilişkileriniz zarar görebilir.

Tedavı olmaya gonlendırın kötü bir ozellık solemedınız. Diğer konuda da umarım bir an önce kurtulur. Ama tedavıye başlatın. Baktınız ki olmuyor o zaman boşanmak ıstersenız boşanırsınız
Bende aynı düşüncedeyim teşekkür ederim

aslında her sene birkaç sefer bile kullanması eşinizin bağımlı olduğunu gösteriyor. çünkü hatırlıyor özlüyor ve fiziksel olarak istiyor. diyelim hayatınız bir anda kötü gitmeye başladı , zor dönemler yaşadı yakın çevresinden birilerini kaybetti ve acı çekiyor. o dönem bu meth kullanımını arttırmayacak mı ? bence onu savunmadan önce kendi içinizde bi şeyleri düşünmeye onu gözlemlemeye ve çözüm yolu bulmaya çalışmanız lazım. hemen savunmaya geçmek bi şeyi çözmeyecek.
Savunmaya geçmedim ki zaten böyle bir şeyin savunması olmaz. Eşimin nasıl bir insan olduğunu mecburen yazdım anlattım çünkü normal şartlarda böyle bir sorunumuz olmasaydı asla boşanılacak bir adam değil yani bunu anlatmaya çalıştım aslında.. ama tedavi olmak istemeyip yine buna devam ederse boşanmak en iyisi diye düşünüyorum ömrüm boyunca bu korkunç gerçekle baş edemem..

Siz çok ilginçsiniz ya. İlaç kullanmasın ama meth kullansın buyrun devam etsin neyi dert ettiniz ki o zaman. Ne söylense karşı çıkmışsınız. Sanki kötü bir şey söylemiş insanlar tedavi olmalı demişler. Yılda 1-2 kere kullansın az kullaniyormuş size göre sonra özür dilesin yeminler etsin sizin bu döngü böyle devam etsin ne diyelim.
Sizin gibi bir kişi daha bu şekilde yargılayarak yorum yazmış.. bakın ben tedaviye karşı değilim bunu bastıra bastıra söylüyorum ki tekrar saçma sapan yorumlar atılmasın diye.. ben bunu dert etmesem kendimi yiyip bitirmesem buraya üye olup hiç tanımadığım insanlara sorunlarımı anlatmazdım emin olun. Tedavi olup iyileşemeyen hatta yazılan psikolojik ilaçlarla daha kötüye giden bir iki kişi oldu tanıdığım ondan dolayı gerçekten işe yarar mı bilmediğim için tereddütte kaldım ama asla tedavi olmasın diye bir cümle çıkmadı ağzımdan. Tek tek size düşüncelerimi açıklamak zorunda değilim aldığım çoğu yorum tedavi olsun yönünde olduğu için bende tedavi olması için konuşacağım eşimle. Teşekkürler..

Çok konuya hakim olmamakla beraber bu maddeyi bırakmak çok zor diye biliyorum. Belki, gerçekten istiyorsanız son bir şans verin ve çok ciddi bir tedavi sürecine sokun.

Ayrıca babanızın yanında çalışması bana bir miktar yanlış geldi, ailenizle ilişkileriniz zarar görebilir.
Babam biliyor bu durumu ben istemediğim halde kendisi yanına alma konusunda ısrar etti en azından deneme süreci olacak anlaşamazlarsa eşim başka bir işte çalışmaya başlayacak ama yine babamın gözlemi altında olacak her zaman

X