• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalcinhavva75

Ne yapabilirim

• Çabuk cevap

OY: 8 57,1%
  • Yardim edin

OY: 6 42,9%

• Ankete Katılan
    14
18 yaşındasınız ve 6 aydır evlisiniz, bu da yetmezmiş gibi üzerinizde çocuk için baskı var:KK57::KK57::KK57:

derhal kıbrısa gidip donasyonla çocuk sahibi olmayı denemelisiniz, daha fazla geç kalamazsınız:olamaz:

18 yaşındasınız ve 6 aydır evlisiniz, bu da yetmezmiş gibi üzerinizde çocuk için baskı var:KK57::KK57::KK57:

derhal kıbrısa gidip donasyonla çocuk sahibi olmayı denemelisiniz, daha fazla geç kalamazsınız:olamaz:

Deme öyle kızcağz şimdi ciddiye alıcak ben daha yorumları yeni okudum hey Allahm sen büyüksün dedim :D :olamaz:
Not: sinirimden şakaya vuruyorum ailelere kızıyorum yazık ya

Doktora görün bence, en azından bir sorun varmı yokmu onu öğrenmiş olursun.Sen bilirsin ama yinede söylemeden geçemiycem, yeni evli sayılırsın önce bi eşini tanı evlilige alış biraz tadını çıkar .

Dur gaza getirme sakın,sahi zanneder sonra Hoppa

Dur gaza getirme sakın,sahi zanneder sonra Hoppa
yok artıkkk :oha: konu sahibi şaka yaptım:KK53::KK53: sakın ha ciddiye alayım deme.

daha sen hap kadarsın zaten be yavrum ne çocuğu? sağlık ocaklarında ücretsiz korunma yöntemleri var git en kısa sürede birini seç ve korun. eğitimini tamamla. evlenmişsin zaten koca bir hata bu yaşta, hiç değilse eğitimini bırakarak ikinci ve daha büyük olacak bir hata yapma.... :(

bismillah de yahu, daha yeni evlisin, minnacıksın. Yaşaman gereken neler neler var. Çocuğun da sırası gelecek elbet.

Hayat kısa deriz de her şeyi 18 yaşına sığdıracak kadar değil. Çevreni duymamazlıktan gel. Çekecek olan onlar değil. En güzel yaşlarını heba etmek isteyeceğine, gez toz hayatın tadına var. Çocuk yapmak için önünde uzun senelerin var acelen ne? Hayatımı daha çok nasıl karmançorman yaparım hevesinde misiniz?

Benim anamdan bi farkin yokmus senin de. Oda anasi babasi sahip cikmadi deyi benim babam olacak o adami sevmis 16 bucukmus daha evlendiginde. 17 bucukta da ben dogmusum olan bana oldu iki cahilin elinde:cry:

Aman şu ne der aman çocuğum olmuyor diyerek kendini heba etme..dahs dur yasin küçük ve konuşanlara kulak asma..Bende yasadim 23 yaşında evlendim baskılar bana da vardı. .ilk zamanlar taktim yalan yok cahillik işte onlar gibi oldum..ama erken zamanda annemi kaybettim.acısı varken çocuk istemedim..herkes atıp tuttu kimseye kulak vermedim yurtdisina ciktim. .ve ne kadar basit şeylere kafa yordugumu anladım..şimdi 2 çocuğum var çok şükür Rabbim. .bunlar kafayı takma evliliğini tadını çıkar bence..İnşallah ilerki zamanlarda bebisin olur..:dua:

Milletin agzi torba değil ki büzesin.Bırak konussunlar, senin hayatin bu sonucta kimsenin karisamaya hakki yok izin verme.Bende 18 yasinda evlendim.Suan 19 yasindayim 1 yilimiz oldu evleneli.Esimin ailesi cok istiyordu.Biz dedik suan dusunmuyoruz.Cocuk dusunmedik ònce birbirimizi taniyalim gezelim tozalim dedik.2 ay oldu yeni bebek istiyoruz.Sende acele etme canim esin askerden gelsin.Sonra düşünun canini sıkma hayatin tadini cikar simdilik :kahve:

Anne baba mı suçlu yoksa hala biz bu kadınlara bir şeyleri öğretemedik mi bilmiyorum.. üzülüyorum çok üzülüyorum

Benim anamdan bi farkin yokmus senin de. Oda anasi babasi sahip cikmadi deyi benim babam olacak o adami sevmis 16 bucukmus daha evlendiginde. 17 bucukta da ben dogmusum olan bana oldu iki cahilin elinde:cry:
Olan biz cocuklara oluyor zaten aileni secemiyorsun ve butun yasamin ona gore ya berbat ya mukemmel oluyor

Geçen bi kız gördüm. 17 yaşındaydı kucağında 6-7 aylık bi bebek.. Kadının biriyle sohbet ediyodu dert yanıyodu zorlanıyorum diye bebekle, bebekte o ara durmuyo tabi kız bağırıyo falan..
Tamam ben de 19da evlendim ama çocuk olmasından hep korktum kendim küçüğüm daha zaten ne bebeği? Eşimle iki sevgili gibi gezdik eğlendik, hani aileler karışmıyo artık özgürüz gibisinden. Ona rağmen bu yapıda olmamıza rağmen evlilik çok zordu, uğraştık birsürü dertle. Anlaşamadık. Demem o ki bebek olaylarına girme! Daha erken. Bi büyü bakalım, evlilik zor iş.
Kim ne derse desin ben üzülüyorum küçük yaşta anne olanlara güzel duyguymuş falan geçiniz ya. Evlilik bile sorumlulukken anneliğe hiç girmiyorum!

Bence acele etme daha yeni evlisin biraz tadini cikar evliligin zamani gelince olacaktir zaten.milletin laflarina aldiris etme bitane olur ikinci ne zaman diye baski yaparlar kimseyi ilgilendirmez sen simdilik dusunmuyoruz de gec. Bi kadin dogumcuya git istersen kontrollerini yaptir herhangi bisey varsa soyler zaten doktorun

Ben senin yaşındayken ygs-lys den dert yanıyordum. Herkes aşık oluyor, aşık olmak kaçmak anlamına gelmiyor. Sakın çocuk yapma, sağlıklı bir durum yok yaşadığın ortamda, biraz düzelsin, eşin askere gidip gelsin ve birkaç yıl sonra düşünmeye başlayın. Annem 18 yaşında abime hamile kalmış, aile ortamı da senin yaşadığın gibi ama evden çıkamama tarzı değil, çok bireyin yaşadığı aile tipi. Abimde çok deneyimsizlik yaşamış ve askerde çok fazla sıkıntılar yaşamış, yani çocuk hobi değil, dayanılmaz olanı daha da dayanılmaz hale getiriyor.

Nasıl evlendiğin, kaç yaşında evlendiğin, nasıl bir yerde yaşadığın açıkçası beni ilgilendirmez.
18 yaşındaydan bence üreme sistemin de gayet oturmuştur. Ama bilgilendireyim seni, doktorlar bile evlilikte tedaviye başlamak için 1 sene geçmesini istiyorlar. Demek ki var bir bildikleri...
Ne kadar kafaya takarsan o kadar olmaz.
Ablam derdi ki hep , beynimiz olumsuz cümleleri anlamazmış.
yani bebeğim olmuyor dediğinde, beyin onu bebek olmamalı diye düşünürmüş. E haliyle sen olmicak, olmuyor, niye olmuyor diye diye kendini yerken beynin de olmamalı, asla olmamalı diyor.
( yani bunu teorikte anlatıyorum ama gelgelelim pratikte ben de pek uygulayamadım henüz. ama sen dene yine de)

Sana başka bir tavsiyem daha var. Olurda olmadan eşin askere giderse baskının artacağından korkuyorsun anladığma göre.
O zaman eşinle şimdiden konuş. Üzerindeki baskıyı anlat, sonra de ki sen gidince ben daha çoğunu yaşicam. Bebek soran herkese, veya bebek konusu açılan her yerde eşin "Ben bebek istemiyorum. Daha gencim. Baba olmaya hazır değilim,(ki bence bu yalan değil ne sen anneliğe ne de o babalığa hazırdır. )
Bir askere gideyim geleyim ondan sonra düşünürüz " desin.
böylece kv- kp , annen vb kişiler sorduğunda suçu kocana atıp eşim istemiyor ben napayım dersin. ( oğulları istemiyorum diyince inan kv kp sana bişey ima bile edemicektir)

ha benim kendi düşüncemi soracak olursan , Herşeyi boşver de böyle kötü bir zamanda askere gidecek eşinin ( allah korusun) dönememe ihtimali hiç mi aklına gelmiyor?
(yine Allah korusun) bebeğini babasız büyütebileceğine emin misin?
Bence o iki ayda da korun, olmasın zaten.
Bırak istemeyen kocan olsun.
O dönünce herşeyi hale yola sokunca o zaman istersiniz.
Hem merak etme olur Allahın izniyle...

Bak herkes ayni seyi yazmis.Bu kadar kisi yanlis düsünüyor olamaz degilmi
Daha önünde upuzun yillar var.O cocugu kocanla birlikte büyüt.
Hamileligini ,bebeginin ilk günlerini o heyecani birlikte yasayin.
Kocan askerdeykende çocugun olmuyor diye baski yapacak deyiller ya

Ahhh ahhh kendi annem bile daha tık yokmu diye sorup duruyo komşular bile artik bunalıma girdim evden dışarı çıkamaz oldum

Ne cahil bir cevren var oyle. Herkes les kargasi gibi toplanmis cocuk olsun diye bakiyor. Manyak mi bunlar.

Esim doğulu abla onlarda hani daha cok cocuk on plânda ya iste o sorun aslında esim istiyorum demiyo cunku iki ay sonra asker büyük ihtimal ama ya bir sene tek başına ailesiyle ya çöp atmaya bile çıkamıyorum eger olursa o benim yaşam kaynağım olucak

Cop bile alamiyorsun, cocuk dogunca hic cikarip hava aldirmayacak misin, doktora goturmeyecek misin, ihtiyaclari icin alisveris yapmayacak misin? Dogunca izin verirler deme. Vermezler.

Kaçtım iste cahillik abla siz de sevmediniz mi hic

Sevdim tabii. Ama beni koruyup kollayacak, elaleme laf soyletmeyecek, beni 8 kisiyle yasamaya zorlamayacak birini sevdim. Mesele sevmek degil, azicikta olsa mantigini calistirmak.

Ah su libidolar...

ben 16 yaşında aşık olduğum adamla evlensem kırk kere boşanmıştım..

Aynen ya genclikte insan cok sacmaliyor.

Back