Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

konunuzu ağlayarak içim sızlayarak okudum
bizimde yani eltimin hafif engelli bi oğlu var sanki onun büyük hallerini okumuş gibi hissettim bir an
allah o çocuğun yardımcısı olsun
herkes için en iyi çözümü bulursunuz inşallah

Bunu söylemeye kimsenin hakkı yok bence..O kadının yerinde kim olsa, ''çok biliyorsan sen bak, ya da baktır'' der..

Nasıl olsa yabancı.. Evet vicdanlı olmalı ama olmuyorsa çekip alsınlar elinden. Vicdan çok az kalpte kaldı zaten.

oldu ya ne güzel hayat...evlenirken özürlü bi çocuğun olduğunu bile bile evlen...ondan sonra yabancıyım istediğim vicdansızlığı yaparım, beğenmeyen kendi baksın öyle mi?

öyle bi dünya yok malesef...evlenirken altına girdiği bi sorumluluk var...yorulup tıkandığı destek istediği zamanlar olabilir....yardımcı bile isteyebilir yanına...ama EZİYET edemez...ederse her türlü muameleyi hakeder kendisi de....

konu sahibi de el kızı 'yabancı' yani....o bile bence hiç bi zorunluluğu yokken vicdanıyla baş başa kalıyorsa, o kayınvalide her türlü lafı ve gözdağını hakediyo...yaptığı tamamen 'şeytanlık'.....

Hayır o anlamda demedim, uzaktan ahkam kesmemek gerekiyor dedim.

Maddi manevi destek olunmalı, sonra konuşmalı.. Mesela konu sahibi devamlı yanına alıyormuş, konuşmaya hakkı var.

Aynı kandan insanlar, bakmıyorsa maddi manevi konuşmamalılar.

Uzatmak istemiyorum sanirim ben kendimi yanlis ifade ediyorum
ahkam kesmek degil sonucta o kadin evlenince biliyordu bakmakta hukumlu olacagini
ilgilenmiyor dese hadi neyse en ufak sikayette "o zaman siz bakin cok biliyorsaniz" deme hakkini kendinde bulur

ama dovuyor vuruyorsa soz hakki var kardeslerin (kardesler bakmaktan yana olmasalar bile)

bir bakici bir cocugu dovdugu zaman (yada annesi)
nasilki vatandas olarak insanlik namina karsi gelme hakkina sahipsek
o cocuga bakmadigimiz halde
kardesler haydi haydi soz soylemeye hak sahibi

simdi ben konu sahibine "yaziktir al yanina" dersem bende uzaktan ahkam kesmis olurum
cunku ben yaparmiydim yapmazmiydim hic ama hic bilmiyorum

kucuk bir ornek (uzattim farkindayim)
alisveris merkezinde bir kadinin elinin tersiyle iki yaslarinda cocugunun agzina vurdugunu gordum
tepki verdim "sanane" dedi herkes nefretle bakiyordu kadina
polis cagirsam ne olacak dedigimde hizli hizli yurudu
bu benim hakkimdi mesela

cnm okudum çok üzüldüm..bencede duyarsız kalma ama emin ol bakımı çok zor olur hele birde erkekse...benim halamın oğluda 22 yaşında ve engelli...banyosunu,traşını,tuvaletten sonra poposunu o yıkıyo daha vs. gerçekten bakımı çok zor...sen kendin üstesinden gelemezsin.. bence bakım evi ayarlayın ve sık sık ziyaret edersiniz..Allah yardımcın olsun

sağol canım rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

konunuzu ağlayarak içim sızlayarak okudum
bizimde yani eltimin hafif engelli bi oğlu var sanki onun büyük hallerini okumuş gibi hissettim bir an
allah o çocuğun yardımcısı olsun
herkes için en iyi çözümü bulursunuz inşallah
rabbim o çocuğu kimseye muhtaç etmesin inşallah...

gossipgirl, kızılca, sizlerin aksini düşünmüyorum; tepki vermek gerekiyor, zulme sessiz kalmamak insanlık görevidir.

Ama vicdan denilen şey çok az kalpte var artık.. Bu yüzden o kadın bunu der, diyecektir, diyormuş zaten..

Kastim bu..Bu yüzden dışarıdan konuşanların daha fazla maddi manevi desteği olmalı ki vicdanen rahat olmalılar ve konuşabilir pay oluşturmalılar kendilerine.

inan her şey çok güzel gidiyor eşim devlet işinde değildi devlete girdi devletteykende başka bir kurumun sınavını kazandı ve orda maaşı nerdeyse iki katı artıyor benim düşüncem aslında zor durumda bir akrabanın eline biraz para verip sık sık kontrole gitmesi gibi bir çözüm üretmeye çalışıyorum arada gitsin hatta banyosunu falan yaptırsın alsın biraz gezdirsin aslında bu akrabası anne tarafından olursa daha iyi olur gibi zor durumda olan bir iki kişi var ama kabul ederlermi böylelikle hem rahatlar hemde akrabayı çok seviyor onun için iyi olur bu teklifi eşime söyledim olumlu baktı umarım öyle birini buluruz...fikir nasıl sizce?

bence bakıcı olayı çok mantıklı, umarım öyle bi akraba vardır, çok daha kolay olur...hem ihtiyacı olduğu için para kazanmış olur hemde merhametliyse biraz da sevaba girmiş olur umarım inş. vardır öyle biri....
yaşadığı şehir neresi, hemen bi yerde bacağı kırıldı diye olumsuz düşünmemek lazım...belki iyi vakit geçirebileceği güvenilir başka yerler de vardır...

Allah yardımcınız olsun...

Ama unutma ki sen herşeyden önce evlatlarını düşünmek zorundasın

Ne kadar etkilendimmmm :14:
Cnm çok güzel bişi düşünmüşsün ama bunu keşke yapabilsen de..
Ona bakmak ne kadar sevap ne kadar güzel bişey biliyormusun her iki dünyadada alırsın mükafatını..
Çok üzüldüm kayınpederinin böyle yapmasına hemde çoooook.
Nolur buna bi çözüm bul
O aileye seni Allah göndermiş
Kaynına yardım et diye
Çünkü bundan rahatsız olan doğruyu görebilen tek sen varsın.
Cnm alabilirseniz alın evinize çok üzüldüm ya onun ne günahı var ne suçu var ya
Nası bi mantıktır bu ya:14:

Son düzenleme:
işte bizde bunu düşünüyoruz her şeyi biliyordu kimse saklamadı ondan ve ne isterse yapıldı hepimiz öyle iyi davrandıkki ilk başlarda bir olay geçirdi ben yeni evliydim hamileymiş başı dönmüş ve düşmüş ayak bileğinde sinir koptu kardeşi bile yanına gelmezken ben 3 aylık evli olmama rağmen eşimi bırakıp aylarca hastanede yanında kaldım bebeği doğdu yarı kırkı çıkana kadar yanlarında kaldım bebeğe kendi ellerimle ankaradan son model beşik aldık yatak odası takımı salon takımı istedi kayınpederimle kavga ettim tabi alacaksın diye evine kalorifer taktırmak istedi kayınpederime baskı yaptık yaptırttık bulaşık makinası istedi aldırdık aldığımız hediyelerin haddi hesabı yok yani sırf iyi olsun üveylik hissetmesin hissettirmesin dedik benim evde ne varsa istedi hepsini aldık daha fazlasını da aldık kolunda 50 şer gr. dan bir sürü bilezik setler son model telefonlar yani biz böyle yapıyorken onun karşılığında kardeşimize böyle yapması bizide soğuttu kendinden aklı fikri mal mülk olur dedik ama artık bizden ilgi göremiyor her gün arardım artık aramıyorum bugün aramış sitem ediyordu bende bişi demedim yoğunum falan dedim gene kırmak istemiyorum zamanında kötü şeyler yaşamış aslında acınacak durumda ama o bunun farkında değil eski kocasından olan oğluna bile hediyeler alırız ama artık almıyoruz herkes hakettiğini yaşar o da hakettiğini alıyor yavaş yavaş yalnız kalıyor merhamet etmeyene merhamet edilmez inşallah bunları farkettiğinde geç olmaz...

Ne kadar etkilendimmmm :14:
Cnm çok güzel bişi düşünmüşsün ama bunu keşke yapabilsen de..
Ona bakmak ne kadar sevap ne kadar güzel bişey biliyormusun her iki dünyadada alırsın mükafatını..
Çok üzüldüm kayınpederinin böyle yapmasına hemde çoooook.
Nolur buna bi çözüm bul
O aileye seni Allah göndermiş
Kaynına yardım et diye
Çünkü bundan rahatsız olan doğruyu görebilen tek sen varsın.
Cnm alabilirseniz alın evinize çok üzüldüm ya onun ne günahı var ne suçu var ya
Nası bi mantıktır bu ya:14:
ben düşünmeden yanıma alacaktım ama ablasının herkes kaderini yaşar lafından sonra benim çok sinirlerim bozuldu çünkü ben bu kadar hassas davranırken niye böyle yapıyor diye o bana deseydiki tabi çekip alalım bende sana her konu da destek olurum diyebilseydi ben hiç düşünmeyecektim çalışıyor bile olsa yıllık izinleri var o zamanda ben yanıma alırım sen de o zaman aileni ziyarete gidersin böyle yardımlaşarak bu işi çözeriz deseydi abla olarak onu beklerdim ondan ama diyemedi eşide karşı çıkacak biri değil çocukları da benimkilerden büyük yani daha iyi durumda bana göre...hatta evinde bakıcı tutar rahatça baktırır kocaman bir evi var...

ben düşünmeden yanıma alacaktım ama ablasının herkes kaderini yaşar lafından sonra benim çok sinirlerim bozuldu çünkü ben bu kadar hassas davranırken niye böyle yapıyor diye o bana deseydiki tabi çekip alalım bende sana her konu da destek olurum diyebilseydi ben hiç düşünmeyecektim çalışıyor bile olsa yıllık izinleri var o zamanda ben yanıma alırım sen de o zaman aileni ziyarete gidersin böyle yardımlaşarak bu işi çözeriz deseydi abla olarak onu beklerdim ondan ama diyemedi eşide karşı çıkacak biri değil çocukları da benimkilerden büyük yani daha iyi durumda bana göre...hatta evinde bakıcı tutar rahatça baktırır kocaman bir evi var...

Allah yardımcın olsun kaynınında..
Ne denir ne yapılır bilemedimki ben şimdi :50:
Ama senin onu yanına almak istemen okadar içimi ısıttıki benm..
Bu dünyada senin gibi kalpler yüreklerde varmış demek..

Son düzenleme:
hala sizin gibi insanlar olduğunu bilmek beni çok mutlu etti bu gece:))

Allah gönlünüze göre verir inşallah... ne güzel bir insansınız

Zaten 9 senelik evliliğimde nerdeyse her sene en az 3 ay bende kalıyor kaynım hatta geçen sene tüm yaz bendeydi tatile bile gidemedik kaynım çok sakin saldırganlığı yok ne yap dersen yapar sadece zeka olarak 6 yaş civarında sadece banyosunu kendi yapamıyor her yaptığı haraket onlara batıyor ufacık bir sebepten ağzından burnundan kan getirecek kadar dövüyor kayınpederim:(

:14::14::14::14::14::14::59::59::59:

cok üzüldüm

allah hepinizden razı olsun sizlerde benim içimi ısıttınız burda yardım etmek için çabaladınız çok güzel fikirler verdiniz bazı konular oluyor günlerdir okuyorum çoğunluk yapıcı olmaya çalışıyor en kötü durumda bile bu güzelliğiniz iyiliğiniz cesaret verdi banada yol gösterirsiniz dedim gerçektende çok yardımcı oldunuz arkadaşlar eşim gelsin ona bu konuyu tekrardan açacağım gitmeden çözüm bulmaya çalışacağım buraya da yazarım ne olduğunu inşallah güzel şeyler olur...

allah hepinizden razı olsun sizlerde benim içimi ısıttınız burda yardım etmek için çabaladınız çok güzel fikirler verdiniz bazı konular oluyor günlerdir okuyorum çoğunluk yapıcı olmaya çalışıyor en kötü durumda bile bu güzelliğiniz iyiliğiniz cesaret verdi banada yol gösterirsiniz dedim gerçektende çok yardımcı oldunuz arkadaşlar eşim gelsin ona bu konuyu tekrardan açacağım gitmeden çözüm bulmaya çalışacağım buraya da yazarım ne olduğunu inşallah güzel şeyler olur...

İnşallah..
Dua edicem senin için..

Lütfen gelişmeleri yazın bize,iyi haberlerinizi bekliyeceğim.Siz çok güzel kalpli bir insansınız,o kardeş için en doğrusunu gereken ne ise yapacağınızdan eminim.

Gözyaşlarıyla okudum burdaki her yorumu,böyle birlik olmak çok güzel gerçekden .

Rabbim yanınızda olsun,size kolaylıklar versin.

düşünceniz gerçekten çok güzel. ama eğer bakamayacaksanız; bir yere kadar sonra bakamıyorum demektense baştan bakımevine verin.
ailesi o çocuk üzerinden maaş alıyor ve üstelik dövüyorlar. görümcenizden birşey beklemeyin. söyleyin eşinize kaynınızı bakımevine verin. hem orada gayet güzel bakıyorlar. sizin de gidip onu ziyaret edebileceğiniz zamanlar oluyor.

Canim bakım evi onun icin daha iyi değilmi en azından rahat eder tabi Türkiye'deki özürlü bakım evi nasil bilmiyorum ama bence orası daha iyi olur!!

Peki sen neden karsisin bakım evine?

Canim bakım evi onun icin daha iyi değilmi en azından rahat eder tabi Türkiye'deki özürlü bakım evi nasil bilmiyorum ama bence orası daha iyi olur!!

Peki sen neden karsisin bakım evine?

ben karşı değilim de eşim istemiyor gibi direk söylemiyor ama gönlü razı olmuyor o da abisi varken niye bakımevi diye düşünüyor tabi bende empati yapıyorum benim kardeşim olsaydı ben ne düşünürdüm bende istemezdim bakımevine gitmesini ne olursa olsun aile sıcaklığının yerini hiç birşey tutmaz birde önceden duyduğumuz şeyler var insan güvenemiyor ya ordada kötü insanların eline düşerse işte o korkuda var tabiki...

Back