Bakın kaymakamlık binalarının içinde özürlü masası var ,hem maaş için hem bakıcı,ilaç gereksinimi için başvurabilirsiniz kaldı ki dayak yediğini şikayet ederseniz hemen ilgilenirler.Hakları çok bu kardeşimizin.
Evden alıp,tekrar eve ücretsiz servislerle getiriliyorlar,eğitim,iş,bakım her türlü ihtiyacı özür durumuna göre belirleniyor .
bu dünya sadece vicdansız ve duyarsız insanlar için cennet sanırım....
kayınpederin kaç yaşında bilemiyorum ama malı mülkü çoksa eğer onlarda özürlü kaynınında hakkı var...
belki eşin babasına bişe olana kadar onlarla kalsın daha sonra herkes yoluna gider diye düşünüyodur....kaynınıda düşen mirasla belki bi bakıcı fln tutup ev alıp fln rahat şartlarda baktırmayı düşünüyodur....eşim zamanı var dedi diyince bunlar geldi aklıma....
kayınpederin kaç yaşında? kaynına faydası dokunabilecek kadar mal varlığı var mı?
dovuyor ve dovduruyor dediniz kime dovduruyor?
aglamaktan helak oldum ne diyecegimi bilmiyorum
annesi olmayanin babasi olmaz derler
demek dogruymus
butun kardesler bir olup gitsinler kadina goz dagi versinler olmazmi
kardesimize bir fiske vurulmayacak diye
Allahim sen dusurme kimsenin eline((((((((((((((
görümcem bunu dedi kadın yapmadığını bırakmadı çocuğa daha çok eziyet ettiler kayınpederim görümceme neler dedi görümcemde defolup gitsin istemiyorum dedi hiç tepkisiz değiliz ama kayınpederime öyle bir işlemişki ben gidersem sanada bunada kimse bakmaz diye böyle bişi olduğunda da hemen giderim diye tehdit ediyor yani baba baba değil anlayacağın köle olmuş...dovuyor ve dovduruyor dediniz kime dovduruyor?
aglamaktan helak oldum ne diyecegimi bilmiyorum
annesi olmayanin babasi olmaz derler
demek dogruymus
butun kardesler bir olup gitsinler kadina goz dagi versinler olmazmi
kardesimize bir fiske vurulmayacak diye
Allahim sen dusurme kimsenin eline((((((((((((((
Bunu söylemeye kimsenin hakkı yok bence..O kadının yerinde kim olsa, ''çok biliyorsan sen bak, ya da baktır'' der..
Nasıl olsa yabancı.. Evet vicdanlı olmalı ama olmuyorsa çekip alsınlar elinden. Vicdan çok az kalpte kaldı zaten.
çok üzülüm okurken... evde bakım ücreti gelir yüksekseödenmez
bakımevleri baktığı hasta başına devletten baya yüksek ücret alırlar. verin ve sık sıkta ziyaret edin
şu linki inceleyin
ALO 183 AİLE, KADIN, ÇOCUK, ÖZÜRLÜ VE SOSYAL HİZMET DANIŞMA HATTI | Shçek | Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
yalnız anlamaığım kaynınız zeka engelliyse nasıl resmi nikah yapıldı?
çok üzülüm okurken... evde bakım ücreti gelir yüksekseödenmez
bakımevleri baktığı hasta başına devletten baya yüksek ücret alırlar. verin ve sık sıkta ziyaret edin
şu linki inceleyin
ALO 183 AİLE, KADIN, ÇOCUK, ÖZÜRLÜ VE SOSYAL HİZMET DANIŞMA HATTI | Shçek | Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
yalnız anlamaığım kaynınız zeka engelliyse nasıl resmi nikah yapıldı?
bende öyle anladım ilk başta ama evlenen kaynı değil k.pederiymiş.üstelik engelli bile olsa resmi nikah yapılabiliyor,geçen sene bir öğrencimi tüm karşı çıkmalarımıza rağmen ailesi evlendirdi mesela.
bunu söylemeye kimsenin hakkı yok bence..o kadının yerinde kim olsa, ''çok biliyorsan sen bak, ya da baktır'' der..
Nasıl olsa yabancı.. Evet vicdanlı olmalı ama olmuyorsa çekip alsınlar elinden. Vicdan çok az kalpte kaldı zaten.
yok çok değil canım biraz kirli çıkıdır ama bir ev biraz tarla bir de arsası var diye biliyorum yaşı 60 eşimin ondan beklediği bişi yok ama bana da sanki çocukların büyümesini bekliyor gibi geliyor biraz para biriktirip onun ayrı odası olacak şekilde ev almak istiyor sanki çünkü ben bir zaman 4 odalı bir evimiz olsa ona güzel bir o da düzenlesek tv .yi çok sever küçükte bir tv. alsak odasına en güzelinden oda takımları falan alsak diye söylemiştim sanki bunları bekler bir havada gibi geliyor bana birde biz şimdi doğuya gidecez ordan dönmeyi de bekliyor olabilir çünkü para biriktirebiliriz diye düşünüyoruz orda eşim öyle babasına bişi olmasını istemez çünkü şikayet edelim dedim hapse girer dedi ne olursa olsun kıyamaz babasına çok saygılı bir evlattır öyle planlar da yapamaz zaten çok iyi yürekli ama beklemesindeki en büyük etken çocukların yaşı çünkü onlarında bu olayı anlayabilecek dışlamayacak merhamet duyabilecek yaşta olması lazım çünkü kaynım seviyesi gereği onlarla oyuncak kavgası bile yapabiliyor toplama hastalığı var çocuklar oyuncakları dağıtsa anında topluyor ve onlarda da bu durum amcalarına karşı kine dönüşebiliyor ben beklemedeki sebebin bu olduğunu düşünüyorum ...
bende öyle anladım ilk başta ama evlenen kaynı değil k.pederiymiş.üstelik engelli bile olsa resmi nikah yapılabiliyor,geçen sene bir öğrencimi tüm karşı çıkmalarımıza rağmen ailesi evlendirdi mesela.
ne demek hakkı yok?
Bır ınsandan bır ınsana vurmamasını ıstemek kısıye haksızlıkmı yapılmıs oluyor?
ben hep düşünüyordum acaba bakamam diyerek nefsimemi yeniliyorum ama herkesin böyle düşünmesi biraz daha rahatlatıyor beni gerçekten yıpranıyorum hele bu sene bir de kpss ye hazırlanıyorum kenime ayıracak vaktim yok ilk defa internetin başında bu kadar oturuyorum hep açık olur ama oturmam başına bende çalışırsam hiç bırakmam orda özel bir yere bile verebilirim yeterki mutlu olsun ben her insanın özürlü adayı olduğuna inananlardanım allah kısmet ederse bir çocuk daha istiyoruz eşimle ve her zaman aklıma geliyor rabbim korusun ama olabilir bizimde başımıza gelebilir çünkü doğum sırasında beyin oksijensiz kalmış herkesin başına gelebilir yani rabbim o kadar büyükki ben yanına bırakmayacağına inanıyorum aman bana bulaşmasında ne olursa olsun!!!!!!Ne kadar iyi niyetlisin canim. Helal olsun sana. Ablasi bile umursamazken sen resmen cozum icin cirpiniyorsun. Ancak yanina alman bana da cok mantikli gelmiyor. Iki cocugun var ve onunla ozel olarak ilgilenecek durumda degilsin zaten. Sen cocuklarin ihtiyaclarini karsilarken bir yandan da evin gunluk isi derken zaten yeterince hirpalandigina eminim.
En ama en mantiklisi bakimevi. Hem rahat eder hem de kendisi gibi olan kisilerle arkadas olur. Sosyal ve psikolojik olarak rahatlayacagina eminim.
Ayrica senin yerinde olsaydim mutlaka o aileyi sikayet ederdim. Hele o uvey k.valideyi allaha havale ediyorum. Insallah yanina birakmaz.
teşekkür ederim bilgi için
nasıl yani zeka engelli biri evlenebilir mi, yoksa özüre göre derecelendirilip öyle mi evlenebilir (sadece kafama takıldı)
anladım canım...2çocuk bide hiç bilmediğiniz bi yere tayin olcaksınız sanırım...şu şartlarda çok zorlanırsınız....eşinin ve senin düşüncelerin çok güzel...bu niyet sizdeyken eminim o istediğin şartlarda evi alıcaksınız ve herşey gönlünce olucak....
kendini çok fazla üzme çünkü herşey olacağına varıyo....üvey anneyi ve belki babayı da anlarım ama görümcene yazıklar olsun!!...
bu tür konularda destek birlik beraberlik çok önemli...sadece bir insanın vicdanına yüklenerek çözülecek sorunlar değil....ama sizin işleriniz yolunda gidicek buna inanıyorum....
şimdilik yanına almayı düşünme eşine hak veriyorum zamanı var....
ama hepberaber kafa yoralım babasının evinde eziyet görmeden nasıl bakılabilir? inan beynimi zorluyorum şuan....anlattığına göre saldırganlığı fiziksel hastalığı yok...mutlaka bu sorunu hafifleticek kurumlar olmalı...Kayınpederin hangi şehirde yaşıyor?
Oluyor mu resmi nikah, inanın çok şaşırdım..Yani zihinsel engelliyse resmi nikah yapılıyor öyle mi ?
İmam nikahı yasak zihin engelliler için.. Resmi nikahıda öyle biliyordum.
Eğer bu netse kesinlikle bunun önüne geçmeliler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?