Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

çok merhametli ve vicdanlısın canım.senin gibi iyi niyetli temiz kalpli insanlar çok az bulunur
Allah yaptığın iyiliği mükafatlandıracaktır kaynına sahip çıkarak büyük sevap işliyorsun
kayınpederine de diyecek söz bulamıyorum

ben de keşke sizin kadar net olabilsem yapabilirmmi yapamammı acaba sadece nefsime ağır geldiği için mi yapamam diyorum yoksa sadece vicdanımı susturamadığım için mi ne olacak canım yaparım diyorum 2-3 ay gibi kısa süreli yanımda kaldığı dönemlerde çok sınırlarımı zorladığı zamanlar oldu ona birşey diyemediğim için sinirimden ağladım eşime çok laf söyledim onlar orda keyif sürerken ben iki küçük çocukla burda bu şekildeyim diye ama benim sinirim o zamanlar sabaha kadar hiç uyumayan sabahlara kadar ayağımda salladığım bir küçük bebeğim vardı uykusuzluğun yıprattığı sinirlerimi birde onların tatile gitmek için benim üzerime böyle bir yük yüklemeleri 1 hafta sonra geleceğiz deyip 45 gün sonra gelip almaları gibi insanı zıvanadan çıkaran durumlar içindeydim şimdi çocuklarım biraz daha büyüdüler daha mı normal olur tahammül sınırlarım esnedi çok şeyi görmemezlikten gelebiliyorum daha kolay olur diye düşünüyorum ama yoksa kendimi mi avutuyorum bu duygular içindeyim açıkçası ama inanıyorum ki doğruyu bulacağım sizlerinde yardımıyla:)))

umarım sizin dediğiniz kadar iyi birisiyimdir ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum gerçekten iyi olsaydım hiç sorgulamadan hiç düşünmeden bunu kabul eder ve bu olayın üstesinden kimseden yardım almadan gelebilirdim bol dua edin lütfen allah bana gerçekten iyilik nasip etsin bana onun sayesinde cenneti ona benim aracılığımla sıcak bir yuvayı lütfetsin sevgilerimle...

emin ol çok iyi bir insansın senin yerinde başkası olsa sorgulamayı bırak vicdan bile yapmazdı bana ne derdi.insanlar çok bencilleşti maalesef
dualarım seninle canım

gerçekten iyi olsaydım hiç sorgulamadan kabul ederdim demişsiniz ama sorgulamak zorundasınız,ömür boyu beraber oturucaksınız sonuçta geçici birşey deilki,sizin ve çocuklarınızın geleceğide söz konusu..çok düşünceli ve iyi niyetli bir insansınız,kaynınızın durumuna çok üzüldüm,allahım iki taraf içinde hayırlısını nasip eylesin

Allah yardımcınız olsun öncelikle...
bir babanın düşünmesi gereken şeyi
el kızı (öyle tabir edilir kusura bakmayın)
düşünüyor..elleri kırılasıca diyorum...üzgünüm..
çünkü engelli ve savunmasız bir insanı bu denli hırpalamak
gerçekten vicdana sığar bir durum değil...kendinizi de
lütfen bu kadar mecburmuş gibi hissetmeyin..kolay değil fakat
anlattıklarınıza göre sizin de tek başınıza işiniz kolay değil..
kimsem yok ve iki çocuk var diyorsunuz..bir de 30 larında
engelli bir bireyle uğraşmak hiç de sanıldığı kadar kolay değil..
bana kalırsa kayınpederinizde size vican yaptırıp tüm yükü
sizin üzerinize yıkmaya çalışıyor...olaya tamamen dışardan bakan
biri olarak düşünüyorum da size bir şey olursa kim bakacak?
(Allah göstermesin) çocuklarınıza kim bakacak? insanı hasta eden
ilk başta psikolojisi..o çocuklar sizin bu baskı ve yükünüzle nasıl
sağlıklı yetişecek? sanırım en güzel çözüm gözetim altında bir bakım evi.
ama gerçekten çok iyi araştırılması gerekiyor..ancak o şekilde vicdanınız
biraz da olsa rahat olabilir..3 ay bile zor katlanıyorum dediğiniz durum
bir ömür sizi ve o dört dörtlük dediğiniz aileyi nasıl etkiler bir düşünün?
Rabbim sabır ve çıkış yolu göstersin bir an önce inşallah...

Arkadaşlara katılıyorum kesinlikle, sen çok çok iyi birisin. Allah, gösterdiğin merhameti
sana her daim gösterecektir eminim. Sosyal hizmetlere başvurduğunda sanırım engelli
birine baktığın için, bakım parası alabiliyorsun. O para ile arkadaşların da dediği gibi bir
bakıcı tutabilirsin. Sen bakım parası alınca eminim o insancıklar bu durumdan hiç hoşnut
olmayacaklar. Bunun örneklerini gördüm çünkü, o bakım parası yüzünden terkettikleri
engelli yakınları için dava açanlar bile var... İnsanlık bu kadar ucuz onlar için... Oysa sen
sadece vicdanınla üstleniyorsun bunu, daha ulvi ne olabilir ki...

öncelikle güzel yorumlarınız benim hakkımda iyi düşünceleriniz için teşekkür ediyorum tam kararımı verdim tamam artık bizimle yaşayacak dedim bu kararda sizin payınız çok yüksek arkadaşlar ama dün çok moralim bozuldu inanın insanlar ne kadar bencil ne kadar insafsız olmuş dün eşim görümcemi aradı biz taşınacaz inşallah gittiğimiz yerden bir ev almayı düşünüyoruz bir de araba arabamız var ama 78 model kötü bir araba uzun yola dayanacak gibi değil nedense biz araba almayı düşünmeye başlayınca herkes aynı işe girişmiş kayınpederimden duydum önce sonra görümcemler arabalarını alalı iki yıl olmuştu onlarda değiştireceklermiş sıfır araba almışlardı kesinlikle bizi kıskandıklarından falan değil çünkü bilmiyorlar bizim arabayı değiştirmek istediğimizi ama hepsinin birden araba almaya kalkmasının sebebini duyunca şoka girdim kim akıl verdiyse engelli çocuğu olanlara araba indirimleri vergi indirimleri falan varmış ben bunu zaten biliyordum çünkü benim halamın oğlu var engelli onlar o şekilde almışlardı ama detayını bilmiyordum sadece ucuza aldıklarını biliyordum her neyse benim aklıma bile gelmedi kaynımın üzerinden almak aklımdan bile çıkmış desem yeri görümcem babasını aramış kaynımın üzerinden fiyatı 54 bin lira olan bir araba alacaklarmış ama kaynımın üzerinden almak istiyorlarmış kayınpederimde bişi dememiş tabi bunu duyan kayınpederim kendide araştırmaya başlamış onun arabası da eski bende diyordum değiştirin arabayı bu yaştan sonra paranızda var niye sürünüyorsunuz diye ama görümcemin yaptığına sinir oldu eşim dediki onların hiçbir hakkı yok eğer babamda buna izin verirse ben ortalığı karıştırırım görümcemede dedi sizin eviniz var arabanız var benim hiçbirşeyim yok bana alalım o zaman o da dediki sen çift maaş kadar maaş alıyorsun şunun var bunun var sat al(o dediğide eşim hobi olarak arıcılık yapıyor arıları satacakmış ondan başka birşeyimizde yok) bizim kredi borcumuz var dedi ona da ev aldılar kendileride karı koca çalışıyorlar biz ise o dediği maaşı yeni işimizden dolayı daha bu ay aldık yeni işinden dolayı geçen sene dolandırıldık bundan dolayı şu anda 30 bin kadar kredi borcumuz var yani havadan borç ödüyoruz neyse bizim zaten aklımıza bile gelmedi böyle bişey eşim tel.i kapattığında çok sinirlenmişti kardeşinede bundan başka birşey demedi bende dedim nolur birşey deme boşver onlar naparsa yapsın ama üzüldüm niye üzüldüm biliyormusunuz o çocuğun bir kere bile hatırını sormaz bir kere bile ilgilenmez yemek yerken o yedimi ona eksik birşey mi koydular diye ben bakarım yemezse arkasında yemek gezdiririm mümkün olduğu kadar servisi ben yaparım ki ona herkesten daha iyi yerini verbilmek için daha fazlasını verebilmek için görümcemin umrunda bile olmaz çocuklarımdan önce onu doyurmaya çalışırım ne hakla onun üzerinden onun haklarından yararlanıyor ben kesinlikle almak istemiyorum onun haklarıyla araba bilmem başka bişi ama görümcem alırsa da çok üzülürüm kayınpederim alsın o almasın tamam kayınpederim iyi davranmıyor ama bütün zorluğunu o çekiyor hastalanınca falan çok iyi bakar onun vurmaları da kadından kaynaklanıyor çok çabuk dolduruşa geliyor kaynımda inat ediyor hiç bir sözünü tutmuyor tabi ki haklı görmüyorum benim içim çok yanıyor vurmak değil bir insana hayvana bile reva değil ben kendi çocuklarımı vurmadan büyüttüm o ana kuzusuna nasıl kıyarım ama inanın ben görümcemin bu düşüncelerinden bu tavırlarından dolayı nefret ettim aklım hayalim almıyor sürekli para peşindeler ve ben bu yüzden bazı kararlar aldım evet kaynımı yanıma alacam ama biriniz demiş maaşını al böyle bişi düşünmüyordum ama maaşını alacam ondan önce kayınpederime ve görümceme diyecemki 5 odalı bir ev alacam sadece ben 4 odalı alacaktım evi 4 odalı evle 5 odalı ev arasındaki farkı bana vereceksiniz kaynım için tüm iyi şartları sağlayacaksınız ama sadece onun için kendim için yapacaklarıma değil mesela onun odası için gerekli olan şeyler tv almak istiyorum oda takımı ve bütün kıyafetlerini yeni alacam ben seçecem siz parasını ödeyeceksiniz diyecem sonrada onun maaşıyla eve bir bakıcı tutacam ve 2 haftada bir temizlikçi çünkü gerçekten bazı şeylerde ayrı bir temizlik istiyor o eve geldiğinde ve yılda bir ay siz bakacaksınız ekstra durumlarda da (hastalık acil bir iş gibi durumlarda) herkes maddiyatını düşünüyor bana bu şartları sağlasınlar bende zaten yapacaktım ama en azından iyi şartlarda olayım ki onların yaptıkları da yanlarına kalmasın çok mu kötü düşünüyorum sizce kendimi bir anda böyle düşünürken buldum gerçekten böyle düşüncelerim yoktu onlar böyle yapınca sinir oldum araba falan istemiyorum alsınlar ne halleri varsa görsünler benim tek derdim bu şartları öne sürersem yapacağım iyiliği boşa mı çıkartırım allah katında engelli bir insan üzerinden rant sağlamak gibi geliyor yoksa hiç birşey demeyim mi kendime bu tavrı yakıştıramıyorum ben eşimden bile birşey isterken utanan bir insanım bir fikir verin kendimi kötü hissediyorum

canim cennet kapilarini aralamissin sen,melek gibi bi insansin.tüm düsüncelerine katiliyor ve hak veriyorum.sakin acabaya düsme cünkü ona bakcak olan sensin.

canim cennet kapilarini aralamissin sen,melek gibi bi insansin.tüm düsüncelerine katiliyor ve hak veriyorum.sakin acabaya düsme cünkü ona bakcak olan sensin.

teşekkür ederim canım offf çok ince düşünüyorum kimsenin hakkına girmemek adına bundan dolayı da çok dert ediyorum kendime her şeyi marketten on kuruş fazla para üstü verilse eve geldiysem bile geri dönerim hemen ya unutursam bir dahakine diye öyle bir yapım var işte burda da hakka girmekten korkuyorum((

canım son yazdığınla ilk yazdıklarını okudum, eğer alacaksan son yazdıklarındaki isteklerini dile getirebilirsin bana kalırsa çünkü kendin için hiç bi şey istemeyeceksin istediğin her şey kaynın için olacak ki şöyle de bi şey var o çocuk kayınbabanın öz oğlu. madem adamın durumu var o çocuğa maddi olarak bakmak zorunda. elin kadınını getirip altınlar yapmayı biliyosa üstüne (hem de ölmüş karısının toprağı kurumadan) oğluna da afedersin ama eşek gibi bakacak.

çok üzüldüm ya inan ki böyle şeyleri duyunca insanlıktan hiç umut kalmamış diyorum hepimiz insanlıktan çıkmışız da haberimiz yok ne zaman Allah bizi sınıyor o zaman insanlık dışı olduğumuzu gösteriyoruz yoksa kimsenin haberi olmuyor ama ne vicdan kalmış ne Allah korkusu.

Allah yardımcın olsun, Allah yardımcımız olsun

son yazdıklarını okudum canım.hiç de bencil değilsin.kaynını yanına almaya karar verdiysen bu şartları kayınbabana sunman hiç de yersiz değil.kayınbaban ve görümcenin senden çok sorumluluk almaları gerek sonuçta sen herşeyi kaynın için istiyorsun kendin için değil kiayrıca asıl bencil ve maddiyatçı olanlar onlar.kaynına bakmıyorlar ama onun üstünden ucuza araba almayı biliyorlarinsanlar çok bencil olmuş vicdanları nerede acaba merak ediyorumseni merhametinden dolayı tekrar kutluyorum canım

herkes aynı fikirde demek ki bende acaba çok mu fesat düşünüyorum diye kendimi kötü hissediyordum bunu sakin bir dille nasıl anlatmalıyım kabul etmezlerse ne yapmalıyım acaba kabul etmezlerse şikayet ederim desem diye düşünüyorum ilk işimiz önce kendimize gideceğimiz yerde bir düzen kurup sonra tatilde bunları konuşmak çünkü hazirana kadar ben burda olacağım 2 ay yalnızım burda eşim orda herşeyi ayarlayacak sonra biz gideceğiz kpss ye girip yanlarına gideceğiz mutlaka bu konu açılacaktır bakamıyoruz artık yaşlandık falan diye bende orda bombayı patlatırım isteklerimi dile getiririm bence kabul ederler çünkü kayınvalidem başından atmak için herşeyi göze alır bunun içinde aile bağları sarsılacak veya kopacak diye korkuyordum ama korkmuyorum koparsa da kopar artık umrumda değil ama biliyorum ki bu yaptıkları yanlarına kalmayacak rabbim çok büyük onların teker teker ne olduklarını görecem ve köşeden seyredeceğim bu benim leyhime olacak benden hiç birşey istemeye hakları olmayacak ben onlara o kadar çok fedakarlık yaptım ki evliliğim ilk üç ayı hamileliklerim herşey onların yüzünden berbat geçti ben erken doğum yaptım küçük kızıma bir buçuk saatlik mesafeden burda kimsemiz olmadığı halde gelelim mi gelmeyelim mi diye sordular eşimde gelmeyin demiş sinirlenip duyar duymaz sormalarına bile gerek yoktu gelebilirlerdi büyük kızım 2 yaşındaydı hiç tanımadığımız insanların evinde kalmak zorunda kaldı çünkü sancılarım gece gelmişti eşim arada kaldı kızım durmayınca sabaha kadar arabada yatmışlar annem ankaradan gecenin ikisine anca bilet bulmuş sabah 7 de burdaydı düşünüyorumda bana hiç faydaları yok zararlarından başka hiç birşeyleri yok nasıl bir rahatlık çöktü içime bana düşen sadece biraz sabır göstermek bu da çok zor olmamalı eşim yanımda olsunda çocuklarım sağlıklı hayırlı olsun da daha ne isterim inanın şu anda çok huzurluyum allah hepinizden razı olsun sizlerinde duasıyla ben bu işin altından kalkacağıma inanıyorum..

yaa kimse kaderini seçerek dünyaya gelmediki ve üstelik kaderini değiştirecek bişeyde yapamaz yeni doğmuss bir bebekten ne farkı varr..
kesinlikle bakım evine gitmeli rehabilite olmalı ancak kaderi o zaman değişir..
sopa yemekle eğitilmez insanlar ver adresini ben bildiricem..

bakımevi onlar için ne ifade ediyor bilmiyorum eşim kesinlikle kabul etmez kaynanamda bunu dile getirmeye başladı bakımevine yatıralım diye kimse hayır ya da evet diyemiyor büyük bir sessizlik çöküyor o anda neyse ben başarabilirsem dediklerimi yapacam umarım herşeyin üstesinden gelebilirim siz dua edin yeterli...

Ağlarsa anam ağarlar , gayrısı yalan ağlar.Annesi olsa , babası ölseydi.Anne ne yapar eder ,ona bakardı.Yarınımızı bilemiyoruz belki bizde sakat kalacağız.Allah korusun bizim evladımız olsa arkamızdan , güzel bir yuvada büyümesini isterdik.Çok zor bir durum.Bence görümcenlerle ortak para verip bakıcı tutmayı teklif edin.Yani babaevinde bakıcıyla yaşaması mümkünse daha iyi.Ama gerçekten çok zor bir durum.Birde şiddet var ortada çok günah çok...
Sİz bunu buraya yazdığınıza göre çok iyi bir insansınız.Allah gönlünüze göre versin.Vicdanınızın sesini dinleyin..

sağol canım en son yazdığımı okuduysanız kendim bakmaya karar verdim umarım doğru karar vermişimdir...

Senin kaynanan gibiler zaten şeytanın yandaşları.Bize fesatlık ve vesvese verip günaha girmemiz için varlar. Bence varsın gezsin , varsın yesin.Allah öbür dünyaya bırakmıyor , bu dünyada insanların cezalarını veriyor.Sende gözlerinle göreceksin.

Gerçekten çok iyi kalpli çok vicdanlı bir insansınız. Sizi okudukça kendimden şüphe ettim.
Sadece karşı tarafın ağzına laf vermemek için ev meselesini açmayın derim ben. Ev 5 oda 4 oda muhabbetine girmeyin. Sizin hayalinzden geçmeyecek şeylerle suçlanırsınız. Ama siz bakacaksanız kayınbiraderinizin maaşını alıp giderlerinde kullanmanız zaten çok normal. Ve sizin bu mesajınızı okumadan önce de yazmayı düşündüm zaten, mutlaka bir yardımcı alın yanınıza. Yardımcı ile ev işleri ve kayınbiraderinizin bakımı konusunda açık açık anlaşın. Neleri yapacağını, neleri yapmayacağını baştan iyi anlaşın. Bir de yatılı yabancı bakıcılar çok iyi oluyor bu konuda; hasta ve yaşlı bakımında çok iyiler. Acil durumlar ve 1 ay mola da tabi ki hakkınız.
Konuyu okurken içim titredi. Allah sizin merhametinizin hürmetine yavrularınıza ışıklı bir gelecek versin. Onların yolu açık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…