Yakın arkadaşla araya giren sogukluk

Siz şaka mı yapıyorsunuz ya aynen insan kullanmayı seviyorum bu nasıl terbiyesiz hadsiz bi yorum elinden geleni o gün için yaptı allah razı olsun dedim. O günde kim olsa bence aynısını yapardı o haldeki insana Ben sonraki süreçten bahsediyorum bence siz en yakın en samimi arkadaşınızla böyle bişey olsa iki ay boyunca korkudan hiç arayıp sormazmısınız bunu bi düşünün
Bu cevabınızdan kişiliğinizi çözmek hiç zor değil. Hayatta başarılar :işsiz:

Bu cevabınızdan kişiliğinizi çözmek hiç zor değil. Hayatta başarılar :işsiz:
Sizin gibi halden anlamaz cahil insanlarla diyaloğa girmeyeceğim ayriyeten psikolojimi bozamam. Kişiliğimi yargılamam size kalmadı. Dilerim ki yaşamayasınız yaşayınca anlarsınız

Sürekli aynı konu üzerinden ilerliyorum ama hayatımda şu an başka akış yok 😄 uzun zamandır aklıma takılıyordu. 7 senelik bi arkadaşlığım var yakın arkadaşız beraber tatille gitmişliğimşz filan da var. Eşimle kavga ettiğim gün onu aramıştım o da iş çıkışıydı yanıma geldi filan ama ev berbat kan revan içinde benim burnum kırık. O gün hastaneydi karakoldu gece 12 ye kadar yanımdaydı. Arabası olduğu için o gün baya yardımcı oldu. O olmasa ne yapardım bilmiyorum hatta. Neyse gel gelelim beni eve bıraktı o halde ama ev Kısıklı dökük kan içinde ben ne kadar işe gidecekte olsam arkadaşımı o halde o evde bırakmazdım mesela en azından ortalığı bi düzenlerdim ben o psikolojiyle bide evi silip süpürüp temizledim. Neyse elimle boşanma aşamasındayken beni hiç arayıp sormadı nerdeyse bahanesi de çok yoğun çalışıyormuş şöyle böyle benden mi bekliyor anlamadım normal şartlar da sürekli gezip tozdugum birisi akşam gezmelerine çıktığım birisi. Yani iki ay olacak neredeyse adam akıllı arayıp sormuyor mesaj atmıyor hiç mi vakti zamanı yok aradığında ise sürekli iş yerinden gem veriyor yok işte basımı kaldıracak vaktim yok şöyle böyle bi şeye ihtiyacn olduğunda çekinme yaz diyor. Ama ben asla söyleyemem ki ya da kafa dağıtmaya altında arabası var hiç demedi gel bi akşam çay kahve içelim kafan dağılsın. Bide eve taşınma aşamasında mesajlasırken çok konusu geçti maddi manevi bişeyin ihtiyacın var mı dedi bende şakasına 20 bin borç istedim Allah razı olsun maaşı yatınca direkt verdi bunu da düşünüyorum. Ama bu sürekte manevi olarak gerçekten hiç bir desteğini yanımda olduğunu hissetmedim. Çok üzülüyorum insanlara çok mu değer veriyorum ya da ben mi gazla abartılı düşünüyorum

Siz arkadas degil de esinizin yerine koyacaginiz bir yoldas ariyorsunuz sanki. Sizi gezdirecek, borc verecek bir de ruh halinize gore surekli sizi oyalayacak birine ihtiyaciniz var.

Daha fazlasını istediğim şey bi mesaj ve arama ne kadar büyüttünüz. Sanki dünyaları satın alsın benim için dedim. Ayp günah ya ben kimseden bişey istemedim. Sizzin gibi daha fazlasını istiyor ne demek görende her dakika kızdan bişey istiyorum sanıyor. Parayı ben istemedim kendisi sordu bende o hafta vermek şartıyla kabul ederim diye şakalaştık yani. Bu para mevzusu neden bu kadar büyüdü. Bende ona sevgilisiyle tatile gitmesi para vermiştim sıkışık zamanında. Hemen hemen 10-15 bin kadar paraydı kredi kartımı da vermiştim yermezse kullan diye. Cidden din geceden beri zor şeyler yaşamış birisine yapılan su mesajlara o kadar kızdım bunaldım ki 4 te uyudum. Tanımadığınız insanları çok kolay acımasızca eleştirip kırmaya programlısınız
Neden o zaman bu platforma konu açıyorsunuz?
Madem biz sizi tanımadan yorum yazıyoruz, uyuyamıyorsunuz. Çevrenizde sizi tanıyan arkadaş, eş, dostla bu konuyu konuşun.

Bakın boşanma durumu çok farklı bir konudur.
Kimse olmaz yanınızda.
Tek başınıza baş edeceksiniz.
He yanınızda olan var mı dört elle sarılın.

Madem acımasız buldunuz yorumları. Kimsenin başına asla gelsin istemem. Arkadaşınız boşanırsa sizde aynısını yaparsınız.

Arkadaşınızda bir sorun göremedim . Aile olarak da bireysel olarak da arkadaşlık edilmemesi gereken bir çift ve bireysiniz . Sizin gibi bir çifti ben evime almam . Arayıp sormamasi GAYET NORMAL . Anormal bulmuşsunuz neyi anormal buldunuz şaşırdım dogrusu .öi

Arkadaşınızda bir sorun göremedim . Aile olarak da bireysel olarak da arkadaşlık edilmemesi gereken bir çift ve bireysiniz . Sizin gibi bir çifti ben evime almam . Arayıp sormamasi GAYET NORMAL . Anormal bulmuşsunuz neyi anormal buldunuz şaşırdım dogrususwn gi

Arkadaşınızda bir sorun göremedim . Aile olarak da bireysel olarak da arkadaşlık edilmemesi gereken bir çift ve bireysiniz . Sizin gibi bir çifti ben evime almam . Arayıp sormamasi GAYET NORMAL . Anormal bulmuşsunuz neyi anormal buldunuz şaşırdım dogrusu .
Terbiyesiz . Çift derken boşandım bu bir ikincisi bende nasıl bi sorun gördün ? Olması gereken şeylerin adını iyilik yapmak koymuşlar en başından bu haketmemedğim hadsiz yorumlara haklısını ben nankörüm diyip geçmeliydim. O zaman rahatlardınız belki senin evine gelecek değilim bu ne hadsizlik iş. Arkadaşlığımı sorgulamak sana kalmadı. Ben buradan ibaret değilim ve olmayacağım da

Terbiyesiz . Çift derken boşandım bu bir ikincisi bende nasıl bi sorun gördün ? Olması gereken şeylerin adını iyilik yapmak koymuşlar en başından bu haketmemedğim hadsiz yorumlara haklısını ben nankörüm diyip geçmeliydim. O zaman rahatlardınız belki senin evine gelecek değilim bu ne hadsizlik iş. Arkadaşlığımı sorgulamak sana kalmadı. Ben buradan ibaret değilim ve olmayacağım da
Valla hanımefendi yazdıklarınız arasında hak verebileceğim tek cümle benim terbiyesiz birisi olduğum o da sen ve senin gibilere denk gelince oluyor . 😁 Teşekkürler 😂evime gelip gelmeme konusuna gelince senin gibi birisinin değil evime girebilmesi mensubu olduğun sosyolojik durumun zaten mahallemden dahi geçmeye müsait değil .

Son düzenleme:
oha ya cidden kimseye iyilik yaramiyor
allah askina kim gider kocasinin darp ettigi kadinin evine? sen evliyken arkadasin arasa gece gece gider miydin mesela?
kocasi kadin doven manyak evi mi basar, anahtarla rehin mi alir , kiza bilenip onla mi uğraşır...tonla ihtimal varken kadin senin yanında olmuş.
20 bin borc istemissin insan çıkarıp kardesine vermez bir asgari ucretten fazla . kadin cikarmis vermis hala miymiy miymiy
arkadasin yapmasi gereken neyse yapmış. senin sorunlarını hayatinin merkezi yapmamasi onu kötü biri yapmaz. sukredecegine aliniyorsun.
13 yaşındaki bebeler silahla öğretmen vuruyor 2024 Türkiye'sinde...

Abartıyorsunuz. Arkadaşınız iyi biri. Elinden geldiği kadar yardım etmiş. Daha fazlasına karışmak istememesi anlaşılabilir. Ortalık kan gölü demişsiniz, adam burnunuzu kırmış be. Eşiniz korkunç biri. Kız uzak durarak en iyisini yapıyor fikrimce.

Biraz ilgi sever gördüm sizi. Abartmışsınız. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

İnşallah bana da terbiyesiz hadsiz falan demezsiniz. Psikolojik durumunuz boşanma kaynaklı iyi değil belli ki uslupsal problemler var.

valla sen kadından basbayağı temizlik, ortalık toplama falan beklemişsin. ilk mesajında da belirtmişsin
sonra insanlar tepki gösterince "ben olsam tek bırakmazdım" diye kıvırma.
ayrıca senin burnun kırılmış, karakolluk olmuşsunuz yani senin de o psikolojiyle ev temizliği düşünmen ve evi temizlemen hiç normal değil
temizlik beklerdi yani biraz dinlenseydin, iyi hissedince yapardın.

arkadaşın, bir arkadaşın yapması gerekeni gayet güzel biçimde yapmış.
yardım istemişsin, yardımcı olmuş.
para istemişsin onu bile vermiş.
o olayların yaşandığı gece seni eşinle yaşadığın eve götürmesi bile çok büyük cesaret. ben olsam kendi evime getirirdim çünkü eşinle yaşadığın ev kesinlikle güvenli değildi. adam nezarette bile olsa değildi.
ama o da kendi evine getirmek istememiş olabilir veya belki müsaitlik yoktu, ailesiyle falan yaşıyorsa.
sonraki süreçlerde seni arayıp sormama sebebi tamamen sana yaşadığın vukuatlardan dolayı mesafe koymasından kaynaklanıyor
karısının burnunu kıracak kadar manyak kocaya sahip arkadaşının hayatından korkması, zarar görmemek için uzaklaşması çok normal
e bi de üstüne sen onca olay yaşayıp adamı ara sıra özlediğinden bahsediyorsan kadın iyice kafayı yememek için kaçmış senden
çok haklı olarak.

Siz şaka mı yapıyorsunuz ya aynen insan kullanmayı seviyorum bu nasıl terbiyesiz hadsiz bi yorum elinden geleni o gün için yaptı allah razı olsun dedim. O günde kim olsa bence aynısını yapardı o haldeki insana Ben sonraki süreçten bahsediyorum bence siz en yakın en samimi arkadaşınızla böyle bişey olsa iki ay boyunca korkudan hiç arayıp sormazmısınız bunu bi düşünün
ben aramam valla hiç de kusura bakmayacak
benim kavgadan gürültüden kaostan mümkün olduğunca uzak bir hayatım var
mümkün mertebe huzurlu ve sakin biçimde yaşamaya çalışıyorum
stresi, gerginliği, negatifliği kendimden ve evimden uzak tutmaya gayret ediyorum
kimsenin pisliğinin, belasının üzerime sıçramasını istemem. o yüzden ne kadar seversem seveyim sıkıntılı hayatı olan insanlardan uzak dururum, mesafe koyarım, uzaklaşırım.

O korkarken ben bunları yaşadım. Diğer evli çocuklu arkadaşımda çocuğuyla her anımda yanımdaydı. Böyle mukayese edersek işin içinden cıkamayız. Nasıl rahat rahat bide size mi üzülsün ne demek ya. Gülerken eyvallah tatillere giderken oh ne güzel ama en kötü zamanında ortadan kaybolsun. Kusura bakmayın ama ben zarar göreceğimi bilsem bile en yakanımda ki çaresiz mağdur kişiyi hiç bi şekilde yalnız bırakmazdım bi kere vicdanım el vermez ama herkes ben değil işte.
Yaşamasaydın kendin istemişsin bunu eski konularına baktım şiddet sebebiyle boşanmışsın gidip tekrar barışmasaydın sen dayakçı kocana razı olabilirsin ama arkadaşların bu sarmala girmek zorunda değil
Daha önce şiddetin herhangi bir türüne maruz kalmış herkesi tenzih ederek konuşuyorum şiddet görüyor olmak bizim suçumuz değil ama şiddet gördüğümüz adamın yanındaysak hala hemde boşandıktan sonra bile demek ki sizin ayarınız o üç gün sonra barışcağınız adam için kimseyi kötü etmetin yardım istemeyin

Sürekli aynı konu üzerinden ilerliyorum ama hayatımda şu an başka akış yok 😄 uzun zamandır aklıma takılıyordu. 7 senelik bi arkadaşlığım var yakın arkadaşız beraber tatille gitmişliğimşz filan da var. Eşimle kavga ettiğim gün onu aramıştım o da iş çıkışıydı yanıma geldi filan ama ev berbat kan revan içinde benim burnum kırık. O gün hastaneydi karakoldu gece 12 ye kadar yanımdaydı. Arabası olduğu için o gün baya yardımcı oldu. O olmasa ne yapardım bilmiyorum hatta. Neyse gel gelelim beni eve bıraktı o halde ama ev Kısıklı dökük kan içinde ben ne kadar işe gidecekte olsam arkadaşımı o halde o evde bırakmazdım mesela en azından ortalığı bi düzenlerdim ben o psikolojiyle bide evi silip süpürüp temizledim. Neyse elimle boşanma aşamasındayken beni hiç arayıp sormadı nerdeyse bahanesi de çok yoğun çalışıyormuş şöyle böyle benden mi bekliyor anlamadım normal şartlar da sürekli gezip tozdugum birisi akşam gezmelerine çıktığım birisi. Yani iki ay olacak neredeyse adam akıllı arayıp sormuyor mesaj atmıyor hiç mi vakti zamanı yok aradığında ise sürekli iş yerinden gem veriyor yok işte basımı kaldıracak vaktim yok şöyle böyle bi şeye ihtiyacn olduğunda çekinme yaz diyor. Ama ben asla söyleyemem ki ya da kafa dağıtmaya altında arabası var hiç demedi gel bi akşam çay kahve içelim kafan dağılsın. Bide eve taşınma aşamasında mesajlasırken çok konusu geçti maddi manevi bişeyin ihtiyacın var mı dedi bende şakasına 20 bin borç istedim Allah razı olsun maaşı yatınca direkt verdi bunu da düşünüyorum. Ama bu sürekte manevi olarak gerçekten hiç bir desteğini yanımda olduğunu hissetmedim. Çok üzülüyorum insanlara çok mu değer veriyorum ya da ben mi gazla abartılı düşünüyorum
Bu arkadaşın daha ne yapsın sana. Bu kadar aile meselesi içinde olmak istememistir gayet normal. Nankörlük yapıyorsunuz

Acaba maglum cikan eski eṣ yada bosanma asamasindaki eşten zarar goren kadinlar olaylarindanmi cekinip sizinle disarida yada evde takilmak istemiyor diye dusundum. Belki sonradan ailesi vs uyarmistir. O kadar yuklu miktar borc vermis. Icinde anca boyle bi endise olabilir belki diye dusundum.

Son düzenleme:
Daha ne yapsın Allah aşkına😂

Yaşamasaydın kendin istemişsin bunu eski konularına baktım şiddet sebebiyle boşanmışsın gidip tekrar barışmasaydın sen dayakçı kocana razı olabilirsin ama arkadaşların bu sarmala girmek zorunda değil
Daha önce şiddetin herhangi bir türüne maruz kalmış herkesi tenzih ederek konuşuyorum şiddet görüyor olmak bizim suçumuz değil ama şiddet gördüğümüz adamın yanındaysak hala hemde boşandıktan sonra bile demek ki sizin ayarınız o üç gün sonra barışcağınız adam için kimseyi kötü etmetin yardım istemeyin
Bunu ben de dedim de etmediği laf kalmadı :KK70: Şiddet gördükten sonra tekrar barışması özledim demesi vs bir tek bana absürt gelmiş demek ki diyordum tam yorumunuzu gördüm. Bu şekilde dayakçı kocaya tekrar tekrar dönecek kişiyle ben iletişimi koparırım dediğim gibi araları düzelince sen izi bozmak istiyorsun fesatlık yapıyorsun bile diyebilir her şey beklenir.

Belki etrafında negatif bir durum istemiyordur. Zaten hayat yeterince sıkıntılı bir de haberleri görüyoruz yani korkmuştur kız. Sizin her destek talebinize karşılık vermiş bence kırılmakta haksızsınız.

Normalde ben evinid eisler süprüürüm her anınd ayanınd aolurum ama beni sürekli sorunları için çağıran derdini bölüşmekten başka hiç bir artısı olmayan bana bişey katmayan insanla arama mesafe koyarım böyle bir durum varsa mesafe koymuştur.

Çok teşekkür ederim belki de ihtiyacım olan ve aradığım yorum tam olarak buydu Allah razı olsunz psikoloğumla da görüşeceğim bu konuyu. Çok doğru aslında bilmem gereken tek şey kimsenin hayatının merkezinde değiliz. Bana çok korkmuş gibi değil de olumsuz negatif kasvetli olaylarla haşır neşir olmak istemedi gibi geldi be benim onun enerjisini düşürüp aşağı çekeceğimi düşündü. Daha çok bu düşünce beni çok yaraladı. Tabi bizim toplumumuzda herkes her şeyi çok güzel yaftalayıp çok güzel karalık çiziliyor. İki aydır doğru düzgün ağlayamadım bile bu yorumlara oturup hüngür hüngür ağladım. Dayak yediğim için suclanmadıgım kaldı bi. Duygularıma hakim olamadığım için insanlara kırılmaya bile hakkım yokmuş. Yarası olanın halinden yarası olan anlarmış. Bu konuları sadece psikoloğumla konuşacağım burda kendini bilmez insanlara danışarak değil. Kendimi sadece suçlu hissediyorum şu an benim en yakın arkadaşıma dahi kurulmaya gücenmeye hakkım yokmuş ben nankörmüşğm tokat gibi çarptı yüzüme bu yorumlar. Yazık
Insan bu hayatta yara aldikca olgunlasiyor. Inanın gerçekten oyle kimse kimseyi olmasi gerektigi kadar onemsemiyor hatta benim ailem bile. Ufacik cocugumla bosanmak icin ayrildigimda annem ve iki kardesim beni nasil yalniz biraktilar anlatsam sasarsiniz. Beni hakli bulmalarina ragmen ustelik yani bi tavir vs degildi. Kardeslerim bencil olduklari icin vede dediginiz gibi mutsuz depresif birinin enerjisinden etkilenmemek icin ama aile olmak bu degil
Annem zaten hep cok kötü bi anneydi, narsistin en kotu orneklerine aday. Hayat malesef boyle bir sey.
Allah tan arkadaşım yanimdaydi ama zamanla onunda verdigi destek karsisinda beni pskolojik olarak kullandigini gordum. Sirf onun beni begenmis olan erkek tanidigi/arkadasi ile tanismayi istemedim diye ustu kapali soyledigi sozler vede yaptigi bencillikler. Cocugumu uyutmam gereken saatlerde bile tlf nu kapatmaliyim dedigimde ve her an tlf nuna cikamadim diye arkadasligini bitirme "tehditinde" bulunan bos bir "arkadasmis".

Neyse hayat boyle bir sey bazilari icin. Birbirine bagli kardesler iyi anne gördüğüm zaman cocuk gibi imrenirim hep. Yapacak bir sey yok. Hepimizin sinavi ayri. Rabbim bundan sonra guzel gunler gormeyi nasip etsin sizede, banada cumlemize. Sevgiler 🌸

Son düzenleme:
X