ben de keşke sizin kadar net olabilsem yapabilirmmi yapamammı acaba sadece nefsime ağır geldiği için mi yapamam diyorum yoksa sadece vicdanımı susturamadığım için mi ne olacak canım yaparım diyorum 2-3 ay gibi kısa süreli yanımda kaldığı dönemlerde çok sınırlarımı zorladığı zamanlar oldu ona birşey diyemediğim için sinirimden ağladım eşime çok laf söyledim onlar orda keyif sürerken ben iki küçük çocukla burda bu şekildeyim diye ama benim sinirim o zamanlar sabaha kadar hiç uyumayan sabahlara kadar ayağımda salladığım bir küçük bebeğim vardı uykusuzluğun yıprattığı sinirlerimi birde onların tatile gitmek için benim üzerime böyle bir yük yüklemeleri 1 hafta sonra geleceğiz deyip 45 gün sonra gelip almaları gibi insanı zıvanadan çıkaran durumlar içindeydim şimdi çocuklarım biraz daha büyüdüler daha mı normal olur tahammül sınırlarım esnedi çok şeyi görmemezlikten gelebiliyorum daha kolay olur diye düşünüyorum ama yoksa kendimi mi avutuyorum bu duygular içindeyim açıkçası ama inanıyorum ki doğruyu bulacağım sizlerinde yardımıyla:)))Ben sızı kutluyorum gercektenn cok merhametlısınız.
Hevesınızı kırmak ıstemem allahta buyuk soyletmesın ama ben olsam yapamazdım.
cunku kendimi tanıyorum psikolojım kesın bozulurdu karsı tarafada bı faydam olmayacagı gıbı sinirimle uzer uzulurdum.
ama sızin basarabılecegınızı dusunuyorum cunku gercekten cok vıcdanlısınız.
umarım sizin dediğiniz kadar iyi birisiyimdir ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum gerçekten iyi olsaydım hiç sorgulamadan hiç düşünmeden bunu kabul eder ve bu olayın üstesinden kimseden yardım almadan gelebilirdim bol dua edin lütfen allah bana gerçekten iyilik nasip etsin bana onun sayesinde cenneti ona benim aracılığımla sıcak bir yuvayı lütfetsin sevgilerimle...çok merhametli ve vicdanlısın canım.senin gibi iyi niyetli temiz kalpli insanlar çok az bulunur
Allah yaptığın iyiliği mükafatlandıracaktır kaynına sahip çıkarak büyük sevap işliyorsun
kayınpederine de diyecek söz bulamıyorum
umarım sizin dediğiniz kadar iyi birisiyimdir ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum gerçekten iyi olsaydım hiç sorgulamadan hiç düşünmeden bunu kabul eder ve bu olayın üstesinden kimseden yardım almadan gelebilirdim bol dua edin lütfen allah bana gerçekten iyilik nasip etsin bana onun sayesinde cenneti ona benim aracılığımla sıcak bir yuvayı lütfetsin sevgilerimle...
umarım sizin dediğiniz kadar iyi birisiyimdir ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum gerçekten iyi olsaydım hiç sorgulamadan hiç düşünmeden bunu kabul eder ve bu olayın üstesinden kimseden yardım almadan gelebilirdim bol dua edin lütfen allah bana gerçekten iyilik nasip etsin bana onun sayesinde cenneti ona benim aracılığımla sıcak bir yuvayı lütfetsin sevgilerimle...
canim cennet kapilarini aralamissin sen,melek gibi bi insansin.tüm düsüncelerine katiliyor ve hak veriyorum.sakin acabaya düsme cünkü ona bakcak olan sensin.
aslında herkesin bir sorunu var ama benimki özürlü bir insanın yaşadıklarına susmak zorunda kaldığım için vicdanımın çığlıklarını bastırmak zorunda kaldığım için kendimle hesaplaşmak şeklinde bir sorun!!!
ALLAH 'a şükürler olsun ki çok mutlu huzurlu belki de dört dörtlük bir yuvam var...ama eşimin ailesiyle ilgili bir sorun var eşimin annesi biz nişanlıyken vefat ettieşimin 30 yaşında zeka özürü olan ve konuşamayan bir kardeşi var kayınpederimde kayınvalidem öldükten sonra biz evlenmeden 1.5 ay önce kendinden 18 yaş küçük bir bayanla evlilik yaptı yalnız bu bayanın psikolojik sorunları var çok takıntılı bu bayan eşinden ayrılmış kendininde 4 çocuğu bebekken ölmüş 5. çocuğu yaşamış kayınpederimden de bir çocuk yaptı.
Her neyse görünüşte çok tatlı dilli çok becerikli ama sürekli benimle yarışan aslında arkamızdan sürekli iş çeviren bir insan sorun değil ben bunu takmıyorum bir kere bile tartışmışlığımız yok ama bu özürlü kaynıma çok kötü davranıyor dövüyor dövdürüyor ve ben bundan çok rahatsız oluyorum eşimde görümcemde bunu biliyorlar bir kere görümcem tepki verdi onda da ortalık baya karıştı hatta olayda yanlarında olmamama rağmen iş benim üstüme kaldı neymiş ben bakacakmışım görümcem çalışıyor bakamaz bunu biliyorlar.
Zaten 9 senelik evliliğimde nerdeyse her sene en az 3 ay bende kalıyor kaynım hatta geçen sene tüm yaz bendeydi tatile bile gidemedik kaynım çok sakin saldırganlığı yok ne yap dersen yapar sadece zeka olarak 6 yaş civarında sadece banyosunu kendi yapamıyor her yaptığı haraket onlara batıyor ufacık bir sebepten ağzından burnundan kan getirecek kadar dövüyor kayınpederim
Benim sorunum bu durum beni rahatsız ediyor eşimde çok üzülüyor ben yanımıza alalım diyorum vesayetini de alalım diyorum vicdanım sızlıyor diyorum ama benim yanıma kalmaya geldiğinde tüm düzenim psikolojim bozuluyor benimde iki çocuğum var her yere yanımda götüremiyorum zaten iki çocukla dışarı çıkmam falan kısıtlı o gelince hiç bir hayatım kalmıyor birde özürlü olduğu için takıntıları var bütün çekmecelerimi karıştırıyor çamaşır asıyorum kurumadan topluyor benim iki çocukla düzenli olmam çok sıkıntılı o da tamamen karıştırınca yetişemiyorum evime arkadaşlarım gelemiyor ben gidemiyorum böyle sıkıntıları var.
Kayınpederim bu kadınla bu çocuğa bakamadığı için evlendi tonlarca altın yaptırdı kendine ama kimse kalkıp bunu söyleyemiyor ben söyleyim diyorum kayınpederim çok kinci ben söylesem kadın öyle düzenbaz ki kayınpederimi çok güzel etkileyip üzerimize salıyor zaten biri ağzını açsa ölüyor hastalanıyor bırakıp giderim diyor.Kayınpederimde bundan çok korkuyor.
Ben o çocuğun orda o şekilde yaşamasına göz yumamıyorum ama yanıma da alamıyorum biraz nefsim birazda şu psikoloji var galiba o kadının amacı o yaptıklarının tüm sebebi bu benim başıma atmak ona göre ben burda rahat yaşıyorum o orda sıkıntısını çekiyor ama ben o çocuğa bakmak için evlenmedim ama o ona bakmak için evlendi karşılığını nerdeyse maaş şeklinde alıyor şimdide bakımevine verme lafları çıkartmaya başladı biz yanımıza alalım diye!!! Şikayet edeyim dedim aile şiddet hattına görümcem ve eşim izin vermedi bazen diyorum boşver ablası abisi varken ben niye karışıyorum diyorum görümcem uzakta bende onlarla aynı şehirde değilim ama yakınız görümceme bak dedim kardeşin bunları yaşıyor bir çözüm bulalım ama bana herkes kendi kaderini yaşar o da (o dediği özürlü kardeşi)kendi kaderini yaşıyor dedi ve ben şoka girdim.
Yanıma alayım diyorum ama ya kaldıramazsam bu sefer onların durumuna düşersem daha kötü olur onların vurması laf olmaz ama benim sesimi yükseltmem bile laf olur bu sorumluluk çok zor diyorum sonra ben mi büyüüyorum diyorum işin içinden çıkamadım siz olsanız ne yapardınız?Vicdanımın sesini susturamıyorum((
yaa kimse kaderini seçerek dünyaya gelmediki ve üstelik kaderini değiştirecek bişeyde yapamaz yeni doğmuss bir bebekten ne farkı varr..
kesinlikle bakım evine gitmeli rehabilite olmalı ancak kaderi o zaman değişir..
sopa yemekle eğitilmez insanlar ver adresini ben bildiricem..
aslında herkesin bir sorunu var ama benimki özürlü bir insanın yaşadıklarına susmak zorunda kaldığım için vicdanımın çığlıklarını bastırmak zorunda kaldığım için kendimle hesaplaşmak şeklinde bir sorun!!!
ALLAH 'a şükürler olsun ki çok mutlu huzurlu belki de dört dörtlük bir yuvam var...ama eşimin ailesiyle ilgili bir sorun var eşimin annesi biz nişanlıyken vefat ettieşimin 30 yaşında zeka özürü olan ve konuşamayan bir kardeşi var kayınpederimde kayınvalidem öldükten sonra biz evlenmeden 1.5 ay önce kendinden 18 yaş küçük bir bayanla evlilik yaptı yalnız bu bayanın psikolojik sorunları var çok takıntılı bu bayan eşinden ayrılmış kendininde 4 çocuğu bebekken ölmüş 5. çocuğu yaşamış kayınpederimden de bir çocuk yaptı.
Her neyse görünüşte çok tatlı dilli çok becerikli ama sürekli benimle yarışan aslında arkamızdan sürekli iş çeviren bir insan sorun değil ben bunu takmıyorum bir kere bile tartışmışlığımız yok ama bu özürlü kaynıma çok kötü davranıyor dövüyor dövdürüyor ve ben bundan çok rahatsız oluyorum eşimde görümcemde bunu biliyorlar bir kere görümcem tepki verdi onda da ortalık baya karıştı hatta olayda yanlarında olmamama rağmen iş benim üstüme kaldı neymiş ben bakacakmışım görümcem çalışıyor bakamaz bunu biliyorlar.
Zaten 9 senelik evliliğimde nerdeyse her sene en az 3 ay bende kalıyor kaynım hatta geçen sene tüm yaz bendeydi tatile bile gidemedik kaynım çok sakin saldırganlığı yok ne yap dersen yapar sadece zeka olarak 6 yaş civarında sadece banyosunu kendi yapamıyor her yaptığı haraket onlara batıyor ufacık bir sebepten ağzından burnundan kan getirecek kadar dövüyor kayınpederim
Benim sorunum bu durum beni rahatsız ediyor eşimde çok üzülüyor ben yanımıza alalım diyorum vesayetini de alalım diyorum vicdanım sızlıyor diyorum ama benim yanıma kalmaya geldiğinde tüm düzenim psikolojim bozuluyor benimde iki çocuğum var her yere yanımda götüremiyorum zaten iki çocukla dışarı çıkmam falan kısıtlı o gelince hiç bir hayatım kalmıyor birde özürlü olduğu için takıntıları var bütün çekmecelerimi karıştırıyor çamaşır asıyorum kurumadan topluyor benim iki çocukla düzenli olmam çok sıkıntılı o da tamamen karıştırınca yetişemiyorum evime arkadaşlarım gelemiyor ben gidemiyorum böyle sıkıntıları var.
Kayınpederim bu kadınla bu çocuğa bakamadığı için evlendi tonlarca altın yaptırdı kendine ama kimse kalkıp bunu söyleyemiyor ben söyleyim diyorum kayınpederim çok kinci ben söylesem kadın öyle düzenbaz ki kayınpederimi çok güzel etkileyip üzerimize salıyor zaten biri ağzını açsa ölüyor hastalanıyor bırakıp giderim diyor.Kayınpederimde bundan çok korkuyor.
Ben o çocuğun orda o şekilde yaşamasına göz yumamıyorum ama yanıma da alamıyorum biraz nefsim birazda şu psikoloji var galiba o kadının amacı o yaptıklarının tüm sebebi bu benim başıma atmak ona göre ben burda rahat yaşıyorum o orda sıkıntısını çekiyor ama ben o çocuğa bakmak için evlenmedim ama o ona bakmak için evlendi karşılığını nerdeyse maaş şeklinde alıyor şimdide bakımevine verme lafları çıkartmaya başladı biz yanımıza alalım diye!!! Şikayet edeyim dedim aile şiddet hattına görümcem ve eşim izin vermedi bazen diyorum boşver ablası abisi varken ben niye karışıyorum diyorum görümcem uzakta bende onlarla aynı şehirde değilim ama yakınız görümceme bak dedim kardeşin bunları yaşıyor bir çözüm bulalım ama bana herkes kendi kaderini yaşar o da (o dediği özürlü kardeşi)kendi kaderini yaşıyor dedi ve ben şoka girdim.
Yanıma alayım diyorum ama ya kaldıramazsam bu sefer onların durumuna düşersem daha kötü olur onların vurması laf olmaz ama benim sesimi yükseltmem bile laf olur bu sorumluluk çok zor diyorum sonra ben mi büyüüyorum diyorum işin içinden çıkamadım siz olsanız ne yapardınız?Vicdanımın sesini susturamıyorum((
Ağlarsa anam ağarlar , gayrısı yalan ağlar.Annesi olsa , babası ölseydi.Anne ne yapar eder ,ona bakardı.Yarınımızı bilemiyoruz belki bizde sakat kalacağız.Allah korusun bizim evladımız olsa arkamızdan , güzel bir yuvada büyümesini isterdik.Çok zor bir durum.Bence görümcenlerle ortak para verip bakıcı tutmayı teklif edin.Yani babaevinde bakıcıyla yaşaması mümkünse daha iyi.Ama gerçekten çok zor bir durum.Birde şiddet var ortada çok günah çok...
Sİz bunu buraya yazdığınıza göre çok iyi bir insansınız.Allah gönlünüze göre versin.Vicdanınızın sesini dinleyin..
mrb arkadaşlar yeni bir gelişme var daha doğrusu benim size ihtiyacım var eşim bir kaç günlüğüne geldi kaynım için olan düşüncelerimi sakin bir şekilde dile getirdim kesinlikle bakımevine yanaşmıyor eğer bakıcı bulamazsak yanımızda götürürüz diyor bende sen bilirsin dedim başka hiç bişe konuşmadım ama nefsim gene susmuyor o kadın rahat edecek yiyecek içecek gezecek ben de mahkum olacam diyorum bunu bir şekilde engellemeliyim o kötü iç sesini susturmalıyım ne kadar büyük bir sevap olduğunu bunun aslında benim kurtuluşum olduğunu mahkumiyet değil ruhum için öbür dünya için azat olduğunu anlatmaya çalışıyorum kendime ama kaynanama ve kayınpederime karşı öfkem bunu bastırıyor bana birşeyler söyleyinki kendi kendime söylediklerimi duymuyorum bana duyurun sizler yazarsanız belki daha rahat duyarım destekleriniz için şimdiden teşekkürler bu arada öfkem kesinlikle kaynıma ve eşime karşı değil ve kesinlikle eşime hiç bir şey söylemedim bu konuyla ilgili imada bile bulunmadım...
öncelikle güzel yorumlarınız benim hakkımda iyi düşünceleriniz için teşekkür ediyorum tam kararımı verdim tamam artık bizimle yaşayacak dedim bu kararda sizin payınız çok yüksek arkadaşlar ama dün çok moralim bozuldu inanın insanlar ne kadar bencil ne kadar insafsız olmuş dün eşim görümcemi aradı biz taşınacaz inşallah gittiğimiz yerden bir ev almayı düşünüyoruz bir de araba arabamız var ama 78 model kötü bir araba uzun yola dayanacak gibi değil nedense biz araba almayı düşünmeye başlayınca herkes aynı işe girişmiş kayınpederimden duydum önce sonra görümcemler arabalarını alalı iki yıl olmuştu onlarda değiştireceklermiş sıfır araba almışlardı kesinlikle bizi kıskandıklarından falan değil çünkü bilmiyorlar bizim arabayı değiştirmek istediğimizi ama hepsinin birden araba almaya kalkmasının sebebini duyunca şoka girdim kim akıl verdiyse engelli çocuğu olanlara araba indirimleri vergi indirimleri falan varmış ben bunu zaten biliyordum çünkü benim halamın oğlu var engelli onlar o şekilde almışlardı ama detayını bilmiyordum sadece ucuza aldıklarını biliyordum her neyse benim aklıma bile gelmedi kaynımın üzerinden almak aklımdan bile çıkmış desem yeri görümcem babasını aramış kaynımın üzerinden fiyatı 54 bin lira olan bir araba alacaklarmış ama kaynımın üzerinden almak istiyorlarmış kayınpederimde bişi dememiş tabi bunu duyan kayınpederim kendide araştırmaya başlamış onun arabası da eski bende diyordum değiştirin arabayı bu yaştan sonra paranızda var niye sürünüyorsunuz diye ama görümcemin yaptığına sinir oldu eşim dediki onların hiçbir hakkı yok eğer babamda buna izin verirse ben ortalığı karıştırırım görümcemede dedi sizin eviniz var arabanız var benim hiçbirşeyim yok bana alalım o zaman o da dediki sen çift maaş kadar maaş alıyorsun şunun var bunun var sat al(o dediğide eşim hobi olarak arıcılık yapıyor arıları satacakmış ondan başka birşeyimizde yok) bizim kredi borcumuz var dedi ona da ev aldılar kendileride karı koca çalışıyorlar biz ise o dediği maaşı yeni işimizden dolayı daha bu ay aldık yeni işinden dolayı geçen sene dolandırıldık bundan dolayı şu anda 30 bin kadar kredi borcumuz var yani havadan borç ödüyoruz neyse bizim zaten aklımıza bile gelmedi böyle bişey eşim tel.i kapattığında çok sinirlenmişti kardeşinede bundan başka birşey demedi bende dedim nolur birşey deme boşver onlar naparsa yapsın ama üzüldüm niye üzüldüm biliyormusunuz o çocuğun bir kere bile hatırını sormaz bir kere bile ilgilenmez yemek yerken o yedimi ona eksik birşey mi koydular diye ben bakarım yemezse arkasında yemek gezdiririm mümkün olduğu kadar servisi ben yaparım ki ona herkesten daha iyi yerini verbilmek için daha fazlasını verebilmek için görümcemin umrunda bile olmaz çocuklarımdan önce onu doyurmaya çalışırım ne hakla onun üzerinden onun haklarından yararlanıyor ben kesinlikle almak istemiyorum onun haklarıyla araba bilmem başka bişi ama görümcem alırsa da çok üzülürüm kayınpederim alsın o almasın tamam kayınpederim iyi davranmıyor ama bütün zorluğunu o çekiyor hastalanınca falan çok iyi bakar onun vurmaları da kadından kaynaklanıyor çok çabuk dolduruşa geliyor kaynımda inat ediyor hiç bir sözünü tutmuyor tabi ki haklı görmüyorum benim içim çok yanıyor vurmak değil bir insana hayvana bile reva değil ben kendi çocuklarımı vurmadan büyüttüm o ana kuzusuna nasıl kıyarım ama inanın ben görümcemin bu düşüncelerinden bu tavırlarından dolayı nefret ettim aklım hayalim almıyor sürekli para peşindeler ve ben bu yüzden bazı kararlar aldım evet kaynımı yanıma alacam ama biriniz demiş maaşını al böyle bişi düşünmüyordum ama maaşını alacam ondan önce kayınpederime ve görümceme diyecemki 5 odalı bir ev alacam sadece ben 4 odalı alacaktım evi 4 odalı evle 5 odalı ev arasındaki farkı bana vereceksiniz kaynım için tüm iyi şartları sağlayacaksınız ama sadece onun için kendim için yapacaklarıma değil mesela onun odası için gerekli olan şeyler tv almak istiyorum oda takımı ve bütün kıyafetlerini yeni alacam ben seçecem siz parasını ödeyeceksiniz diyecem sonrada onun maaşıyla eve bir bakıcı tutacam ve 2 haftada bir temizlikçi çünkü gerçekten bazı şeylerde ayrı bir temizlik istiyor o eve geldiğinde ve yılda bir ay siz bakacaksınız ekstra durumlarda da (hastalık acil bir iş gibi durumlarda) herkes maddiyatını düşünüyor bana bu şartları sağlasınlar bende zaten yapacaktım ama en azından iyi şartlarda olayım ki onların yaptıkları da yanlarına kalmasın çok mu kötü düşünüyorum sizce kendimi bir anda böyle düşünürken buldum gerçekten böyle düşüncelerim yoktu onlar böyle yapınca sinir oldum araba falan istemiyorum alsınlar ne halleri varsa görsünler benim tek derdim bu şartları öne sürersem yapacağım iyiliği boşa mı çıkartırım allah katında engelli bir insan üzerinden rant sağlamak gibi geliyor yoksa hiç birşey demeyim mi kendime bu tavrı yakıştıramıyorum ben eşimden bile birşey isterken utanan bir insanım bir fikir verin kendimi kötü hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?