Şuan ne hissettiğini anlıyorum, ama inan bana böyle kalmayacak. Sonra arkadaşına gereksiz kırıldığını da göreceksin. Zor bir ilişkiden çıktın boşanma süreci zor, yaşayan bilir. Çok can yakıcı, ne kadar karşıdaki kötü de olsa insan binbir hayalle evleniyor ve hayallerinin böyle yıkıldığını görmek çok acı verici.
Artı duygu karmaşası yaşarsın. Aslında içinde olmaması gerken duygular beslersin. Özlemek, iyi anları hatırlamaya çalışmak gibi. Alışacaksın pnun olmamasına. Hatta bir süre sonra daha huzurlu olacaksın dayak yeme korkusu olmadan yaşamak güzel çünkü.
Sadece seni şimdi çok yıpratan bir sürecin içindesin. İnan çok iyi anlıyorum her cümleni. İnsanlar seni yargılar gibi bakar, hatta bazıları ileri gider suçlar. Şuan olmaması gereken şeyleri kaldırma eşiğin düşük.
Ben kendimde değişiklik yapmaya başladım ilk önce. Saçlarımı boyadım. Cilt bakımı yaptım evde. Yazarlığı severim, kitap yazmaya başladım. Benim bir çocuğum var ve o şahısla görüşmek zorundayım malesef. İlk zamanlar aynı acıları travmaları tekrar tekrar yaşıyor gibi oluyordum. Şuan her şeyi kabullendim, artık eskisi kadar acımıyor. Aynadaki kendime güzel sözler söylüyorum kendime sık sık kendime olan sevgimi anlatıyorum. Kendimle barışıp kendimi sevince kimseyi sırtıma yük etmemeye başladım. En güzel yanı oğlum için iyi bir anne olmaya çalışıyorum elimden gelenin fazlasını yapabilecek gücü hissediyorum kendimde..
Çok şükür. Şuan çok zor biliyorum ama sırtına yük ettiğin bu kırgınlıklarla o yokuş yolu çıkamayacağını anlamalısın. Boşanmak stresli ve yorucu, hatta travma. Bu yüzden başka yükleri sırtına almak son tercihin bile olmasın.
Ve şu var : bazen insanlar böyle durumlarda ne yapılır bilmiyorlar. İstemeden kırabilirler bizi. Bu yüzden şuan kendinle kalıp duygularını kendi başına yaşamalısın. Zaten kimsenin daha fazla kötüleştirmesine ihtiyacın yok.
Umarım anlarsın.