Yakın arkadaş neden böyle yapar?

Sanırım günlük muhabbet ettiği insanlar sizden biraz daha farklı. Benim de var böyle bir arkadaşım. Ben aramasam aramıyor. Normalde takılacağım şeyler değil ama bir keresinde zorlukla "müsait" olduğu bir zaman ayarladık. (Oysaki ben esnek saatli vardiya ile çalışıyordum) Benim telefonumdan kahve fotosu çekip hikayemde paylaştı kendini etiketledi. Kahve fincanı asla paylaşmam ben çok avam bir hareket geliyor bana. hiç yapmam ben ama bir şey demedim. Demek o da paylaşacak diye düşündüm. Yanından ayrılınca bir saat sonra hikayesini gördüm. benim peşimden çıkmış başkalarıyla makyaj yapmalı oje sürmeli video çekip paylaşmış daha şimdi. Nikah şahidimdi. Ondan beri de görüşelim diye aramadım. Yazık oldu.
Bu öyle biri değil. Sanırım sıkılacak vakitte bulmuyor ondan covid olduğunda aradı beni sıkılıyorum diye. Normalde evlerine çok insan gelir ondan kaynaklı diye düşünüyorum bazen. Başkasına gitme konusunda anladı ama çaktırmadı gibi hissettim. Baya aramadım oda şaşırmıştı neden diye sordu. Öyle başkasına gidip yazma huyu yok en yakını benim birde ablası sürekli aynı evdeler gelen giden.

Benim de tüm yakınlarım bu huyumdan şikayetçi. Belki size garip gelecek ama biri beni aradığında kim olduğu farketmeksizin telefonun başında bekliyorum araması bitsin diye. Nefret ediyorum telefonda konuşmaktan, hayatımdaki herkesi çok seviyorum ama aramak konuşmak istemiyorum. Ha ben normalde de pek konuşmayı sevmem o ayrı. Kapı çaldığında da aynı şeyi hissediyorum mesela, benim bir sürü travmam psikolojik sorunlarım var tabi bu konu uzar gider. Arkadaşım çekingen diyorsunuz belki o da böyle hissediyordur, bu konuyu sürekli dile getirip sıkmayın derim ha siz aramışsınız ha o aramış ne farkeder ki 20 yıllık arkadaş kardeş gibisiniz, böyle şeylere takılmayın sizin için büyük bir sorun değilse.
Normalde çok sorun yapmıyordum 20 yıldır böyle ama bana gelemem diyip başkasına gidince kötü hissettim. Arada kaldım sizin gibi biri çok insan sevmiyor biri gelmezse çok nadir gider. İstemesnde kağıda millete hoşgeldiniz derken kafası içeri dönüktür ve çok kısık ses çıkardı mesela utangaç ama insan bir arar bir koskoca yıl sonuçta. Bende çok aramam sevmem ilişkiyi yıprattığını düşünüyorum çok sık buluşmanın ama bir yılda öldü mü diye merak ederim.

Ben de arkadaşınız profilindeyim galiba.O yüzden arkadaşlık konuları bana biraz uzak. Telefonda görüşmeyi sevmiyorum, birisi ararsa geriliyorum, telde çok uzun konuşulursa daral gelmeye başlıyor. Kimseyle sık sık buluşmuyorum, hatta yıllardır kimseyle buluşmuyorum. En son bir arkadaşımla tüm iletişimimi kestim, çünkü artık geriliyordum. Biliyorum iyi niyetli ama kişiliklerimiz uyuşmuyor. Mesela arıyor açmazsam ardı ardına arıyor, olmadı eşime ulaşıyor, on on beş güne bir buluşmak istiyor ben istemiyorum.Kafam kaldırmıyor açıkçası. Arkadaşlık olaylarını çok külfetli geldiğinden hayatımdan çıkardım.Ailem ve kendimle gayet mutluyum. Ama yıllanmış bir arkadaşım var mesela onunla da çok sık görüşmüyorum ama seviyorum, ilişkimi koparmak istemem tamamen ama çok zorlarsa ondan bile vazgeçebilirim açıkçası. Sevdiğiniz bir arkadaşmış, kafanıza takmadan idare edin ya da sizi çok üzüyorsa hayatınızdan çıkarın olsun bitsin.

Eşin dışında bir insanla yakınlık kuruyorsun eğer ( kardeş gibiyiz , sırdaşız vs) her şey mustehak , insan yeri geliyor eşini tanıyamiyor ve sizde gitmişsiniz elin kadınıyla sıkı olmuşsunuz , İnsan oğlu bu nankörlük mayasında var
Bi eşlerde yok nankörlük dimi onlar insan değil çünkü melek

Bazı zamanlar telefonla aranmak beni rahatsız ediyor. Çoğunlukla karşı taraf benim yapmak istemeyeceğim şeyler istiyor benden.

En yakın arkadaşımla telefonla konuşmayalı çoook uzun zaman olmuştu, 7 yıl bile olabilir :KK70: Aralık ayındayken beni aradı, o da onu ziyaret edecektim birkaç dklığına. Neredesin diye aradı. Sosyal medyadan nadiren hal hatır sorardık. Yanyana gelince sanki daha dün görüşmüş gibiyiz.

Her insan bir değil. Sizin gibi olmasını beklemeyin. Bir ihtimal size karşı bir sorunu vardır. Ama onun bu hareketini üzgün olduğunuzu gösterek belirtin. Kızar gibi dile getirmeyin. Alınabilmesi çok olası. Orta yolu bulutsunuz da birkaç ayda bir arar sizi.

Ayrıca nişanlısıyla da öyleyse şahsi algılamamanız gerekir. Boşverin.

Dostum evlendi. Kendi anlatmadıkça süreçleri sormadım. Sıkboğaz etmek istemedim. O da anlıyordu zaten. Yüzyüze gelince ben sormadan anlatıyordu.

Buradan canım dostuma selamlarımı iletiyorum. Hangi kameraya el sallayayım? :KK3::KK48:

Bu çok klasik bir ilişki bence açıklaması şu bir ilişkide bir taraf çok verici anlayalışlı, karşı tarafa sürekli empati ile şahane davdanıyırsa karşı taraf hemen borçlu pskilojisine giriyor ve kendini rahatlarmak için bahaneler yaratıp görüşmüyor kaçıyor.

Çok benzer örneklerni gördüm yakın çevremden

Eşin dışında bir insanla yakınlık kuruyorsun eğer ( kardeş gibiyiz , sırdaşız vs) her şey mustehak , insan yeri geliyor eşini tanıyamiyor ve sizde gitmişsiniz elin kadınıyla sıkı olmuşsunuz , İnsan oğlu bu nankörlük mayasında var
Sen hangi hastaneden kaçtın kardeş? 😂

Senin hiç yakın arkadaşın olmamış, zira olsa bu anlattığın kişinin öyle birisi olmadığını anlardın.

Benim arkadaşlar da aynı siz gibi. On yıl karakterime alışıklar( çok öyle telefonla aramak gibi huylarım yoktur, ama görüştüğüm de aynı kıymeti veririm sevdiğim arkadaşlarıma) Sonra bir anda benim arkadaşlara bir şey oluyor, yok sen aramıyon yok sen sormuyon, tamam diyom bende ne diyim . ( Gerçi benimkilere bu güncelleme hep evlenince barklanınca geldi o ayrı) FB_IMG_1647582210135.jpg

Ya görüşmek istemese zaten dk durmam umrum bile olmaz. Ama işin garibi şu beni nikah şahidi bile yapacak kadar istiyor siz görüşmediğiniz birini nikah şahidi yapar mısınız? Arada kalıyorum böyle emin olamıyorum

Neredeyse 1 yıl gibi bir süre geçti beni hiç aramadı ben aramazsam asla aramıyor. Daha sonra nişanını haber vermek için aradı.

Nişan, nikah vb. Bir tek bunlarda aradı, ricada bulundu diyorsunuz..
Altın için olabilir mi diye düşünmüyor değilim..

Peki neden özel günlerinde beni baş köşeye koyuyor. Mesela nikah şahidi yapıyor istemeye çağırıyor?
Çünkü başka kimsesi yok bu görevleri vereceği o yüzden çağırıyor sizi. Siz de yazmışsınız pek fazla dostu yokmuş.

Ben olsam kesinlikle bir daha aramam, görüşmem. Arkadaşınız bekarken bile aramıyor sizi evlenince değil aramak sizin aramalarınızada dönmeyecek.

Ananız değil babanız değil neden ısrar ediyorsunuz ki ?
Bende de bu tip bi arkadaş vardı.
Dert anlatmak için arar dakikalarca konuşurdu ama o dert çözülünce kendisi de yok olurdu.
Mesajlarıma saatler sonra cevap verirdi falan filan.
Şimdi aynısını yapıyorum.
En son görüldü atıp cevap bile vermedim.
Aradı açmadım, dönmedim de. vs. vs.

Hayatınızdan tamamen çıkarın bence.

Ya annesini arama kısmı şöyle mesela nişanda benden bir şey istedi veya buluşucaz ya ben arasamda ulaşmayacagını bildiğim için annesini arayıp oradan söylüyorum. Telefonu hep sessizde ezelden beri böyle yani şöyle anlatayım önceden çekingen diye düşündüm. Çünkü biz bir yere gidince mesela otobüste kart basamaz utanır bir yerde hesap ödeyemez falan. Bundan diye düşündüm telefonda konuşmaktan çekinir. Ama başkasına gidip bana gelmeyince orada çok kırıldım. Sürekli gitmem 1 2 ayda birdi bir babası hasta iken daha sık gittim destek için o kadar.
Şu devirde telefonu hiç eline almayan biri var mı Allah aşkına? Sizinle konuşmak istemediği için açmıyor telefonu.

Ayrıca 20 yıllık arkadaşınız sizinle telefonda konuşmaktan neden çekinsin. Hem madem çekiniyor o zaman annesinin telefonuyla nasıl konuşabiliyor sizinle?

Profildeki yaşınız doğru mu, şu yazdıklarınız hiç 31 yaşındaki birinin yazdıklarına benzemiyor çünkü.

Arkadaşınız sırlarını anlatıyor çünkü sizin güvenilir biri olduğunuzu biliyor. Başka kimseye anlatamadığı için size anlatıp rahatlıyor. Özel günlerinde çağırmasının nedenide yine güvenilir olmanız. Başkasını çağırsa ya gelmezse ya geç kalırsa vs gibi sebeplerden sizi çağırıp kendini sağlama alıyor.

Yani onun hayatında joker gibisiniz, yeri geldikçe kullanıyor.

Size hiç yardımı dokundumu, ihtiyacınız olduğunda geldi mi, derdinizi dinleyip teselli etti mi, hiç sanmıyorum.

Sizi kırmak değil amacım sadece o sizi, maalesef sizin gördüğünüz gibi görmüyor, değer vermiyor.

Bir insanı 20 yılda yakın arkadaşınız olmasına rağmen çözememişsiniz buradan yazdığınız birkaç cümleye yapılacak yorumlar sağlıklı olabilir mi?
İnsanlar çeşit çeşittir.
Bazı kişiler daha içe dönüktür onlarla iletişim zor olabilir.
Ben de böyleyim
Aklıma sevdiğim bir arkadaşım gelir aylardır konuşmuyoruzdur nasıl acaba iyidir umarım der yine aramam konuşmayı sevmiyorum. Benzer bir ruh hali olabilir
Ben de aynen böyleyim içe dönük bir yapısı var demekki

Ya şöyle bu devirde sırdaş bulmak çok kolay mı diye düşünüyorum. Bu huyu dışında kırıldığım bir şeyi yok bir kere sırrımı verdiğini görmedim. Başka arkadaşım arkamdan konuştu ama daha hiç duymadım bu arkadaşımdan böyle birşey. Ailesinin içine girerim temiz aile içleri iyi bana davranışları iyi. Sadece bu sorun aramızda. Bu kadar yıl kavgamız yok asla yalanımız yok. Bunu düşününce böyle birini tek kalemde silmek zor. Ama bu durum beni köşeye sıkıştırdı ondan fikir istedim.
Ya belli ki bu insan pek fazla sosyalleşmeye ihtiyaç duymuyor.Sizi seviyor guveniyordur eminim ama öyle sürekli arama sorma ihtiyacı duymuyor belli ki bunu kişisel algılamayın.
Sizde kafanıza göre takılın silmeyin bence bu insanı çünkü size bir zararı olmamış.
Ama en yakın arkadaş sıfatını da vermeyin derim değil çünkü.

Çünkü başka kimsesi yok bu görevleri vereceği o yüzden çağırıyor sizi. Siz de yazmışsınız pek fazla dostu yokmuş.

Ben olsam kesinlikle bir daha aramam, görüşmem. Arkadaşınız bekarken bile aramıyor sizi evlenince değil aramak sizin aramalarınızada dönmeyecek.
Bu benimde aklıma gelmedi değil yani bunu yapacak kimsesi yok bende farkındayım bu sebeple isteme nişanda çok şeye karışmadım köşede durdum birde beraber oyun oynadık. Benden karşı tarafın yengesi biraz dişli onun için bana destek çık falan demişti ama ben pek karışmadım. Köşede izledim sadece

X