Nasıl evlendiğin, kaç yaşında evlendiğin, nasıl bir yerde yaşadığın açıkçası beni ilgilendirmez.
18 yaşındaydan bence üreme sistemin de gayet oturmuştur. Ama bilgilendireyim seni, doktorlar bile evlilikte tedaviye başlamak için 1 sene geçmesini istiyorlar. Demek ki var bir bildikleri...
Ne kadar kafaya takarsan o kadar olmaz.
Ablam derdi ki hep , beynimiz olumsuz cümleleri anlamazmış.
yani bebeğim olmuyor dediğinde, beyin onu bebek olmamalı diye düşünürmüş. E haliyle sen olmicak, olmuyor, niye olmuyor diye diye kendini yerken beynin de olmamalı, asla olmamalı diyor.
( yani bunu teorikte anlatıyorum ama gelgelelim pratikte ben de pek uygulayamadım henüz. ama sen dene yine de)
Sana başka bir tavsiyem daha var. Olurda olmadan eşin askere giderse baskının artacağından korkuyorsun anladığma göre.
O zaman eşinle şimdiden konuş. Üzerindeki baskıyı anlat, sonra de ki sen gidince ben daha çoğunu yaşicam. Bebek soran herkese, veya bebek konusu açılan her yerde eşin "Ben bebek istemiyorum. Daha gencim. Baba olmaya hazır değilim,(ki bence bu yalan değil ne sen anneliğe ne de o babalığa hazırdır. )
Bir askere gideyim geleyim ondan sonra düşünürüz " desin.
böylece kv- kp , annen vb kişiler sorduğunda suçu kocana atıp eşim istemiyor ben napayım dersin. ( oğulları istemiyorum diyince inan kv kp sana bişey ima bile edemicektir)
ha benim kendi düşüncemi soracak olursan , Herşeyi boşver de böyle kötü bir zamanda askere gidecek eşinin ( allah korusun) dönememe ihtimali hiç mi aklına gelmiyor?
(yine Allah korusun) bebeğini babasız büyütebileceğine emin misin?
Bence o iki ayda da korun, olmasın zaten.
Bırak istemeyen kocan olsun.
O dönünce herşeyi hale yola sokunca o zaman istersiniz.
Hem merak etme olur Allahın izniyle...