Yakın arkadaş neden böyle yapar?

Eşin dışında bir insanla yakınlık kuruyorsun eğer ( kardeş gibiyiz , sırdaşız vs) her mustehak.

Şu cümleyi açıklar mısınız lütfen? O zaman size göre evlenince tüm dostluklar bitirmeli?

O konuda hakkını yiyemem. Annem ameliyat olunca evimi temizledi benimle dertleştiğimiz çok oldu. Ben agladığımda yanımda oldu.
Bu yüzden bende arada kaldım ben gittiğimde yapıyor, dün annem aşure götürmemi istedi. Bana lütfen gel sohbet edelim nerelerdesin niye gelmiyorsun diye sarılıyor. İşi vardı nişanlısı ile eve tadilatı gelicekmiş bana dedi bir kahve içelim hemen gitme hemen nişanlısına söyledi mesela ayarlada kahve içelim biz diye.
Yani ben anlamıyorum çözemedim işide sizin dediğiniz gibi bir arkadaşım vardı bunu fark ettim ortak arkdı hatta bıcak gibi kestim ilişkimi umrum olmadı. Ama bunda net değilim kötü biri değil ama sürekli herşeyi almaya alışmış biri yani sen gideceksin sen yapacaksın. Kendi ailesinde öyle çok gitmez insanlar onlara çok gelir anlattım yukarıda ondan sanırım çözemesim

Evet sosyalleşme kısmında büyük sorunu var. İnsan görünce çok geriliyor bu amcası gelsede böyle çok oturmaz yanlarında falan ama yani ben kişisel mi diye bir dönem düşünmedim değil.
Nişan konusunda aramasını bekledim davet için denemek istedim açıkcası. Arayınca söyledim bana senin davet edilmene gerek mi var ailedensin falan dedi. Ama yani aramadan aramaz gitmeden gelmez oda onda öyle bir huy.
Ben zaten bir kazık yediğim için kimseye güvenmiyorum bu sorgulamam da o yüzden

Peki neden özel günlerinde beni baş köşeye koyuyor. Mesela nikah şahidi yapıyor istemeye çağırıyor?
Çünkü seni kullanıyor. Bu şekilde davranan birinin yakın arkadaşı olamaz. Dolayısıyla özel günlerinde de yanında kimse olmaz. Tabi sen gibi temiz kalpliler hariç.
Seni kullanmasına adla izin verme

Telefonla konusmayi sevmiyordur. Bende sevmiyorum. Aramam. Gerci ben arayan olunca da pek acmam o ayri.

Sizinleylen size davranisi guzelse ben telefonla konusma kismini onemsemem

Gorusmek istemeyen birini zorlamayin daha fazla bence..ice donuk olup arkadasi olmayan o diyorsunuz kendi bilir onu yalnizligiyla basbasa birakma zamani artik..siz yeni dostluklara yelken acinn..hayat kisa kuslar ucuyorr...

Ben ne okudum az önce
Çok üzüldüm bu kadar yalnız olmanıza ne diyim eşinizde elin adamı bu durumda
Kan bağından daha kıymetli duygular vardır belli ki tatmamışsınız yazık..

Benimde vardı böyle bir arkadaşım bir zamanlar. Hayatımdan çıkardım neredeyse 2 yıl olacak. Kafam çok rahat. Eğer görüşmek istese bir şekilde iletişime geçerdi emin ol. Ona mı kaldın sanki boşver.

Bende öyleyim ama arkadaşlarımı severim pek aramam sormam ararlarsa mutlu olurum acaba beni mi anlattım diyecektim ki evliyim ben :)

Bu nasil bi yorum yaw

Arkadaşınız sonradan böyle olmadığına göre demek ki mizacı böyle. Eğer bu durum sizi rahatsız ediyorsa ki ediyor gibi görünüyor o zaman siz de ilişkinizi kesin. Böylece kafanız rahat olur.

Benim bir arkadaşımın tıpkısının aynısı Fazla ilgiden kaynaklanıyor bu. Şöyle söyliyim benim arkadaşım mesela yıllardır kendini bildi bileli hep arkadaşları onu aramış hep onlar ikna etmek için uğraşmış hep onlar gezdirmiş. İzmir'de yaşıyor fakat gezmeye gidiyoruz onunla hiçbir yeri bilmiyor niye bilmiyorsun dediğimde '' e ben tek gezmedim ki hiç normalde çkmam arkadaşlar gel derse götürürlerse öyle çıkarım '' diyor. Yani çok pofpoflanmış. E bende biraz öyle davrandım ama benim yapım maalesef fazla samimi olmaması gereken bir şey ama birini sevdim mi çok yakın oluyorum annem bu huyumu sevmiyor hatta üzülüyor Ve başından beri böyle bir karakteri olduğundan bir şey diyemiyorum artık bazen ben seni aradım kaç kere sen dönmedin dediğim de yaaa farkında değilim öyle yaptıysam özür dilerim diyor ve 1 yıl yine aramıyor asdfghjklşasdfgh. Kısacası değişmezler diğer arkadaşlarıyla buluşma sebebi farklıdır onlar ısrar etmiştir belkide. Ama tabi ben sürekli arayıp ilgi göstermeyi sevmiyorum artık aramazsa ben de aramıyorum. Bazı arkadaşlıklar 1 yıl konuşmasan da devam eder sorun etmezsin bazıları ise seni kırar niye aramıyor dersin bunun sebebi kırıldığın kişiyle aslında çok fazla vakit geçirip gerçekten diğerlerine nazaran daha çok değer vermen. Normalde sık görüşüpte sonrasında 1 yıl ara veriyorsan bu bana göre normal değildir ki kafasına göre mesafe koyana neden diye sormamda konuşmamda yetişkin insanlarız artık bir derdin sıkıntın sorunun varsa söylersin. O yüzden çok takma bence sen yeterince yapman gereken arkadaşlığı yapmışsın fazlası onu daha da şımartır. Ama aramazsan merak etme döner sevgili ilişkisi gibi biraz bu

Telefonla konusmayi sevmiyordur. Bende sevmiyorum. Aramam. Gerci ben arayan olunca da pek acmam o ayri.

Sizinleylen size davranisi guzelse ben telefonla konusma kismini onemsemem
Konuşmada sorun yok seviyor hissediyorum bunu söylüyor da zaten.
Bende telefonu çok kullanmayı sevmem konuşma için dk hep boşa gider. Ama Benim üniden yakın bir arkadaşım daha var bir bir buçuk ayda bir araşırız merak ederim yani bazen 2 3 ay atamayız ama yine mesaj falan olur bir şekilde anlam veremedim.

Çünkü seni kullanıyor. Bu şekilde davranan birinin yakın arkadaşı olamaz. Dolayısıyla özel günlerinde de yanında kimse olmaz. Tabi sen gibi temiz kalpliler hariç.
Seni kullanmasına adla izin verme
Beni kullanacağı bir şeyi var mı emin değilim. Sohbet muhabbet sırlarını bilirim oda benimkini daha hiç öyle sırrımı verdiğini duymadım. Başka kişilerde var etrafında ama arkadaşımdan daha çok ablası sayesinde yoksa kimseye gitmez eskiden bize geliyordu sadece birde teyzesine babasından sonra bizede gelmemeye başladı sonra korona falan ama telefon ile aramaması tuhafıma gidiyor benim 1 yıl yani

Ya öyle sanırım bizimkinde böyle ben hatırlıyorum ilk iş görüşmesine ben götürdüm 28 yaşındaydı ve otobüse binip inmekten çekiniyordu. Sonbaharda dişçiye gittik ben gittim benimle geldi onunda dişi agrıyor hep kaçıyordu ablası git falan dedi. Bizi kabul etmediler malum son dönem çok sıkıntı ben başhekim çıktım işte konuştum falan ben 20 lik dişimi çektirdim. O gık bile demedi öylece geri geldi sonra ablası kızdı bu arada 31 yaşındaki bir insandan bahsediyoruz. Sosyal bir insan değil dışarı aşırı kapalı ama bana karşı öyle değil yeni nişanlandı karşı tarafla sorunlarını anlatacak kadar güveniyor bana biliyorum bunu. Gel gör ki bir insan demez mi öldü mü acaba diye ben ararım en sonunda aaa aklıma geldin arayacaktım hatta anneme bile dedim der
Valla bende çok verici tarafım herkese yardım eli uzatan bir tipimdir ama son yıllar daha mesefeliyim artık, çok baba bir kazık yedim aklım başıma geldi.

Aynen ne kadar değer versende mesafeli olmalısın böyle durumlarda tabi. Çünkü çok alışıyorlar senin arayıp ilgilenmene. Şımarıyorlar kısaca sosyal olmayabilirsin ama bu asosyallik değil özgüven eksikliği de değil gamsızlık, umursamazlık, amaaan ararsa konuşurum aramazsa çokta önemli değil kafası bilmiyorum değişik. Dediğin gibi insan bir kerede olsa merak eder arar ama demek ki çokta özlemiyor merak etmiyor bunun bir bahanesi bana göre. Çok özür dileyen haklısın diyen oluyor ama kesinlikle samimiyetsiz buluyorum çünkü aynısını yapmaya devam ediyorlar. Böyle deyince sanki arama mecburiyeti varmış gibi düşünüyor okuyanlar belki ama yakın arkadaş çoğu zamanını beraber geçirdiğin insandan bahsediyoruz boru değil ki Mesela ünvde ki arkadaşlarımla senede bi iki kez konuşurum asla niye arada aramıyorlar demem onlarla olan yakınlığım da o çünkü zaten mesafe ve iş yoğunluğu da var. Boşver arama sende :)

Siz bu arkadasligi tek taraflı yaşıyorsunuz. O ise sadece size ihtiyaç duyduğu zaman size arkdasim diyor. Sandığınız gibi sıkı dost değilsiniz. Sizin anlattıklarından bunu çıkardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…