Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

aglaya aglaya okudum yazdiklarini, ya onlar kim oluyorda engelli birini dövüyorlar, utanmiyorlarmi? Allah'tan korkmuyorlarmi ne biçim insan onlar ya, nasil kiyabildiler anlamiyorum kendileri bin beter olur in$allah

canim senin yerinde bende olsam zor karar verirdim gerçekten onu evine alsan, hayatini ona göre degi$tirip düzenlemen lazim, ama onu onlarin eline birakmaman lazim yani inan ben uyuyamazdim bir an önce kurtarmalisin onu onlarin elinden, bakim evine ver bence orda arkada$lari falanda olur, üstelik ali$irda bir kaç zaman sonra, ama böyle elleri bagli kalmamalisiniz

çok üzüldüm...özürlü bi çocuk dövülür mü yaa ( mahsun masum onlar ((

ALLAH akıl fikir versin gerçekten....yanınıza almanız zor olur ama bakım evi yada eğitim için özel yerler oluyor tam adını bilmiyorum...

oralara verseniz...

ağzını burnunu kanatana kadar dövüyorlar demişşsiniz böle olduğunda arayın polisi gelsinler...
çaktırmayın sizin aradığınızı....
darp raporu alır davada açılır bak bi daha vurabiliorlar mı ??? be ne yaa yazıktır günahtır (((((çok üzüldüm çoookkk...

ay cok üzüldüm ya ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN INSALLAH(AMIN)
ALLAH babasinin uvey annesinin gonlune biraz vicdan merhamet versin,
nasil kiyipta dovuyor ya kendini savunamayacak bir insani yazik gunah ya,
onlarin yaninda kalacagina iyi bir bakim evine yerlesmesi daha mantikli,
surekli dayak yemekten assagilanmaktan iyidir icim bir tuhaf oldu,
ALLAH KIMSEYI ELDEN AYAKTAN DUSURMESIN KIMSEYIDE KIMSEYE MUHTAC ETMESIN INSALLAH(AMIN)
yazmayi unutmusum,ALLAH SENDENDE RAZI OLSUN,bu kadar dusunceli ve merhametlisin
kendi ailesinden cok sen dusunuyorsun garibi

Son düzenleme:

cocuklar anneleri oldugunde hem oksuz hem yetim kalirlarmis.. baba oldugunde ise anneler babanin eksikligini gostermezlermis yavrularina.. allah kimsenin annecigini basindan eksik etmesin canim.. ama kayinpederin hala hayattayken sana dusmez , kayinbiraderinin bakimi..
sen hic bos yere kendini paralama ben bakicam diye.. cunku allah omur verirse kayinbiraderin zaten , kayinpederinden uzun yasar.. ve zaten sira sana gelir.. neden babasi hayttayken sen sorumlulugu alasin?

ha ama dayak mevzunda birseyler dusunmeniz lazim.. en azindan kayinpederinin bu konuda gozu korkmali.. evladini kaybedebilecegini anlamali.. o bakim evlerine falansa hic guvenmiyorum.. babanin attigi iki tokat olsada yenir.. ama elin attigi sopaya hicbirsey benzemez.. en vefasizi ve acimasizca olan o zavallicigi oralara yerlestirmek olur..

sanada allah guzel bir kalp vermis canim.. esin ne yapsa hakkini odeyemez .. uzaktan bakip konusmak kolaydir ama sen kayitsiz kalamamis , yine evine almis bakmissin.. massallah

Yorum yapamıyorum...
Gözlerim dolu dolu.
Allah Yar ve Yardımcınız olsun ...
Çok üzüldüm. Yazık kıyamam ben ona ...
Ne zaman böyle şeyler duysam, aklıma "Abimm" filmi gelir
Ne ağlamıştım, çünkü o kadar masumlar ki

inanmıyorum yaaa nasıl dövebiliyorlar

ama sizi tebrık ettım babasından kardeslerınden daha cok dusunuyorsunuz..
2 cocukla tamamen sorumlulugunu almanız zor.kardeşler arasında 2 ay 3 ay kalması daha uygun gıbı. yasadıgı evde şiddet goruyor bunu nasıl engelleyebılırsınız kı bu o kısının vicdanına kalmıs siz soylesenızde dovecektır
zor bır durum bilemedım:44:

dönüp dola$ip bu konuya geliyorum ya çok etkisinde kaldim

ayrica engelli kayniniz degil ona bunlari yapanlar!

simdi benimde aklima o film geldi konuyu okurken,
filmin sonunda ne kadar aglamistim,
o film ama gercekler dahada üzücü,
ALLAH BUTUN ENGELLILERIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN INSALLAH(AMIN)

Çok çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun
Çok etkilendim boğazıma bir şeyler düğümlendi
Ne vicdansızlar var Annesi olmayanın babasıda olmazmış diye boşuna dememişler
Şu durumda en iyi yol özel bir bakımevini tercih etmek galiba
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

birde 6 yasinda bir cocugun zekasina sahip demissiniz.. oglum var 6 yasinda ve herseyin farkinda.. degil bir gun onu bir yere birakmak, snyesinde beni arar, aglar.. hergun okuldan annecim seni cok ozluyorum okuldayken diyerek gelir.. dusunemiyorum kayinbiraderinizi oraya yerlestirdiginizde onun yasayacagi korkuyu ve endiseyi.. surekli sorular sormaya baslicak, bir turlu anlamicak neden oraya konuldugunu.. ay allahim ya gunun konusu bu oldu sanirim bugun

canımsın sen benim ya canımsın...nasıl iyiniyetli iyikalplisin ya,okurken gözlerim doldu,anneciği hayatta olsaydı keşke o ilgilenseydi... baba ve üveyanne elinden çok çekiyordur masum.yaşı 30 olsa da 6 yaşında bir çocuk zekasında olması çok zor,çok acı bir durum.

görümceniz bakmakla ilgilenmiyorsa,(ki aslında o bakmalı,anne vefat ettiyse ablası 2.anne)bence size yakın bir bakımevi en doğrusu,sizin çocuklarınızın psikolojisi de kötü etkilenebilir bu durumdan.belki normal hayata biraz olsun ayak uydurmayı öğretirler,artık rehabilitasyon ve özel eğitim merkezleri ileri düzey eğitim veriyorlar.
sizin bakmayı istemeniz,bu konuda vicdan yapmanız bile iyiliktir,Allah razı olsun sizden.O çocuk için de çıkış yolu göstersin Allah.

Hersey gönlünüzce olsun yasaminizda

Gideceginiz sehirde bir arastirin bakimevi varmi diye. sizinle ayni sehirde olur sizde 2-3 günde bir onu ordan alir beraber vakit gecirirsiniz. sanirim doguda Istanbul gibi büyük sehirlerdeki trafik = zaman sorunuda olmaz. Bu sayede hem size cok yüklenilmemis olur hemde sizin kontrolünüzde olur.

Dogudaki evler cok genis olurlar kiralarida ucuzdur belkide simdiden onu yaniniza alip kendi odasina sahip olmasini sagliyabilirsiniz. Maasida devletten baglanirsa orda günde 3-4 saat gelicek bir bakici bulabilirsiniz.

iyi niyetiniz merhametinizden dolayı tebrik ediyorum sizi,seni üzmek rencide etmek için söylemiyorum sakın yanlış anlama ama özürlü diye belirtme yazında kaynın için o özürlü değil engelli,onu anlamayanlar onuda bir birey gibi görmeyenler özürlü.. kaynınızın raporu vardır mutlaka özel eğitim merkezleri var özbakım becerileri yok sanırım özel eğitimle kazandırılabilir bence allah razı olsun diyorum allah yardımcınız olsun

simdi benimde aklima o film geldi konuyu okurken,
filmin sonunda ne kadar aglamistim,
o film ama gercekler dahada üzücü,
ALLAH BUTUN ENGELLILERIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN INSALLAH(AMIN)

Hani filmin sonunda, tekerlemeyi düzgün söylüyordu hatırlıyor musun ?
Aslında o kadar da akıllılar ki... Sadece bizden daha başka bir dünyada yaşıyorlar.
Amin yarabbim ya... İnşallah yardımcıları olsun.

Canım Allah yardım edicektir hiç şüphen olmasın. Vicdansızlar düşünsün.. Bence en iyisi siz taşınırken kaynınıda götürün biz bakarız deyin. Madem ki sana yüklemeye çalışıyolar. Taşınma sürecinde bi bakım evi ayarlarsınız. Oraya yerleştiğinizde kaynınıda bakım evine yerleştirirsiniz. Yanına ziyarete gidersiniz arada bi evinize götürürsünüz. Bakım evinde daha mutlu olabilceğini daha güzel bakılabilceğini düşünüyorum. Zaten sizin çocuklarınızda varmış kendiniz tamamen evde bakmak isteseniz çok zorlanırsınız. Hemde çocuklarınız etkilenebilir ister istemez. Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor ama nolursa olsun orda bırakmayın kaynını sende buna izin verme lütfen.. Resmen eziyet ediyolarmış yazık günah gerçekten çok üzücü

slm canım 10 sayfanın tamamını okuyamadım belkı soylıceklerımı soylemıs arkadaslar vardır , ben yıllarca özel egıtım merkezınde calıstım kaynınız ıcın en saglıklısı bulundugunuz sehrın ıl sosyal hızmetlerıne basvurmak engellıler ıcın ozel bakım merkezlerı var tum ucretını devlet karsılıyor yada yanınıza almaya karar verırsenız yıne kaynınıza baktıgınız ıcın sosyal hızmetlere basvurup bakım maasını+ kaynınızn 3 aylık maasına basvuru yapın aylık elınıze 650 tl + 3 ayda bır 750 tl cıvarı bı ucret alırsınız devletten bu maasları kaynınızın bakımı ıle ılgılenecek bı yardımcı ıcın kullanabılırsınız , sıze maddı acıdan hem yuk olmamıs hemde dısarı ıslerınızı kolaylıkla yapmanızı saglar yardımcı bırının olması ve haftada 2 gun özel egıtım merkezıne gonderırsınız ,devlet bu cocuklara bu ımkanları hıcbır ucret talep etmeden sunuyor, ama sız sız olun vıcdansız ınsanların elıne bırakmayın kaynınızı onun bır melekten farkı yok yaptıgınız her ıyılık sıze öbürr dunyada kat kat sıze refakatcı olarak donecektır,

evet birde sebesiz yere vuruldu ya film bastan sona muthisti
AMINNNN canim AMINNN

üzülmedim canım haklısın bende gönderdikten sonra farkettim düzeltmeyi de bilmiyorum dile yerleşmiş bir tabir yoksa buna birilerinin yanında konuşurken falan dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen ağzımdan kaçıyor ...

keşke denk gelsem de polisi arasam bundan çok sonra haberim oluyor((

sabah ilk yaptığım şey bu konuya bakmak oldu.ne kadar duyarlı arkadaşlarımız var,okuyunca çok mutlu oldum.lütfen gelişmeleri biz yazın,neler olacak merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…